-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν είναι μόνο θέμα 'πολλαπλασιαστή' που σίγουρα είναι σημαντικό,αλλά και οπτικών.Οι φακοί για τις φιλμάτες,δε 'ρίχνουν' τις ακτίνες στον αισθητήρα κάθετα,ιδίως στα άκρα του αισθητήρα,με αποτέλεσμα κάποιες παραμορφώσεις του ειδώλου.Αντίθετα οι φακοί που είναι εξαρχής σχεδιασμένοι για ψηφιακές (όπως η σειρά DC της Sigma).Οι φακοί για ψηφιακές,έχουν ένα στοιχείο στο πίσω μέρος που φέρνει τις ακτίνες κάθετα σε όλη την επιφάνεια του αισθητήρα.Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στην καινούργια Leica M8 που είναι τηλεμετρική και έχει πολύ μικρή απόσταση ανάμεσα στο πίσω στοιχείο του φακού και στον αισθητήρα. Από όσο γνωρίζω δεν υφίσταται παρόμοιο πρόβλημα για το σύστημα Canon.
Το αντίθετο ασφαλώς ισχύει. Δηλαδή, φακοί που έχουν φτιαχτεί για συστήματα 1,6 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σώματα full-frame.
Δες και το white paper της Canon (σελ22) για θέματα συμβατότητας με φακούς και άλλα αξεσουάρ.
-
-
Mια μικρή βοήθεια:
ο καλός αη Βασίλης έφερε ψηφιακή. Canon powershot a700! Άραγε αξίζει να την αλλαξω για να παρω καποιο παρόμοιο μοντελο (πάλι a-series) ; Απ' ότι βλέπω εδώ, δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές:
http://www.dpreview.com/reviews/compare ... 0&show=all
Δεν ξέρω τι τυχόν διαφορές θα υπάρχουν στην τιμή. Η a700 είναι καταργημένο μοντέλο, οπότε φαντάζομαι ότι υπήρχε κάποια προσφορά. Δεν είναι e-shop οπότε οι τιμές ίσως να ναι πιο τσιμπημένες από Πλαισιο κλπ.
-
ΜΗΝ την αλλάξεις, είναι ΠΟΛΥ καλή κάμερα γιατρέ! Καλορίζικη
-
Ευχαριστώ Σπύρο! Θα την κρατήσω, μιας και ήταν δύσκολο για τον Αη-Βασίλη να κάνει μια τέτοια επιλογή (καθότι άσχετος), οπότε πρέπει να τον επιβραβεύσω.
Πάντως έμαθα πως η τιμή της (μαζί με θήκη, 4 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες+φορτιστή και μια Toshiba καρτούλα 512mb) ήταν χαμηλότερη απ' του Πλαισίου.
Και πολύ καλή εξυπηρέτηση!
Μπράβο στα εξειδικευμένα καταστήματα που δουλεύουν σωστά!
Εδιτ:
Βλέπω τα reviews sto dpreview.com...http://www.dpreview.com/reviews/canona710is/page12.asp
Μου έκανε εντύπωση αυτό:
The A710 IS takes the formula established with the A700 - well-priced, compact camera with big zoom and full photographic control - and adds the one thing that was missing, an effective optical image stabilization system. And in doing so it makes a good camera immeasurably better. The extra megapixel offers little if any real advantage; the resolution is increased slightly at ISO 80, but at higher ISO settings the slightly stronger NR soon gets rid of that.Αν και κάπου προηγουμένως γράφει ότι τα χρώμα της a700 είναι καλύτερα.
Δεν μπορώ τα διλλήματα!
-
Στην ixus50 που έχω έσπασε η οθόνη. Αξίζει να επιδιορθωθεί; Αν όχι λέω να πάω για Α430. Τί λέτε;
-
Συνέχεια από εδώ
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
ερώτηση προς ψηφιακοφωτογραφικομηχανομανιακούς και γνώστες:
αυτή τι λέει σαν κατασκεύασμα? Ποιότητα εικόνας? Φακός? Είναι σταθερό το ζουμ ή μόνο σε τρίποδο μπορείς να βγάλεις? Θεωρείται dslR ? Αν ναι, μπορώ να του βάλω φακό Nikon που έχω σε μια dslr αναλογική ?
Για την μηχανή αυτή δεν έχει δημοσιευτεί ακομη κάποιο τεστ από γνωστο site...Είναι σίγουρα οικονομική στην τιμή,αλλά με προβληματίζει οτι δεν έχει σταθεροποιητή εικόνας, ενω έχει 10x ζουμ...Τι εννοείς αν θεωρείται ή όχι dSLR? Μια κάμερα είναι ή δεν είναι dSLR και αυτή δεν είναι. Πάντως παίρνει κι αλλους φακούς Kodak
εδώ έχει reviews και λέει πως είναι slr-like. Ο φακός όμως είναι καλός? Είναι δλδ επιπέδου Carl Zeiss? Μ'ενδιαφέρει κάτι σε καλό φακό και υψηλό οπτικό ζουμ, και αν μπορώ να του κοτσάρω το φακό απ'τη Nikon θα ναι ακόμα καλύτερα!!
-
Με τις υγείες μου!
Αγορά απο USA, τιμή εν Ελλάδει (http://www.katerelos.gr) 373 ευρά, τιμή US απο eShop 260$ (ναι δολλάρια, δεν κανω λάθος!!)On the way...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Συνέχεια από εδώερώτηση προς ψηφιακοφωτογραφικομηχανομανιακούς και γνώστες:
αυτή τι λέει σαν κατασκεύασμα? Ποιότητα εικόνας? Φακός? Είναι σταθερό το ζουμ ή μόνο σε τρίποδο μπορείς να βγάλεις? Θεωρείται dslR ? Αν ναι, μπορώ να του βάλω φακό Nikon που έχω σε μια dslr αναλογική ?
Για την μηχανή αυτή δεν έχει δημοσιευτεί ακομη κάποιο τεστ από γνωστο site...Είναι σίγουρα οικονομική στην τιμή,αλλά με προβληματίζει οτι δεν έχει σταθεροποιητή εικόνας, ενω έχει 10x ζουμ...Τι εννοείς αν θεωρείται ή όχι dSLR? Μια κάμερα είναι ή δεν είναι dSLR και αυτή δεν είναι. Πάντως παίρνει κι αλλους φακούς Kodak
εδώ έχει reviews και λέει πως είναι slr-like. Ο φακός όμως είναι καλός? Είναι δλδ επιπέδου Carl Zeiss? Μ'ενδιαφέρει κάτι σε καλό φακό και υψηλό οπτικό ζουμ, και αν μπορώ να του κοτσάρω το φακό απ'τη Nikon θα ναι ακόμα καλύτερα!!
Πόσο σίγουρος είσαι ότι αυτή η μηχανή παίρνει άλλους φακούς; Εγώ νομίζω ότι ο φακός της είναι σταθερός. ΔΕΝ πρέπει να παίρνει άλλους. Είναι σαν τη δική μου DSC-H2 η οποία έχει μεν πολύ καλά χαρακτηριστικά και 12x οπτικό ζουμ, αλλά ΔΕΝ παίρνει άλλους φακούς. Για ψάξτο λίγο καλύτερα. (Α, εμένα έχει Carl Zeiss φακό)
EDIT: Το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει τη δική μου εδώ.
Απ' ό,τι βλέπω και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Kodak, λέει τα zoom της σταθερά 38 ευρυγώνιο και 380 τηλεσκοπικό (πώς λέγονται αυτά ρε παιδιά, ας βοηθήσει κάποιος). Εδώ αν άλλαζε φακούς, θα ξεκαθάριζε με ποιον φακό είναι αυτά τα νούμερα. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ο καλός αη Βασίλης έφερε ψηφιακή. Canon powershot a700! Άραγε αξίζει να την αλλαξω για να παρω καποιο παρόμοιο μοντελο (πάλι a-series) ;Mε γεια!!
Κράτα Χριστιανε μου την ψηφιακή, που δε σ'αρεσει κιόλας!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
ο καλός αη Βασίλης έφερε ψηφιακή. Canon powershot a700! Άραγε αξίζει να την αλλαξω για να παρω καποιο παρόμοιο μοντελο (πάλι a-series) ;
Mε γεια!!
Ψιτ, δεσποινίς Ηλέκτρα, εδώ έχουμε σοβαρή συζήτηση, μην πετάγεσαι σαν την..... άντε να μην πω και μας κόβεις! Άντε μπράβο!
(Χρόνια Πολλά και σε εσένα Ηλέκτρα!!! )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
ο καλός αη Βασίλης έφερε ψηφιακή. Canon powershot a700! Άραγε αξίζει να την αλλαξω για να παρω καποιο παρόμοιο μοντελο (πάλι a-series) ;
Mε γεια!!
Ευχαριστώ!
Πάντως έψαξα λίγο το θέμα και λέω να πάω να πάρω την a710 is, αν η διαφορά της τιμής είναι οκ.
Είναι η διάδοχος της a700 και έχει 1-2mb pixels παραπάνω (αδιάφορο), αλλά το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι έχει σταθεροποιητή εικόνας (η έλλειψη του οποίου είναι το μειονέκτημα της a700) καθώς και το σύστημα DIGIC II της Canon (αυτό δεν κατάλαβα τι διαφορά κάνει ).
Επίσης η a710 είναι αρκετά πιο όμορφη (και ελάχιστα ελαφρύτερη).
Έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάω απ' το μαγαζί για να μου υπογράψουν την εγγύση. Αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη 710 και με διαφορά γύρω στα 50 ευρώ (τόσο υπολογίζω) την παίρνω αμέσως. Αλλιώς θα κρατήσω την a700.
Διάβασα πως η Canon έχει και funis-mode.
Εδιτ: είχα βάλει λάθος φωτό!
Ορίστε η a700 και η a710is διπλα διπλα:
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Mε γεια!!
Ευχαριστώ!
Πάντως έψαξα λίγο το θέμα και λέω να πάω να πάρω την a710 is, αν η διαφορά της τιμής είναι οκ.
Είναι η διάδοχος της a700 και έχει 1-2mb pixels παραπάνω (αδιάφορο), αλλά το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι έχει σταθεροποιητή εικόνας (η έλλειψη του οποίου είναι το μειονέκτημα της a700) καθώς και το σύστημα DIGIC II της Canon (αυτό δεν κατάλαβα τι διαφορά κάνει ).
Επίσης η a710 είναι αρκετά πιο όμορφη (και ελάχιστα ελαφρύτερη).
Έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάω απ' το μαγαζί για να μου υπογράψουν την εγγύση. Αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη 710 και με διαφορά γύρω στα 50 ευρώ (τόσο υπολογίζω) την παίρνω αμέσως. Αλλιώς θα κρατήσω την a700.
Διάβασα πως η Canon έχει και funis-mode.
τεράστιο πλεονέκτημα παιδιά!!!!
-
Συμφωνώ μπορείς να κερδίσεις από 2-3 stop και ειδικά στο zoom με σχετικά χαμηλό φωτισμό είναι μεγάλο κέρδος.
Η Kodaκ είναι SLR like και όχι SLR δεν παίρνει άλλους φακούς ( και να έπαιρνε δεν θα ήταν Nikkon αλλά τεσπα ) και για μένα το οτι δεν έχει σταθεροποιητή είναι μεγάλο μειονέκτημα ειδικά με το zoom τέρας στα 12Χ. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Συνέχεια από εδώ
ερώτηση προς ψηφιακοφωτογραφικομηχανομανιακούς και γνώστες:
Πόσο σίγουρος είσαι ότι αυτή η μηχανή παίρνει άλλους φακούς; Εγώ νομίζω ότι ο φακός της είναι σταθερός. ΔΕΝ πρέπει να παίρνει άλλους. Είναι σαν τη δική μου DSC-H2 η οποία έχει μεν πολύ καλά χαρακτηριστικά και 12x οπτικό ζουμ, αλλά ΔΕΝ παίρνει άλλους φακούς. Για ψάξτο λίγο καλύτερα. (Α, εμένα έχει Carl Zeiss φακό)
EDIT: Το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει τη δική μου εδώ.
Απ' ό,τι βλέπω και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Kodak, λέει τα zoom της σταθερά 38 ευρυγώνιο και 380 τηλεσκοπικό (πώς λέγονται αυτά ρε παιδιά, ας βοηθήσει κάποιος). Εδώ αν άλλαζε φακούς, θα ξεκαθάριζε με ποιον φακό είναι αυτά τα νούμερα.άμα όντως κάνει αυτά που λέει είναι κορυφαία για την κατηγορία της και τα λεφτά της. Από χρόνους τι λέει? Χρόνος ανοίγματος, χρόνος ετοιμασίας για φωτογράφιση(ο χρόνος που χρειάζεται ανάμεσα σε δυο διαδοχικές φωτογραφίσεις). Επίσης, πώς τραβάει βράδυ με το ζουμ στο τέρμα? Στα 10 πόσο βαθμολογείται?
-
Η kodak Ζ710 με χρήση μετατροπέα παίρνει ευρυγώνιο και τηλεφακό της Kodak : http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier. ... cale=en_US
Πάντως για τους φακούς της Schneider-Kreuznach που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Κοdak ακούγονται γενικά καλά λόγια... -
άμα όντως κάνει αυτά που λέει είναι κορυφαία για την κατηγορία της και τα λεφτά της. Από χρόνους τι λέει? Χρόνος ανοίγματος, χρόνος ετοιμασίας για φωτογράφιση(ο χρόνος που χρειάζεται ανάμεσα σε δυο διαδοχικές φωτογραφίσεις). Επίσης, πώς τραβάει βράδυ με το ζουμ στο τέρμα? Στα 10 πόσο βαθμολογείται?2.3 sec απ' τη στιγμή που θα πατήσω το power μέχρι να δείξει εικόνα να να είναι έτοιμη για λήψη.
Από 1.8 έως 2.3 sec μεταξύ των δύο φωτογραφιών, αλλά με το burst mode πάει και λιγότερο. Επίσης, οι χρόνοι μου έχουν τέτοια απόκλιση γιατί με το ένα χέρι έπαιζα με τη μηχανή και με το άλλο το χρονόμετρο.
Την ερώτηση για το τέρμα ζουμ και νύχτα, δεν την κατάλαβα. Επίσης, βαθμολογία δεν μπορώ να της βάλω, γιατί δεν είμαι σχετικός με φωτογραφίες και δεν μπορώ να κρίνω. Όμως πριν την πάρω, στο ιντερνετ διάβασα πολύ καλά σχόλια! Και εμένα ως τώρα με έχει ικανοποιήσει πλήρως! Έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις λήψης και το μόνο που δεν έχει και ίσως θα ήθελα (όπως συζήτησα και με τον htanso21) είναι θέση για χειροκίνητο άνοιγμα και κλείσιμο του κλείστρου. Στο αυτόματο πάει ως 30sec έκθεση. (ελπίζω να τα λέω καλά) -
εννοώ θα φανεί καλά μια φωτογραφία τραβηγμένη το βράδυ με χαμηλό φωτισμό με το ζουμ στο τέρμα και τη ρύθμιση του χρόνου του διαφράγματος στο μέγιστο(σύμφωνα με το κατάλληλο πρόγραμμα νυχτερινής λήψεως) ?
-
εννοώ θα φανεί καλά μια φωτογραφία τραβηγμένη το βράδυ με χαμηλό φωτισμό με το ζουμ στο τέρμα και τη ρύθμιση του χρόνου του διαφράγματος στο μέγιστο(σύμφωνα με το κατάλληλο πρόγραμμα νυχτερινής λήψεως) ?A, οκ. Χέρι ή τρίποδο; (θα δοκιμάσω απόψε)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
εννοώ θα φανεί καλά μια φωτογραφία τραβηγμένη το βράδυ με χαμηλό φωτισμό με το ζουμ στο τέρμα και τη ρύθμιση του χρόνου του διαφράγματος στο μέγιστο(σύμφωνα με το κατάλληλο πρόγραμμα νυχτερινής λήψεως) ?
A, οκ. Χέρι ή τρίποδο; (θα δοκιμάσω απόψε)
χέρι πάντα
Φωτογραφία. Ασχολείστε;