Jan 1, 2006, 9:34 PM

Φίλε Trickius, το Top Gear κάνει διαφορετικού είδους δοκιμές στα αυτοκίνητα. Δεν έχει αυτή τη hardcore προσέγγιση που έχει το Best Motoring, αλλά κάνει μια λίγο πιο ελαφριά κριτική, γιατί μην ξεχνάς ότι το Top Gear δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ εκπομπή για petrolheads, και όχι αντικειμενική δημοσιογραφική εκπομπή (όπως σχεδόν είναι το 5th Gear).

Είναι λοιπόν απαραίτητο, προκειμένου να ευχαριστηθείς την εκπομπή, αλλά και να εισπράξεις τα όσα έχει να προσφέρει (γιατί έχει να προσφέρει πάρα πολλά) να το έχεις κατανοήσει αυτό και να έχεις 'πιάσει' λίγο το στυλ. Αλλιώς, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσεις με τον Clarkson ή τους υπόλοιπους 😉

Το Best Motoring από την άλλη, έχει την εντελώς αγωνιστική προσέγγιση στην ανάλυση και κρίση ενός αυτοκινήτου, αλλά αν από το αγοραστικό κοινό, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό βάζει τα αυτοκίνητά του στην πίστα, καταλαβαίνεις ότι τα πορίσματα του Best Motoring δεν αφορούν όλους μας. Το ότι ένα αυτοκίνητο βγήκε άριστο στην πίστα, δε σημαίνει ότι είναι το άριστο για όλους μας.

Αυτά για τις εκπομπές. Για εμένα αξίζουν όλες, αρκεί να ξέρεις τι να πάρεις από την κάθε μία.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο νέο MX-5, εγώ θα περιμένω και νέο επεισόδιο με δοκιμή σε στεγνό και θα περιμένω και λίγο να περάσει ο καιρός για να ωριμάσουν οι εντυπώσεις. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Μπορεί η αρχική εντύπωση να μην είναι η καλύτερη, αλλά σίγουρα η Mazda δεν ξέχασε ξαφνικά να φτιάχνει αυτοκίνητα. Δεν προεξοφλώ φυσικά ότι το νέο είναι καλύτερο από το παλιό (εμένα δε μου άρεσε ποτέ το νέο ούτως ή άλλως), αλλά ακόμα ας μη βιαστούμε να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα 😉