-
όλες οι εταιρείες απαράδεκτες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όλες οι εταιρείες απαράδεκτεςΜαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
-
Σερφάροντας σήμερα στο net επισκεύθηκα το παρακάτω site.
http://www.synlube.com/sae5w-20.htm
Κάποια από τα γραφόμενα τα βρήκα σωστά, κάποια άλλα δεν έχω την ικανότητα να τα αξιολογίσω.
Το περίεργο όμως που διάβασα στα FAQ και αφορά την κατανάλωση λιπαντικού είναι το εξής:
Όταν η στάθμη του λιπαντικού βρίσκεται στη μέση του δείκτη, ανάμεσα στο MAX-MIN ,τότε η κατανάλωση λαδιού θα είναι έως 4 φορές λιγότερη σε σύγκριση με το λάδι ακριβώς στη γραμμή του MAX.
Μάλιστα προτείνει για καλύτερα αποτελέσματα να βρίσκεται λίγο πάνω από ΜΙΝ ,γεγονός που με βρίσκει αντίθετο αφού θα σημαίνει περίπου 0,5 λίτρο λιπαντικού λιγότερο στο σύστημα λίπανσης. -
Συμφωνώ κι εγώ με αυτό που λες. Ο ισχυρισμός της Synlube είναι παράδοξος!
Επιπλέον στην άποψή μας, έχω παρατηρήσει το εξής στο δικό μου αυτοκίνητο: Όσο πέφτει η στάθμη του λιπαντικού τόσο αυξάνεται ο ρυθμός κατανάλωσης, ενώ εάν συμπληρώσω ξανά έως το MAX τότε η κατανάλωση συνεχίζει με τον κανονικό ρυθμό, όσο φυσικά το λιπαντικό βρίσκεται μέσα στο όριο της ωφέλιμης ζωής του (δηλ. έως ότου το αλλάξω). Πράγμα που είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναφέρεται στο site της Synlube.
Με την παρατήρησή μου συμφωνούν και άλλες πηγές που έχω διαβάσει, άρα υπάρχει αντικρουόμενη της Synlube θεωρία και μάλιστα προσωπικά επιβεβαιωμένη και κατ'εξακολούθηση (που συνεχίζεται ες αεί δεδομένου ότι παρακολουθώ τα λάδια μου αδιάλειπτα). -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Και όμως το αναζωογονεί, ιδιαίτερα στον τομέα του TBN(total base number) δηλ. των προσθέτων που υπάρχουν στο λιπαντικό με σκοπό την αδρανοποίηση των οξέων που παράγονται από τα κατάλοιπα της καύσης(θειικό οξύ). Ακόμη και μισό λίτρο φρέσκου λαδιού κάνει θαύματα.Απλά να διευκρινίσω κάτι. Πολλοί εννοούν με την αναζωογόνηση και αύξηση των διαστημάτων αντικατάστασης κάτι που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι δεν εννοούσατε ούτε προτείνατε. Γι αυτό και είπα ότι είπα. Αναζωογονεί αλλά η αλλαγή του στην ώρα του και όχι ‘αφού του συμπληρώνεις δεν χρειάζεται το ίδιο συχνά αλλαγή» ή το ακόμα χειρότερο «δεν του αλλάζω λάδια μια και του συμπληρώνω συχνά και γίνεται καινούργιο το λάδι». Τραγικά λάθη αυτά!!!:oops:
-
Εννοώ αναζοωγόνηση και αύξηση των διαστημάτων αντικατάστασης μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο κάθε κατασκευαστής.
-
Ναι, η αναζωογόνηση (περιοδικό συμπλήρωμα) αυξάνει την χρονική αντοχή του λιπαντικού χωρίς αλλαγή (όχι το διάστημα αλλαγής του κατασκευαστή αλλά το έκαστοτε συγκεκριμένο διάστημα αλλαγής του όποιου λιπαντικού). Αυτό δεν αποτελεί πλεονέκτημα φυσικά.
-
Δεν καταφερά ακόμα να διαβάσω όλο το topic που φαινεται αρκετά ενδιαφέρον. Απλά να αναφέρω πως συζητόντας σήμερα με έναν πωλητή της scoda για τους FSI και αν έχουν προβλήματα μου είπε, πως στην αρχή κάποιοι κινητήρες golf 1.4 και 1.6 είχαν πρόβλημα με το ....καύσιμο... (έτσι γενικά) και στην επιμονή μου πως και τι μου είπε πως οι ατμοσφαιρικοί FSI έχουν μεγαλύτερη συμπίεση (12:1)??? και αυτό δημιουργόυσε στην αρχή προβλήματα. Αυτό αντίθετα δεν συμβαίνει στα μοντέλα με turbo.
Καθώς εγώ δεν έχω τις μηχανολογικές γνώσεις για να κρίνω τα λεγόμενα του, τα παραθέτω εδώ για σχολιασμό.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Δεν καταφερά ακόμα να διαβάσω όλο το topic που φαινεται αρκετά ενδιαφέρον. Απλά να αναφέρω πως συζητόντας σήμερα με έναν πωλητή της scoda για τους FSI και αν έχουν προβλήματα μου είπε, πως στην αρχή κάποιοι κινητήρες golf 1.4 και 1.6 είχαν πρόβλημα με το ....καύσιμο... (έτσι γενικά) και στην επιμονή μου πως και τι μου είπε πως οι ατμοσφαιρικοί FSI έχουν μεγαλύτερη συμπίεση (12:1)??? και αυτό δημιουργόυσε στην αρχή προβλήματα. Αυτό αντίθετα δεν συμβαίνει στα μοντέλα με turbo.Καθώς εγώ δεν έχω τις μηχανολογικές γνώσεις για να κρίνω τα λεγόμενα του, τα παραθέτω εδώ για σχολιασμό.
Εγκυκλοπαιδικά:
To μοτερ το 1.4 έχει συμπίεση 12:1, το 1.6 έχει 10.3:1, ενώ το τούρμπο 10,5:1 -
Ρε παιδιά ήταν άσχετες ή χαζές οι Citroen ακι η Mitsubishi που πρώτες εξέλιξαν τον συγκεκριμένο κινητήρα?
Και τον έκοψαν το στάδιο των δοκιμών λόγω των προβλημάτων που έβγαζε ο συγκεκριμένος κινητήρας. Στην ουσία πήγαν να εφαρμόσουν την τεχνολογία των ντιζελοκινητήρων στους βενζινοκινητήρες. όμως απ΄ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Και βγαίνει μετά το VW GROUP και σου λέει βγάλαμε τον FSI. Μα ποιον πήγαν να κοροϊδέψουν? Γι΄ αυτό τώρα τα λούζονται. Και ακόμη δεν έχετε δει τίπτε. Που να δείτε τον κινητήρα του GOLF που συνδυάζει κομπρέσορα με τουρμπίνα (1.4, 140HP) τι προβλήματα έχει να βγάλει. Η μήπως θεωρείτε χαζή την mercedes που τον αποσύρει ή την BMW που χρησιμοποιεί μόνο turbo? -
-
xsaraii, για άλλους εντελώς λόγους η meredes σταματά την χρήση των μηχανικών υπερσυμπιεστών, και η bmw χρησιμοποιεί στα καινούρια μοτέρ υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Μην λέμε και ότι θέλουμε.
Αν στο gt βγει κάποιο πρόβλημα, αμφιβάλλω αν θα είναι ο κομπρέσσορας.
-
Ο χρήστης xsaraii έγραψε:
Που να δείτε τον κινητήρα του GOLF που συνδυάζει κομπρέσορα με τουρμπίνα (1.4, 140HP) τι προβλήματα έχει να βγάλειΈχει ήδη βγάλει..σε άλλους
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Που να δείτε τον κινητήρα του GOLF που συνδυάζει κομπρέσορα με τουρμπίνα (1.4, 140HP) τι προβλήματα έχει να βγάλει
Έχει ήδη βγάλει..σε άλλους
μωρε το φυσανε και δε κρυωνει με τπτ....
-
Προβλήματα που 'χει ο κόσμος
-
Δεν λέω ότι θα βγάλει βλάβες ....αλλά κρατάτε και μια πισινή κι εσείς vagoπόροι...πολύ σιγουριά βλέπω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν λέω ότι θα βγάλει βλάβες ....αλλά κρατάτε και μια πισινή κι εσείς vagoπόροι...πολύ σιγουριά βλέπω.Όταν βγάλει το συζητάμε, προς το παρόν είναι απόλυτα αξιόπιστο.
-
Επειδή είναι πολύπλοκος κινητήρας θα έχει μεγαλύτερη συντήρηση αν τον κρατήσεις αρκετά χρόνια. Όμως αν είναι καλά φτιαγμένος γιατί να έχει πρόβλημα; Χαλάνε τα ατμοσφαιρικά μοτέρ της honda με 120 ίππους στο λίτρο γυρνώντας στις 9000 στροφές; όχι φυσικά. Περισσότερα προβλήματα θα έχεις με ένα πολύ απλό αλλά κακοφτιαγμένο κινητήρα (αν φτιάχνει πλέον κάποιος κατασκευαστής).
Η VAG με αυτό το κινητήρα έχει ένα πολύ μεγάλο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ πλεονέκτημα στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν λέω ότι θα βγάλει βλάβες ....αλλά κρατάτε και μια πισινή κι εσείς vagoπόροι...πολύ σιγουριά βλέπω.
Όταν βγάλει το συζητάμε, προς το παρόν είναι απόλυτα αξιόπιστο.
αυτό καυτηριάζω....το απόλυτο της απόψεώς σας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Όταν βγάλει το συζητάμε, προς το παρόν είναι απόλυτα αξιόπιστο.
αυτό καυτηριάζω....το απόλυτο της απόψεώς σας.
Μα αφού δεν έχει βγάλει προβλήματα ακόμα γιατί θεωρείται η άποψη είναι απόλυτη και όχι απλά η πραγματικότητα?
Group VAG FSI. Καίει λάδια;