-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Πριν μια βδομάδα γύρισα από 4ήμερο camping στη Λευκάδα. Απίστευτες ομορφιές το νησί. Καλά να περάσεις. Μη μου πεις ότι θα πας στο camping του Πόρου!! Αν ναι, είναι πολύ καλό.
Πρωτεύον θέμα σε ένα κάμπιγκ, είναι η καθαριότητα σε μπάνια/τουαλέτες. Έπονται η ησυχία, η απόσταση από παραλία, η πρόσβαση-απόσταση αξιοθέατων, προμηθειών κλπ.
Από τη μικρή μου εμπειρία, παράδειγμα κάμπιγκ προς αποφυγή: Πευκάρι camping, στον Ποτό της Θάσου, ιδιοκτησίας μιας θειάς-Γερμανίδας που νόμιζε ότι ακόμα διοικούσε στρατόπεδο συγκέντρωσης!Paleokastritsa camping στην Κέρκυρα: φτωχό σχετικά, αλλά έλαμπε από καθαριότητα, και με mini market με τιμές μεγάλου Αθηναϊκού supermarket.
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Πριν μια βδομάδα γύρισα από 4ήμερο camping στη Λευκάδα. Απίστευτες ομορφιές το νησί. Καλά να περάσεις. Μη μου πεις ότι θα πας στο camping του Πόρου!! Αν ναι, είναι πολύ καλό.
Πρωτεύον θέμα σε ένα κάμπιγκ, είναι η καθαριότητα σε μπάνια/τουαλέτες. Έπονται η ησυχία, η απόσταση από παραλία, η πρόσβαση-απόσταση αξιοθέατων, προμηθειών κλπ.
Από τη μικρή μου εμπειρία, παράδειγμα κάμπιγκ προς αποφυγή: Πευκάρι camping, στον Ποτό της Θάσου, ιδιοκτησίας μιας θειάς-Γερμανίδας που νόμιζε ότι ακόμα διοικούσε στρατόπεδο συγκέντρωσης!Paleokastritsa camping στην Κέρκυρα: φτωχό σχετικά, αλλά έλαμπε από καθαριότητα, και με mini market με τιμές μεγάλου Αθηναϊκού supermarket.
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Πριν μια βδομάδα γύρισα από 4ήμερο camping στη Λευκάδα. Απίστευτες ομορφιές το νησί. Καλά να περάσεις. Μη μου πεις ότι θα πας στο camping του Πόρου!! Αν ναι, είναι πολύ καλό.Πρωτεύον θέμα σε ένα κάμπιγκ, είναι η καθαριότητα σε μπάνια/τουαλέτες. Έπονται η ησυχία, η απόσταση από παραλία, η πρόσβαση-απόσταση αξιοθέατων, προμηθειών κλπ.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Από τη μικρή μου εμπειρία, παράδειγμα κάμπιγκ προς αποφυγή: Πευκάρι camping, στον Ποτό της Θάσου, ιδιοκτησίας μιας θειάς-Γερμανίδας που νόμιζε ότι ακόμα διοικούσε στρατόπεδο συγκέντρωσης!Paleokastrítsa camping στην Κέρκυρα: φτωχό σχετικά, αλλά έλαμπε από καθαριότητα, και με mini market με τιμές μεγάλου Αθηναïκού supermarket.
να προσθέσω στα πρωτεύοντα: δέντρα/καλαμωτές με καλή σκιά, μαλακό και επίπεδο έδαφος (μου τη σπάει να ισιώνω τα στραβωμένα πασαλάκια επειδή 'χτύπησα' βράχο καρφώνοντάς τα...)
Πρόταση: κάμπινγκ 'Τα Δελφίνια Περδικέας', στη μέση της διαδρομής Στούπας-Καρδαμύλης στην Μεσσηνιακή Μάνη. Φτωχό κάμπινγκ, αλλά καθαρό και με α-πί-στευ-τη παραλία.
Πρόταση προς αποφυγή: το κάμπινγκ της μονεμβασιάς. Απλά ανύπαρκτη παραλία, χάλια θάλασσα, ψιλοακριβό, τρελές συγκεντρώσεις εντόμων, και θερμοκρασία που αγγίζει τους 40 υπό σκιάν καθημερινά...
-
Μια που πιάσαμε τα camping, ας τιμήσω και τα πάτρια εδάφη:
Δημοτικό camping Αμαλιάδας στην Κουρούτα: παραλία διαμάντι από Κυλλήνη μέχρι Κατάκολο με πεντακάθαρα νερά, στο χιλιόμετρο η βραδυνή ζωή ( μπαρ, παμπ, ταβέρνες, μέχρι και κλασσικά επαρχιακά σκυλάδικα) 5 χιλιόμετρα από Αμαλιάδα για προμήθειες και κοντινές εκδρομές ( Ολυμπία, Λάδωνας, φράγμα Πηνειού, αρχαία Ήλιδα, κλπ) Σ'αυτήν την παραλία πέρασα όλα τα καλοκαίρια μου από τα 6 μεχρι τα 23 μου! Α, και δρόμοι για ποδήλατο!
-
Θα πάω Αύγουστο μάλλον Αμοργό και συγκεκριμένα στην Αιγιάλη. Ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρώ τώρα δωμάτιο, αν ξέρει κανείς λεπτομέρειες για το κάμπινγκ εκεί. Θα θελα να ακούσω κυρίως σχόλια για την καθαριότητα (ειμαι δυστυχώς obsessive compulsive... ). Γενικά παντως έχω ακούσει καλά λόγια...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σπέτσες ε? Καλά να περάσεις...Εγώ προσωπικά δεν το συμπαθώ καθόλου το μέρος, κυρίως λόγω κόσμου (βλέπε κολλεγιόπαιδα, έχω προσωπική εμπειρία δυστυχώς...)
Να υποθέσω ότι πήγες στην Αρμάτα? Επειδή τώρα όλα τα κολλεγιόπαιδα είναι Μύκονο.
Πάντως όλα τα παιδιά που θα πάμε θα μαστε από τα σχολεία γύρω από το κολλέγιο.
-
Oι δημοσιεύσεις για κάμπινγκ διαχωρίστηκαν από το θέμα 'Καλό καλοκαίρι' επειδή μπορούν να γραφτούν πολλές πληροφορίες από όλη την Ελλάδα και να είναι συγκεντρωμένες. [moderator]
-
Εκφράζω το θαυμασμό μου για όλους όσους κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ για βδομάδες ολόκληρες!Πήγα μια φορά στη ζωή μου και άντεξα δύο ολόκληρες μέρες.
Πώς τα καταφέρνετε;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Oι δημοσιεύσεις για κάμπινγκ διαχωρίστηκαν από το θέμα 'Καλό καλοκαίρι' επειδή μπορούν να γραφτούν πολλές πληροφορίες από όλη την Ελλάδα και να είναι συγκεντρωμένες. [moderator]Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ mod!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εκφράζω το θαυμασμό μου για όλους όσους κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ για βδομάδες ολόκληρες!Πήγα μια φορά στη ζωή μου και άντεξα δύο ολόκληρες μέρες.Πώς τα καταφέρνετε;
τι είναι αυτό που δεν άντεξες?
-
Kάνω κάμπινγκ από τα 15 μου. Σταμάτησα πριν 3-4 χρόνια, όταν ήταν η γυναίκα μου έγκυος το πρώτο παιδί. Έχω σχεδόν τα πάντα από εξοπλισμό. Ανυπονονώ να μεγαλώσει λίγο ο γιός μου (2-2 1/2 χρονών) για να ξαναπάω. Έχω γυρίσει πάρα πολλά κάμπινγκ της Ελλάδος, τα περισσότερα σε νησιά. Θα κάτσω να τα καταγράψω κάποια στιγμή. Έχω πάει σε 5άστερα αλλά και σε 3άθλια .
Όποιος επισκεπτεται κάποιο ας το καταγράφει για τους υπόλοιπους.
-
To camping στα Κήθυρα. Πήγα πέρσι. Είναι κοντά στην Πόλη.
Όμορφο μέρος (σκιά από πεύκα).
Καθαριότητα όχι τρελή αλλά ανεκτή.
Έμεινα 5-6 μέρες.Ξέρει κανείς από camping στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής;
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
To camping στα Κήθυρα. Πήγα πέρσι. Είναι κοντά στην Πόλη.
Όμορφο μέρος (σκιά από πεύκα).
Καθαριότητα όχι τρελή αλλά ανεκτή.
Έμεινα 5-6 μέρες.Σωστός, έχω περάσει βδομάδες εκεί. Λίγο πρόβλημα με τις τουαλέτες είχε. Για το Καψάλι λες βεβαίως, έτσι?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εκφράζω το θαυμασμό μου για όλους όσους κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ για βδομάδες ολόκληρες!Πήγα μια φορά στη ζωή μου και άντεξα δύο ολόκληρες μέρες.
Πώς τα καταφέρνετε;
τι είναι αυτό που δεν άντεξες?
-Πρώτο και καλύτερο οι εγκαταστάσεις υγιεινής.Καθαρές -ξεκαθαρές δεν μπορούσα να πάω με την άνεσή μου.Άσε που δεν θες να σε πιάσει κατούρημα το βράδυ γιατί πρέπει να να καταφέρεις να σηκωθείς και να βγεις απ' τη σκηνή (ξεκούμπωμα φερμουάρ κλπ)
-Το να μπω και να βγω στη σκηνή ήταν ένα μικρός άθλος.Να μη πω για το πως 'χωρούσαμε' εκεί μέσα.Μπορεί όμως και να φταίει ότι είχαμε μια σκηνή 2 ή 3 ατόμων (δεν θυμάμαι) και ο συγκάτοικός μου ήταν 2.02! Να μη πω για το ντύσιμο ξεντύσιμο εκεί μέσα...Πως τα καταφέρνετε;
-Πολύ χώμα βρε αδερφέ...Έχω βέβαια και μια τεράαααστια υποψία ότι είμαι απ' αυτούς τους φλώρους που μυρίζουν λεβάντα (tm by Krusenstern,a long time ago:D ) ,αλλά μη μου το πεί γιατί θα πληγωθώ.
Λέμε τώρα! -
Έχω βέβαια και μια τεράαααστια υποψία ότι είμαι απ' αυτούς τους φλώρους που μυρίζουν λεβάντα (tm by Krusenstern,a long time ago:D ) ,αλλά μη μου το πεί γιατί θα πληγωθώ.
Λέμε τώρα!Πέρα από την πλάκα, φυσικά το camping απαιτεί συμβιβασμούς. Με λίγο προσοχή και τον κατάλληλο εξοπλισμό είσαι άνετος όμως. Πέρασα όλα σχεδόν τα παιδικά μου καλοκαίρια σε camping, και ήταν πραγματικά όλα αξέχαστα. Ξανάρχισα να κατασκηνώνω πάλι 3-4 χρόνια πριν, το κάνω κάθε χρόνο έκτοτε. Πιστεύω η τεμπελιά και η ανεμελιά του camping δεν συγκρίνονται με τίποτα!
-
Εκφράζω το θαυμασμό μου για όλους όσους κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ για βδομάδες ολόκληρες!Πήγα μια φορά στη ζωή μου και άντεξα δύο ολόκληρες μέρες.Πώς τα καταφέρνετε;
Χαλαρά, ανάλαφρα και ξένιαστα!
Όπως έγραψα πιο πάνω, πέρασα τα καλοκαίρια της νιότης μου σε παραλία με 2 campings. Παρατηρούσα πάντα τον τρόπο ζωής, τον εξοπλισμό, τα οχήματα, τα τροχόσπιτα, τις τροχοσκηνές, τα αυτοκινούμενα, όταν η δυτική Πελοπόννησος έσφυζε από Γερμανο-αγγλο-γαλλο-ιταλο-νορβηγο-ολλανδούς τουρίστες που έρχονταν καραβιές… Με 2CV, με Renault 4L, με παλιά διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία, με διασκευασμένα 4x4 φορτηγά Renault, Berliet, με αρχαία λεωφορεία Volvo (οι «ώριμοι» Πειραιώτες θα θυμούνται τα παλιά «ιπτάμενα» πράσινα λεωφορεία με τους μονούς τροχούς πίσω), με station-wagon, με μοτοσικλέτες σε κοπάδια, ακόμα και με trikes!
Η ιδέα έπεσε πριν τρία χρόνια από φιλικό ζευγάρι, με δύο παιδιά κι αυτοί, συνομήλικα με τα δικά μας, μελετήθηκε και αποφασίστηκε να δοκιμαστεί, βοηθούσης και της οικονομικής κατάστασης. Έτσι το 2003 πήγαμε Θάσο, έχοντας εξοπλιστεί με ένα βαλιτσάκι που όταν ανοίγει γίνεται τραπεζάκι με 4 υποτυπώδη καθισματάκια (Praktiker, 27 -
Για το δημοτικό καμπινκ της Σαμοθράκης έχει κανείς τίποτα να μας πεί ρε παιδιά γιατί αναχωρώ σε λίγες μέρες.
Επίσης δώστε εσείς οι εμπειροι απο κάμπινκ καμιά χρήσιμη πληροφορία,κάνα κολπάκι για το πως στήνουμε και στερεώνουμε καλά και γερά τη σκηνή για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νέοι γιατί πάω πρώτη φορά καμπινκ και είμαι λίγο ψαρωμένος...
ευχαριστω προκαταβολικά και καλό καλοκαίρι σε όλους.... -
Γράψτε τί κουβαλάτε μαζί σας σάν απαραίτητο εξοπλισμό στό κάμπινγκ ρε παιδιά.
Ειδικά όποιος πηγαίνει ελεύθερο κάμπινγκ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γράψτε τί κουβαλάτε μαζί σας σάν απαραίτητο εξοπλισμό στό κάμπινγκ ρε παιδιά.
Ειδικά όποιος πηγαίνει ελεύθερο κάμπινγκ.Εκτός από την σκηνή (κατά προτίμηση τύπου 'Ιγκλού', στήνεται-ξεστήνεται πανεύκολα και έχει αρκετό χώρο μέσα):
- Σφυρί.
- Εξτρά πασσαλάκια.
- Στρώματα θαλάσσης, θα χρησιμοποιηθούν ως κρεβάτι.
- Μια παλιά λινάτσα ή παλιό τεντόπανο ως υπόστρωμα, και άλλη μία για έξω από τη σκηνή.
- Φακό.
- Λάμπα υγραερίου.
- Λάμπα με αντάπτορα για τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.
- Μικρό (κατά προτίμηση ψάθινο) σκουπάκι για να διώχνεις τα χώματα από εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν.
- Δύο πτυσσόμενες καρέκλες.
- Ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι.
- 1 μπαλαντέζα (για οργανωμένο κάμπινγκ).
- Καφέ, σέικερ, ζάχαρη, καλαμάκια, πλαστικά ποτήρια.
- Θερμός.
- Αλοιφή Fenistil για τα τσιμπήματα.
- 1 ρολό χαρτί κουζίνας, και 2-3 ρολά χαρτί υγείας.
- 1 συσκευασία μωρομάντηλα.
- 3 μέτρα σκοινί για άπλωμα βρεγμένων μαγιό και πετσετών στα δέντρα.
- Βιβλία της αρεσκείας σου.
Αν θυμηθώ άλλα θα επανέλθω.
Όλα για το Camping