-
Έχω και VAG 1.8T και Mitsubishi (διάφορα... ενδεικτικά θα σου πω την σειρά Galant, Lancer, Colt για τρίμηνο, και τώρα Space Star) φυσικά και έχω δει τι εστί καινούργιο Colt (έλεγα να το πάρω πριν κυκλοφορήσει) και απορρίφθηκε στην θέα του και μόνο και το ίδιο ένιωσα και όταν το οδήγησα στα 1.3
Μια απο τα ίδα με το Space Star... θα πω, άσε που οι κολώνες οι πλαινές περιορίζουν επικίνδυνα την ορατότητα.....
Θα γράψω για άλλη μια φορά ότι από τότε που η Mitsu άφησε την Ιαπωνία και τα φτιάχνει στην Ολλανδία χάθηκε η μπάλα..... ας οδήγησει κάποιος mitsu με κιβώτιο από ιαπωνία και ας οδηγήσει και mitsu από Ολλανδία και τα λέμε (Btw τα φτιάχνουν σε εργοστάσιο της Renault)..... To EVO έρχεται απο Ιαπωνία και είναι ψαγμένο και καλοφτιαγμένο όπως τα Pajero V6, το παλιό Colt και τα φορτηγάκια...
τώρα για το Colt CZT είναι δημιούργημα του marketing καθώς βάζουμε μια τουρμπίνα να δίνει καλά νούμερα ... έχουμε από πίσω την αίσθηση του Lancer EVO να το προμοτάρει και όσοι πιστοί προσέλθετε.....Τώρα για το στρίβει καλύτερα.... προσωπική μου γνώμη... πάρτε μια Ζ4 3.0 μια Alfa αυτή με τα πολλά άλογα και ένα Lancer EVO κλείστε και τα ηλεκτρονικά και ανεβάστε τα στην Πάρνηθα...... αν δεν πειστεί κάποιος με την πρώτη ας το κάνει και με βροχή.... Δυστυχώς στην Ελλάδα με Lotus θα ψάχνεις τις λακκούβες μια - μια.... Με τόσο χαμηλά το κέντρο βάρους είναι αναμενόμενο να στρίβει καλά
-
εδω κι ενα μηνα εχω ενα μαυρο fr (φουλ α σταδιο,stage2)
με απλα λογια
στην ευθεια με πρωτο σταδιο λιγα αυτοκινητα καθονται διπλα σου (ειδικα σε ρεπριζ)
στις στροφες ειναι απλα αδιαφορο (με μαμα αναρτηση) εως επικινδυνο ,αλλα ειναι προβλεψιμο ,οτι ειναι να κανει θα τη ψιλιαστεις απο πριν (μιλαμε για πιεση ετσι)
σε ανοιχτο στροφιλικι τα πραματα ειναι λιγο καλυτερα
τα φρενα του δεν μου πολυαρεσαν (ειναι ομως πανω απο το μεσο ορο)
η κατασταση ομως βελτιονετε δραματικα με λιγα σχετικα λεφτα 7-8 κατοσταρικα με πραματακια απο κουπρα αντιστρ-σινεμπλοκ και ενα σετ αναρτησης ελατ-αμορτισερ
ραλι δεν προκειται ποτε να γινει(και πως να γινει με 200+ροδα)
πολυ καλο σασιαδερφε για να μην το κουραζουμε ,κλεισε τα ματια και παρτο σ αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει (ευτυχως-δυστηχως) ανταγωνισμος
με 17.450 (τρσο μου βγηκε εμενα με συναγερμο κουκουλα) και 2-2,5 χηνες εχεις ενα οπλο για all-around οδηγηση ,απλα θελει συνεση στην αρχη μεχρι να το μαθεις(ειναι βουνο η ροπη 30+ κιλα)ΑΑΑ και μην ξεχασω πιστευω το ετερον σου ημιση να εχει και κανα γερο βενζινα ε..... αλλιως βαλε αυγο στο πεταλ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα για το στρίβει καλύτερα.... προσωπική μου γνώμη... πάρτε μια Ζ4 3.0 μια Alfa αυτή με τα πολλά άλογα και ένα Lancer EVO κλείστε και τα ηλεκτρονικά και ανεβάστε τα στην Πάρνηθα...... αν δεν πειστεί κάποιος με την πρώτη ας το κάνει και με βροχή.... Δυστυχώς στην Ελλάδα με Lotus θα ψάχνεις τις λακκούβες μια - μια.... Με τόσο χαμηλά το κέντρο βάρους είναι αναμενόμενο να στρίβει καλά
Κι αν κανεις την καταβαση? (δις)Κι αν παρουμε μια πιο ανοιχτη διαδρομη με πολλες παρατεταμενες , εσακια κλπ.(ουτε στην αλλαγη κατευθυνσης ουτε στα πολλα συμπλεκονται τα επιπλεον διαφορικα...)?
Εδω τα κιτκαρ Xsara 306 maxi κλπ. τρωγανε τα τετρακινητα
για πρωινο σε κορσικες και καταλονια , τα ξεχναμε δηλαδη?Και τελικα, στις περισσοτερες καμπες -στροφες η πλευρικη προσφυση δεν εξαρταται απο τη τετρακινηση ,(αν κι αυτο απαιτει περισσοτερη αναλυση)Ας μην κανουμε το θεμα κοντρα 2κινητα-4κινητα.Υ.Γ.Που ακριβως ειναι γρηγοροτερο το FR απο το CZt?
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Υ.Γ.Που ακριβως ειναι γρηγοροτερο το FR απο το CZt?
Καταρχην οταν μιλαμε για FR, καλως ή κακώς στο 90% των περιπτωσεων μιλαμε για 1 σταδιο και 200 αλογα,λογω του χαμηλου κόστους της μετατροπης.
Οποτε αναποφευκτα ο οδηγος του CZT μετατρεπεται σε απλο θεατή. -
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει κιτ απο τη Rallie Art που μετατρεπει τον κινητηρα του Colt απο 150 σε 200 αλογα.
-
Ποτέ δε κατάλαβα την άποψη 'άμα το βελτιώσεις θα γίνει καλύτερο από το τάδε ανταγωνιστικό μοντέλο'. Αυτοκίνητα κρίνουμε ή βελτιωτές;
Ο 'la' ρώτησε για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και κάποιοι (μέσα στους οποίους κι εγώ) καλώς ή κακώς του προτείναμε να κοιτάξει και μια άλλη λύση. Τώρα που αρχίζει να κολάει το πρώτο στάδιο, ο δεύτερος όροφος και το τρίτο υπόγειο, δε το καταλαβαίνω.
Με το σκεπτικό αυτό τότε (αφού μας αρέσει να κάνουμε κουμάντο στα χρήματα των άλλων) αντί να πάρει το ένα ή το άλλο 'κουβαδάκι' , ας δώσει τα χρήματα της μετατροπής κατευθείαν κι ας πάρει κάτι καλύτερο (τι να τα δίνει σε δόσεις για το αυτοκίνητο τι να τα δίνει στην βελτίωση).
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ποτέ δε κατάλαβα την άποψη 'άμα το βελτιώσεις θα γίνει καλύτερο από το τάδε ανταγωνιστικό μοντέλο'. Αυτοκίνητα κρίνουμε ή βελτιωτές;Ο 'la' ρώτησε για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και κάποιοι (μέσα στους οποίους κι εγώ) καλώς ή κακώς του προτείναμε να κοιτάξει και μια άλλη λύση. Τώρα που αρχίζει να κολάει το πρώτο στάδιο, ο δεύτερος όροφος και το τρίτο υπόγειο, δε το καταλαβαίνω.
Με το σκεπτικό αυτό τότε (αφού μας αρέσει να κάνουμε κουμάντο στα χρήματα των άλλων) αντί να πάρει το ένα ή το άλλο 'κουβαδάκι' , ας δώσει τα χρήματα της μετατροπής κατευθείαν κι ας πάρει κάτι καλύτερο (τι να τα δίνει σε δόσεις για το αυτοκίνητο τι να τα δίνει στην βελτίωση).
να σου εξηγησω απλα.
η seat ειναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ της revo, και δινει προγραμμα για 200+ αλογα με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ
η skoda ειναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ του οικου ABT, και αυτη δινει επισης ολα τα προγραμματα ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ .
το γιατι δεν το γραφουνε αυτο τα περιοδικα (οποτε δεν το ξερει και ο πολυς ο κοσμος), οταν αποκτας +50 αξιοπιστα αλογα και +10 κιλα ροπη με 1-1.5 χιλιαρικο,
φανταζομαι εχει να κανει με το οτι πχ αμα κατεβασει κανεις συγκριτικο FR+προγραμμα ή octavia/leon/superb+ προγραμμα απεναντι στον ανταγωνισμο,
τοτε το περιοδικο που θα το δημοσιευσει αυτο το συγκριτικο,
θα πεταει μετα ταπες στο βαρελι α-λα jack danielsσε ποιο αλλο μοτερ τα +50 αλογα κοστιζουνε 7-8 χιλιαδες δρχ. το ενα?
με εργοστασιακη εγγυηση? -
'PetRan' ,μάλλον γέρασα και δεν ακολούθώ αυτό τον τρόπο σκέψης (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λάθος ο τρόπος αυτός) σκέφτομαι παράξενα γενικώς.
Προσωπικά αν έδινα 1500 ευρώ για να κάνω ένα αυτοκίνητο 150 ίππων 200, με ανάλογη αύξηση ροπής, θα έδινα και 1500 ευρώ, τουλάχιστον, για να ψάξω την ανάρτηση (μια και ο κατασκευαστής το έχει ρυθμίσει για - 50 ίππους) και κάμποσα ακόμα για φρένα (για τον ίδιο λόγο).
Με μία όμως διαφορά, θα ξεκίναγα από ανάρτηση/φρένα και μετά θα πήγαινα (αν πήγαινα) στον κινητήρα.Άρα γιατί να μη δώσω κατευθείαν 3500+ ευρώ παρπάνω και να πάρω κάτι έτοιμο (στην προκειμένη περίπτωση Clio 2.0) και τον χρόνο που θα χαλάσω ψάχνοντας και στήνοντας να τον απολαύσω οδηγώντας. Δεν είναι αυτοσκοπός το δευτερόλεπτο αλλά η ευχαρίστηση (πάντα για 'καθημερινή' οδήγηση και όχι για 'άλλα κόλπα') .
Τελος πάντων ας μη χαλάω άλο το θέμα του 'la'. Πάντως ομολογώ ότι οι 'διαφωνίες' μαζί σου είναι από τις πλέον ωραίες, μαθαίνω.
-
Πάντως εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι το colt έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα που δεν απενεργοποιούνται (traction control k antispin) που σημαίνει ότι αν τσακωθείς με τη γκόμενά σου (λέμε τώρα) ούτε να φυγεις σπινιαροντας δε θα μπορείς, και άντε να καταλάβει αυτή μετά ότι τσαντίστηκες
Πέρα από την πλάκα.. Ψηφίζω ibiza fr, λόγω κινητήρα κ ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στο κολτ έχω μπει μέσα, το θεωρώ ασχημότατο (όχι το εσωτερικό, γενικα, κάτι δε μου κολλάει στην εμφάνισή του), ΔΕΝ το έχω οδηγήσει για να έχω άμεση εικόνα. Επίσης με εκνευρίζει που τα ηλεκτρονικά του δεν απενεργοποιούνται.. άρα.. στα τσακίδια (για μένα πάντα)Τώρα όσον αφορά κάτι άλλα που διάβασα σ'αυτό το θέμα.. τι να πω.. συνεχίζετε να το κουράζετε και στο 2005 και να είστε off topic
-
οι 'διαφωνιες' ειναι παντα ευπροσδεκτες, και οπως ξερεις, ποτε δεν μαθαινει μονο ο ενας..
οσο για τις αποψεις σου, σωστα τα λες.
ετσι λεγαμε ολοι.
πρωτα στησιμο, φρενα, και βλεπουμε ΑΝ και ΠΟΤΕ πειραξουμε τιποτα στον κινητηρα.
ειδικα πριν παρουμε 1.8τ, και ειδικα πριν τον τσιπωσουμε.
ομως μετα το τσιπωμα, ερχεται η πορωση και αντε γεια!!!χωρις να εχω κατι με το clio, δεν συγκρινεται... αλλη πορωση το ενα, αλλη το αλλο...
υγ. τι εννοεις γερασες για τετοια? how old are you?
-
Καλα και σωστα ολα αυτα ρε Πετραν, αλλα καποιοι (οπως εγω) εχουνε αλλεργια σε καθε ειδους βελτιωση-μετατροπη. Οταν συγκρινουμε αυτοκινητα, μιλαμε για 'μαμα'. Και το Colt και πολλα αλλα, εχουν αξιοπιστες βελιτωσεις. Αυτο ειναι αλλο θεμα. Και καλο ειναι να το ξερει ο φιλος που ενδιαφερεται για το FR (ή οποιο αλλο αυτοκινητο). Ο ανθρωπος ομως δεν ρωτησε για τις δυνατοτητες βελτιωσης. Οταν καποιος δηλ ρωταει για το FR και για το ποσο θορυβο κανει, και αρχιζουμε να απανταμε για σταδια, γηπεδα κλπ, ειμαστε εντος θεματος;
-
- ισχυς & ροπη
- εξοπλισμος
- επιδοσεις, ειδικα ρεπριζ
- τιμη
- εμφανιση (υποκειμενικο)
- γενικα ασφαλης & προβλεψιμη οδικη συμπεριφορα
- ευκολη βελτιωση σε κινητηρα, φρενα, αναρτησεις
- ανεση αναρτησης, (κακος συνδιασμος αμορτισερ ελατηριων)
- ευαισθητο ABS σε 'κατσαρο' δρομο
- τριγμοι
- καταναλωση στη πολη
- υποστροφη
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Οταν καποιος δηλ ρωταει για το FR και για το ποσο θορυβο κανει, και αρχιζουμε να απανταμε για σταδια, γηπεδα κλπ, ειμαστε εντος θεματος; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- τριγμοι
Φίλε μου, αν επιτρέπεται, το δικό σου ibiza τρίζει; Σε ποια σημεία;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- τριγμοι
Φίλε μου, αν επιτρέπεται, το δικό σου ibiza τρίζει; Σε ποια σημεία;
τριζει, απο την 1η μερα που το αγορασα, ευτυχως δεν αυξανονται οι τριγμοι. Απο την αλλη, δε με ενοχλει και δεν ασχοληθει ιδιετερα.
Τα σημεια ειναι: καπου στη πορτα του οδηγου, λιγο η πισω εταζιερα, ισως καπου αλλου που δε το εχω εντοπισει.
-
Το καλύτερο είναι ένα τεστ ντραιβ για να δεις αυτό που ρωτάς σχετικά με τον θόρυβο. Εγώ το θεωρώ το αυτοκίνητο αθόρυβο(όσον αφορά τον κινητήρα), αλλά τα κριτήρια του καθενός διαφέρουν. Από κει και πέρα για τριγμούς δεν ξέρω τι γίνεται. Οι κάτοχοι μπορούν να σε διαφωτήσουν. Σε όσα έχω μπει δεν παρατήρησα ενοχλητικούς θορύβους ικανούς να σου σπάσουν τα νεύρα. Εγώ έχω το προηγούμενο ίμπιζα το 1,4. Η εταζέρα το βούλωσε με ένα σετ ηχείων που της πρόσθεσαν βάρος.
-
To Clio στοιχιζει περιπυ 26.000.
Το FR αυτη την στιγμη με απολυτως μετρητοις παει 17.500.
Η διαφορα ειναι περιπου οσο ενα ακομη αυτοκινητο,και σιγουρα το Clio δεν αξιζει τοσα. -
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Αυτό το θέμα με το ξεβίδωμα της τουρμπίνας σε FR είναι σημαντικό;
Μπορεί να λυθεί μιας και καλή από την αντιπροσωπεία ή συνέχεια θα ξεβιδώνεται; O κινητήρας μπορεί να υποστεί βλάβη από το ξεβίδωμα της τουρμπίνας;Kαι πάλι ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To Clio στοιχιζει περιπυ 26.000.
Το FR αυτη την στιγμη με απολυτως μετρητοις παει 17.500.
Η διαφορα ειναι περιπου οσο ενα ακομη αυτοκινητο,και σιγουρα το Clio δεν αξιζει τοσα.A, και το FR έχει αντίστοιχες επιδόσεις με το Clio παρά την ονομαστική διαφορά ιπποδύναμης (λόγο της πολύ καλύτερα κατανεμημένης ροπής του 1,8Τ) Σε συγκριτικό με το 206 RC ήταν πιο γρήγορο!!!
-
Ο χρήστης la έγραψε:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Αυτό το θέμα με το ξεβίδωμα της τουρμπίνας σε FR είναι σημαντικό;
Μπορεί να λυθεί μιας και καλή από την αντιπροσωπεία ή συνέχεια θα ξεβιδώνεται; O κινητήρας μπορεί να υποστεί βλάβη από το ξεβίδωμα της τουρμπίνας;Kαι πάλι ευχαριστώ.
λα,
θα πας στον εξουσιοδοτημενο, και θα του πεις επι τοπου:ΒΑΛΕ ΜΟΥ ΒΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΤ ή SKODA.-
οταν θα ερθει εκεινη η ωρα, θα ανοιξω το ΕΤΚΑ μου να σου δωσω και τους κωδικους των βιδων αυτων.
Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Ibiza FR.