-
Fukui had decided to concentrate on Honda's environmental credentials.
this is sooooooooo gay...
λυπαμαι που δε θα βγει νεο nsx,αλλα χαιρομαι που τοσο καιρο δικαιως εκραζα αυτη τη γελοια(πλεον) εταιρεια
τα υβριδικα ταπερ με 200 κιλα μπαταριες ερχονται!!! αραγε εχουν σκεφτει ολοι αυτοι οτι η υποτιθεμενη 'προστασια του περιβαλλοντος ' ισως οδηγησει σε χειροτερη καταστροφη??
ποιος μας λεει οτι για την παραγωγη του υδρογονου δεν καινε το ιδιο ή και περισσοτερο πετρελαιο και ποιος θα μας πει τι θα γινει με ολες αυτες τις μπαταριες οταν θα ναι πλεον αχρηστες???
προς το παρον δειτε τι γινεται στο Καναδα χαρη στα 'πρασινα' prius και σκεφτειτε καλυτερα τι ειναι οντως καλυτερο για το περιβαλλον και τι απλο μαρκετινγκ που θελει να πατησει στην ευαισθησια σας...
απο ξενο φορουμ:
Unlike normal cars, hybrids such as the Prius, whose proud owners include Gwyneth Paltrow, Brad Pitt, Julia Roberts and ex-Tory leader Michael Howard, are powered by a battery that contains nickel - as well as a traditional petrol engine.
Toyota gets the metal from a Canadian company whose smelting facility at Sudbury has spewed sulphur dioxide into the air for more than a century. The car giant buys about 1,000 tons a year from the plant, which is owned by Inco, one of the world's largest nickel-mining companies. Fumes emerging from the factory are so poisonous that they have destroyed vegetation in the surrounding countryside, turning the once-beautiful landscape into the bare, rocky terrain astronauts might expect to find in outer space. Although efforts have been made in recent years to reduce emissions from the plant's 1,250ft chimney - dubbed the Superstack - campaigners say the factory is still responsible for some of the worst pollution in North America. David Martin, energy co-ordinator of Greenpeace Canada, said: 'The acid rain around Sudbury was so bad it destroyed all the plants and the soil slid down off the hillside.
'The solution they came up with was the Superstack. The idea was to dilute the pollution, but all it did was spread the fallout right across northern Ontario. Things improved in the Nineties but the plant is still responsible for large-scale emissions of sulphur dioxide.'Sudbury remains a major environmental and health problem. The environmental cost of producing that car battery is pretty high.' Once the nickel is smelted it is sent 10,000 miles on a container ship journey which in itself consumes vast quantities of fuel and energy. First it is shipped to Europe's biggest nickel refinery at Clydach near Swansea, South Wales. From there it is transported to the Chinese cities of Dalian and Shenyang to be turned into a lightweight substance called nickel foam.
The final stage of the manufacturing process takes place in Japan where the Prius batteries are made.Toyota produced nearly 180,000 Prius cars last year, some 4,000 of which were sold in Britain. Last week 14 MPs from all parties claimed they had exchanged their petrol-guzzling vehicles for a Prius or similar hybrid. But some experts doubt whether the Prius even wins the argument over fuel consumption. Robert Fowler, of the Battery Vehicle Association, said: 'It is questionable whether it does any more miles to the gallon than a good diesel.' The hybrid system has a very small battery so most of the time it's operating as a petrol car, particularly out of town and above 30mph.'
A Toyota spokesman said last night: 'I cannot confirm the source of the nickel used in the Prius battery. It is true there is a slight increase in the energy required to produce the materials for the car.'
-
Δουλειά της κάθε Honda, Toyota και άλλων είναι να παράγουν κέρδη. Αυτός είναι αν όχι ο μόνος, σίγουρα ο κύριος σκοπός τους, και όχι π.χ. η προαγωγή των τεχνών και των επιστημών ή η προστασία του περιβάλλοντος. Τα υβριδικά πουλάνε, και οι άνωθεν εταιρείες σπεύδουν να προσφέρουν τέτοια προιόντα πιάνοντας τις υπόλοιπες στον ύπνο στο συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον καλλιεργούν στον κόσμο ένα σοβαρό, από κάποιες πλευρές, περιβαντολλογικό άλλοθι.
Δουλειά της πολιτείας, αλλά και μέριμνα των πολιτών, πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Αν το εργοστάσιο δεν έχει άδεια, να το κλείσουν. Αν λειτουργεί με άδεια αλλά δεν τηρεί τους νόμους, να του το επιβάλλουν. Αν π.χ. τα όρια ρύπανσης είναι χαλαρά, να τα μειώσουν κι' άλλο. Αυτά περιμένω εγώ από την πολιτεία και τους ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Και ο Καναδάς ως κράτος δεν είναι κανένα μπανανιστάν, ούτε οι Καναδοί απαθείς. Εκεί γεννήθηκε η Greenpeace άλλωστε και ανθεί ο εθελοντισμός εδώ και δεκαετίες.
Τα υβριδικά, αν δεν είναι καλύτερα από τα κοινά αυτοκίνητα, ας τα ξεμπροστιάσει η πολιτεία και ο κόσμος ή ας επιβληθεί η απαγόρευσή τους. Αντίθετα όμως, πολλά κράτη παγκοσμίως δίνουν και κίνητρα για την απόκτησή τους. Αν οι εταιρείες που τα παράγουν δεν έχουν π.χ. πλάνο για την ανακύκλωσή τους, να τους επιβληθεί να συγκροτήσουν κάποιο ή οτιδήποτε άλλο είναι καλό για το σύνολο.Τα υβριδικά ρυπαίνουν και αυτά.Δεν είναι πανάκεια, αλλά δεν είναι και συνολικά για κράξιμο. Εικόνες σαν αυτές στο εργοστάσιο νικελίου στον Καναδά, υπάρχουν σε όλα τα ορυχεία και εργοστάσια και άλλων μετάλλων, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο.
Είμαστε off topic γενικώς, αν και η Honda προέβαλλε το γεγονός ότι κόβει το NSX για να επικεντρωθεί στα υβριδικά.
-
Μαλλον μερικοι δεν εχουν καταλαβει ακομα σε τι οικονομικη κριση βρισκονται οι αυτοκινητοβιομηχανιες γενικοτερα και λενε οτι νανε...Κατα τη γνωμη μου λογικο να σταματησει το project στην παρουσα φαση. Μετα απο κανα 2 χρονια που θα ξεκινησουν να στρωνουν τα πραγματα παλι μπορει να το ''ξεθαψουν''.
-
Πολυ σωστο!
-
Eτσι θα γινει...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
λυπαμαι που δε θα βγει νεο nsx,αλλα χαιρομαι που τοσο καιρο δικαιως εκραζα αυτη τη γελοια(πλεον) εταιρεια
ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ?
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Μαλλον μερικοι δεν εχουν καταλαβει ακομα σε τι οικονομικη κριση βρισκονται οι αυτοκινητοβιομηχανιες γενικοτερα και λενε οτι νανε...Κατα τη γνωμη μου λογικο να σταματησει το project στην παρουσα φαση. Μετα απο κανα 2 χρονια που θα ξεκινησουν να στρωνουν τα πραγματα παλι μπορει να το ''ξεθαψουν''.Μα δεν είναι οικονομική κρίση...(χρηματο)πιστωτική κρίση είναι.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ?
να σου πω εχεις προβλημα επικοινωνιας??θες να στο ζωγραφισω??τι ακριβως δε καταλαβαινεις????
θεωρω τη χοντα γελοια με τις 'πρασινες' μαλακιες που καθεται κι ασχολειται και το ιδιο θα πρεπε να κανεις κι εσυ..η χoντα σταματησε να υπαρχει στο S2000 και στο προηγουμενο typerκαι για ποια οικονομικη κριση μου μιλατε???ειδατε κανενα πλουσιο να επηρεαζεται απο την οικομικη κριση??
απλα θελουν να μου το παιξουν πρασινοι για να πιασουν το νεο trend της αγορας, την οικολογικη οδηγηση και δε μπορουμε να βγαζουμε μεγαλα κακα και ενεργοβορα οχηματα σαν τη κακια πορσε!και πώς θα το καταφερουν αυτο? χρησιμοποιωντας χιλιαδες τονους μπαταριων
το πετρελαιο ΔΕΝ τελειωνει,ειναι πλεον παλι φθηνο και τα αυτοκινητα ο,τι και να γινει θα μολυνουν το περιβαλλον,ομως οχι τοσο πολυ χαρη στα καυσαερια!!!!!!(δες απο που προερχεται το περισσοτερο CO2 στον πλανητη μας!!)
Και μιας και μιλαμε για κριση,καλο θα ταν αυτοι οι ανθρωποι να κοιταξουν καλυτερα που ξοδευουν τα χρηματα του R&D τους γιατι ολες αυτες οι ερευνες που γινονται για χαρη εντυπωσιασμου κοστιζουν,ενω αν θυμαμαι καλα υπαρχουν φθηνοτεροι και πιο αποτελεσματικοι τροποι με τους οποιους το αμαξι σου καταφερνει να τσουλησει κιολας!!(βλεπε downisizing)
επισης τα υβριδικα δε θυμαμαι να ειναι και φθηνα(αναλογιζομενος τη κριση παντα!)
δε περιμενω να καταλαβεις τιποτα απο οσα λεω γιατι εισαι ατομο που μιλας διαβαζοντας μονο μερικες φρασεις απο το τελευταιο post καποιου και αναλογα με ποιον μιλας εχεις και την αναλογη συμπεριφορα(ας μην ξεχασουμε και τις προσοπικες σου βεντετες εδω μεσα)..
εγω μιας και πλεον ανηκω στη μαυρη λιστα σου δε θα κατσω να επιχειρηματολογισω μαζι σου,απλα θα σου υπενθυμιζω πώς η αγαπημενη σου εταιρεια εφυγε απο την F1(σε περιπτωση που δεν αντιλαμβανεσαι τη λεξη ξεφτιλα...)
EARTH DREAMS -
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Eτσι θα γινει...ακουμε για το nsx πολυ πριν καν γινει ιδεα το nissan gtr..ο μονος τροπος για να βγει το nsx στην αγορα ειναι να γυρισει παλι η 'μοδα' και να καταλαβουν οτι υπαρχει ΚΑΙ κοσμος που γουσταρει τα γρηγορα αυτοκινητα,μεχρι τοτε θα ειναι κι αυτοι ευνουχισμενοι σαν τη toyota(θυμηθητε supra,celica...καπως ετσι θα θυμαστε και οι χοντακηδες τα s2k,nsx κτλ..)
-
άντε ας τα πάρουμε ενα ενα....
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ?
να σου πω εχεις προβλημα επικοινωνιας??θες να στο ζωγραφισω??τι ακριβως δε καταλαβαινεις????
θεωρω τη χοντα γελοια με τις 'πρασινες' μαλακιες που καθεται κι ασχολειται και το ιδιο θα πρεπε να κανεις κι εσυ..η χoντα σταματησε να υπαρχει στο S2000 και στο προηγουμενο typerπράσινες μαλακίες... που μάλιστα το ιδιο θα έπρεπε να πω κι εγώ... αντε ας πάμε παρακάτω
και για ποια οικονομικη κριση μου μιλατε???ειδατε κανενα πλουσιο να επηρεαζεται απο την οικομικη κριση??
απλα θελουν να μου το παιξουν πρασινοι για να πιασουν το νεο trend της αγορας, την οικολογικη οδηγηση και δε μπορουμε να βγαζουμε μεγαλα κακα και ενεργοβορα οχηματα σαν τη κακια πορσε!σύγκριση χοντα κ πόρσε.. η δεύτερη ας πούμε πουλάει το.... 1/1000 της πρωτης?! παίζει ρολο? μαλλον οχι. αντε άντε ας παμε παρακάτω
και πώς θα το καταφερουν αυτο? χρησιμοποιωντας χιλιαδες τονους μπαταριων
οπως το μοντέλο πχ που έδειξαν στο top gear ε? χμ... άντε παααααααααμε παρακάτω
το πετρελαιο ΔΕΝ τελειωνει,ειναι πλεον παλι φθηνο και τα αυτοκινητα ο,τι και να γινει θα μολυνουν το περιβαλλον,ομως οχι τοσο πολυ χαρη στα καυσαερια!!!!!!(δες απο που προερχεται το περισσοτερο CO2 στον πλανητη μας!!)
Και μιας και μιλαμε για κριση,καλο θα ταν αυτοι οι ανθρωποι να κοιταξουν καλυτερα που ξοδευουν τα χρηματα του R&D τους γιατι ολες αυτες οι ερευνες που γινονται για χαρη εντυπωσιασμου κοστιζουν,ενω αν θυμαμαι καλα υπαρχουν φθηνοτεροι και πιο αποτελεσματικοι τροποι με τους οποιους το αμαξι σου καταφερνει να τσουλησει κιολας!!(βλεπε downisizing)
το οτι στα αυτοκίνητα ωφείλεται ενα (μικρό?) ποσοστό της μόλυνσης του περιβάλλοντος σημαίνει οτι δεν πρέπει να γίνει κάτι κ για αυτό?
ωραία λογική... προχωράμε παρακάτω μπας κ βγάλουμε κανένα νόημα
επισης τα υβριδικα δε θυμαμαι να ειναι και φθηνα(αναλογιζομενος τη κριση παντα!)
αν ΑΥΡΙΟ ξεκινήσουν όλοι να αναπτύσσουν την τεχνολογία αυτήν, τότε θα γινει φθηνή. οσο κάθονται στα αυγά τους οι περισσότεροι τοτε δεν υπάρχει περίπτωση να γινει κατι τετοιο. το παράξενο πού το βλεπεις?
δε περιμενω να καταλαβεις τιποτα απο οσα λεω γιατι εισαι ατομο που μιλας διαβαζοντας μονο μερικες φρασεις απο το τελευταιο post καποιου και αναλογα με ποιον μιλας εχεις και την αναλογη συμπεριφορα(ας μην ξεχασουμε και τις προσοπικες σου βεντετες εδω μεσα)..
εγω μιας και πλεον ανηκω στη μαυρη λιστα σου δε θα κατσω να επιχειρηματολογισω μαζι σου,απλα θα σου υπενθυμιζω πώς η αγαπημενη σου εταιρεια εφυγε απο την F1(σε περιπτωση που δεν αντιλαμβανεσαι τη λεξη ξεφτιλα...)
EARTH DREAMSαγαπημένη μου εταιρία η χόντα... μάλιστα...
προσοπικά να σου πω λοιπον οτι εισαι περα για πέρα λαθος. μεσα στο κλίμα δλδ του ολου σου ποστ.
κ επειδη λες για μαύρες λιστες, εσυ μονος σου εχεις αναφερθεί πολλάκις στην προσοπική σου εμπάθεια σε 'ορισμένες' εταιρίες, για του λόγου το αληθές ξεκίνησες κ εσυ σαν καλό παιδάκι να χλευάζεις κ να ειρωνεύεσαι οποιον 'αλλόθρησκο' εβρισκες μπροστά σου. και οχι μονο, το παραδέχτηκες σε πμ που μου έστειλες παλαιότερα. μαλλον θα το ξέχασες ε?
κ βεβαια καταλήγεις στο οτι το να φύγει καποιος απο΄την F1 είναι ξεφτίλα
η audi θα τρέξει πουθενά του χρόνου? κατι ακουσα οτι αποχωρεί κ απο το λεμαν. χμ... ή με το να τρέχει με ντίζελ (ο ορισμός της άντι-αγωνιστικής αυτοκίνησης) δεν ειναι ξεφτίλα?
θα μου πεις.. τι ξεφτιλα που τους ξεβράκωσε ολους. ορθόν. τις εποχές που η Χόντα τους ξεβράκωνε στη F1 δεν τις μετράς βεβαίως βεβαίως. γιατί? άσε με να σκεφτώ..
α! κ μιας κ μιλάμε για ξεφτίλες σου υπενθυμίζω οτι η audi ηταν προ της φούντας κ αγοράστηκε απο τη μαμά-VW μπας κ ξελασπώσει. αλλά αυτό δεν ειναι ξεφτίλα... ειναι μαγκιά.
ξεφτιλισμένη εταιρία λοιπον η χόντα
ντρέπομαι να μιλησω για την toyota... εκει κ αν μιλάμε για την έσχατη ξεφτίλα
ΥΓ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οχι μονάχα δεν εχω κατι με την audi, καθώς απο μικρό παιδί μου άρεσαν κ μου αρέσουν μεχρι σήμερα, απλά η μπάλα επρεπε να πέσει σε ενα γήπεδο για χάρη παραδείγματος.
-
αρχικα ειναι παιδαριωδες να με κοροιδευεις επειδη εγραψα το προσωπικη με ομικρον.
(αν θες μπορεις να μου τη πεις και για την απουσια τόνων )παρακατω ,οπως λες και συ, δεν εχω προσωπικη κοντρα με κανεναν, δε κυνηγαω αλλοθρησκους και δεν εχω κανεναν ερωτα για την audi(η οποια δεν εχει σχεση με το θεμα μας).
οταν κανει μαλακιες (βλεπε Q7) δεν εχω κανενα προβλημα τα τη κραξω και κεινη.οποτε εχω θεμα με καποιον δε το εχω ποτε για τα πιστευω του,αλλα γιατι (κατα την αποψη μου παντα) προσπαθει να μας αποδειξει οτι το ασπρο ειναι μαυρο με επιχειρηματα 'ψυχης' και 'εμπειριας'.
οταν μιλαμε ηρεμα ολα ειναι μια χαρα!
Εσυ απο την αλλη οπου δεις να ποσταρουν συγκεκριμενα ατομα πας να χωθεις γιατι εχεις προηγουμενα μαζι τους μιας και θεωρεις οτι καταστρεφουν το forum και 'διωχνουν' καποια αξιοσεβαστα κατα την αποψη σου ατομα(σε παραπεμπω και σενα στα δικα σου pm).
το AR forum εγω το αποφευγω επιμελως, θα μου απαγορεψεις να εκφραζομαι και σε αλλα topic??δε με νοιαζει τι εκανε η καθε εταιρεια στο παρελθον, με νοιαζει τι κανει τωρα και να ξεκαθαρισω οτι δε σχολιαζω το γεγονος πως η χοντα εφυγε απο την F1(εφυγε γτ δε τραβουσε και δεν ειχε χορηγους) αλλα το γεγονος οτι πηγε να το παιξει 'πρασινη' κι απο πανω και πού? στην F1!!
εσυ μπορει να ενθουσιαζεσαι με τις 'πρασινες' πολυεθνικες εγω απλα το βρισκω γελοιο και περα για περα υποκριτικο.δεν καταλαβαινω το νοημα ολης αυτης της 'εκστρατειας' που ξεκινανε μερικοι κατασκευαστες για να αγγιξουν τις περιβαλλοντικες χορδες μερικων.
το υδρογονο για να παραχθει χρειαζεται να καταναλωθει πετρελαιο, δε βγαινει απλως απ'τις κλανιες μας(ποσες φορες πρεπει να το πουμε δλδ?)
εγω σαν φανατικος της αυτοκινησης περιμενω τοσα χρονια να βγει το nsx,οχι γιατι προκειται ποτε να το παρω αλλα γιατι γουσταρω να υπαρχουν αυτα τα αυτοκινητα μιας και πιστευω οτι ομορφαινουν το κοσμο μας(κι ας μολυνουν ).
οταν ειδικα ακουμε το ονομα nsx περιμενουμε πραγματα και θαυματα!τι ακουμε αντ'αυτου??θα επενδυσουμε στην υβριδικη τεχνολογια!!!ε δε μπορω παρα να μη ξερασω και σα νοημων ανθρωπος να επισημανω τη κοροιδια.
οταν λοιπον εκπροσωποι της χοντα πετανε τετοιες παπαρες διαφωνω! πώς να το κανουμε?
εμενα μου αρεσει να βγαινουν ταπερ και s2000 δε με νοιαζουν τα υβριδικα που καινε λιγη βενζινη.
δε μου αρεσει να θυσιαζονται τοσο κορυφαια project σαν το nsx για να βγαλουν αυτοκινητα που θα βγαζουν νερο απο τις εξατμισεις, παραλληλα ομως για να γινει αυτο θα βγαζουν αλλα τοσα και περισσοτερα καυσαερια τα εργοστασια.(τα αυτοκινητα τουλαχιστον εχουν καταλυτες, τα εργοστασια τι εχουν???)να σε ρωτησω λοιπον παρακατω,τα diesel που ειναι παλια τεχνολογια δεν κοστιζουν κατα κανονα περισσοτερο απο τη βενζινη????σου λενε μακροπροθεσμα θα τα γλιτωσεις απο μικρη καταναλωση
το ιδιο θα γινεται λοιπον και με τα υβριδικα,ειδικα αν αναλογιστεις οτι για καποια χρονια ακομα θα θεωρουνται 'νεα' κα πρωτοποριακη τεχνολογια.οι ευρωπαιοι ειπαν το απλο(μιας και αλλαξαν και γινονται πιο αυστηροι οι κανονες ρυπων,οχι απο περιβαλλοντολαγνεια) μικραινουμε τα κυβικα,βαζουμε τουρμπινιτσα παει τελειωσε!
πολλοι κατασκευαστες επισης προσπαθουν να μειωσουν το βαρος
τι θελει να μας το παιξει δλδ η χοντα και η καθε χοντα??και ξαναλεω, ας κανει οτι θελει στον ελευθερο χρονο της το να θυσιαζει ομως κορυφαια αυτοκινητα για να πειραματιζεται και να βαζει το Μει να μας λεει οτι αυτο ειναι το μελλον της αυτοκινησης μου φαινεται αστειο.ακομη και αν επικρατησουν οι ιδεες των χαρτογιακαδων-χιππηδων(νεο υβριδιο ) συνεχιζει να μου φαινεται αστειο και αποδεδειγμενα μεχρι στιγμης ολες αυτες οι 'αλχημιες' που κυκλοφορουν κανουν μεγαλυτερο κακο παρα καλο στο περιβαλλον και σπαταλωνται χρηματα εις βαρος καλων αυτοκινητων.
στη σπορ πλευρα της υβριδο-ηλεκτρικο-οικολογικης αυτοκινησης ειδαμε και το τεσλα με την υπεραστεια αυτονομια...τι αλλο θες δλδ???δεν ειχες ποτε μπαταριες στη ζωη σου ή λαπτοπ??
τεσπα, μαλλον μιλαω ματαια,εγω λεω τη γνωμη μου και οποιος θελει να την ακουσει, ας την ακουσει.
Δεν αντεχω να βλεπω ατομα να εχουν δωσει 25Κ+ για ενα prius ακομα και αν μιλαμε για ταξιτζηδες.
μακροπροθεσμα(?) οι μπαταριες θα ξεφτιλιστουν και θα μεινεις με 75 αλογα και ενα αυτοκινητο γουρουνι(πολυ οικολογικο ) με μονη λυση να τα σκας συνεχεις στη toyota και να αμολας μπαταριες στο περιβαλλον.(στα περι υποσχομενης αυτονομιας/λειτουργιας απο την εταιρεια σε παραπεμπω σε κινητα,laptop,tesla)οσο για το υδρογονο,δε ξερω αν θα υπαρξει 'διεθνης τιμη βαρελιου υδρογονου' αυτο που ειδα στο top gear ειναι οτι δεν ειναι διατεθημενοι να στο πουλησουν φθηνα.
αλλα ετσι ειναι! η οικολογια κοστιζει και αυτοι που μασανε τα σκανε εδω και πολλα χρονια.
Τωρα που εγινε μοδα περισσοτερο απο ποτε η επικειμενη καταστροφη του πλανητη,να μη φαει και η χοντα???Αν κατι απο ολα αυτα που εξελισσονται μπορουν να γλιτωσουν κατι στη τσεπη μας(λεω ΑΝ!), τοτε καλως.
Αλλα στο θεμα περιβαλλον θεωρω οτι η υποκρισια περισσευει...αν θελει η οποιαδηποτε αυτοκινητοβιομηχανια να σωσει το πλανητη να σταματησει να φτιαχνει αυτοκινητα και να το ριξει στα ανακυκλωσιμα ποδηλατα,εν εσυ συγκεκριμενα εχεις περιβαλλοντικες ανησυχιες να σταματησεις να 'αφηνεις γομα σε καθε δρομακι της σαλονικα' και να παιρνεις το λεωφορειο.
εγω δε θα κατσω να το παιξω οικολογος για να την πω σε καποιον. υπαρχουν πολλα προβληματα στο θεμα του περιβαλλοντος τα οποια ξεκινουν απο τη βιομηχανια ,τη παραγωγη και τα απορριμματα.
υπαρχουν κρατη να θεσπισουν νομους,αλλα υπαρχουν και εταιρειες που επιθυμουν το κερδος και θα χρησιμοποιησουν τα κρατη για να προωθησουν τη πραματεια τους.
τωρα πουλαει αυτο αυριο κατι αλλο(παρε παραδειγμα το πρασινο τσαι!) εγω βαρεθηκα να ακολουθω τις μοδες θελω οταν θα ξαναπαρω αυτοκινητο στο μελλον, να εξακολουθουν να υπαρχουν αυτοκινητα και οχι απλα μεσα μεταφορας...
ηδη εχουν παραγινει τα αυτοκινητα σε μεγαλο βαθμο απλα μεσα μεταφορας δε νομιζεις??? -
επειδή διαφωνώ γενικότερα με ό,τι έγραψες βαριέμαι να πιασω παλι προταση-προταση κ να αναλυω.
οποτε το λέω ετσι: διαφωνω υπο ολες τις γωνίες με τα παραπάνω. εχεις την κλασική υποκειμενική ματια (κοιτα μοναχα τη λεξη 'εγώ' ποσες φορες χρησιμοποιεις), οτιδηποτε άλλο εκτος απο τα προτυπα σου είναι γελοίο κ αξιο περίγελου.
ΥΓ αυτο που λες για την κλίκα είναι μεγιστη πατάτα, δειξε μου πότε κυνηγησα κάποιον που σε ποστ του ΔΕ χλεύαζε τους ιταλόφιλους είτε τον κυνήγησα γενικα στο υπολοιπο φόρουμ. ποτέ. οταν το βρεις τα ξαναλέμε.
-
Καθώς πολλά έχουν ακουστεί.
Το Υδρογόνο μπορεί να παραχθεί με τη χρήση της πλεονάζουσας θερμότητας από πυρηνικά, ή με την ηλιακή ακτινοβολία σε μεγάλες ποσότητες. Στην περίπτωση των πυρηνικών η χρήση της πλεονάζουσας θερμότητας θα έλυνε το πρόβλημα και της θερμικής μόλυνσης.
Περισσότερα
Paul Kruger (2008) 'Appropriate technologies for large-scale production of electricity and hydrogen fuel', Int. j. of hydrogen energy, 33, 5881-5886.
Mikhail Granovskii, Ibrahim Dincer, Marc A. Rosen, Igor Pioro (2008) 'Performance assessment of a combined system to link a supercritical water-cooled nuclear reactor and a thermochemical water splitting cycle for hydrogen production', Energy Conversion and Management, 49, 1873-1881
Masao Hori (2008) 'Nuclear energy for transportation: Paths through electricity, hydrogen and liquid fuels', Progress in Nuclear Energy, 50, 411-416
W.C. Lattin, V.P. Utgikar 'Transition to hydrogen economy in the United States:A2006 Status report', Int. j. of hydrogen energy, 32, 3230-3237.
Michio Yamawaki, Tetsuo Nishihara, Yoshiyuki Inagaki, Kazuo Minato, Hiroyuki Oigawa,
Kaoru Onuki, Ryutaro Hino, Masuro Ogawa, (2007) 'Application of nuclear energy for Environmentally friendly hydrogen generation', Int. j. of hydrogen energy, 32, 2719-2725.BilgeYildiz, Mujid S. Kazimi, (2006) 'Efficiency of hydrogen production systems using alternative nuclear energy technologies', Int. j. of hydrogen energy, 31, 77-92.
Περί HONDA
Οι Ιάπωνες αποτραβιούνται από τους αγώνες. Η HONDA με τη φυγή της Φ1 από την Βόρεια Αμερική και τη φυγή της από τη πίστα της Suzuka έφυγε καθώς δεν έβλεπε κάποιο κέρδος. Η Subaru & Suzuki αφού βλέπουν ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν τις Citroen & Ford εγκαταλείπουν το WRC.
H εταιρεία πολλές φορές έχει κινηθεί αντίθετα του συρμού. Στη δεκαετία του 70 όταν άλλοι έπαιζαν με τους καταλύτες έδινε λεφτά για Lean Burn κινητήρες.
Σήμερα έχει γίνει αντιληπτό ότι για να επιζήσει μία αυτοκινητοβιομηχανία απαιτείται να κινηθεί οικολογικά και για τους ανθρώπους της εταιρείας ο δρόμος είναι μέσω των Υβριδικών πριν την παρουσία των Fuel Cells όταν και το κόστος θα το επιτρέψει. Σε αντίθεση με το ότι υποστηρίζεται οι συστοιχίες μπαταριών είναι ανακυκλώσιμες στο σύνολο τους και μεγάλο μέρος του Νικελίου που χρησιμοποιείται σε αυτές σήμερα προέρχεται ήδη από ανακύκλωση παλαιοτέρων μπαταριών.
Πλέον αυτού η Honda ασχολείται και με άλλες τεχνολογίες (όπως συνδυασμένος κύκλος με χρήση και της πλεονάζουσας θερμότητας), τη ευρεία χρήση ανθρακονημάτων (για μείωση ως και 40% του βάρους των οχημάτων) κ.λπ όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Για το NSX. Η Honda σκότωσε το project καθώς η οικονομική αποτυχία ήταν βέβαιη. Ο V10 κινητήρας μπορεί να τράβαγε τα 20άχρονα και 25χρονά αλλά αγοραστές που θα έδιναν 100k+ $ ή € δεν εξασφάλιζε. Σε μία περίοδο που η βασική αγορά τραβά όχι απλά χειρόφρενο αλλά κάνει και όπισθεν (-40% σε πωλήσεις η Αμερικάνικη αγορά) θα ήταν το λιγότερο ηλίθιο να κυκλοφορήσεις ένα όχημα από το οποίο θα χάσεις πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για την αυταρέσκεια κάποιων.
Όταν οι χρηματο-πιστωτικές συνθήκες το επιτρέψουν το σασί θα είναι έτοιμο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για το NSX. Η Honda σκότωσε το project καθώς η οικονομική αποτυχία ήταν βέβαιη. Ο V10 κινητήρας μπορεί να τράβαγε τα 20άχρονα και 25χρονά αλλά αγοραστές που θα έδιναν 100k+ $ ή € δεν εξασφάλιζε. Σε μία περίοδο που η βασική αγορά τραβά όχι απλά χειρόφρενο αλλά κάνει και όπισθεν (-40% σε πωλήσεις η Αμερικάνικη αγορά) θα ήταν το λιγότερο ηλίθιο να κυκλοφορήσεις ένα όχημα από το οποίο θα χάσεις πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για την αυταρέσκεια κάποιων.Όταν οι χρηματο-πιστωτικές συνθήκες το επιτρέψουν το σασί θα είναι έτοιμο.
κ τα υπολοιπα ήταν σωστα αλλά αυτο εδω ειναι το ζουμί στη συγκεκριμένη υποθεση.
συμφωνώ 100% με την κάθε λεξη που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος
-
μαλιστα...δηλαδη οταν βγαινουν τετοια αυτοκινητα, βγαινουν για να ικανοποιησουν τα 20χρονα...
ρε φιλε δε ξερω σε ποιο κοσμο ζεις, ουτε με ενδιαφερει.
αν θες να μου πεις οτι τα ατομα που εχουν να σκασουν 100+ χιλιαρικα για αυτοκινητο θα σκεφτουν την οικονομικη κριση και θα τρεξουν να παρουν υβριδικα μαλλον βρισκεσαι εκτος πραγματικοτητας ή δεν εχεις κατσει ποτε να μιλησεις με πολυ πλουσια ατομα ωστε να δεις ποσο πολυ χεστηκαν που ο γυρω κοσμος πειναει.
τα ειδη πολυτελειας γενικως δεν επηρεαζονται καθολου απο τη κριση.δε ξερω τι ακριβως σκεφτεται η χοντα, δε μπορω με τιποτα να μπω στη ψυχολογια των ανθρωπων αυτων και στη τελικη δε με νοιαζει,αλλα δε θα κατσω να χαψω το παραμυθακι περι οικολογιας..ξενερωνω που δε θα βγει ενα αυτοκινητο, το οποιο φημολογειται πολυ πριν υπαρξει η οποια χρηματοπιστωτικη/πετρελαικη κριση.
η χοντα δεν εκανε ονομα με το jazz(αλλιως θα μιλουσαμε για daihatsu) δεν ειναι αυτο το υφος με το οποιο πλασαροταν τοσα χρονια και ουτε μπορω να πιστεψω οτι 'ξυπνησαν' μια μερα ξαφνικα και ανακαλυψαν ποσο λαθος ειναι.στη nissan προφανως ειναι βλακες που εβγαλαν το gtr(αποδεικνυοντας οτι δε χρειαζεται ενα supercar κανει καν 100+ χιλιαρικα)...
τεσπα... -
μαλιστα...δηλαδη οταν βγαινουν τετοια αυτοκινητα, βγαινουν για να ικανοποιησουν τα 20χρονα...
ρε φιλε δε ξερω σε ποιο κοσμο ζεις, ουτε με ενδιαφερει.
αν θες να μου πεις οτι τα ατομα που εχουν να σκασουν 100+ χιλιαρικα για αυτοκινητο θα σκεφτουν την οικονομικη κρισηΤα 2 ποστ απο πανω ΜΟΝΟ αυτο δεν εννοουσαν!
-
Απλα και η Χοντα ειδε οτι υπαρχει μια καθοδος της οικονομιας και γενικα οτι οι ματσο αλλαζουν κλιση προς αγορα αλλων οχηματων αυτη την περιοδο...(Cayenne,panamera,c63amg) οποτε σου λεει ισως να μην βγαλω αυτα που υπολογιζα γιαυτο και το τρεναρει το θεμα...και καλα κανει στη τελικη!
Περιμενει μια ανοδο και θα ξαναβγει ο Θρυλος!Το θεμα περι υβριδικων απλα το ειπε για να τονισει την γκαμα της σε αυτο τον τομεα οχηματων!Το μονο σιγουρο ειναι οτι ι Χοντα θα μας αποζημιωσει καποια στιγμη
-
μπορει να το κανει και για να ξεκαθαριστω για τελευταια φορα δε σχολιαζω τοσο την ματαιωση του nsx οσο τον λογο τον οποιο επικαλουνται και πολλοι απο μας τυφλα δεχονται θεωροντας τον μονοδρομο δλδ την οικολογια.
(οπως και στην f1 δεν εβρισκαν χορηγους και μου ντυθηκαν πρασινοι. Αν τους καθοταν αλλιως ομως και τη χαλυβουργικη θα εβαζαν στην αεροτομη, οπως ειχαν τοσα χρονια τη lucky strike,μια απο τις πλεον οικολογικες εταιρειες... ) -
Για το NSX. Η Honda σκότωσε το project καθώς η οικονομική αποτυχία ήταν βέβαιη. Ο V10 κινητήρας μπορεί να τράβαγε τα 20άχρονα και 25χρονά αλλά αγοραστές που θα έδιναν 100k+ $ ή € δεν εξασφάλιζε. Σε μία περίοδο που η βασική αγορά τραβά όχι απλά χειρόφρενο αλλά κάνει και όπισθεν (-40% σε πωλήσεις η Αμερικάνικη αγορά) θα ήταν το λιγότερο ηλίθιο να κυκλοφορήσεις ένα όχημα από το οποίο θα χάσεις πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για την αυταρέσκεια κάποιων.Όταν οι χρηματο-πιστωτικές συνθήκες το επιτρέψουν το σασί θα είναι έτοιμο.
Το πρόβλημα δεν είναι το είδος του αυτοκινήτου αλλά η χρονική συγκυρία του (οικονομικού) κύκλου του με τις παρούσες συνθήκες. Το NSX μέχρι να βγεί στην παραγωγή και να αρχίσει να πωλείται απορροφά χρήματα ενώ αργότερα αποδίδει κέρδη (μικτά ή καθαρά). Αν είχε ξεκινήσει 2 χρόνια νωρίτερα δεν θα είχε ακυρωθεί. Για παράδειγμα το GT-R είναι κερδοφόρο και μόνο κακό θα έκανε στη Nissan η ακύρωσή του (τώρα). Αντίστοιχα το τμήμα M της BMW παρουσίασε σημαντικά κέρδη φέτος.
Δεν έχει σχέση με 20χρονα και την διάθεση των αγοραστών η απόφαση της Honda, imho τουλάχιστον.
-
Καθώς πολλά έχουν ακουστεί.Το Υδρογόνο μπορεί να παραχθεί με τη χρήση της πλεονάζουσας θερμότητας από πυρηνικά, ή με την ηλιακή ακτινοβολία σε μεγάλες ποσότητες. Στην περίπτωση των πυρηνικών η χρήση της πλεονάζουσας θερμότητας θα έλυνε το πρόβλημα και της θερμικής μόλυνσης.
Περισσότερα
Paul Kruger (2008) 'Appropriate technologies for large-scale production of electricity and hydrogen fuel', Int. j. of hydrogen energy, 33, 5881-5886.
Mikhail Granovskii, Ibrahim Dincer, Marc A. Rosen, Igor Pioro (2008) 'Performance assessment of a combined system to link a supercritical water-cooled nuclear reactor and a thermochemical water splitting cycle for hydrogen production', Energy Conversion and Management, 49, 1873-1881
Masao Hori (2008) 'Nuclear energy for transportation: Paths through electricity, hydrogen and liquid fuels', Progress in Nuclear Energy, 50, 411-416
W.C. Lattin, V.P. Utgikar 'Transition to hydrogen economy in the United States:A2006 Status report', Int. j. of hydrogen energy, 32, 3230-3237.
Michio Yamawaki, Tetsuo Nishihara, Yoshiyuki Inagaki, Kazuo Minato, Hiroyuki Oigawa,
Kaoru Onuki, Ryutaro Hino, Masuro Ogawa, (2007) 'Application of nuclear energy for Environmentally friendly hydrogen generation', Int. j. of hydrogen energy, 32, 2719-2725.BilgeYildiz, Mujid S. Kazimi, (2006) 'Efficiency of hydrogen production systems using alternative nuclear energy technologies', Int. j. of hydrogen energy, 31, 77-92.
νομιζω Χρηστο οτι πρεπει να ανοιξεις ενα θεμα για το υδρογονο, καθως δειχνει πολλα υποσχομενο. (να μαθουμε και μεις καποια πραγματα)
Νέο HONDA NSX