-
Φίλε Trickius, το Top Gear κάνει διαφορετικού είδους δοκιμές στα αυτοκίνητα. Δεν έχει αυτή τη hardcore προσέγγιση που έχει το Best Motoring, αλλά κάνει μια λίγο πιο ελαφριά κριτική, γιατί μην ξεχνάς ότι το Top Gear δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ εκπομπή για petrolheads, και όχι αντικειμενική δημοσιογραφική εκπομπή (όπως σχεδόν είναι το 5th Gear).
Είναι λοιπόν απαραίτητο, προκειμένου να ευχαριστηθείς την εκπομπή, αλλά και να εισπράξεις τα όσα έχει να προσφέρει (γιατί έχει να προσφέρει πάρα πολλά) να το έχεις κατανοήσει αυτό και να έχεις 'πιάσει' λίγο το στυλ. Αλλιώς, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσεις με τον Clarkson ή τους υπόλοιπους
Το Best Motoring από την άλλη, έχει την εντελώς αγωνιστική προσέγγιση στην ανάλυση και κρίση ενός αυτοκινήτου, αλλά αν από το αγοραστικό κοινό, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό βάζει τα αυτοκίνητά του στην πίστα, καταλαβαίνεις ότι τα πορίσματα του Best Motoring δεν αφορούν όλους μας. Το ότι ένα αυτοκίνητο βγήκε άριστο στην πίστα, δε σημαίνει ότι είναι το άριστο για όλους μας.
Αυτά για τις εκπομπές. Για εμένα αξίζουν όλες, αρκεί να ξέρεις τι να πάρεις από την κάθε μία.
Τώρα, σε ό,τι αφορά στο νέο MX-5, εγώ θα περιμένω και νέο επεισόδιο με δοκιμή σε στεγνό και θα περιμένω και λίγο να περάσει ο καιρός για να ωριμάσουν οι εντυπώσεις. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Μπορεί η αρχική εντύπωση να μην είναι η καλύτερη, αλλά σίγουρα η Mazda δεν ξέχασε ξαφνικά να φτιάχνει αυτοκίνητα. Δεν προεξοφλώ φυσικά ότι το νέο είναι καλύτερο από το παλιό (εμένα δε μου άρεσε ποτέ το νέο ούτως ή άλλως), αλλά ακόμα ας μη βιαστούμε να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα
-
Παρακολουθώντας πολλές εκπομπές του BMI μου δημιουργήθηκε μία απορία! Έχετε προσέξει ότι πολλές φορές κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης χαϊδεύουν απαλά το φρένο με το αριστερό?? Δεν φρενάρουν, απλά ίσα ίσα που το αγγίζουν. Δεν μπορεί να το κάνουν χωρίς λόγο κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Oι δεκα καλυτερες στιγμες του Jeremy Clarkson
http://cars.msn.co.uk/carnews/ttclarkso ... efault.aspΚάτω τα κουλά τους οι κουλοί από τον Clarkson! Δεν θα περάσει ο Politically Correct φασισμός!
-
Γνωρίζει κανείς πότε ξαναρχίζει το Top Gear;
Έχω κατεβάσει όλα τα φετινά επεισόδια και έχω πάθει μια πλάκα.. -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Δεν μπορεί να το κάνουν χωρίς λόγο κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει.Βεβαίως και υπάρχει, αλλά υπομονή μέχρι αύριο γιατί είμαι κομμάτια τώρα (είναι σχεδόν 3 το πρωί).
Σοβαρά μιλάω, δεν κάνω πλάκα. Θα σου πω αύριο.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Γνωρίζει κανείς πότε ξαναρχίζει το Top Gear;
Έχω κατεβάσει όλα τα φετινά επεισόδια και έχω πάθει μια πλάκα..Επειδή ακόμα θα αργήσει (άνοιξη), δεν αρχίζεις να κατεβάζεις και τα προηγούμενα seasons σιγά σιγά;
Για μένα αποτελεί πραγματικά πολύτιμο αρχείο πλέον. Δίνει άλλη διάσταση στο πώς βλέπεις μερικά πράγματα. Αρκεί όπως έχουμε πει πολλές φορές να μη σε 'χαλάει' ο διασκεδαστικός χαρακτήρας της εκπομπής.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Παρακολουθώντας πολλές εκπομπές του BMI μου δημιουργήθηκε μία απορία! Έχετε προσέξει ότι πολλές φορές κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης χαϊδεύουν απαλά το φρένο με το αριστερό?? Δεν φρενάρουν, απλά ίσα ίσα που το αγγίζουν. Δεν μπορεί να το κάνουν χωρίς λόγο κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει.Noμίζω το κάνουν πριν το φρενάρισμα στις στροφές ώστε να καθαρίσουν το σημείο επαφής τακάκι-δίσκου από άκαυστα υπολείμματα, σκοπός δηλαδή είναι η βελτίωση του επικείμενου φρεναρίσματος.
-
Εμένα μου δίνουν την εντύπωση ότι δοκιμάζουν τα φρένα...
Να ξέρουν ότι θα πάνε στα χωράφια...
-
Καθαρίζουν τα φρένα!
Ειδικά σε βροχή είναι προαπαιτούμενο για καλό φρενάρισμα!
-
Σας είπα ότι θα σας γράψω αργότερα. Περιμένετε λίγο, ακόμα δεν έχω βρει το χρόνο. Δεν είναι τίποτε από αυτά που είπατε
-
Είδα το ιαπωνικό Best Motoring Ιανουαρίου 2006. Το επεισόδιο του Petran (τεστ νεκροφόρων )
Πάρα πολύ ενδιαφέρων ο αγώνας στο Sugo μεταξύ Μ5, Μ3 CSL, 911 997, Gallardo και R34. Η Μ5 στεκόταν μια χαρά στο ύψος των περιστάσεων με τέτοια τέρατα (βέβαια, κατά τον ελληνικό Τύπο, χάνει 4 δευτερόλεπτα στο γύρο από το STI, αλλά τι ξέρουν οι Ιάπωνες μωρέ; Άσχετοι είναι...). Ήταν συγκλονιστικό το πώς άνοιγε η Μ5 στις ευθείες σε σχέση με τα υπόλοιπα (εκτός από τη Lambo).
Πολύ καλός και ο αγώνας endurace στην Tsukuba με τα καινούργια ΜΧ-5. Το Best Motoring νίκησε (186 γύροι) κάτι που αποδεικνύει και το υψηλό επίπεδο των οδηγών του!
-
Το κατεβάζω όπως γράφω.... στο τελευταίο hotversion που είδα (76) είχε touge με drift!!! Kazama ζωγράφιζε.
Μένει να κατεβάσω το 77 τώρα...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Επειδή ακόμα θα αργήσει (άνοιξη), δεν αρχίζεις να κατεβάζεις και τα προηγούμενα seasons σιγά σιγά;Εγώ πάντως ήδη ξεκίνησα το download, 25 gb είναι αυτά (και απο βδομάδα με βλέπω να αγοράζω καινούργιο σκληρό )!
-
Ο χρήστης asyrigos έγραψε:
Το κατεβάζω όπως γράφω.... στο τελευταίο hotversion που είδα (76) είχε touge με drift!!! Kazama ζωγράφιζε.Πρωταθλητής D1 Ιαπωνίας και Αμερικής
Μένει να κατεβάσω το 77 τώρα...
Το περιμένω πώς και πώς. Πρέπει να είναι πολύ καλό.
-
Best Motoring - Hot Version 77 & 78
Banzaiiiiiiii
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Σας είπα ότι θα σας γράψω αργότερα. Περιμένετε λίγο, ακόμα δεν έχω βρει το χρόνο. Δεν είναι τίποτε από αυτά που είπατεΑκόμα??
-
Τελικά, πόσο 'αλλού' μπορεί να είναι αυτοί οι ιάπωνες;
Official Press Release:
NOTICE REGARDING DVD RELEASE SCHEDULE AND NEW PLANS
Thank you for being an avid viewer of Best Motoring International and Hot Version International DVDs.
This notice is to announce from 2006, BMI and HVI will stop bi-monthly regular releases of its DVD magazines.
From hereon we will release DVDs on an irregular basis. Our next DVD release, Hot Version International/American Touge 2 is scheduled for the spring of 2006.
To provide fresh content to our viewers, we are working to launch a new website within the 1st quarter of 2006. Our plan is to provide these contents via online, free of charge to reach our fans across the globe. As above mentioned we will still release English version DVDs, but DVDs alone will no longer be the only outlet for our videos. It is not the only reason but we cannot deny that piracy (illegal downloading & illegal copying of our videos) has been somewhat a factor in making our decision. The biggest reason for this shift is that the internet is changing the way we all collect information. We must also adapt to the times. We will shift our business focus from DVDs to the internet but will not stray from our goals of providing cutting edge automotive video to our viewers.
If you should have any questions, please email us at info@zigzagasia.com
Thank you and best regards,
Best Motoring International / Hot Version International
Και πείτε μου τώρα εμένα πια δυτική εταιρία θα έκανε αυτό το πράμα;; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ!!!!!
-
Μπράβο τους!
-
Ό.τι και να πεί κανείς είναι λίγο. Συνεχίζουν να ξεχωρίζουν,αυτή τη φορά και με μη αυστηρώς αυτοκινητιστικούς λόγους.
-
τελικα φιλε opterie δεν μας ειπες γιατι οι ιαπωνες σφαλιαριζουν το φρενο με το αριστερο ενω επιταχυνουν στην ευθεια?
Top Gear - Fifth Gear - Best Motoring Discussion