-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Thanx Σταυρο, ισως καποια απ τη δευτερη λυση που ειναι πιο οικονομικες μπορει να δοκιμαστει. Μαλλον αυτη του πρωτου λινκ.
Βασικά, θα σου πρότεινα το pclix, γιατί με μια αλλαγή καλωδίου θα σε ακολουθήσει και στην επόμενη μηχανή. Όχι ότι δε μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το IR, αλλά είναι γενικά πιο αναξιόπιστο σε σχέση με την ενσύρματη σύνδεση.
EDIT: είδα τιμές τώρα, ακριβούτσικο, άστο...
Το πηρα, κανει καλη δουλεια...
Λιγο δυσχρηστο μεν οσον αφορα το πως αλλαζει τους χρονους αλλα μια χαρουλα δουλεια κανει.
-
Μολις εγκατεστησα το oculus flat lenses στη gopro.. 2 χρονια ελεγα θα το παρω και το αφηνα...
για να δουμε HD underwater φετος.... δοκιμες σε λεκανιτσα με νερο παντως δειχνουν καλες σε σχεση με το μαμα housingΕπισης με αφορμη αυτο, ασχοληθηκα λιγο με τις φωτο της gopro
παλαια δεν πιστευα οτι υπαρχει λογος να ασχοληθω καν, αλλα με μια επεξεργασια στο LR ειδα οτι μπορει να βγει κατι που βλεπεται.... αυτο βεβαια οταν θες να εκμεταλευτεις fisheye (6mm!) ή λεψεις απο σημεια που μια DSLR απλα δεν παει
θα κανω μερικες δοκιμες και με αυτο -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πολύ αμφιβάλλω...θες να πεις ότι είμαι ανίκανος ή χρειάζεται κάτι που δεν έχω;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πολύ αμφιβάλλω...
θες να πεις ότι είμαι ανίκανος ή χρειάζεται κάτι που δεν έχω;
Πως σου ήρθε το δεύτερο στο μυαλό;;;
Οι προδιαγραφές είναι οι παρακάτω:
http://www.passport.gov.gr/npc-periexomeno/npc-periexomeno/texnikes-prodiagrafes-fotografias.htmlΠέρα από το 'ειδικό' χαρτί που χρειάζεται (της ταυτότητας για παράδειγμα είναι ματ και πολύ λεπτό), απαιτεί πολύ καλό έλεγχο στον φωτισμό και πολύ προσοχή στην τοποθέτηση του ατόμου στο κάδρο σου. Θυμάμαι, στην αρχή τουλάχιστον, όταν είχε αλλάξει η διαδικασία για την έκδοση διαβατηρίων, ότι πολλούς τους έστελναν πίσω γιατί οι φωτογραφίες δεν συμφωνούσαν με τις προδιαγραφές. Δεν ξέρω αν με τον καιρό χαλάρωσαν τα πράγματα, αλλά χλωμό το κόβω...
-
Λοιπον αποριες εφτιαξα δυο timelapse δοκιμαστικα και διαπιστωνω οτι ενω οι φωτογραφιες καθε μια ξεχωριστα ειναι πεντακαθαρες τα βιντεο που προκυπτουν ειναι θολα και σε κακη αναλυση. Οι φωτογραφιες κολληθηκαν με το imovie. Φανταζομαι οτι το προγραμμα χαμηλωνει πολυ την ποιοτητα της καθε εικονας. Οταν ρωτηθηκα για την μετατροπη βιντεο παρ ολ αυτα επελεξα HD.
Για δειτε το αποτελεσμα να μου πειτε τι μπορει να φταιει
-
Πράγματι δεν φαίνεται καλά. Δεν ξέρω τι κάνει το imovie
Σε windows, έχω κάνει το ίδιο με batch processing (resize, usm) μέσω Irfanview και 'ράψιμο' με το JPGvideo. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο.
-
και σε αυτο το ιδιο προβλημα εχω
το κακο ειναι οτι στο laptop που προσπαθησα στο movie maker οταν σωζω την ταινια το λαπτοπ κρασαρει κ βγαζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει αρκετη μνημη παρ ολο που εχει καλυτερα χαρακτηριστικα. καποιος μου προτεινε το vengas, υπαρχει τετοιο καλα το θυμαμαι
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
καποιος μου προτεινε το vengas, υπαρχει τετοιο καλα το θυμαμαιTον φορουμά? Δεν ήξερα ότι ασχολείται με timelapse. ( )
Μάλλον αυτό εννοείς! http://www.sonycreativesoftware.com/vegassoftware
-
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
καποιος μου προτεινε το vengas, υπαρχει τετοιο καλα το θυμαμαι
Tον φορουμά? Δεν ήξερα ότι ασχολείται με timelapse. ( )
Μάλλον αυτό εννοείς! http://www.sonycreativesoftware.com/vegassoftware
χαχα, δικιο εχεις
-
best noise reduction software = ?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
best noise reduction software = ?Προσωπικά χρησιμοποιούσα το noise ninja basic που ερχόταν μαζί με το Bibble 5 / AfterShotPro αρχικά, και μετά το wavelet denoise plugin για το ίδιο πρόγραμμα... Αφότου όμως κατάλαβα ότι η Corel το εγκατέλειψε, δεν ασχολήθηκα, και με την 5D2 μέχρι στιγμής δεν παρουσιάστηκε ανάγκη για noise reduction. Η ενσωματωμένη ρουτίνα στο Lightroom φαίνεται επαρκής, αν χρειαστεί.
Με μέτρο μόνο αν χρησιμοποιήσεις, γιατί αφενός φαίνεται, και αφετέρου χάνεις πολύ σε sharpness και λεπτομέρεια αν το παρακάνεις...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Βασικα το θελω για φωτογραφιες απο τη GoPro, στα RAW της Nikon μου φτανει το LR
Δοκιμασα το Imagenomics Noiseware και εντυπωσιαστηκα παντως.... -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
@ bibendumνομιζω οτι οντως το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο.. thanx
-
-
Λοιπόν, ακούω προτάσεις
Αγορά από us σε 3 μήνες από τώρα. Με ενδιαφέρει εκεί γύρω στα 10-15mm (για χρήση σε dx Σώμα)
Υποψήφιοι
Tokina 11_16
Sigma 10_20
Tamron 10_24Χρήση για τοπία κυρίως, με ενδιαφέρει περισσότερο η οξύτητα στα οπτικά παρά η φωτεινότητα.
Πιθανότατα used
-
παιδια φιλος απο το εξωτερικο φτιαχνει μια μικρη ιστοσελιδα με τα ελληνικα νησια.
υπαρχει προβλημα ομως με τις φωτογραφιες , δεν θελει να βαλει οτι βρισκει απο δω και απο κει καθως ειναι νομοταγης και οι φωτο εχουν δικαιωματα , καθως δεν εχει και λεφτα για να τα πληρωση.υπαρχει καποιο σιτε που να εχει free φωτος να κατεβασει? που να εχει και φωτος απο ελληνικα νησια εννοειται.
ευχαριστω -
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια φιλος απο το εξωτερικο φτιαχνει μια μικρη ιστοσελιδα με τα ελληνικα νησια.
υπαρχει προβλημα ομως με τις φωτογραφιες , δεν θελει να βαλει οτι βρισκει απο δω και απο κει καθως ειναι νομοταγης και οι φωτο εχουν δικαιωματα , καθως δεν εχει και λεφτα για να τα πληρωση.υπαρχει καποιο σιτε που να εχει free φωτος να κατεβασει? που να εχει και φωτος απο ελληνικα νησια εννοειται.
ευχαριστωΚαταρχήν θα πρέπει να διαβάσει λίγο για τις άδειες Creative Commons.
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Δηλαδή εν συντομία(τα παρακάτω είναι από την πλευρά του δημιουργού, οπότε βλέπεις και τί δικαιώματα/υποχρεώσεις θα έχει ο φίλος σου που θα είναι ο χρήστης) :**Attribution **means:
You let others copy, distribute, display, and perform your copyrighted work - and derivative works based upon it - but only if they give you credit.**Noncommercial **means:
You let others copy, distribute, display, and perform your work - and derivative works based upon it - but for noncommercial purposes only.No Derivative Works means:
You let others copy, distribute, display, and perform only verbatim copies of your work, not derivative works based upon it.Share Alike means:
You allow others to distribute derivative works only under a license identical to the license that governs your work.Έπειτα αφού μάθει τί σημαίνει κάθε άδεια μπορεί να πηγαίνει π.χ στο Flickr
που έχει τις φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες ανά άδεια, και να ψάχνειΚάνει κλικ στο** See More** στην άδεια(license) που του ταιριάζει
και μετά βάζει το όνομα του Νησιού για να του δείξει το ανάλογο νησί
Υ.Γ
Εδώ είναι μια παρουσίαση που περιγράφει τις άδειες στα Ελληνικά ή πιο σύντομα δες εδώ -
Red Garland
ευχαριστω, πολυ διαφωτιστικο και ενδιαφερον ακομη και για μενα που δεν ασχολουμαι, αλλα παντα ειχα την απορια .
-
Πρέπει να πάρω ένα γαμήλιο δώρο στην κολητή μου και αυτό θα είναι μηχανή
Τί έχει να προτείνει το φορουμζ σε compact μέχρι 250-300€ max που να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, και να έχει καλό ζουμ? (γυναικεία περιγραφή του τι θέλω απο μια κάμερα )
Φωτογραφία. Ασχολείστε;