-
συμπληρώνω:
- τρόμπα ηλεκτρική αυτοκινήτου για να φουσκώσεις το στρώμα
- τα απαραίτητα πιάτα/ποτήρια (πλαστικά)/ μαχαιροπήρουνα
- απορρυπαντικό και σφουγγαράκι για να τα πλένεις
- Αντί για λινάτσες μπορεί να έχεις απλές ψάθες παραλίας.
- κάποιο αντικουνουπικό κερί
- σχοινάκι για φίδια (για ελευθερο καμπινγκ)
- πλαστικό μπετόνι νερού που κρεμιέται και κάνεις και ντους (για ελευθερο καμπινγκ)
- Σουγιάς με πολλές χρήσης
- Αναπτήρας, σπίρτα
...και ένα SW για να τα κουβαλήσεις
-
Τό σκοινί γιά τα φίδια,νομίζω ότι δέν κάνει δουλειά.
Εγώ στό ελεύθερο κάμπινγκ πού κάνω όταν πάω στό κυνήγι,περισσότερο απαραίτητο εργαλείο από ένα καλό (βαρύ) μαχαίρι δέν βρίσκω.
Σκοινί καί σύρμα επίσεις απαραίτητο
κουτάκι πρώτων βοηθειών
Σπίρτα/αναπτήρες/προσάναμα αδιάβροχο
Αδιάβροχο,αλλά καί έξτρα ρούχα/παπούτσια
Αντικουνουπικό κερί (βρωμάει άσχημα αλλά δουλεύει) -
Γιατρέ αν έχεις παιδιά όντως χρειάζεται sw. Για δύο άτομα πάντως, το Γιάρις με πεσμένο το πίσω κάθισμα τα χώραγε όλα και άλλα τόσα
Τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα τι τα θέλεις? Έτσι κι αλλιώς δεν αρκούν μόνο αυτά για να φας 'μέσα'. Χρειάζονται ακόμα γκαζιέρα, κατσαρολοτήγανα, εφόδια σε τρόφιμα κλπ...
-
Autan stick: Στα σημεία που είναι επικίνδυνα για τσίμπημα από κουνούπι. Προσέχουμε μετά, για να μην το φάμε! ( )
Κάτω από τη σκηνή, και για 'βεράντα', μπορούμε αντί για νάυλον, λινάτσα κ.λ.π. να βάλουμε πλαστικό πλέγμα, σαν αυτό που βάζουν κάτω από τις ελιές για τη συλλογή καρπού: φεύγει το χώμα, και αν βρέξει, δεν θα κρατήσει νερά!
Μαζί με το σχοινί για άπλωμα, μανταλάκια!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα τι τα θέλεις? Έτσι κι αλλιώς δεν αρκούν μόνο αυτά για να φας 'μέσα'. Χρειάζονται ακόμα γκαζιέρα, κατσαρολοτήγανα, εφόδια σε τρόφιμα κλπ...
Δεν λέω να μαγειρέψεις, απλά αν πάρεις κάτι και θέλεις να το φάς ή να το πιεις στη σκηνή. 'Ενα ποτήρι δεν θα έχεις?
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Autan stick: Στα σημεία που είναι επικίνδυνα για τσίμπημα από κουνούπι. Προσέχουμε μετά, για να μην το φάμε! ( )Αutan και λοιπά δεν χτησιμοποίησα ποτέ. Μακάριοι όσοι δεν τους πλησιάζουν τα κουνούπια, ίσως με βρίσκουν αχώνευτο, τι να πω...
Δεν λέω να μαγειρέψεις, απλά αν πάρεις κάτι και θέλεις να το φάς ή να το πιεις στη σκηνή. 'Ενα ποτήρι δεν θα έχεις?
Τα πλαστικά ποτήρια περιλαμβάνονται στη λίστα μου αν δεις. Αν υπάρχει καφές, τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αutan και λοιπά δεν χτησιμοποίησα ποτέ. Μακάριοι όσοι δεν τους πλησιάζουν τα κουνούπια, ίσως με βρίσκουν αχώνευτο, τι να πω...Τυχερέ... την γυναίκα μου την κυνηγάνε πολύ, τόσο πολύ που είναι το προσωπικό μου 'αντικουνουπικό'! Αν είναι δίπλα μου, είμαι ήσυχος!
(Αλλά προσέχω μετά, την ...τροφική δηλητηρίαση! )
-
Να στήσετε τη σκηνή στη σκιά και όχι στην αμμουδιά, να προσέχετε γιατί γράφουν (νομίζω
-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
...Επίσης δώστε εσείς οι εμπειροι απο κάμπινκ καμιά χρήσιμη πληροφορία,κάνα κολπάκι για το πως στήνουμε και στερεώνουμε καλά και γερά τη σκηνή για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νέοι γιατί πάω πρώτη φορά καμπινκ και είμαι λίγο ψαρωμένος...Χοντρικά, αν η σκηνή είναι τύπου 'ιγκλού', την απλώνεις στο έδαφος, περνάς τις εύκαμπτες 'βέργες' στις θήκες-οδηγούς τους, και λυγίζοντας το μέσον τους προς τα πάνω, στερεώνεις τα άκρα τους στις τρύπες που έχει η σκηνή στις γωνίες της, και ...βουαλά! Αφού βεβαιωθείς ότι βλέπεις σκηνή και όχι στραβοχυμένο λουκουμά, ρίχνεις από πάνω και το αδιάβροχο κάλυμμα, αν έχει τέτοιο η σκηνή σου, παίρνεις το σφυρί και στερεώνεις το τσαντήρι ολοτρόγυρα με τα πασαλάκια. Έτοιμος!
Και επειδή όπως και στη Χημεία, τα ευκόλως εννοούμενα ΔΕΝ παραλείπονται, έχεις φροντίσει από πριν να καθαρίσεις τα ...θεμέλια από πέτρες, βοτσαλάκια, ρίζες και ότι μπορεί να σου προκαλεί σφάχτες όταν ξαπλώνεις.
Κι αν κολλήσεις, ρίξε και μια 'αδιάφορη' ματιά στα πέριξ, να πάρεις ιδέες!
Καλά να περάσεις, κι όταν γυρίσεις πες μας για τη Σαμοθράκη. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Επίσης δώστε εσείς οι εμπειροι απο κάμπινκ καμιά χρήσιμη πληροφορία,κάνα κολπάκι για το πως στήνουμε και στερεώνουμε καλά και γερά τη σκηνή για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νέοι γιατί πάω πρώτη φορά καμπινκ και είμαι λίγο ψαρωμένος...
Χοντρικά, αν η σκηνή είναι τύπου 'ιγκλού', την απλώνεις στο έδαφος, περνάς τις εύκαμπτες 'βέργες' στις θήκες-οδηγούς τους, και λυγίζοντας το μέσον τους προς τα πάνω, στερεώνεις τα άκρα τους στις τρύπες που έχει η σκηνή στις γωνίες της, και ...βουαλά! Αφού βεβαιωθείς ότι βλέπεις σκηνή και όχι στραβοχυμένο λουκουμά, ρίχνεις από πάνω και το αδιάβροχο κάλυμμα, αν έχει τέτοιο η σκηνή σου, παίρνεις το σφυρί και στερεώνεις το τσαντήρι ολοτρόγυρα με τα πασαλάκια. Έτοιμος!
Και επειδή όπως και στη Χημεία, τα ευκόλως εννοούμενα ΔΕΝ παραλείπονται, έχεις φροντίσει από πριν να καθαρίσεις τα ...θεμέλια από πέτρες, βοτσαλάκια, ρίζες και ότι μπορεί να σου προκαλεί σφάχτες όταν ξαπλώνεις.
Κι αν κολλήσεις, ρίξε και μια 'αδιάφορη' ματιά στα πέριξ, να πάρεις ιδέες!
Καλά να περάσεις, κι όταν γυρίσεις πες μας για τη Σαμοθράκη.Μπορείς επίσης να ζητήσεις βοήθεια από εκείνες τις καλές κοπέλες που βρίσκονται πιο δίπλα (προσοχή:ΟΧΙ εκείνες που είναι παρέα με τους δίμετρους μαντράχαλους,τις άλλες,που είναι μόνες τους)
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι εν λόγω κοπέλες να βρήκαν κάποιους άλλους για να τις βοηθήσουν με τις σκηνές,αλλά εσύ θα προσπαθήσεις να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του οφελίμου.Αν πιάσει,έπιασε... -
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Ξέρει κανείς από camping στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής;Περιμενα, μηπως απαντησει κανεις πιο ειδικος. Μερικες πληροφοριες για καποια απο τα καμπινγκ της ανατολικης (προς Αθω) πλευρας της Σιθωνιας.
Αρμενιστης: Το πιο γνωστο απ' ολα. Καλα οργανωμενο, σουπερ παραλια, αρκετες σκιες, beach bar. 'Καλος' αλλα ΠΟΛΥΣ κοσμος. Τα Σ/Κ Ιουλιο-Αυγουστο, εχει ταμπελα στον κεντρικο δρομο 'ΠΛΗΡΕΣ' . Δεν κανει για ησυχες διακοπες.
Πλατανιτσι: Επισης μεγαλο καμπινγκ με πολλα δεντρα. Εξισου μεγαλη παραλια. Λιγοτερο οργανωμενο (νομιζω ειναι δημοτικο). Καπως πιο ησυχο, γεμιζει ομως κι αυτο (καταληγουν εκει οι 'αστεγοι' του Αρμενιστη)
Λακαρα: Πολυ ησυχο, με πολλη σκια και πιο μικρο απο τα προηγουμενα. Κυριως οικογενειακο. Ελαφρως κατωτερη παραλια. Δεν ξερω πως ειναι οργανωτικα.
Κριαριτσι: Πιο μικρο απο τα 2 πρωτα. Επισης πολυ ωραια παραλια. Εχει πολλους 'μονιμους'. Δεν ξερω πως ειναι απο οργανωση.Να διευκρινισω 'ωραια παραλια' εννοω μεγαλες αμμουδιες με καθαρα και λιγο βαθια νερα και οχι τα κλασικα ρηχα-πολυ ζεστα νερα και τα κολπακια της υπολοιπης Χαλκιδικης.
Υπαρχουν κι αλλα καμπινγκ, τοσο απο την ιδια πλευρα, οσο και απο τη δυτικη.
Ελπιζω να βοηθησα. Δεδομενου οτι κι εγω ανηκω στην κατηγορια της λεβαντας, οι παραπανω πληροφοριες προερχονται απο τις εντυπωσεις μου σαν ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ για μπανιο και απο πληροφοριες φιλων. Αν δεν εχεις ξαναπαει Σιθωνια, νομιζω θα σου αρεσει. Ολο το τοπιο, αλλα ειδικα οι θαλασσες ειναι εντυπωσιακες. -
Μια εναλακτικη προταση ειναι και το καμπινγκ στα Νεα Ροδα αναμεσα απο το 2ο και 3ο ποδι. Ειναι οργανωμενο εχει και πισινα και εχει και καλαμοκαλυβες γι αυτους που βαριουνται να στηνουν σκηνες. Λεπτομερειες παραπανω δεν ξερω για ακομη δεν εχω παει. (εντος ολιγων ημερων θα γινει και αυτο).
-
Να συμπληρώσω κάτι που δεν αναφέρθηκε;
Εκτός από το υπόστρωμα κάτω από τη σκηνή, καλό είναι να στρώνουμε και μια ψάθα ακριβώς στην είσοδό της. Είναι απλή και σωτήρια ιδέα για να μπορείς να αφήνεις παπούτσια - παντόφλες εκτός σκηνής και να μπαίνεις μέσα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ακροβατικά για να αποφύγεις την επαφή με το χώμα.Ωραίο και ήρεμο camping όχι πολύ κοντά σε παραλία όμως βρίσκεται στη Λευκάδα και πιο συγκεκριμένα στη Νικιάνα. Παχιά σκιά, καθαριότητα και πολύ ήρεμο περιβάλλον.
-
Καλό το camping αλλά με αυτές τις τιμές βρίσκω και δωμάτια.
-
Ξέχασα!
Πολύ σημαντικό, να περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό:
Καλύμματα μιας χρήσης για την λεκάνη της τουαλέτας! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλό το camping αλλά με αυτές τις τιμές βρίσκω και δωμάτια.Συμφωνώ εν μέρει Λεωνίδα.
Εξαρτάται από την εποχή και το μέρος!Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η αδελφή μου με τον άντρα της και τα δυό της παιδιά στην Σκόπελο πλήρωσε 35
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ξέχασα!
Καλύμματα μιας χρήσης για την λεκάνη της τουαλέτας!...και μαντηλάκια αντισηπτικά.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέχασα!
Καλύμματα μιας χρήσης για την λεκάνη της τουαλέτας!...και μαντηλάκια αντισηπτικά.
για τις τουαλέττες, καλύτερα Dettol (ειδικό αντισηπτικό). Το βρίσκεις σε όλα τα φαρμακεία.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Καλό το camping αλλά με αυτές τις τιμές βρίσκω και δωμάτια.
Συμφωνώ εν μέρει Λεωνίδα.
Εξαρτάται από την εποχή και το μέρος!Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η αδελφή μου με τον άντρα της και τα δυό της παιδιά στην Σκόπελο πλήρωσε 35
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Τάκη σε ποιό camping θα είσαι στη Λευκάδα;Μάλλον στη Βασιλική, αλλά φτάνοτας εκεί Σάββατο 6/8 θα κατηφορίσουμε την ανατολική πλευρά του νησιού για να τα δούμε όλα και να διαλέξουμε (αν έχουν και χώρο). Οργανωμένα και ελληνικά δηλαδή...
Θα είσαι εκεί; Εμείς θα είμαστε με το 307 και ένα λαδί τρίπορτο Astra G.
Όλα για το Camping