-
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τίγρη 100%
-
Για να μη σας τα πρήζω με κανένα κατεβατό, θα πω απλώς ότι η αναφερθείσα άποψη είναι απαύγασμα ακραίας εγωκεντρικής αντίληψης για τη ζωή και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να μη σας τα πρήζω με κανένα κατεβατό, θα πω απλώς ότι η αναφερθείσα άποψη είναι απαύγασμα ακραίας εγωκεντρικής αντίληψης για τη ζωή και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία.Τη 'θέση του ατόμου στην κοινωνία' την έχω χεσμένη πατόκορφα. Θα κάνω παιδιά αν θέλω, όταν θέλω, και με πλήρη συνείδηση αυτών που ανέφερε ο Τίγρης επειδή θα το θέλω εγώ και η όποια σύντροφός μου και όχι επειδή το επιτάσσει η κοινωνία που κάνει πλύση εγκεφάλου και κολλάει ταμπελίτσες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να μη σας τα πρήζω με κανένα κατεβατό, θα πω απλώς ότι η αναφερθείσα άποψη είναι απαύγασμα ακραίας εγωκεντρικής αντίληψης για τη ζωή και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία.η ζωή έτσι κι αλλιώς είναι προσωπική υπόθεση και για την 'κοινωνία' με κάλυψε ο kyan.
κι ειδικά στο ελλάντα όπου οι παροχές είναι ελάχιστες ως μηδαμινές, δεν πρόκειται να συμβάλλω.
-
Ειναι ωραιο πραγμα η οικογενεια και τα παιδια...
Σιγουρα ομως και η εργενικη ζωη εχει τα καλα της.
Προσωπικα μ'αρεσει πολυ να ειμαι με την γυναικουλα μου στο σπιτακι μας και η ιδεα ενος παιδιου με ξετρελλενει.
Ηθελα να ξερα ποιος θα σας φροντιζει οταν γερασετε ολους εσας... -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Ηθελα να ξερα ποιος θα σας φροντιζει οταν γερασετε ολους εσας...
**ΜΙΑ ΡΩΣΙΔΑΡΡΑ ΔΙΜΕΤΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΑΜΑ ΨΟΦΗΣΩ **
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Ειναι ωραιο πραγμα η οικογενεια και τα παιδια...
Σιγουρα ομως και η εργενικη ζωη εχει τα καλα της.
Προσωπικα μ'αρεσει πολυ να ειμαι με την γυναικουλα μου στο σπιτακι μας και η ιδεα ενος παιδιου με ξετρελλενει.
Ηθελα να ξερα ποιος θα σας φροντιζει οταν γερασετε ολους εσας...ευρώ να υπάρχουν και από ΡΟ 20, 21, 22 όσα θες
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Ηθελα να ξερα ποιος θα σας φροντιζει οταν γερασετε ολους εσας...Δεν έχω σκοπό να επιβαρύνω τα παιδιά μου στο ελάχιστο όταν μεγαλώσω. Ό,τι τους προσφέρεις το 'αποδίδουν' με τη σειρά τους στα δικά τους παιδιά και δε στο χρωστάνε.
-
Ωραια ειναι να γυρνας με τη μια και την αλλη αλλα καποτε θα βαρεθεις...
Εξαλλου και παντρεμενος να εισαι δεν ειναι και εγκλημα καμμια φορα να πας με αλλη... -
Όπως ακριβώς κάποιοι αποφάσισαν να μην ξύνονται όλη μέρα, να μην ξοδεύουν αποκλειστικά για πάρτη τους όσα βγάζουν, να στερούνται κάποιες εφήμερες απολαύσεις κτλ κτλ προκειμένου να σας γεννήσουν και να σας αναθρέψουν, έτσι θεωρώ ότι κι εσείς έχετε χρέος να κάνετε το ίδιο. Όχι για να σας ξεσκατίζουν όταν γεράσετε, αλλά για να ανταποδώσετε όσα σας πρόσφεραν οι γονείς σας και η κοινωνία στους κόλπους της.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Προσφατα συνιδητοποιησα το ποση αξια εχει να παντρευτεις και να κανεις παιδια γιατι υπαρχουν αξιες στη ζωη που δεν μπορουν να αξιολογηθουν οταν εισαι σε αλλη φαση. Η αγαπη που μπορουν να σε δωσουν τα παιδια πιστευω οτι μετριαζει καπως τις οποιες αντιπαραθεσεις εχεις με το ετερον ημισυ. Κουκ αληθεια ζηλεψα οταν ειδα τη σχεση που εχεις με το μακρυμαλλη γιο σου (στο ακροπολις) και προσπαθησα να αποκωδικοποιησω ποση χαρα μπορει να σου δωσει αυτο συμπαιρενοντας οτι ενας ελευθερος δεν μπορει να καταλαβει για τα επιπεδα ευτυχιας που μπορει να φερει ενα παιδι.Ευχαριστώ Στέλιο!
Είναι δύσκολο.Εχει άγχος.Απαιτεί θυσίες.Αλλά ΑΞΙΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ!Δεν είναι απαραίτητο να θέλουν όλοι παιδιά!
Αλλά το αίτιο ποιό είναι για κάποιον που δεν θέλει?
Η ελευθερία να κάνει ότι του κάνει κέφι όταν του κάνει κέφι?
Η μη ανάληψη ευθυνών?Οτι και να είναι ρε παίδες,εγωϊστικό είναι!
Σκέφτεσαι περισσότερο το άτομό σου!Πράγμα λογικό και απολύτως κατανοητό!
Δικαίωμα του καθενός είναι να προτιμάει ότι θέλει!Αλλά οχι και δικαιολογημένη!
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το να ξύνεσαι όποτε γουστάρεις είναι λόγος για να μην κάνεις παιδιά!
Είναι εγωκεντρικό όπως λέει ο manosk! Δεν είναι κατηγορία. Διαπίστωση είναι!
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Ωραια ειναι να γυρνας με τη μια και την αλλη αλλα καποτε θα βαρεθεις...
Εξαλλου και παντρεμενος να εισαι δεν ειναι και εγκλημα καμμια φορα να πας με αλλη...Και υποθετω δεν εχεις προβλημα η γυναικα σου να σκεφτετε στο ιδιο στυλ.
Δεν ειναι εγκλημα να παει καμμια φορα με καποιον αλλον.Νικος
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως ακριβώς κάποιοι αποφάσισαν να μην ξύνονται όλη μέρα, να μην ξοδεύουν αποκλειστικά για πάρτη τους όσα βγάζουν, να στερούνται κάποιες εφήμερες απολαύσεις κτλ κτλ προκειμένου να σας γεννήσουν και να σας αναθρέψουν, έτσι θεωρώ ότι κι εσείς έχετε χρέος να κάνετε το ίδιο. Όχι για να σας ξεσκατίζουν όταν γεράσετε, αλλά για να ανταποδώσετε όσα σας πρόσφεραν οι γονείς σας και η κοινωνία στους κόλπους της.χρέος; κάποιοι θέλουν και το κάνουν και μπράβο τους (αρκεί να μην γκρινιάζουν) Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να παντρευτεί ούτε να κάνει παιδιά.
όσο για το τι προσφέρει η κοινωνία... μήπως παιδεία δωρεάν; μήπως υγεία; (που τη χρυσοπληρώνεις θες δεν θες) ή δρόμους;
Μήπως υπάρχει περίπτωση να γεννήσει κάποια χωρίς να ξοδέψει ευρώ;
-
Καλημέρα σε όλους,
θα συμφωνήσω με τον tiger ότι είτε κάνεις είτε δεν κάνεις παιδιά είναι εγωϊστικό. Εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω κανένα που αποφάσισε να κάνει παιδιά λέγοντας 'θέλω να προσφέρω αγάπη και φροντίδα καθημερινά για το επόμενο τέταρτο του αιώνα σε έναν άνθρωπο', χωρίς να προσδοκώ ανταπόδοση, ας κάνω ένα παιδί. Το θέμα όμως είναι, όπως και με το γάμο πάνω-κάτω, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρει κανείς την εμπειρία του στους της αντίπερα όχθης. Αν έχεις παιδιά πάρα πολλές φορές νοιώθεις υπέροχα συναισθήματα, αν δεν έχεις γλυτώνεις από πάρα πολλές στεναχώριες και βάσανα. Σε κάθε περίπτωση οι εμπειρίες είναι αυστηρά προσωπικές, εξαρτώνται από πολλούς έξωγενείς παράγοντες και δε μεταβιβάζονται.
Οπότε συμφωνώ με kyan και ikar ότι ο καθένας κάνει ή δεν κάνει παιδιά αν θέλει, όποτε θέλει με το σύντροφο που θέλει. Εξάλλου όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι:
'αν έχεις παιδιά να τα χαίρεσαι και αν δεν έχεις να χαίρεσαι' -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όπως ακριβώς κάποιοι αποφάσισαν να μην ξύνονται όλη μέρα, να μην ξοδεύουν αποκλειστικά για πάρτη τους όσα βγάζουν, να στερούνται κάποιες εφήμερες απολαύσεις κτλ κτλ προκειμένου να σας γεννήσουν και να σας αναθρέψουν, έτσι θεωρώ ότι κι εσείς έχετε χρέος να κάνετε το ίδιο. Όχι για να σας ξεσκατίζουν όταν γεράσετε, αλλά για να ανταποδώσετε όσα σας πρόσφεραν οι γονείς σας και η κοινωνία στους κόλπους της.
χρέος; κάποιοι θέλουν και το κάνουν και μπράβο τους (αρκεί να μην γκρινιάζουν) Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να παντρευτεί ούτε να κάνει παιδιά.
όσο για το τι προσφέρει η κοινωνία... μήπως παιδεία δωρεάν; μήπως υγεία; (που τη χρυσοπληρώνεις θες δεν θες) ή δρόμους;
**Μήπως υπάρχει περίπτωση να γεννήσει κάποια χωρίς να ξοδέψει **ευρώ;
πλάκα κάνεις? Βάζεις ακόμα και τώρα τα λεφτά που ξοδεύει ένα ζευγάρι για την γέννα πάνω από την υγεία του μωρού και της εγκύου....Έτσι όπως το γράφεις μου φάνηκε λες και η γυναίκα ξοδεύει αυτά τα χρήματα για να κάνει το γουστο της....
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
πλάκα κάνεις? Βάζεις ακόμα και τώρα τα λεφτά που ξοδεύει ένα ζευγάρι για την γέννα πάνω από την υγεία του μωρού και της εγκύου....Έτσι όπως το γράφεις μου φάνηκε λες και η γυναίκα ξοδεύει αυτά τα χρήματα για να κάνει το γουστο της....
λάθος κατάλαβες... τονίζω τις μη-παροχές του 'κράτους' που 'φωνάζει' για υπογεννητικότητα και από την άλλη πλευρά μόνο αντικίνητρα δίνει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
λάθος κατάλαβες... τονίζω τις μη-παροχές του 'κράτους' που 'φωνάζει' για υπογεννητικότητα και από την άλλη πλευρά μόνο αντικίνητρα δίνει
Κι όμως!
Παλιότερα, αλλά και σε φτωχότερες κοινωνίες, τα παιδιά ανά οικογένεια είναι περισσότερα!
Τα παιδιά δεν είναι προϊόντα για να πρέπει κάποιος να σε επιδοτήσει lkar!Μάλλον η καλοπέραση μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο να χαλάσουμε την βόλεψή μας!
Γιατι τα άλλα που διαβάζω δεν μπορώ να τα δεχθώ! -
είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του μ'αυτά που διαβάζει εδώ μέσα..
μα καλά, τι αλλοπρόσαλλες θεωρίες αναπτύσσετε; Παιδιά, επιδότηση γέννας, φερόμαστε σαν να πρόκειται για εμπόρευμα..
Μου φαίνεται ότι θα συμφωνήσω με τον kouk
Κ όσον αφορά τους πατεράδες που δεν ήθελαν να φέρουν τον εαυτό τους σ'αυτή τη θέση, ας πρόσεχαν πριν βάλουν το εργαλείο στη βάση.
Εγώ πάντως αν και είμαι νέος για πατέρας και οικογένεια, γνώρισα πρόσφατα την ανηψιά μου και είναι ήδη κούκλα 2 μηνών μωράκι
(χαζοθείος θα γίνω )
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάλλον η καλοπέραση μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο να χαλάσουμε την βόλεψή μας!
Γιατι τα άλλα που διαβάζω δεν μπορώ να τα δεχθώ!Δεν ειναι απλως ότι χάνεις λιγη καλοπεραση και βολεψη,αν ήταν έτσι θα κάναμε όλοι παιδιά.Οταν κανεις παιδιά σχεδόν σταματάς να υπάρχεις.
Εκτος αν εισαι απο αυτους που ειναι μονιμα αποντες,ή αν είσαι απο τους άντρες που αφηνουν την γυναικα να τα μεγαλώσει και ασχολουνται ελάχιστα.
(Να μην μιλησω για φαινομενα με σώγαμπρους,πεθερές-δικτάτορες στο ίδιο σπιτι κτλ γιατι ξεφευγει το θέμα.)
Οσο για τις παροχες απο το κράτος σιγουρα πρεπει να υπαρχουν γιατι δεν είμαστε πια στην εποχη που τα παιδια δουλευουν στο χωραφι και αποτελουν και πηγη κέρδους αμα λάχει,τα παιδιά ειναι μια τεράστια μαύρη τρύπα για το εισόδημα ενός ζευγαριού που θέλει το παιδί του να μεγαλώσει χωρίς να στειρείται ότι έχουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο.
Σε αλλες ευρωπαϊκες κοινωνίες ειναι εύκολο να υπάρχει παιδί εκτός γάμου ή single parent, τόσο λόγο παροχών όσο και λόγω κοινωνικών ανοχών.
Διαζύγια