-
Δε βρίσκω γιατί μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο το IS σε τέτοιο χαμηλό εύρος. Περισσότερο για φθηνότερη εκδοχή του 2.8 το αντιλαμβάνομαι με αντικατάσταση του 17-40 όπως είπες.
-
Στους ευρυγωνιους έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία παίζει το διάφραγμα πέρα από την έκθεση. Οπότε είναι σημαντικό να υπάρχει και μια βερσιόν με σταθεροποίηση για αυτούς που τραβάνε βίντεο. Για αυτό πριν χρόνια έβγαλαν τον 28αρι με is.
from tapatalk
-
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III First Impressions Review
Θαρραλέα κίνηση από την Sony να κόψει τόσο πολύ τηλεφακό για να κερδίσει στο ευρυγώνιο και κυρίως σε φωτεινότητα. Το δε EVF που κρύβεται όπως ένα φλας is nothing short of genius!
-
Αγορασα μια τσαντουλα φωτογραφική απο eBay
Πηρα αυτή
http://www.ebay.com/itm/221363980081?ss ... 1439.l2649
που με βολευε ακριβως απο χωρητικότητα
μου βγηκε γυρω στα 35 ευρώ, ενω εδω στο Saturn που την ειχα δει απο κοντα εβγαινε στο 50ρικο
http://www.saturn.at/mcs/product/LOWEPR ... langId=-15Την παρελαβα χθες την εψαξα απο δω απο εκει φαινεται αυθεντικη, γερη κατασκευη, ολα τα ταμπελακια πανω, οι ραφες καλες γερες... τωρα και μαιμου να ειναι δε πειραζει, φαινεται ανθεκτικη
τον seller τον εχω διαβασεε στο dpgr με καλες κριτικες εχουνε αγορασει και αλλοι αντιστοιχα
-
Χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα την παρακάτω τσάντα
Πολύ πρακτική και όμορφη (στα μάτια μου) τσάντα. Σου επιτρέπει να κουβαλάς και δύο πράγματα παραπάνω (συνήθως 2 φακούς ή 1 φακό και το flash + διπλώματα, κινητά, μπαταρίες κλπ), χωρίς να έχει μεγάλο βάρος.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δε βρίσκω γιατί μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο το IS σε τέτοιο χαμηλό εύρος. Περισσότερο για φθηνότερη εκδοχή του 2.8 το αντιλαμβάνομαι με αντικατάσταση του 17-40 όπως είπες.Έτσι έλεγα κι εγώ Δημήτρη προτού πάρω τον Nikon 16-35mm f/4 VR κι έπαθα πλάκα όταν τον χρησιμοποίησα. Έχω κάποιες εκπληκτικές φωτογραφίες με ταχύτητες 1/6, χωρίς καθόλου κούνημα!
-
-
+1, αλλά το Mediamarkt πάντως δεν είναι παράδειγμα για σύγκριση για μεταξύ της Ελλάδας τα καταστήματα. Σίγουρα βρίσκεις αρκετά φθηνότερα.
-
Απλά έκανα μια σύγκριση τιμών, του ίδιου προϊόντος, απο το ίδιο κατάστημα, την ίδια μέρα - την ίδια ώρα.
Φυσικά το ανέβασα και στο group τους στο facebook... περιμένω να δω πότε θα το κατεβάσουν ή (λέμε τώρα) δώσουν κάποια απάντηση.
Ebay αγγλίας το βρήκα 328€. -
Ζητείται βοήθεια από γνώστες του Photoshop, και πιο συγκεκριμένα του Adobe Camera RAW:
Παίρνουμε ένα τυχαίο φάκελο, ας πούμε αυτόν: http://www.mediafire.com/download/nbu1h ... 070816.RW2
Ποιος θα ήταν ένας ενδεδειγμένος τρόπος να τον επεξεργαστούμε στο ACR για ένα sharp, αλλά ρεαλιστικό και όχι over-processed αποτέλεσμα; Έχει κανείς την όρεξη να του ρίξει μια ματιά και να παραθέσει τις ρυθμίσεις που όρισε;
-
Δεν το ανοίγει το δικό μου Camera Raw.
Εγώ συνήθως πειράζω λίγο το exposure, fill light, contrast και ίσως ένα τόνο Clarity. Ό,τι χρειάζεται στο καθένα.
Έχει κανείς fisheye canon ? Θα ήθελα να δοκιμάσω οπότε αν νοικιάζει κανείς για demo χρήση πμ
-
Ευχαριστώ για την προσπάθεια πάντως.
-
Χρήστο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, εξαρτάται από το γούστο του καθένα και τι θέλει να πετύχει.
Δεν έχω το ACR (το είχα παλιότερα σε δοκιμαστική έκδοση) αλλά έχω το DxO. Τα προγράμματα μοιάζουν, ίσως όμως τα νούμερα στις ρυθμίσεις να είναι διαφορετικά, άλλο σημαίνει το +10 στο ένα πρόγραμμα άλλο στο άλλο. Επίσης το DxO κάνει κάποιες ρυθμίσεις αυτόματα αλλά στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μου άρεσαν και τις άλλαξα. Η λογική είναι να δοκιμάζεις τις βασικές ρυθμίσεις - από πάνω προς τα κάτω - και να προχωράς ανάλογα με το αποτέλεσμα. Επίσης να προσέχεις το ιστόγραμμα να μην έχει μεγάλα κενά δεξιά-αριστερά (όπως στη φωτογραφία σου) ούτε όμως να βγαίνει απέξω.Πάμε λοιπόν με τη δική μου προσπάθεια (αναφέρω μόνο ότι είναι ενεργό ή το άλλαξα):
White Ballance: As shot
Exp compensation: 0
DxO smart lighting: Off
Selective tone:
Blacks: -20
Shandows: 0 ή +5 δεν αποφάσισα ακόμη
Highlights: +25
Midtones: -15
Noise reduction: OffΕπίσης, σε μεγέθυνση 100% βλέπω στον ουρανό αρκετές μικρές μαύρες κουκκίδες, τι είναι;
Σκόνη στον αισθητήρα; -
-
Distortions κλπ τα άφησα ενεργά, εννοείται, ξέχασα να το πω.
Η 'δική μου' εικόνα:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/22907310/P1070816_DxO_3.jpg
Που βρέθηκαν τα μαύρα στίγματα δεν μπόρεσα να καταλάβω -
Δεν μοιάζει για σκόνη πάντως. Μήπως είναι προβληματικά pixels? (αλλά γιατί δεν φαίνονται στην δικιά μου; )
Κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί πριν κάτι μήνες όταν έκανα export μια εικόνα από το DXO σε DNG και μετά την άνοιξα στο photoshop και συνέχισα την επεξεργασία της εκεί.
-
Δίνω το crop σύστημα μιας και πλέον το βάρος έχει πέσει στο full frame...
Οι υπόλοιποι φακοί πουλήθηκαν ξεχωριστά οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για σώμα και υπερευρυγώνιο ας ρίξει μια ματιά...
viewtopic.php?f=9&t=58796 -
Ηρθε η ωρα επιτελους να παρω μια σοβαρη φωτογραφικη και το διλημμα μου ειναι ακολουθω τη πεπατημενη μιας entry level DSLR ή παω προς mirrorless?
O βασικος λογος που με τραβαει μια mirrorless (γνωριζωντας τη θεωρεια απο πισω τους) ειναι το σημαντικα μειωμενο βαρος-μεταφορα, αλλα εχουν περιορισμενη ποικιλια φακων.Ακουω αποψεις.
-
Η ποικιλία φακών εξαρτάται από την μάρκα στην οποία θα πας. Από όσο ξέρω, Olympus και Panasonic έχουν ό,τι φακό τραβάει η καρδιά σου (+ πληθώρα 3rd party), ενώ καλούτσικη γκάμα νομίζω πως έχει και η Sony. Αν πας σε Canon mirrorless, τότε ναι, οι επιλογές σου είναι πολύ περιορισμένες.
-
Χρήστο Λάππα, όταν είχες πάει Παρίσι είχες μια κόμπακτ που είχε βγάλει πολύ ωραίες φωτογραφίες. Ποια ήταν; Θα ταίριαζε στον nonos ;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φωτογραφία. Ασχολείστε;