-
Βιδες απο Leon Cupra, αφου θα ειναι σε συνεργειο της seat.
Aυτο το εμαθα απο κατοχος αντιπροσωπειας που αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα με το δικο του αυτοκινητο. -
@ 'skye' το εσωτερικό είναι όντως 'περίεργο' ειδικά η κάθετη κολώνα του αναπτήρα, αλλά περί ορέξεως ... .
Το έχω οδηγήσει το Czt και στην αρχή μπορεί τα ηλεκτρονικά βοηθήματά του να παραξενεύουν (ειδικά αν δεν έχεις οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο με 'βοηθήματα' ) αλλά μετά από λίγο δε τα καταλαβαίνεις. Είναι πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο, αν θέλεις ζήτα το για δοκιμή από κάποιο αντιπρόσωπο για να έχεις μια γνώμη.@ 'PetRan' αυτή τη 'πόρωση' που έρχεται μετά το 'τσίπωμα'προσπαθώ να αποφύγω, γιατί έχω ανακαλύψει ότι 'ο κουμπαράς' δε γεμίζει ποτέ με ότι αυτό συνεπάγετε .
(38 είμαι αλλά μη γίνει θέμα )
Το Clio το ανέφερα σαν παράδειγμα, δε το σύγκρινα με το FR ούτε με τη 'πρότασή μου' το Colt, εξάλου είναι διαφορετικό αυτοκίνητο.
-
Μια ερωτησούλα προς τον 'PetRan'.
Λύσε μου μια απορία, αφού το πρόβλημα με τις βίδες που λασκάρουν (και ότι άλλο τέλος πάντων έχει παρουσιαστεί και έχει λυθεί) το γνωρίζετε όσοι είστε ψαγμένοι με αυτόν τον κινητήρα αυτό και έχει βρεθεί η λύση,
γιατί δε το λύνουν από την αντιπροσωπεία το πρόβλημα πριν παρουσιαστεί στον καταναλωτή;
Δε θέλω να πιστεύω ότι δε τα γνωρίζουν και λογικά θα έχουν ενημερώσει το εργοστάσιο. Δεν έχει δώσει την εικόνα ότι είναι μια μικρή αντιπροσωπεία που δέν ενδιαφέρεται για τον καταναλωτή πελάτη.Συγνώμη αν σε 'σκοτίζω' αλλά επειδή δείχνεις να γνωρίζεις θέλω τη γνώμη σου.
-
φιλε tazio
κατ'αρχην το 'προβλημα' αυτο , απο τις 45 εφαρμογες του 1.8τ παρουσιαστηκε μονο στο ibiza fr
εχουμε 4-5 κρουσματα απο οτι γνωριζω.
δηλαδη δεν συμβαινει σε ολους.απο αυτους, πανω απο τους μισους ειχανε βαλει after market εξατμιση. (και διαφορα αλλα)
υποθετικα, με μια οχι ιδιεταιρα μελετημενη κατασκευη (πχ οχι flex συνδεσμο αλλα μονοκοματος σωληνας μεχρι κατω)
οι κραδασμοι του κινητηρα που μεταδιδονται γενικα, αυξανονται και επιδεινωνουν ετσι την πιθανη αδυναμια υλικου. (βιδες turbo-εξατμισης)το γιατι δεν το φτιαχνει το εργοστασιο, ειναι μια ερωτηση ρητορικη..
καταλαβαινεις και εσυ οτι μεχρι να διαπιστωθει ενα προβλημα, να κουνησουνε τα γραναζια της γραφειοκρατιας,
και να αλλαξει τελικα μια γραμμη παραγωγης, θα εχει ξημερωσει μια αλλη εποχητο γιατι δεν μπαινει η εδω αντιπροσωπεια στον κοπο να αλλαζει βιδες πριν πουληθει το καθε αυτοκινητο,
και αυτο ειναι σχετικο.
οπως ειπα, δεν συμβαινει σε ολους.το θεμα ειναι να υπαρχει η ΓΝΩΣΗ στην αντιπροσωπεια για την επιλυση του προβληματος, οταν και αν αυτο παρουσιαστει.
τα παιδια στο seat club ειναι αρκετα ψαγμενα, (αν και εχουνε κατι moderator βουρλα )
και καθε ιδιοκτητης seat θα βρει εκει λυσεις για οτι τον ενδιαφερει,
ειτε αυτο ειναι το ποιος εξουσιοδοτημενος ειναι μεσα στα πραγματα και ποιος ειναι 3 πουλακια καθονται,
ειτε αυτο ειναι οι κωδικοι των βιδων που δεν εχουνε αστοχια υλικου με τιποτα,
ειτε οτι αλλο μπορει κανεις να θελησει να μαθει.βεβαια το σωστο ειναι να ητανε ολες οι αντιπροσωπειες ενημερες -και 'ετοιμοπολεμες' αν θελεις- αντι για το seat club..
αλλα ετσι κι αλλιως δεν ζουμε σε καννα τελειο κοσμο..παντως το ibiza κατα τη γνωμη μου παραμενει η καλυτερη αγορα στην κατηγορια,
εκτος βεβαια αν υπαρχει και θεμα octaviaI 1.8t -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εκτος βεβαια αν υπαρχει και θεμα octaviaI 1.8tΑυτή η 'αντικειμενικότητά' σου με σκοτώνει βρε παιδί μου.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
παρακαλω φιλε μου, και οντως ειμαι αντικειμενικος.
σχεδον τα ιδια χρηματα κοστιζουνε.. -
Μια και το οδηγησα προσφατα να σας πω κι εγω πως το ειδα το FR.
- κινητηρας (ακομα και χωρις 'revάρισμα') - τραβαει παντου θετικα, χωρις να τον 'σπας', προσπερνας ανετα το 80% (και βαλε) των αυ/των που θα συναντησεις στο δρομο σου - και βεβαια πειραζεται πανευκολα.
- αρκετα 'ταξιδιαρικο' για το μεγεθος του
- σου δινει την αισθηση οτι ειναι πιο δεμενο & προσεγμενο απ' τον προκατοχο του (ειχε τυχει να οδηγησω και το παλιο 1.8-20VT)
- καταναλωση ΟΚ σε νορμαλ ρυθμους (δεν καιει και 8 λ/100χλμ αλλα ουτε και υπερβολικα για τουρμπισιο)
- αναρτηση/στησιμο (δε σε προδιαθετει για 'ακροβατικα' με το οριο & ειναι λιγο ατσαλο στις εγκαρσιες ανωμαλιες)
- ασχημο εσωτερικο κατα τη γνωμη μου - π.χ. το 206 GTi ειναι πολυ πιο ωραιο μεσα
- ψηλα παραθυρα!! δυσκολο να ακουμπας το χερι σου!!!
- ποιοτητα επιμερους στοιχειων (?) - ο ενας αεραγωγος αυτου που οδηγησα ειχε σπασει αφου ειχε κολλησει στην κλειστη θεση κι ο ιδιοκτητης τον ζορισε λιγο περισσοτερο... (δινω καποια ελαφρυντικα, αλλα το mini μου δεν υπαρχει περιπτωση να παθαινε κατι τετοιο).
- ηλεκτονικο γκαζι (εχει ξαναειπωθει, αλλα θυμιζει λιγο διακοπτη on/off - εκει που αρχιζει να 'φουσκωνει' η ροπη πρεπει να χαλαρωσεις το πατημα αν θες να εχεις γραμμικη επιταχυνση. συνηθιζεται παντως.)
Γενικα θα ελεγα οτι για τα χρηματα που στοιχιζει ειναι συμφερουσα προταση, κυριως αν οι ρεπριζ ειναι αρκετα ψηλα στη λιστα προτεραιοτητων.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πάντως εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι το colt έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα που δεν απενεργοποιούνται (traction control k antispin) που σημαίνει ότι αν τσακωθείς με τη γκόμενά σου (λέμε τώρα) ούτε να φυγεις σπινιαροντας δε θα μπορείς, και άντε να καταλάβει αυτή μετά ότι τσαντίστηκεςXaxaxa
Θεός!!
Αυτό είναι ένα μειονέκτημα!! ;ΡΣοβαρά τώρα.
Άν προσπαθήσεις να οδηγήσεις το CZT αλλά Rallie, (τιμονιές/πετάγματα πίσω μέρους) απλά δέν ακολουθεί.
Όμως το Colt είναι απίστευτα γρήγορο, όταν στρίβει με γραμμές.
Σφυρίζει τα λάστιχα του, και το ESP δέν σε ενοχλεί.Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει απο όσα έχω δεί, καί στον δρόμο, και απο την πίστα των ΜΕΓΑΡΩΝ και το Cartodromio.
Greedz!
-
Ένα πουσαρισμένο Golf II είναι, με λάθος συνδυασμό ελατηρίων/αμορτισέρ... Το παρατσούκλι 'εFθείR' δεν το'χει αποκτήσει χωρίς λόγο.
Τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι τυχαίο ότι αρνείται να τα παρουσιάσει ο Clarkson.
-
Φυσικα και εχει ελλατώματα,τα οποια εχουν αναφερθει ευστοχα.
Ομως με τιμη που ειναι σχεδόν όμοια του νέου Clio 1.4, ειναι μονόδρομος για όποιον θέλει ένα αυτοκίνητο να κολλάει την πλάτη του στο κάθισμα χωρίς να πουλήσει το πατρικό του...
Το προβλημα με τις βίδες εχει παρουσιαστεί και σε άλλα του VAG,αφορά πιστεύω κάποια παρτίδα απο βίδες,το δικό μετα από αλλαγή δεν έχει παρουσιάσει κάτι πάλι. -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
- σου δινει την αισθηση οτι ειναι πιο δεμενο & προσεγμενο απ' τον προκατοχο του (ειχε τυχει να οδηγησω και το παλιο 1.8-20VT)
Σ'αυτο διαφωνω καθετα μιας και ημουν κατοχος του προηγουμενου Ibiza Cupra και θεωρω οτι ηταν πολυ πιο προσεγμενο και σου εδινε οπτικα την εντυπωση πιο στιβαρου αυτοκινητου.Το καινουργιο το εχει συγγενης και το εχω ζησει επισης αρκετα.
Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Ibiza FR.