-
Ο χρήστης kosmasm έγραψε:
Οι γονείς μου έχουν ένα ακίνητο (120 τμ εμβαδόν οικοπέδου), σχεδόν στο κέντρο της πόλης στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνει 2 κτίσματα κατασκευής πριν το 1940. Σ' αυτά δεν υπάρχει όπως καταλαβαίνετε άδεια. Έχτισαν επίσης χωρίς άδεια, κάποιες συμπληρωματικές κατασκευές πάνω σε αυτά τα κτίσματα (επιπλέον δωμάτια) πριν απο 15 περίπου χρόνια.
Ερώτηση:- Μπορεί να μεταβιβαστεί αυτό το ακίνητο στα παιδιά;
- Θα υπάρξει πρόστιμο κατά τη μεταβίβαση; Σε τι ποσό μπορεί να ανέρχεται αυτό;
- Πόσο μπορεί να κοστίζει στο περίπου η άδεια κατεδάφισης + η άδεια οικοδομής για ανέγερση 3 ορόφων από 80 περίπου τμ έκαστος;
- Τι συμβαίνει αν κατά την κατεδάφιση εμφανιστούν αρχαία; (Είναι κοντά στα Ενετικά τείχη)
Σημ. ο Σ.Δ. είναι αν δεν κάνω λάθος 2, με δυνατότητα 3 ορόφων και πυλωτής (έτσι είναι τα διπλανά).
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, ας απαντήσει... Ευχαριστώ...Σορι που το ξαναθέτω, αλλά κάθε γνώση ευπρόσδεκτη γιατί στενεύουν τα χρονικά περιθώρια...
-
Ο χρήστης kosmasm έγραψε:
...Πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν ενδιαφέρεσαι για τη νομιμοποίηση και κατά συνέπεια, διατήρηση των κτισμάτων ή αν θα κατεδαφιστούν για να ανεγερθεί κάτι καινούριο. Και αυτό γιατί αν σκέφτεσαι την κατεδάφιση, σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει (€€€) να το νομιμοποιήσεις πρώτα.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό, και στο οποίο επιδρούν αρκετοί παράγοντες, είναι απαραίτητο να επισκεφτείς τον μηχανικό σου, κατά προτίμηση Ηρακλείου, ώστε να είναι γνώστης των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούν στην κατασκευή. Φαίνεται να είναι μια 'βατή' περίπτωση νομίμως υφιστάμενου κτιρίου (προ του 1955) με αυθαίρετες προσθήκες, όμως μπορεί κάποιο από τα κτίσματα να είναι διατηρητέο ή το οικόπεδο να βρίσκεται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου ή χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις στις οποίες η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
Επιγραμματικά:
- Τα αυθαίρετα τμήματα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, δεν μπορούν καν να αναφερθούν στα συμβόλαια τα μέτρα τους.
2)Πρόστιμα θα μπουν στην περίπτωση νομιμοποίησης. Για το ύψος του προστίμου, τις διαθέσιμες δυνατότητες κλπ λεπτομέρειες, πρέπει να ρωτήσεις το μηχανικό σου.
3)Η άδεια κατεδάφισης είναι, σχετικά με μία άδεια ανέγερσης, πολύ οικονομική. Για λεπτομέρειες, στον μηχανικό σου. Εναλλακτικά, περιμένεις μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε και ελευθερώνονται οι αμοιβές των μηχανικών, και βγάζεις τις άδειες με τα μισά ή και παρακάτω, από τις σημερινές τιμές. - Αν αποκαλυφθούν αρχαία, ανάλογα με τη σημασία τους και το κατά πόσον μπορείς να σπονσοράρεις οικονομικά την ανασκαφή, ο χρόνος κατασκευής της νέας οικοδομής θα αυξηθεί σημαντικά.
- Τα αυθαίρετα τμήματα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, δεν μπορούν καν να αναφερθούν στα συμβόλαια τα μέτρα τους.
-
delete
-
Πολύ απρόσωπο ρε παιδί μου κι άχρωμο
-
delete
-
Καλό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.... αλλά μόνο ένα ηλεκτρικό ξέρω που να αξίζει να το βλέπεις!.... όλα τα άλλα έχουν εξάτμιση.... και όταν δεν επιτρέπω ούτε το τσιγάρο λίγο κακό μου φαίνεται να βάζω το αυτοκίνητο... άσε αν θελήσω να μαστορέψω στο γκαράζ και χρειάζεται να είναι αναμμένη η μηχανή....
-
Κλειστό με τζάμια από παντού μου φαίνεται..
-
Ε μάλλον έτσι πρέπει να είναι, θα έχει και κανέναν απορροφητήρα πίσω χαμηλά!
Θέλω να το βλέπω και δεν θέλω να το μυρίζω αλλά θέλω και να το ακούω! -
οχι μινιμαλισμος.. αλλα λειτουργικοτητα δεν θα δεις ποτε ιαπωνα να βαζει το απλο πανω απο το ομορφο
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ένας κάτοχος καθαρόαιμου-πολεμικού εργαλείου, θα εκτιμούσε ιδιαίτερα ένα τέτοιο σπίτι !Σου προσφέρει την δυνατότητα να το καμαρώνεις συνέχεια (κάτι που έχει αξία αν κατέχεις κομψοτέχνημα!) και να ρίχνεις 1-2 μαρσαρίσματα χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν !
Φτάνει να μάθουμε αν επιτρέπεται απ΄τους ελληνικούς πολεοδομικούς κανονισμούς, αλλά τεσπά, μπορούμε τουλάχιστον να ονειρεύομαστε...
για να ειναι χτισμενο στην ιαπωνια και να μην κανει το φτιαχνεις
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μινιμαλισμός φίλε μου !
Έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική και design.Btw, σπανίως βλέπω στην Ελλάδα πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές δημιουργίες, ακόμα και από έχοντες τα χρήματα για αρχιτεκτονική μελέτη.
Υποθέτω ότι οι ιδιοκτήτες είναι πολύ συντηρητικοί και δεν ρισκάρουν, μιας και έχω δεί διάφορες πρωτοποριακές προτάσεις από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής σε διάφορα projects...Καλά είναι θέμα γούστου,τα σπίτια των Βορειοευρωπαίων και ειδικά των Σκανδιναβών είναι άπαιχτα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ok, πάω αύριο στο δήμο και θα ξεκαθαρίσω...Η εισφορά σε χρήμα, πληρώνεται με την άδεια οικοδομής.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ok, πάω αύριο στο δήμο και θα ξεκαθαρίσω...
Η εισφορά σε χρήμα, πληρώνεται με την άδεια οικοδομής.
Αυτό δηλ. σημαίνει ότι αν δεν επιθυμείς να βγάλεις άδεια οικοδομής (για 30, 40, 100 χρόνια) δεν οφείλεις φράγκο ;
-
έτσι γίνεται με τη κ@λοεισφορά
απλά σου μένει το οικόπεδο (πρώην χωράφι) μέχρι να πληρώσεις...τώρα στην πραγματικότητα αυτές οι διαδικασίες είναι άλλος ένας τρόπος λαδώματος, καθώς η ανά τετραγωνικό αξία 'παίζει'. με απόφαση του δημ συμβουλίου ή του δημάρχου ξέρω γω δύναται να χρεωθείς λιγότερα (συνήθως με την αντικειμενική της χρονιάς της πράξης εφαρμογής που είναι πολύ μικρότερη αφού η συντριπτική πλειονότητα τα αφήνει και οι αντικειμενικές καλπάζουν)
ου μπλέξεις.
-
thymios
Την προταση σου την βρισκουν ολοι αριστη αλλα επιβαρυνει πολυ το κοστος κ εγω δεν ειμαι προετοιμασμενος για τετοια δαπανη ,επομενως η επιλεγω την φτηνοτερη λυση η αναβαλλω την επισκευη .
Κατεληξα στην πρωτη γιατι δεν παιρνει καμια αναβοληΜια φωτο με τα πρασινα κεραμιδια μηπως κ σε πεισω οτι αισθητικα δεν ειναι τοσο χαλια
-
έχει κανείς εμπειρίες/γνώσεις από μεταλλικά σπίτια?
-
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
έχει κανείς εμπειρίες/γνώσεις από μεταλλικά σπίτια?Ναι εγώ. Έχω κάνει σε υποβρύχιο!!!
Πλάκα κάνω, έτσι? -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Ναι εγώ. Έχω κάνει σε υποβρύχιο!!!
Πλάκα κάνω, έτσι?Τοτε θα ξερεις απο υγρομονωση ,αλλαζω στεγη στο σπιτι γιατι μπαζει νερο
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ναι εγώ. Έχω κάνει σε υποβρύχιο!!!
Πλάκα κάνω, έτσι?Τοτε θα ξερεις απο υγρομονωση ,αλλαζω στεγη στο σπιτι γιατι μπαζει νερο
Στα ποσα μετρα βαθος εχεις προβλημα;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ