-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Πολύ. Εχω 11 μηχανές (οι 8 ψηφιακές) και φωτογραφίζω τα πάντα , από οικογενειακές στιγμές μέχρι φαντάσματα !!
Τι θέλει να πει ο ποιητής;;;
Αυτόν τον χειμώνα πήγα εκδρομή στην Καστοριά και τράβηξα κάποιες φωτογραφίες από τα υπέροχα παλιά Αρχοντικά σπίτια που βρίσκονται κοντά στην λίμνη. Κάποιες από τις φωτογραφίες έγιναν υπό ελαφρά βροχή με την χρήση φλας. Το φλας φώτιζε έντονα τις σταγόνες έτσι ώστε να μοιάζουν με ιπτάμενα άσπρα ανθρωπάκια (σαν μικρά αγγελάκια). Κάποιος φίλος που είδε τις φωτό επέμενε ότι ήταν φαντάσματα που δεν μπορούσε να τα δει το ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορούσε να τα αποτυπώδει ο φακός της μηχανής . Εγώ τον άφησα να πιστεύει αυτό που ήθελε για να μην του χαλάσω το μυστήριο !!!
Αυτό είναι όλο !!! -
Φωτογραφια ειναι παλια μου αγαπη. Ειχα παλια κατι Canon A1, Nikon FM. Αλλα οταν μου σπασανε το σπιτι ολα εκλαπησαν. Η ασφαλεια μου εδωσε τα λεφτα αλλα δεν αγορασα τοτε αλλη φωτο μηχανη.
Τωρα εχουμε γινει ψηφιακοι. Εγω εχω μια Nikon Coolpix 5000 (5 mpix) με το battery pack και εξωτερικο φλας. Παιρνει ωραιες φωτογραφιες.
Η γυναικα μου εχει μια Canon S80 με (8 mpix). Αυτη επισης παιρνει καλες φωτογραφιες.
Η Νικον μαζευει σκονη μια και παντα εχουμε την Canon. Εχω προσπαθησει να την πουλησω αλλα δεν μου εδιναν πανω απο 200 δολλαρια για ολα(μηχανη, battery pack και flash) και οταν ειπα οκ μετα αλλαξαν γνωμη.
Νικος
-
Εγώ έχω μια Nikon Coolpix 4300.
-
Μ' αρέσει να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, αν και ακόμα είμαι στο στάδιο που παίζω με τα βάθη πεδίου και την εστίαση. Για κανονική χρήση έχω μία Cybershot DSC-P9, ενώ για πολύ ειδικές περιπτώσεις μία Nikon F3 (του πατέρα μου - και εκείνος ομοιοπαθής) με πλήρες σετ φακών, φωτόμετρων, φλας κτλ.
-
Παλιότερα μια NIKON F1 (υπάρχει αλλά παροπλισμένη πλέον) και μια OLYMPUS φιλμάτες φυσικά. Κάποιες 'τσέπης' για απλή χρήση χωρίς το άγχος τς ζημιάς.
Τώρα μια OLYMPUS C 8080, και μια JAGA 5,5 mp μόνιμα στο αυτοκίνητο για οτιδήποτε δω και μου κάνει εντύπωση (και να σκεφτεί κανείς ότι προτιμώ τις εικόνες να τις 'τυπώνω' κατευθείαν στο σκληρό δίσκο του εγγεφάλου μου) .
-
Πρώτη σοβαρή προσπάθεια φωτογράφησης με δανεική Fendt.
Αμέσως γλυκάθηκα και πήρα Zenit 11, που στο χρόνο άλλαξε με Zenit 12 XP.
Τα τελευταία 5 χρόνια, Minolta 500si με φακό 3.5-4.5. -
Φανατικός φωτογράφος.
Πρώτη μηχανή **Kiev **copy Leica (μου την έδωσε ο παππούς μου, μάλλον σαν μάθημα πολιτικής ιστορίας αλλά κατέληξε στην ενασχόληση με το χόμπυ).
Δεύτερη μηχανή μια καταπληκτική, και πλέον συλλεκτική, Asahi Pentax Auto 110!!!!
http://www.camerapedia.org/wiki/Pentax_Auto_110
Μεγάλο ελλάτωμα το μικρό φορμά. Προτέρημα το μικρό μέγεθος (καμοιά φορά ισχύει και αυτό )!Επόμενη μηχανή - μια Nikon F801S, ημι-επαγγελματική με 50 F1.4 (καταπληκτικός φακός - δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εκτιμούν περισσότεροι τα πλεονεκτήματα τέτοιων γρήγορων φακών). Το σέτ συμπλήρωσαν οι : 35mm F2, 80-300 F4-5.6 & 28-70 F4.
Τώρα κυκλοφορώ με μια ταπεινή **Kodak **:o 4mp . Kάνω υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθούν λίγο τα πράγματα μέχρι να κάνω αναβάθμιση στην D70, ίσως.
-
Εχω μια sony DSC F-717 την οποια την χρησιμοποιω αρκετα σε καθε ευκαιρια....
Για πρωτη ψηφιακη ειναι υπεραρκετη......
-
Από το '82 και μέχρι πριν 2 χρόνια περίπου Nikon EM με motordrive, φακούς και όλα τα συμπράγκαλα. Όταν βγήκε απέκτησα και την μικρή αδιάβροχή Canon (που έπαψε να είναι αδιάβροχη μετα το καταπληκτικό service της Ελληνικής αντιπροσωπείας και την πέταξα)
Μετά και ως πρίν 3 μήνες Olympus μ + Pentax ESPIO (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων)
Εδώ και 3 μήνες Panasonic Lumix DMC-FZ5, ψηφιακή 5 Mp (αλλά με φακό Leica παρακαλώ).
Σε κάνα δύο χρόνια .. μάλλον το κινητό όπως πάει
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Εδώ και 3 μήνες Panasonic Lumix DMC-FZ5, ψηφιακή 5 Mp (αλλά με φακό Leica παρακαλώ).
πολύ καλή μηχανή, τώρα βγήκε όμως η DMC-FZ30 με 8MP και χειροκίνητο ζοομ. Την ζαχαρώνω....
http://www.dpreview.com/news/0507/05072 ... c_fz30.asp
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
πολύ καλή μηχανή, τώρα βγήκε όμως η DMC-FZ30 με 8MP και χειροκίνητο ζοομ. Την ζαχαρώνω....
και τι ζουμ!
12x!Τα 8Mp τα θεωρώ πολλά πάντως αν δεν είσαι επαγγελματίας. Για μια καλή εκτύπωση αρκούν και 5 και 4 Mp.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα 8Mp τα θεωρώ πολλά πάντως αν δεν είσαι επαγγελματίας. Για μια καλή εκτύπωση αρκούν και 5 και 4 Mp.
κι εμένα δεν ενδιαφέρουν τα ΜP, όσο όσο το χειροκίνητο ζοομ σαν SLR (που δεν είναι).
-
και τι ζουμ!
12x!Τα 8Mp τα θεωρώ πολλά πάντως αν δεν είσαι επαγγελματίας. Για μια καλή εκτύπωση αρκούν και 5 και 4 Mp.
Όντως με τα 5 Mp για νορμαλ εκτυπώσεις εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω διαφορά απο το φιλμ.
Όσο για την fz30 η εξέλιξη σε ηλεκτρονικά είναι τέτοια που και αυτή σε κάνα χρόνο θα είναι παλιά και ξεπρασμένη. Αυτή νομίζω ότι είναι και η μόνη διαφορά ουσίας απο τις αναλογικές μηχανές. Η nikon μου ακόμη θα κάνει την δουλειά της για άλλα 20 χρονάκια (ή για όσο υπάρχει φιλμ). Η ψηφιακή σε κάνα 2 χρόνια θα πάει υπερ πίστεως και πατρίδος (εκτός βέβαια αν πάς σε full slr ψηφιακές)
Α παρεπιπτόντως και η fz5 εχει 12Χ οπτικό ζουμ ( αν δεν παινέψεις το σπίτι σου..)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα 8Mp τα θεωρώ πολλά πάντως αν δεν είσαι επαγγελματίας. Για μια καλή εκτύπωση αρκούν και 5 και 4 Mp.
κι εμένα δεν ενδιαφέρουν τα ΜP, όσο όσο το χειροκίνητο ζοομ σαν SLR (που δεν είναι).
Αυτή που ζαχαρώνεις, στην Ελλάδα μάλλον θα βγει πάνω από
-
Aκόμη περισσότερα:
Ξένο review: http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/
Σύγκριση με την ανταγωνίστρια Canon S2 IS: http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/page7.asp
Σύγκριση με την Panasonic Lumix DMC-FZ5: http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/page9.aspΣυγκριτικό μεταξύ 5 μηχανών στην κατηγορία '5Mp + megazoom' 10x-12x
- Sony Cyber-shot DSC-H1 (5 MP, 12x zoom)
- Canon PowerShot S2 IS (5 MP, 12x zoom)
- Panasonic DMC-FZ5 (5 MP, 12 x zoom)
- Kodak EasyShare DX7590 (5 MP, 10x zoom)
- Konica Minolta DiMAGE Z5 (5 MP, 12x zoom)
http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/page11.asp
4 από τις ανταγωνίστριες:
καλύτερες, και πολύ κοντά μεταξύ τους, οι Sony και Panasonic. Χμ... ΨΗΝΟΜΑΙ!
-
Τα 6-7 το πολύ megapixels ειναι το όριο για καλή ποιότητα στις compact μηχανές. Απο εκει και πάνω αρχίζουν τα προβλήματα
-
Να λαβεις υπόψιν σου οτι παίρνοντας panasonic παίρνεις οπτικά μέρη....Leica
Οι sony είναι ΜΗ φωτογραφικής φιλοσοφίας μηχανές . -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Να λαβεις υπόψιν σου οτι παίρνοντας panasonic παίρνεις οπτικά μέρη....Leica
Οι sony είναι ΜΗ φωτογραφικής φιλοσοφίας μηχανές .Το ΕΧΩ υπόψιν μου Χρήστο, γι' αυτό και έχω αγοράσει Canon!
Aπό τις 5 μηχανές του συγκριτικού, είμαι ανάμεσα σε Πανασόνικ (αντικειμενικά) και Canon (υποκειμενικά), κι ας λένε καλύτερη την Σόνυ. Λίγο με χαλάει και το μενού στις Πανασόνικ, στις Canon το βρίσκω άψογο και πολύ λειτουργικό. -
Καλημέρα κ καλό μήνα
παλιά είχα μεγάλη τρέλλα με την φωτογραφία κ έχουν περάσει διάφορες μηχανές (όλες Nikon ) από τα χέρια μου (υπήρχε άκρη για να έρχονται από Αμερική...) αλλά όταν έμπλεξα με δουλειές κ το 'άθλημα' έγινε ακριβό έδωσα σιγά σιγά ότι είχα κ μου έμεινε μία παλιά (1991) Nikon F-401s (στην Ευρώπη κυκλοφορούσε ως F-4004s) με έναν φακό Nikkor 35-70 (3.5-4.3 αν θυμάμε καλά).
Από ψηφιακές πήρα μία Sony DSC 707 πριν 3 χρόνια βιαστηκά λόγο ταξιδίου στο εξωτερικό κ πολή καλής τιμής (προσφορά), έχω τραβήξει παμπολλές φώτος κ δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος!
Σίγουρα πλέον υπάρχουν πολύ καλύτερες ψηφιακές κ με περισσότερες ευκολίες, αλλά για την εποχή που την αγόρασα πιστεύω ότι ήταν ότι καλύτερο κ παραμένω πιστώς σε αυτήν, άγνωστο έως πότε!Λόγο της βιαστηκής αγοράς κ άμεσης αναχώρησης τότε, ποτέ δεν διάβασα το εγχειρίδιο χρήσης κ έτσι είχα την χαρά της ανακάλυψης!
Αυτό με το φλας που ειπώθηκε παραπάνω κ εμένα δεν μου πολυαρέσει, αλλά με την χρήση τρίποδου, σε συνδιασμό με τον πολύ καλό carl zeiss φακό κ τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις, ακόμα κ με λίγο φωτισμό μπορείς να τραβήξεις ιδιαίτερα αξιόλογες φώτοςΦιλικά
Νικόλας -
Εχω επί 20 χρόνια μια αναλογική Canon AE-1 Program με 28άρη και 80-110. Ωραία μηχανή, αθάνατη, έχει βγάλει χιλιάδες φωτογραφίες
Τώρα τελευταία έχει όμως παροπλιστεί για χάρη μιας ψηφιακής Canon Ixus 400 (4 Mp) η οποία βγάζει καλύτερες φωτογραφίες απ΄ όσο περίμενα αλλά μου κάνει κάτι 'νερά' με τις flash cards. 'Φύσηξα' τις υποδοχές και φαίνεται ΟΚ τώρα.
Ομως 'ψήνομαι' να πάρω μια ψηφιακή SLR σαν την Canon EOS 350D (8 Μp). Λίγο 'πλαστική' αλλά καλή κατά τ΄ άλλα και με εξαιρετική τιμή (1000 ευρώ)
Για μένα έχει σημασία αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, να αγοράσω φωτογραφική μηχανή, όχι καταναλωτικό ηλεκτρονικό στυλ Sony Εξ΄ ου και η προτίμηση στις Canon.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;