-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι όμως!
Παλιότερα, αλλά και σε φτωχότερες κοινωνίες, τα παιδιά ανά οικογένεια είναι περισσότερα!
Τα παιδιά δεν είναι προϊόντα για να πρέπει κάποιος να σε επιδοτήσει lkar!Μάλλον η καλοπέραση μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο να χαλάσουμε την βόλεψή μας!
Γιατι τα άλλα που διαβάζω δεν μπορώ να τα δεχθώ!και τα ξεγεννούσε η μαμή και πως μεγάλωναν τα πολλά παιδιά;
Δεν πρέπει να τα επιδοτήσει; Δηλαδή όταν πληρώνει το ζευγάρι σεβαστό ποσοστό του μισθού στο ΙΚΑ (ή στο κάθε ΙΚΑ) δεν δικαιούται νοσοκομειακής περίθαλψης;
Τα παιδιά μπορεί να μην είναι 'προϊόντα', επιδότηση χρειάζονται όμως, εκτός αν είναι αυτοσυντήρητα
Να μην φωνάζει το κράτος ότι 'μειωνόμαστε'
Ή μήπως στο ελλάντα υπάρχει η πατρική άδεια; και γιατί ΜΟΝΟ η γυναίκα μπορεί να έχει μειωμένο ωράριο κι όχι ο άντρας; Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να θηλάσει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε αλλες ευρωπαϊκες κοινωνίες ειναι εύκολο να υπάρχει παιδί εκτός γάμου ή single parent, τόσο λόγο παροχών όσο και λόγω κοινωνικών ανοχών.
όχι σε άλλες, απλώς σε ευρωπαϊκές χώρες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κι όμως!
Παλιότερα, αλλά και σε φτωχότερες κοινωνίες, τα παιδιά ανά οικογένεια είναι περισσότερα!
Τα παιδιά δεν είναι προϊόντα για να πρέπει κάποιος να σε επιδοτήσει lkar!Μάλλον η καλοπέραση μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο να χαλάσουμε την βόλεψή μας!
Γιατι τα άλλα που διαβάζω δεν μπορώ να τα δεχθώ!και τα ξεγεννούσε η μαμή και πως μεγάλωναν τα πολλά παιδιά;
Δεν πρέπει να τα επιδοτήσει; Δηλαδή όταν πληρώνει το ζευγάρι σεβαστό ποσοστό του μισθού στο ΙΚΑ (ή στο κάθε ΙΚΑ) δεν δικαιούται νοσοκομειακής περίθαλψης;
Τα παιδιά μπορεί να μην είναι 'προϊόντα', επιδότηση χρειάζονται όμως, εκτός αν είναι αυτοσυντήρητα
Να μην φωνάζει το κράτος ότι 'μειωνόμαστε'
Ή μήπως στο ελλάντα υπάρχει η πατρική άδεια; και γιατί ΜΟΝΟ η γυναίκα μπορεί να έχει μειωμένο ωράριο κι όχι ο άντρας; Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να θηλάσει.
Τώρα ανακαλύψαμε το κόστος των παιδιών?Οχι!
Πάντα υπήρχε!
Χωρίς να ζητάει κανείς 'επιδότηση'!!!
Και επαναλαμβάνω, η μείωση των γεννήσεων παρατηρείται σε οικονομικά ισχυρότερες κοινωνίες!Πιο βολεμένες!Το να αποφασίσεις να κάνεις παιδιά lkar δεν έχει (ή μάλλον δεν πρέπει να έχει) να κάνει με κόστος/επιδοτήσεις κλπ κλπ!!!
Αν θέλεις να νοιώσεις την χαρά/αγωνία/άγχος/προσπάθεια του γονιού, αν θέλεις να νοιώσεις την χαρά της χωρίς ανταπόδωση αγάπης, τότε απλά το κάνεις!
Αν σκέφτεσαι έξοδα, ώρες απασχόλησης, ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, τότε καλύτερα να μην το κάνεις!Κρίμα και για τους γονείς και για το παιδί!
-
Λίγο οφ-τόπικ,αλλά θέλω να γράψω γιά μία έρευνα πού είχε γίνει πρίν τέσσερα-πέντε χρόνια,η οποια έρευνα διαπίστωνε ότι,όσο πιό νηστικό είναι τό θυληκό,τόσο περισσότερα ωάρια γονιμοποιεί.
(η φύση βλέπετε έχει μηχανισμούς πού προβλέπουν τα πάντα)
Δέν θυμάμαι επιμέρους λεπτομέρειες,αλλά τό συμπέρασμα ήταν αυτό:
Αν θέλουμε να λύσουμε τό πρόβλημα τής υπεργεννητικότητας στόν τρίτο κόσμο,πρέπει πρώτα να τούς χορτάσουμε. -
Επιτέλους βρέθηκε ο βασικός λόγος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα:
Τη στήριξη της τεκνοποιΐας την ανέλαβε το κράτος (τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι Έλληνες).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντα υπήρχε!
Και επαναλαμβάνω, η μείωση των γεννήσεων παρατηρείται σε οικονομικά ισχυρότερες κοινωνίες!Πιο βολεμένες!Το να αποφασίσεις να κάνεις παιδιά lkar δεν έχει (ή μάλλον δεν πρέπει να έχει) να κάνει με κόστος/επιδοτήσεις κλπ κλπ!!!
Αν θέλεις να νοιώσεις την χαρά/αγωνία/άγχος/προσπάθεια του γονιού, αν θέλεις να νοιώσεις την χαρά της χωρίς ανταπόδωση αγάπης, τότε απλά το κάνεις!
Αν σκέφτεσαι έξοδα, ώρες απασχόλησης, ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, τότε καλύτερα να μην το κάνεις!Κρίμα και για τους γονείς και για το παιδί!
ναι ε; και ποιος θα μεγαλώσει το παιδί; οι γιαγιάδες και οι παππούδες μήπως; ότι χειρότερο (για μένα) ή μήπως καμία νταντά, ελληνίδα ή αλλοδαπή;
πόσες εταιρείες έχουν παιδικούς σταθμούς ΕΝΤΟΣ των γραφείων;
Με όλα έχει να κάνει ένα παιδί και όλα πρέπει να τα σκέφτεσαι.
Συμφωνείς το κόστος τοκετού και όλα τα έξοδα νοσηλείας να τα πληρώνει το ζευγάρι;
-
Βρέ παιδιά,δικαιολογίες υπάρχουν άπειρες τόσο γιά τό να κάνεις όσο καί γιά τό να μήν κάνεις παιδιά.
Σημασία όμως δέν νομίζω έχουν τόσο τα οικονομοτεχνικά μας,όταν έχουμε να κάνουμε μέ ένα τέτοιο ζήτημα,τουλάχιστον γιά τήν απόκτηση ή μή παιδιών.
Αλλο τό να πείς ότι θα κάνω μόνο ένα αντί για δύο.
Βέβαια αυτή είναι η δική μου καί μόνο σκοπιά. -
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..Σωστα...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Συμφωνείς το κόστος τοκετού και όλα τα έξοδα νοσηλείας να τα πληρώνει το ζευγάρι;
Κοίταξε lkar, όταν αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να κάνουμε παιδιά δεν σκέφτηκα ΚΑΘΟΛΟΥ έξοδα κλπ που αναφέρεις!
Το μυαλό μας ήταν πρώτα στην υγεία της γυναίκας μου (είχαμε χάσει ένα παιδί! ) και μετά στα θέματα των παιδιών (ανατροφή, ανασφάλεια για τυχόν λάθη μας, προσμονή για το μεγάλωμα της οικογένειας, ανείπωτη χαρά!!
Συγγνώμη, αλλά δεν είναι όλα τα θέματα σχετικά με οικονομικό δούναι και λαβείν!
Φυσικά και συμφωνώ βέβαια τα έξοδα να τα πληρώνω εγω!Δικά μου είναι τα παιδιά.Δεν τα έκανα με το Κράτος ούτε θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ντε και καλά κάποιος που θα μου καλύπτει τα έξοδα!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.....Οταν κανεις παιδιά σχεδόν σταματάς να υπάρχεις....Έχω 4 παιδιά, αν δεν είχε πρόβλημα η σύντροφος μπορεί να είχαμε και 5, είμαι στην ηλικία του kouk ( ) και είμαι πιό δυνατός από ποτέ, πιό παραγωγικός (στη δουλειά μου) από ποτέ, υπάρχω πιό έντονα από ποτέ. Και ασχολούμαι από το ντύσιμο και το φαγητό τους μέχρι το χαβαλέ, το κούρεμα και την εκπαίδευσή τους.
Όλα μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος, αν τα εντάξει στην προσωπική του εξέλιξη. Δεν είναι οικονομικό το θέμα, είναι προσωπικό. Κάποιοι παίρνουν δύναμη κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέπτη, κάποιοι άλλοι απελπίζονται για τον ίδιο λόγο... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κοίταξε lkar, όταν αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να κάνουμε παιδιά δεν σκέφτηκα ΚΑΘΟΛΟΥ έξοδα κλπ που αναφέρεις!
Το μυαλό μας ήταν πρώτα στην υγεία της γυναίκας μου (είχαμε χάσει ένα παιδί! ) και μετά στα θέματα των παιδιών (ανατροφή, ανασφάλεια για τυχόν λάθη μας, προσμονή για το μεγάλωμα της οικογένειας, ανείπωτη χαρά!!
Φυσικά και συμφωνώ βέβαια τα έξοδα να τα πληρώνω εγω!Δικά μου είναι τα παιδιά.Δεν τα έκανα με το Κράτος ούτε θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ντε και καλά κάποιος που θα μου καλύπτει τα έξοδα!
καλά, αν θες να (υπερ)πληρώνεις χωρίς ανταπόδοση, πάσο. Η νοσοκομειακή περίθαλψη πχ δεν έχει να κάνει με το ποιος κάνει τα παιδιά. Αν τύχει για οποιοδήποτε λόγο (ποτέ μην χρειαστεί) μπεις νοσοκομείο, θες να (ξανα)πληρώσεις;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
καλά, αν θες να (υπερ)πληρώνεις χωρίς ανταπόδοση, πάσο. Η νοσοκομειακή περίθαλψη πχ δεν έχει να κάνει με το ποιος κάνει τα παιδιά. Αν τύχει για οποιοδήποτε λόγο (ποτέ μην χρειαστεί) μπεις νοσοκομείο, θες να (ξανα)πληρώσεις;
Βρε lkar,δεν θέλω να υπερπληρώνω ούτε να πληρώνω τζάμπα!
Δεν είπα αυτό!Είπα ότι αυτό δεν έχει σχέση με το αν θα κάνει κάποιος παιδιά!Είναι τελείως διαφορετικό!!!!
Για τις ανάγκες τους (σπουδές, υγεία κλπ) πληρώνω κάμποσα σε ασφάλειες και δόξα τω θεω δουλεύω και σε εταιρεία με ομαδική ασφάλιση που τα καλύπτει!!!
edit
Α ναι!Είμαι στην ιδια ηλικία με τον ililias!!!Και αισθάνομαι το ίδιο! -
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η απόφαση για να κάνεις ένα παιδί έχει και εγωιστικά κίνητρα. Αυτό όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο το αποτέλεσμα!! Είναι συναισθήματα και βιώματα που δεν μπορεί να τα καταλάβει όποιος δεν είναι πατέρας. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο για το μητρικό ένστικτο και στο ότι ο άνδρας μαθαίνει να είναι πατέρας αλλά δεν θα άλλαζα για τίποτα τα δυο μου αγγελούδια. Όλοι μας έχουμε στιγμές που νοσταλγούμε την εργένικη ζωή αλλά μάλλον νοσταλγούμε τη νιότη που φεύγει. Τώρα για το κόστος όλα είναι επιλογή σου. Υπάρχει η άποψη ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια στο μόνο που υπερτερούν είναι ο ξενοδοχειακός τομέας ενώ σε όλα τα άλλα ένα νοσοκομείο ανταποκρίνεται στα δύσκολα καλύτερα. Ομολογώ ότι και εγώ επέλεξα τον ιδιωτικό τομέα και ευτυχώς όλα πήγαν άριστα μια και η Άννα έκανε και τις δυο φορές πολύ εύκολες γέννες.
Αυτό που τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω είναι να μην κάνουμε τα παιδιά μας προέκταση του εαυτού μας. Είναι αυθύπαρκτες οντότητες και αρκεί να τους δείξουμε με τις πράξεις μας σαν παράδειγμα τις αρχές και τα πιστεύω μας και αυτά ας επιλέξουν το καλύτερο για εκείνα. Αν είμαστε μονίμως ένα μεγάλο θέλω ή πρέπει χάνουμε την ουσία για χάρη του φαίνεστε. Για τους εργένηδες θα δώσω μόνο μια ευχή. Να έχετε την τύχη να σμίξετε με τον κατάλληλο για τον καθένα άτομο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθείτε μέσω της πατρότητας. Όλα τα άλλα είναι απλά υποκατάστατα για μένα. -
Αυτό που γράφεις στην τελευταία πρόταση 3-4 μηνύματα παραπάνω ililias, είναι πολύ φιλοσοφημένο και αληθινό.
Jacob
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντα υπήρχε!
Δεν ανακαλυψαμε τωρα το κοστος των παιδιων.Ανακαλυψαμε τωρα πως τα παιδια δεν εργάζονται πριν τα 30.Ανακαλυψαμε τώρα ότι μια γέννα αν όλα πανε καλά στοιχίζει καπου 10.000Ε.Ανακαλύψαμε οτι το παιδι θελει σχολειο,φροντιστήριο,αγγλικα,γαλλικα,ποδηλατο,ρουχα κτλ.
Ολα αυτα βεβαια δεν υπήρχαν παλαιότερα.Και αν ειναι να κανουμε παιδια και να μην εχουμε να τα ζησουμε,ή στην πρωτη αναποδιά εμεις να παρουμε διακοποδάνειο και αυτα να πανε στα φαναρια να πουλάνε χαρτομάντηλα, τοτε 'καλυτερα να μην το κάνεις!'.Παλαιότερα στις αγροτικες κοινωνίες τα χρήματα δεν είχαν τόση σημασία λόγω του τρόπου ζωής, στις μέρες το χρήμα ειναι η αρχή και το τέλος οποτε αναπόφευκτα τα οικονομικα ενος ζευγαριου ειναι καθοριστικος παράγων για κάθε ευσυνείδητο υποψήφιο γονέα,στην χώρα με τους χαμηλους μισθους και την ακριβή ζωή.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η απόφαση για να κάνεις ένα παιδί έχει και εγωιστικά κίνητρα. Αυτό όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο το αποτέλεσμα!! Είναι συναισθήματα και βιώματα που δεν μπορεί να τα καταλάβει όποιος δεν είναι πατέρας. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο για το μητρικό ένστικτο και στο ότι ο άνδρας μαθαίνει να είναι πατέρας αλλά δεν θα άλλαζα για τίποτα τα δυο μου αγγελούδια. Όλοι μας έχουμε στιγμές που νοσταλγούμε την εργένικη ζωή αλλά μάλλον νοσταλγούμε τη νιότη που φεύγει. Τώρα για το κόστος όλα είναι επιλογή σου. Υπάρχει η άποψη ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια στο μόνο που υπερτερούν είναι ο ξενοδοχειακός τομέας ενώ σε όλα τα άλλα ένα νοσοκομείο ανταποκρίνεται στα δύσκολα καλύτερα. Ομολογώ ότι και εγώ επέλεξα τον ιδιωτικό τομέα και ευτυχώς όλα πήγαν άριστα μια και η Άννα έκανε και τις δυο φορές πολύ εύκολες γέννες.
Αυτό που τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω είναι να μην κάνουμε τα παιδιά μας προέκταση του εαυτού μας. Είναι αυθύπαρκτες οντότητες και αρκεί να τους δείξουμε με τις πράξεις μας σαν παράδειγμα τις αρχές και τα πιστεύω μας και αυτά ας επιλέξουν το καλύτερο για εκείνα. Αν είμαστε μονίμως ένα μεγάλο θέλω ή πρέπει χάνουμε την ουσία για χάρη του φαίνεστε. Για τους εργένηδες θα δώσω μόνο μια ευχή. Να έχετε την τύχη να σμίξετε με τον κατάλληλο για τον καθένα άτομο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθείτε μέσω της πατρότητας. Όλα τα άλλα είναι απλά υποκατάστατα για μένα.Συμφωνώ απόλυτα....
-
Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας να πάει κάτι στραβά πρίν ή μετά τη γέννα. Ίσως έχουμε κάποιον στο forum με παιδι και ειδικές ανάγκες αν και το θεωρώ λίγο απίθανο. Δε θα είχε χρόνο για δημοσιεύσεις...
-
οff topic:
Είδατε το διαφημιστικό του ΑΝΤ1 για το νέο reality;
**Big Mother **
6 άντρες με τις 6 μαμάδες τους και 12 υποψήφιες νύφες....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
οff topic:Είδατε το διαφημιστικό του ΑΝΤ1 για το νέο reality;
**Big Mother **
lkar για σένα είναι αυτό, τρέχα..
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
οff topic:Είδατε το διαφημιστικό του ΑΝΤ1 για το νέο reality;
**Big Mother **
Ναι ναι το είδα Πλάκα έχει και η φιγούρα της εξαγριωμένης μαμάς με τον πλάστη στο χέρι
Τί άλλο θα βγάλουν επιτέλους...
Διαζύγια