-
Διαβασα προσφατα μια ερευνα που εγινε σε αρκετες Ευρωπαϊκες χωρες για το αν οι πολιτες θελουν την Τουρκια να μπει στην ΕΕ.
Τα αποτελεσματα ηταν μαλλον αποκαρδιωτικα για τους Τουρκους,αφου ενα πολυ μεγαλο ποσοστο δεν τους θελει στην ΕΕ.
Στην Ελλαδα και σε αλλες 2 χωρες το ποσοστο αυτο εφτανε το 72%.Ενω σε αρκετες ηταν επισης υψηλο,χωρις ομως να φτανει τα επιπεδα της χωρας μας.
Για να δουμε κ το φορουμ τι λεει.
-
Διαβασα προσφατα μια ερευνα που εγινε σε αρκετες Ευρωπαϊκες χωρες για το αν οι πολιτες θελουν την Τουρκια να μπει στην ΕΕ.
Τα αποτελεσματα ηταν μαλλον αποκαρδιωτικα για τους Τουρκους,αφου ενα πολυ μεγαλο ποσοστο δεν τους θελει στην ΕΕ.
Στην Ελλαδα και σε αλλες 2 χωρες το ποσοστο αυτο εφτανε το 72%.Ενω σε αρκετες ηταν επισης υψηλο,χωρις ομως να φτανει τα επιπεδα της χωρας μας.
-
-
Εκτός του ότι δεν τους θέλει πρακτικά καμμία χώρα, τι σχέση έχει μια ασιατική χώρα με την Ευρώπη; Για να μη μιλήσουμε για την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ και το ρόλο της 'πέμπτης φάλαγγας' των ΗΠΑ που μπορεί να παίξει μέσα στην ΕΕ.
-
Έτσι ακριβώς! Καμία σχέση η Τουρκία με την Ευρώπη, απ' όποια άποψη και να το δει κάποιος:
α) Πολιτισμικά, απέχει παρασάγγας. Αυτό που έχει η Τουρκία είναι υποκουλτούρα βασισμένη σε απαρχαιωμένα ήθη και έθιμα με οπισθοδρομικές τάσεις. Και φυσικά, μία κοινωνία 50 εκατομμυρίων, δεν ξεπερνάει εύκολα τέτοιες συνήθειες.
β) Γεωγραφικά, η μόνη θετική πτυχή του ζητήματος είναι το άνοιγμα της Ευρώπης προς ανατολάς. Το ίδιο βέβαια είναι και αρνητικό, γιατί μεταξύ του ανατολικού ορίου της Ευρώπης (εμάς δηλαδή) και της πολιτισμένης Ασίας, υπάρχουν αναπτυσσόμενες χώρες που μάλλον κακό παρά καλό θα κάνουν. Δηλαδή, ας μην το βλέπουμε ότι είναι άνοιγμα, μάλλον είναι χτύπημα σε ένα σκληρό τοίχο.
γ) Θρησκευτικά, δεν το συζητάμε. Πλέον έχω απομακρυνθεί απ' τα θέματα θρησκείας, αλλά νομίζω ότι η Ευρώπη έχει ήδη μεγάλο ποσοστό Μουσουλμάνων, αρκετό για να μας ανησυχεί. Δεν χρειαζόμαστε άλλα 50 εκατομμύρια από δάυτους για να καταλάβουμε ότι τελικά οι Ισλαμικές θρησκείες δεν απειλούν μόνο μέσω της Τρομοκρατίας, αλλά κυρίως μέσω των πολιτισμικών στοιχείων που μεταφέρουν.
Εγώ δηλώνω ευθαρσώς ρατσιστής. Την Ενωμένη Ευρώπη τη φαντάζομαι σαν μία κλειστή γεωγραφική αλλά και κοινωνικο-πολιτική οντότητα, η οποία τουλάχιστον θα διατηρεί την καθαρότητα του πνεύματος και των απόψεων που την έφεραν στο προσκήνιο, ακόμα και όταν η ίδια της η δυναμική την κατέστρεφε εσωτερικά (μιλάω για τους Π.Π.) και για κάτι ατυχείς εμπνεύσεις - με προτροπή της εκκλησίας - για Σταυροφορίες, εκστρατείες κτλ.
Υποστηρίζω σθεναρά τον περιορισμό της Ε.Ε. μέσα στα στενά γεωγραφικά όρια της ηπείρου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εκτός του ότι δεν τους θέλει πρακτικά καμμία χώρα, τι σχέση έχει μια ασιατική χώρα με την Ευρώπη;Ότι και το Ισραήλ σε διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μπάσκετ, Eurovision, κ.λ.π. )
Για να μη μιλήσουμε για την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ και το ρόλο της 'πέμπτης φάλαγγας' των ΗΠΑ που μπορεί να παίξει μέσα στην ΕΕ.
Σε ενίσχυση του αντίστοιχου ρόλου της Αγγλίας και του 'εργατικού' πρωθυπουργού της...
ΟΧΙ.
-
Ψήφισα όχι.
Μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό όμως. Αν δινόταν η δυνατότητα στους Ευρωπαίους να ψήφιζαν για το αν θέλουν να πάρει πόδι η Ελλάδα από την Ε.Ε., ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το ποσοστό του 'ΝΑΙ, θέλω να πάρει πόδι η Ελλάδα'??? -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Εκτός του ότι δεν τους θέλει πρακτικά καμμία χώρα, τι σχέση έχει μια ασιατική χώρα με την Ευρώπη;
Ότι και το Ισραήλ σε διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μπάσκετ, Eurovísion, κ.λ.π. )
ΟΧΙ.Ε καλά τώρα, μία καθαρά Εβραϊκή χώρα, θα μπορούσε να θέσει αυτόν εκτός τέτοιων διοργανώσεων; Σιγά που το λόμπυ δεν θα έκανε τα πάντα για να μπουν παντού!!!
-
Η Τουρκία δεν εχε ουτε προκειτε να εχει καμια σχεση με την Ευρωπη....
Δεν εχει κανενα κοινο σημειο. ουτε πολιτιστικο, ουτε θρησκευτικο. ουτε κουλτουρα, ουτε γεωργαφικο ...απολυτος τιποτα.
Αν μπουν 70 εκατ. ξυπολιτοι φανατικοι , που δεν το βλεπω να γινεται ποτε, στην Ευρωπη φανταζεστε τις συνεπειες στην συνοχη και λειτουργεια την ΕΕ!!!
Η Ελλαδα υποστηριζει την ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας στηριζομενη στο οτι ποτε δεν θα γινει πληρη μελος, μιας και στο τελος καποιος θα αντιδραση, βλεπε Γερμανια-Γαλλια, και βλεποντας μονομερως τις διμερης σχεσης μας στο θεμα των διαφορων μας.
Δλδ τους χαιδευουμε τα αυτια για να τους εχουμε 'ελεγχομενους'. ..αρκετα εξυπνη πολιτικη που διατηρειτε σταθερα απο ολες τις κυβερνησεις τα τελευταια χρονια.
-
Δείτε και πόσα προβλήματα δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα σε καθαρά ευρωπαϊκές χώρες. Τρανταχτό παράδειγμα η Πολωνία, 'αμερικανικότερη' των Αμερικανών στο Ιράκ, και τροχοπέδη στα θέματα κονδυλίων...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ψήφισα όχι.
Μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό όμως. Αν δινόταν η δυνατότητα στους Ευρωπαίους να ψήφιζαν για το αν θέλουν να πάρει πόδι η Ελλάδα από την Ε.Ε., ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το ποσοστό του 'ΝΑΙ, θέλω να πάρει πόδι η Ελλάδα'???Τι λες τώρα; Και που θα στέλνουν τους low-budget τουρίστες τους οι κατά τα άλλα πολιτισμένοι Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί και πάει λέγοντας;
Έχω βαρεθεί να βλέπω Ευρω-ΧΩΡΙΑΤΕΣ με περιβολή γύφτου, βρώμικα μαλλιά, σκισμένα ρούχα κτλ να κατακλίζουν τα τουριστικά μας θέρετρα. Και ταυτόχρονα, η Τουρκία να απολαμβάνει τους καρπούς μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας που εμείς ποτέ δεν έχουμε κάνει!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ψήφισα όχι.
Μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό όμως. Αν δινόταν η δυνατότητα στους Ευρωπαίους να ψήφιζαν για το αν θέλουν να πάρει πόδι η Ελλάδα από την Ε.Ε., ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το ποσοστό του 'ΝΑΙ, θέλω να πάρει πόδι η Ελλάδα'???Μπορώ να φανταστώ Σπύρο...
Έχουν γίνει δημοσκοπήσεις σχετικές κατά καιρούς, αλλά δεν τις πολυαναφέρουμε γιατί τσούζει...
-
Ψήφισα όχι για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω ...
... όμως μήπως τελικά μας συμφέρει ;;
Ισως τελικά να δωθεί μια οριστική λύση σε Κυπριακό και Αιγαίο και να σταματήσουν αυτές οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες.
Αυτά τα λεφτά σίγουρα θα ωφελούσαν κάπου τη χώρα ... παιδεία , υγεία κλπ. -
ναι στην εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ψήφισα όχι για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω ...
... όμως μήπως τελικά μας συμφέρει ;;
Ισως τελικά να δωθεί μια οριστική λύση σε Κυπριακό και Αιγαίο και να σταματήσουν αυτές οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες.
Αυτά τα λεφτά σίγουρα θα ωφελούσαν κάπου τη χώρα ... παιδεία , υγεία κλπ.Ποιον να συμφέρει; Την Ελλάδα ή την Ευρώπη; Σκεπτόμαστε σαν Έλληνες, όπως κάνουμε πάντα ή σαν Ευρωπαίοι όπως θα έπρεπε, ώστε να μην δίνουμε και αφορμές για τέτοια δημοψηφίσματα...
-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
ναι στην εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε.Απόψεις είναι αυτές βέβαια, αλλά... όνομα και πράγμα!
-
Οφείλουμε να σκεφτούμε όπως έκαναν οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι και καταψήφισαν το 'ευρωσύνταγμα'. Πρώτα την πάρτη μας και τη χώρα μας και μετή την 'Ευρώπη'.
-
Πιστεύω υπάρχουν 2 Τουρκίες. Η 'ευρωπαική' που είναι κατά βάση η Κωνσταντινούπολη και τα παράλια, και όλες οι υπόλοιπες Ασιατικές περιοχές.
Η πραγματικότητα στη Γερμανία έχει δείξει ότι άτομα της πρώτης ομάδας θα μπορούσαν κάλλιστα τελικά να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες, τα άτομα της 2ης ομάδας όμως θεωρούνται απροσάρμοστα, μίας και ακόμη και ως μετανάστες στην Ευρώπη, δεν αφομοιώνονται αλλά αναπτύσονται ως ξένο σώμα και παρόλο που μπορεί να μένουν χρόνια γνωρίζουν ελάχιστα τη γλώσσα. Και δεν τους απασχολεί το να αλλάξουν.Νομίζω όταν μιλάμε για Τουρκία καλό είναι να ξέρουμε πως δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.
Στην παρούσα φάση ή στο κοντινό μέλλον η Τουρκία δεν μπαίνει, κατά το 2040 ή 2050 όμως τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά
-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
ναι στην εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε.Κανα επιχειρηματάκι;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
τα άτομα της 2ης ομάδας όμως θεωρούνται απροσάρμοστα, μίας και ακόμη και ως μετανάστες στην Ευρώπη, δεν αφομοιώνονται αλλά αναπτύσονται ως ξένο σώμα και παρόλο που μπορεί να μένουν χρόνια γνωρίζουν ελάχιστα τη γλώσσα. Και δεν τους απασχολεί το να αλλάξουν.Και μάλιστα με την αρωγή και τις ευλογίες του επίσημου τουρκικού κράτους. Ο Τούρκος μετανάστης με προτροπή του κράτους του θα πάει στην Τουρκία να βρει γυναίκα να παντρευτεί για να την κουβαλήσει μετά νόμιμα στη χώρα που τον φιλοξενεί για να πάρει την εκεί υπηκοότητα νόμιμα. Άλλος ένας μετανάστης λοιπόν.
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση