-
ναι ρε zoranb... σε καταλαβαινω...
σου πηρανε και το αεροδρομιο απο την παραλιακη και δεν εχεις πια αεροπλανα να βαλεις κοντρα... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
οκ φέρε τη μπουρούχα σου να κοντραριστούμε, έχω το GTI 3ου στάδιου μετατροπή. εσύ?
....μαμα
υγ. σοβαρα τωρα, εχεις βαλει προγραμμα?
320 αλόγατα με 1.1bar αλλά για σένα ειδικά θα δοκιμάσω 1.3-1.5
εσύ τί έχεις όμως δεν είπες!!!Και για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα...
Τελικά θα στρίψετε ή μόνο ευθείες;;;;;Για να τορπιλίσω λίγο ακόμη την κουβέντα: Golf με 320 άλογα και στροφές; Πώς λέμε 'αλβανός τουρίστας';;;
πετραν συνονοματε, και μενα ετσι μου τη λενε ολοι, αλλα τελικα οοοταν φτανουνε στη στροφη, τελικα περιμενουνε για να ξαναμπω μεσα στο αμαξι μιας και απο την ωρα που περιμενω...πιανομαι...
και κατι αλλο...
καλα ολα αυτα για τις στροφες κλπ,
αλλα παιδες ελπιζω να το καταλαβαινετε κι εσεις πως αν ειναι μια φορα επικινδυνο να ανοιγεις σε δημοσιους δρομους στην ευθεια,
στη στροφη ειναι 1.000.001
right?αλλο να κανουμε την πλακα μας, και αλλο να ρισκαρουμε την ακεραιοτητα μας..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
πετραν συνονοματε, και μενα ετσι μου τη λενε ολοι, αλλα τελικα οοοταν φτανουνε στη στροφη, τελικα περιμενουνε για να ξαναμπω μεσα στο αμαξι μιας και απο την ωρα που περιμενω...πιανομαι...
και κατι αλλο...
αλλα παιδες ελπιζω να το καταλαβαινετε κι εσεις πως αν ειναι μια φορα επικινδυνο να ανοιγεις σε δημοσιους δρομους στην ευθεια,
right?αλλο να κανουμε την πλακα μας, και αλλο να ρισκαρουμε την ακεραιοτητα μας..
σωστοοοοος! η ασφαλεια πανω απ'ολα! στο κατω κατω σε ενα προσθιοκινητο με 300+ αλογα με νορμαλ φρενα και αναρτηση σε δημοσιο δρομο, απο φαναρι σε φαναρι... τι να παθεις? το πολυ πολυ να παρεις απο κατω καμια γατα, κανα σκυλι... αντε και κανα πεζο... αλλα εσυ εισαι προστατευμενος
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για όσους τους αρέσει η φυσική, με τις κλασσικές παραδοχές το βάρος δεν παίζει κανένα ρόλο στο στρίψιμο, όπως δεν παίζει και το πλάτος του ελαστικού.
Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αυξημένο βάρος βοηθά στο στρίψιμο, ειδικά σε οδοστρώματα με χαμηλό συντελεστή τριβής.
Συνεπώς μην χλευάζετε τον zoranb. Αρκετά!Μου φαίνεται θα ξεχάσω και αυτά τα λίγα που θυμόμουνα από φυσική....
Τα έχεις ήδη ξεχάσει
Χονδρικά έχουμε την τριβή που μας κρατάει στον δρόμο: Τ=nmg
και τη φυγόκεντρο που πάει να μας βγάλει: F=mυ²/R
Tα εξισώνουμε και το βάρος φεύγει...Zoranb έχω Corsa!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
CUT...
Zoranb έχω Corsa!Ετσι εξηγουνται ολα
-
brembo φρένα παρακαλώ
-
Συνονόματε προσωπικά είμαι υπεράνω 'σχολών' και 'χωρών'. Κατ' εμέ τα πάντα βρίσκονται στα χέρια (=οδηγός).
Και πάλι προσωπικά μιλώντας στους δημόσιους δρόμους υπάρχουν πάντα όρια. Δε λέω ότι είμαι άγιος, τις κάνω τις μαϊμουδιές μου. Αλλά μπορώ να διακρίνω πότε κάποιος πάει χωρίς αύριο και αποχωρώ. Ακόμη κι αν οδηγεί χρέπι (αν και δεν τα βάζω ποτέ με πιο αδύναμους ) προτιμώ να τον αφήσω να... αυτοκτονήσει μόνος του. Έχουν δει κάμποσα τα μάτια μου και δεκάρα δε δίνω αν ο τρελός με το κ@λοξεσκισμένο Γιούγκο με 'πατήσει κάτω'. -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Όσο για τα λάστιχα, μεγαλύτερο πέλμα σημαίνει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής, άρα μεγαλύτερη στατική τριβή. Φυσική γυμνασίου.
Η τριβή εξαρτάται μόνο από το συντελεστή τριβής ανάμεσα στα υλικά και από την δύναμη με την οποία εφάπτονται, ΟΧΙ από την επιφάνεια! Θυμήσου το κλασικό πείραμα με η γόμα επάνω στο χάρακα, που είτε ξαπλωμένη την είχες είτε στο πλάι, άρχιζε να τσουλάει στην ίδια ακριβώς γωνία μεταξύ χάρακα & τραπεζιού.
Η μεγαλύτερη επιφάνεια δε βοηθά αυτή καθεαυτή τη δύναμη τριβής αλλά τα ίδια τα υλικά να ανταπεξέλθουν στη φθορά, αύξηση της θερμοκρασίας κλπ.
[ΕDIT: με πρόλαβε ο Πέτρος!]
ναι μεν αλλα, δεν μιλαμε για γομα που την σερνουμε αλλα για ελαστικο που γυρναει... αλλαζουν πολλα. εχουμε εξτρα χημικα φαινομενα, φαινομενα hysterisis (ζητω ταπεινα συγγνωμη ξερω οτι η λεξη ειναι ελληνικη αλλα δεν γνωριζω αν ο ορος ειναι ιδιος στα ελληνικα ) κλπ κλπ...
φαρδυτερο ελαστικο = μεγαλυτερη προσφυση , αλλα κι αυτο ειναι πολυ γενικο... παιζουν ρολο μετα φερομενες μαζες, γεωμετριες αναρτησης κλπ κλπ...Είπαμε, Αριστοτέλη, για να τα πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, να αναλύσουμε παραμορφώσεις πέλματος, φθορές, θερμοκρασίες, κλπ θέλουμε κάμποσες σελίδες. Αν έχεις χρόνο και όρεξη, άνοιξε νέο thread να το αναλύσουμε.
Θα σε ρωτήσω πάντως να μου απαντήσεις στο εξής υποθετικό παράδειγμα: Αν αντι για τα 'ελαστικά' ήταν ο δρόμος από λάστιχο, τα αυτοκίνητα δεν είχαν αναρτήσεις, και τα 'ελαστικά' τους ήταν από 100% solid υλικό (που δεν παραμορφώνεται)... Θα έστριβες καλύτερα με φαρδιά 'ελαστικά' (και γιατί);...
-
και κατι αλλο...
σωστοοοοος! η ασφαλεια πανω απ'ολα! στο κατω κατω σε ενα προσθιοκινητο με 300+ αλογα με νορμαλ φρενα και αναρτηση σε δημοσιο δρομο, απο φαναρι σε φαναρι... τι να παθεις? το πολυ πολυ να παρεις απο κατω καμια γατα, κανα σκυλι... αντε και κανα πεζο... αλλα εσυ εισαι προστατευμενος
ωπα αριστοτελη παρτο αλλιως!!!
υποθετεις για νορμαλ φρενα και ανρτηση, οπως υποθετεις και για σκυλια/γατια/πεζουςεγω προσωπικα, οταν δοκιμαζω τετοια πραγματα, θελω δρομο ανοιχτο και αδειο, χωρις ιχνος κυκλοφοριας και ορατοτητα οσο πιανει το ματι μου.
και δεν νομιζω παρ'ολα αυτα να μπορεις να αντιταξεις επιχειρημα οτι δεν ειναι ΟΝΤΩΣ πολυ πιο επικινδυνες οι στροφες..
εγω ξερετε τι πιστευω?
αν μπορουσαμε ολοι να εχουμε αμαξια με 60-70 κιλα ροπη,
ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ξαναμιλαγε για στροφες... -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
brembo φρένα παρακαλώalla apo kato les:
Δεν επιδιόρθωσα τα φρένα μου αλλά δυνάμωσα τη κόρνα μου!Diladi????
-
δηλαδη εχει κανει το αμαξι τουμπανο και κανει φασαρια και κανουνε ολοι στην ακρη και δεν χρειαζεται φρενα...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω ξερετε τι πιστευω?
ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ξαναμιλαγε για στροφες...Προσθιοκίνητα;
Τότε φυσικά, πού να τον πάρει τον άλλο να πει κουβέντα. Με το που θα άγγιζε το γκάζι στην έξοδο της στροφής θα πήγαινε αμέσως τελείως ευθεία από το σπινάρισμα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αλλά μπορώ να διακρίνω πότε κάποιος πάει χωρίς αύριο και αποχωρώ. Ακόμη κι αν οδηγεί χρέπι (αν και δεν τα βάζω ποτέ με πιο αδύναμους ) προτιμώ να τον αφήσω να... αυτοκτονήσει μόνος του. Έχουν δει κάμποσα τα μάτια μου και δεκάρα δε δίνω αν ο τρελός με το κ@λοξεσκισμένο Γιούγκο με 'πατήσει κάτω'.Την καταδίωξη την είδατε χθές στις ειδήσεις; Που έστριψε ο 'φυγάς' στο στενάκι αλλά ο κουβάς των μπάτσων ακολούθησε λίγο διαφορετική τροχιά και μπήκε μέσα σε εργοστάσιο επίπλων;!!!..... (ευτυχώς χωρίς θύματα).
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
brembo φρένα παρακαλώ
alla apo kato les:
Δεν επιδιόρθωσα τα φρένα μου αλλά δυνάμωσα τη κόρνα μου!Diladi????
Καυτηριάζω τον κλασσικό Ελληνάρα, ότι δεν με νοιάζον τα φρένα γιατί έχω δυνατή κόρνα... χιούμορ ξέρεις!!!
-
την ειδαμε την 'καταδιωξη' (ο θεος να την κανει)
το ποσο κουλαδι ητανε ο μπατσος δεν παιζει ρολο?
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω ξερετε τι πιστευω?
ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ξαναμιλαγε για στροφες...Petran
Alloi goustaroun eutheies kai alloi strofes.
Aplo einai kai sebasto.Opos episis ksexnas to feedback pou mporei na dwsei ena amaxi.
Twra me to Skoda (no offense eipame) pou ftiaxtike gia allo skopo ti feedback kai euxaristisi na pareis stis strofes.
Eno me ena Ralaki h Mx5 pairneis alli xara, erethismata. -
CUT...
Zoranb έχω Corsa!Ετσι εξηγουνται ολα
Σώπα εσύ! Ας πούμε απλώς ότι ακούμε τα ίδια σχόλια για τα αυτοκίνητά μας!
Άσχετο: Ασχολείσαι με Netkar?
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Είπαμε, Αριστοτέλη, για να τα πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, να αναλύσουμε παραμορφώσεις πέλματος, φθορές, θερμοκρασίες, κλπ θέλουμε κάμποσες σελίδες. Αν έχεις χρόνο και όρεξη, άνοιξε νέο thread να το αναλύσουμε.
συμφωνω ειναι πολυ μεγαλο το θεμα.
Θα σε ρωτήσω πάντως να μου απαντήσεις στο εξής υποθετικό παράδειγμα: Αν αντι για τα 'ελαστικά' ήταν ο δρόμος από λάστιχο, τα αυτοκίνητα δεν είχαν αναρτήσεις, και τα 'ελαστικά' τους ήταν από 100% solid υλικό (που δεν παραμορφώνεται)... Θα έστριβες καλύτερα με φαρδιά 'ελαστικά' (και γιατί);...
μα εδω μιλαμε για το alternative universe που εκανα πλακα πριν βρε Thevoice. αν υποθεσουμε οτι υπαρχει μια τετοια περιπτωση, και υποθεσουμε οτι η επιφανεια της 'ροδας' μου ειναι 100% οπως λες solid και λεια... τοτε οχι δεν μου χρειαζεται φαρδυτερο ελαστικο. ισως να μου χρειαζοτανε μια 'ροδα' ζεστη!
επιστρεφοντας στην πραγματικοτητα... μην ξεχναμε οτι το γκριπ δεν αυξανεται γραμμικα με το load μετα απο ενα σημειο...αρα μεγαλυτερη επιφανεια μπορει να δεχτει περισσοτερο load blablabla ecc ecc... τεσπα νομιζω οτι συμφωνουμε
Υ.Γ. χαλαμε και το thread με σοβαρες απαντησεις!
-
Petran
Alloi goustaroun eutheies kai alloi strofes.
Aplo einai kai sebasto.Opos episis ksexnas to feedback pou mporei na dwsei ena amaxi.
Twra me to Skoda (no offense eipame) pou ftiaxtike gia allo skopo ti feedback kai euxaristisi na pareis stis strofes.
Eno me ena Ralaki h Mx5 pairneis alli xara, erethismata.φιλε μου τις προαλλες εκανα πολλες βολτες με ενα SL BRABUS 6.1S
δεν υπαρχουνε και πολυ καλυτερα αυτοκινητα απο αυτο..
σε πληροφορω οτι αν και εμπαινε στις στροφες με οσα και χωρις να κανει κιχ!
η ωμη δυναμη ειναι αυτη που σου μενει... -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
την ειδαμε την 'καταδιωξη' (ο θεος να την κανει)το ποσο κουλαδι ητανε ο μπατσος δεν παιζει ρολο?
Κουλάδι πρώτα απ΄όλα στο μυαλό! δε δοκιμάζουν να στρίψουν έχοντας φτάσει χωρίς να φρενάρουν εκεί που το έφτασε (και μάλιστα με τη βάρκα που οδηγούσε)....
Ας τον έχανε κι ας συνέχιζε ευθεία - υπήρχαν κι άλλα b&w πίσω του.
0-180 [Golf4 GTI vs SAXO VTS1.6]