-
Κατάχρηση δικαιώματος απαγορεύεται, η ρήτρα περί 3ετίας αποσκοπεί κυρίως στην προστασία του ενοικιαστή από εκβιασμούς.
Όταν η κατάχρηση δικαιώματος αφήνεται ανενόχλητη, ο νόμος απονομιμοποιείται πολιτικώς και υπεισέρχεται ο πειρασμός της αυτοδικίας.
Δεν θα ήταν άδικο ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης να ξοδέψει το ταλληράκι για νέα γνάθο / οδοντοστοιχία. -
Δηλαδη αυτο που μας λες ειναι οτι η τριετια ειναι μια χαρα οταν προκειται να προστατευσει τον ενοικιαστη απεναντι στο διωξιμο/μαλακα ιδιοκτητη, αλλα οταν πρεπει να προστατευσει τον ιδιοκτητη απεναντι στον ενοικιαστη τοτε 'να του σπασουμε τα μουτρα'?
Κ γιατι θα πρεπει να θεωρουμε δεδομενο οτι ενω εχει γινει ενα συμβολαιο που λεει 'για τρια χρονια θα σου δινω το ταδε σπιτι κ εσυ θα μου δινεις τοσα ευρω', ο ενας μπορει να απαιτησει την εκπληρωση της υποχρεωσης της αλλης πλευρας αλλα οχι αναποδα?
-
Επί της ουσίας δε σου λέει τίποτα : η 3ετία προστατεύει και τους 2 και ας λέει ο Coyot ό,τι θέλει. Για να καταγγείλεις πριν την 3ετία χρειάζεσαι βασικά 'σπουδαίο λόγο'.
Η κατάχρηση δικαιώματος (ΑΚ 281) γίνεται εξαιρετικά σπάνια δεκτή στα ελληνικά δικαστήρια. Κοινώς αν πηγαίνεις στο δικαστήριο και το κύριο επιχείρημά σου είναι ότι αυτό που κάνει ο άλλος αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος οι πιθανότητές σου να κερδίσεις είναι ελάχιστες. Το επιχείρημα από την ΑΚ 281 σχεδόν πάντα είναι 'επικουρικό' και κλείνει τα δικόγραφα στο στυλ 'αν όλα όσα είπα εδώ και 20 σελίδες δεν γίνουν δεκτά προτείνω επικουρικώς ότι ο αντίδικος ασκεί καταχρηστικά το δικαίωμά του', έτσι μπας και κάτσει,αφού όλοι ξέρουν ότι αυτό συμβαίνει 1 στις 100 αν όχι λιγότερο. Για να καταλήξεις βέβαια σοβαρά αν υφίσταται ή όχι κατάχρηση δικαιώματος και να δώσεις και την αντίστοιχη συμβουλή πρέπει να έχεις αναλυτικότατα όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης για να κρίνεις, αλλά ξαναλέω οι πιθανότητες πάντα (ακόμα και στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις) είναι πολύ λίγες. Δεν πας δικαστήριο με αυτό μόνο εκτός αν είσαι απελπισμένος, ξεροκέφαλος ή έχεις υπόθεση βαρβάτη όπου η κατάχρηση δικαιώματος είναι εξόφθαλμη (και πάλι ΙΣΩΣ και ΙΣΩΣ καθώς τα δικαστήρια είναι πολύ φειδωλά στο να αποδεχθούν εφαρμογή ΑΚ 281).
Πχ σε περιπτώσεις πολύ πιο καραμπινάτες από αυτή που περιγράφηκε (όσο περιγράφηκε φυσικά, χρειάζονται πολύ περισσότερες λεπτομέρειες) ας πούμε δάνειο όπου ο δανειστής για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ζητάει το αρχικό ποσό (δηλ. επί 12 χρόνια δεν είχε ποτέ οχλήσει ούτε 1 φορά τον οφειλέτη ούτε για 1 ευρώ και δεν είχε ούτε ζητήσει, ούτε εισπράξει πεντάρα από δάνειο ύψους 5000 ευρώ) που είχε δανείσει κρίθηκε ότι δεν υφίσταται κατάχρηση/αποδυνάμωση δικαιώματος και καλώς ο δανειστής εμφανίστηκε και θυμήθηκε το δάνειο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ποτέ πριν να είχε κάνει την παραμικρή ενέργεια, ενώ θα περίμενε κάποιος ότι ευλόγως ο οφειλέτης είχε θεωρήσει ότι του χαρίστηκε το ποσό.
-
Καλα, εγω αναφερομουν στην 'ηθικη' αν θες πλευρα του θεματος, γιατι μαλλον εκει το πηγαινε κ ο απο πανω, λεγοντας 'καλυτερα να σπασουν τα μουτρα του ιδιοκτητη'.
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...κρίθηκε ότι δεν υφίσταται κατάχρηση/αποδυνάμωση δικαιώματος και καλώς ο δανειστής εμφανίστηκε και θυμήθηκε το δάνειο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ποτέ πριν να είχε κάνει την παραμικρή ενέργεια, ενώ θα περίμενε κάποιος ότι ευλόγως ο οφειλέτης είχε θεωρήσει ότι του χαρίστηκε το ποσό.
Πες σε αυτον τον καποιον οτι ειναι πολυ χαζος...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καλα, εγω αναφερομουν στην 'ηθικη' αν θες πλευρα του θεματος, γιατι μαλλον εκει το πηγαινε κ ο απο πανω, λεγοντας 'καλυτερα να σπασουν τα μουτρα του ιδιοκτητη'....κρίθηκε ότι δεν υφίσταται κατάχρηση/αποδυνάμωση δικαιώματος και καλώς ο δανειστής εμφανίστηκε και θυμήθηκε το δάνειο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ποτέ πριν να είχε κάνει την παραμικρή ενέργεια, ενώ θα περίμενε κάποιος ότι ευλόγως ο οφειλέτης είχε θεωρήσει ότι του χαρίστηκε το ποσό.
Πες σε αυτον τον καποιον οτι ειναι πολυ χαζος...
Ναι ξέρουμε όλοι εδώ ότι είναι πολύ μοβόρος και ζόρικος ο Coyot, μου έχουν διηγηθεί μάλιστα ότι είναι και πολύ χειροδύναμος και τρομακτικός στην όψη ( κάτι σαν τον Αίαντα τον Τελαμώνιο δηλ.), οπότε λογικό να καταφεύγει εύκολα στη βία.
-
Δεν ξερω τι θα εκανε, ξερω τι προτεινει:
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν θα ήταν άδικο ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης να ξοδέψει το ταλληράκι για νέα γνάθο / οδοντοστοιχία.
Κ τον ξαναρωταω: γιατι θα πρεπει το συμβολαιο να προστατευει μονο τον ενοικιαστη? Γιατι εχεις ντε φακτο οτι ο ενοικιαστης ειναι ο κακομοιρος που θα χρειαστει προστασια απο τον κακο ιδιοκτητη? Πολυ σε μεγαλογαιοκτημονα που μαστιγωνει το σκλαβο μου φερνει αυτο...Να σου πω ιστοριες για μπουμπουκια ενοικιαστες κ κακομοιρους νοικοκυρηδες ιδιοκτητες που δεν ξερανε πως να βγαλουν ακρη, παρακολουθοντας την περιουσια τους να απαξιωνεται ΚΑΙ να μην τους αποδιδει, κ να μη μπορουν να κανουν τιποτα για αυτο...
-
Υπάρχει πιο οικονομική μορφή σκέπαστρου αντί για την κλασσική κατασκευή με ξύλο και κεραμίδια;
Ρωτάω για στέγαστρα με καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα (δεν είναι στέγη σπιτιού).
-
καδρόνια και ναυλον
-
Εχω δει ενα με ξυλινες κολωνες και κατι σαν πλεξιγκλας για οροφη.. βεβαια για να εχει σκια ειχαν βαλει τεντα απο μεσα!
Για την περιπτωση παραπανω αχαρακτηριστος ο ιδιοκτητης, αλλα για πειτε μου, εφοσον στα λογια λυθηκε φιλικοτατα η συνεργασια τι θα μπορουσε να κανει ο ενοικιαστης για να λυθει το συμβολαιο και τυπικα εφοσον υπηρχε η συναινεση του ιδιοκτητη??
-
Να συναινέσει εγγράφως ο ιδιοκτήτης στην πρόωρη λύση της σύμβασης, τόσο απλό.
Φυσικά το έγγραφο δεν είναι απαραίτητο, ο μισθωτής μπορεί να αποδείξει και με άλλα μέσα ότι ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει στη λύση της μίσθωσης, αλλά το έγγραφο είναι το πιο ξεκάθαρο αποδεικτικό μέσο όπου κάποιος δηλώνει ρητώς τη βούλησή του. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει πιο οικονομική μορφή σκέπαστρου αντί για την κλασσική κατασκευή με ξύλο και κεραμίδια;Ρωτάω για στέγαστρα με καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα (δεν είναι στέγη σπιτιού).
Ρε παιδί, πές μας χρήση, θέση, μέγεθος και να πούμε μιά γνώμη. Θα είναι εισόδου κατοικίας, θα καλύψει βεράντα-ταράτσα -κήπο, θα βάζεις το αμάξι σαν πάρκινγκ ???
Το σπίτι-οικοδομή είναι μοντέρνα, παραδοσιακή, κλπ, κλπ, απ΄όλα τα παραπάνω τί ισχύει ωρέ ??? -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει πιο οικονομική μορφή σκέπαστρου αντί για την κλασσική κατασκευή με ξύλο και κεραμίδια;Ρωτάω για στέγαστρα με καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα (δεν είναι στέγη σπιτιού).
Οικονομικό και διακοσμητικό δεν πανε μαζί.
Ή ξύλινη κατασκευή με ξύλινο σκεπαστρο για πιο φτηνά ή μεταλλική κατασκευή με άθραυστο τζάμι η πλεξιγκλας για πιο μοντέρνα εμφάνιση. Εναλλακτικα το φτηνότερο., η επιτοιχια τέντα.Sent from my Sony Fola
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υπάρχει πιο οικονομική μορφή σκέπαστρου αντί για την κλασσική κατασκευή με ξύλο και κεραμίδια;
Ρωτάω για στέγαστρα με καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα (δεν είναι στέγη σπιτιού).
Οικονομικό και διακοσμητικό δεν πανε μαζί.
Ή ξύλινη κατασκευή με ξύλινο σκεπαστρο για πιο φτηνά ή μεταλλική κατασκευή με άθραυστο τζάμι η πλεξιγκλας για πιο μοντέρνα εμφάνιση. Εναλλακτικα το φτηνότερο., η επιτοιχια τέντα.Sent from my Sony Fola
Σωστός. Έχει αέρα εκεί που θα είναι ? Θες σκιά ? Θες αντοχή ? Θα τρώει βροχές/χαλάζια/χιόνια ? Έχει κάποιο -έστω μικρό- λειτουργικό σκοπό ?
Πάντα μπορείς να βάλεις τις μεταλλικές τέντες για αυτοκίνητα (βγαίνουν σε πολλά μεγέθη), που είναι ανθεκτικές, κάνουν σκιά, δεν μασάνε από βροχές και χιόνια, και δεν είναι και τόοοοοσο άσχημες...βέβαια δεν ξέρω τι εννοείς 'οικονομικές'....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Να συναινέσει εγγράφως ο ιδιοκτήτης στην πρόωρη λύση της σύμβασης, τόσο απλό.
Φυσικά το έγγραφο δεν είναι απαραίτητο, ο μισθωτής μπορεί να αποδείξει και με άλλα μέσα ότι ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει στη λύση της μίσθωσης, αλλά το έγγραφο είναι το πιο ξεκάθαρο αποδεικτικό μέσο όπου κάποιος δηλώνει ρητώς τη βούλησή του.το 1999 στειλαμε εξωδικο 6 μηνες πριν και δωσαμε και αποζημιωση 4 ενοικια μετα, δεν γνωριζω αν εχει αλλαξει αυτος ο νομος απο τοτε.
-
Είναι σε εξωτερικό χώρο οπότε θα τρώει στη μάπα όλα τα φαινόμενα της φύσης αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς είναι κάλυμα σε μπαλκόνι.
Υποδομή από μπετό υπάρχει ήδη (για να κάτσει πάνω), απλά δεν ήξερα αν υπάρχει φτηνότερο υλικό από την κλασσική κεραμοσκεπή με ξύλινο σκελετό. -
Μπορείς να φτιάξεις στέγαστρο με πολυκαρβονικά πάνελ. Είναι εύκολα διαμορφώσιμα και βγαίνουν και σε σκούρες αποχρώσεις ώστε να παρέχουν σκίαση.
-
Θενξ.
Είδα κάπου ότι έχει και το Praktiker.
Θα κοιτάξω να τα δω και από κοντά. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ξερω τι θα εκανε, ξερω τι προτεινει:Δεν θα ήταν άδικο ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης να ξοδέψει το ταλληράκι για νέα γνάθο / οδοντοστοιχία.
Κ τον ξαναρωταω: γιατι θα πρεπει το συμβολαιο να προστατευει μονο τον ενοικιαστη? Γιατι εχεις ντε φακτο οτι ο ενοικιαστης ειναι ο κακομοιρος που θα χρειαστει προστασια απο τον κακο ιδιοκτητη? Πολυ σε μεγαλογαιοκτημονα που μαστιγωνει το σκλαβο μου φερνει αυτο...Να σου πω ιστοριες για μπουμπουκια ενοικιαστες κ κακομοιρους νοικοκυρηδες ιδιοκτητες που δεν ξερανε πως να βγαλουν ακρη, παρακολουθοντας την περιουσια τους να απαξιωνεται ΚΑΙ να μην τους αποδιδει, κ να μη μπορουν να κανουν τιποτα για αυτο...
Dear Kacey, τώρα το βλέπω, διότι έλλειπα.
Πουθενά δεν είπα ότι πρέπει μόνον η μία πλευρά να προστατεύεται, απλώς ότι η συγκεκριμένη διάταξη αποσκοπεί κυρίως στην προστασία του ενοικιαστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύεται και ο ιδιοκτήτης από τις πάσης φύσεως πιθανές αλητείες του ενοικιαστού.
Αυτό που στηλίτευσα είναι η η κατάχρηση του Νόμου / δικαιώματος, κοινώς η πουστιά.
Όλα όσα έγραψε ο Κουτσάν είναι πολύ ορθά και χρήσιμα και πολύ hands-on, για την κατ' αρχήν πολιτισμένη αποφυγή της πουστιάς, και δεν βλέπω πού με διαψεύδουν.
Όπως κι εσύ, νομίζω και ελπίζω, δεν επιθυμώ την αυτοδικία (=ζούγκλα), εκτός κι αν μου επιβληθεί. -
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IXCVXI....XIV: χρώματα - βαφαί - ελαιοχρωματισμοί
Ερωτήματα:
- Συνήθης τιμή μέτρου (εργατικά + υλικά)
- (Κρίσεως) NEOPAL, VITEX, SMALTO, κλπ.
Επειδή παίζουν τεράστιες διαφορές στις τιμές, υπάρχει αντίστοιχα τεράστια διαφορά στην ποιότητα;
Και όταν λέμε διαφορά στην ποιότητα θα μου πέσει ο σοβάς στο κεφάλι σα το Μπεϊζάμη η καμία σχέση;
-
Ο χρήστης jzap έγραψε:
Μπορείς να φτιάξεις στέγαστρο με πολυκαρβονικά πάνελ. Είναι εύκολα διαμορφώσιμα και βγαίνουν και σε σκούρες αποχρώσεις ώστε να παρέχουν σκίαση.αυτά τελευταία απ'ό,τι θυμάμαι είναι αρκετά ακριβά του στυλ 50€/τ.μ.(μπορεί να κάνω λάθος, ας το τσεκάρετε πρώτα). Ήθελε να βάλει ένας θείος μου και τα απέρριψε.
Άλλη λύση μπορεί να είναι Πάνελ πολυουρεθάνης(στυλ ISOBAU, γιατί νομίζω ότι σταμάτησε να βγάζει λογω κρίσης).
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ