-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
εμενα μου αρεσουν οι διακοπτες που εχουν ροοστατες. ειναι πολυ πρακτικοι γιατι μπορεις να αυξομειωνεις την ενταση του φωτος αναλογα με την επιθυμια σου.
σιγουρα οταν κανω δικο μου σπιτι τα παντα θα ειναι με ροοστατες
... μέχρι να δείς οτι κάθε τέτοιος διακόπτης έχει 40-60 ευρώ....
Εγώ που είχα περίπου 110 διακόπτες στο σπίτι....
ελεος
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για πρίζες / διακόπτες και παρεμφερή τι προτείνετε?
Εχω δει legrand, siemens, ABB, Geyer, Niko, Berker (αν θυμάμαι καλά).
Ποιά εταιρία εχει καλή ποιότητα και value for money?
Επίσης για δάπεδο πυλωτής που τώρα έχει το τσιμέντο της οικοδομής, ποιά είναι καλή λύση για κάτι καλαίσθητο, ανθεκτικό και με λογικό κόστος? Κάτι μου είπαν για βιομηχανικό δάπεδο...Eυχαριστώ.
JacobΚορυφαίοι είναι οι VIMAR....Για καταστάσεις πιο μυστήριες (πχ δομημένη καλωδίωση) σου δίνουν με τα κουτιά τους πολλές και ποικίλλες δυνατότητες...Είναι για πιο ψαγμένες και απαιτητικές δουλειές...
http://www.vimar.gr/Catalogue.htmΑλλιώς Legrand...
Έβαλα Vimar, με όλη την υποδομή να μπει κεντρική μονάδα για τοπικό ή απομακρυσμένο έλεγχο. Έβαλα τη φτηνή σειρά και το προγραμμάτισα μόνος μου. Θέλει υποδομή από τους σοφάδες αλλά είναι πολύ λεπτοί και μέσα σε 15 εκατοστά τοποθετείς μέχρι και 8 διακόπτες.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Επίσης για δάπεδο πυλωτής που τώρα έχει το τσιμέντο της οικοδομής, ποιά είναι καλή λύση για κάτι καλαίσθητο, ανθεκτικό και με λογικό κόστος? Κάτι μου είπαν για βιομηχανικό δάπεδο...
Eυχαριστώ.
JacobΤο βιομηχανικο δαπεδο κατασκευαζεται οταν ριξεις το μπετον του δαπεδου, της οικοδομης που λες.
Μετα απο 1 ωρα που το μπετον θα τραβηξει,γινεται απο πανω το βιομηχανικο δαπεδο.
Οποτε δε νομιζω να μπορεσεις να κανεις τετοιο δαπεδο πλεον.Προτεινω πλακοστρωση με πλακες σαν πεζοδρομιου αυτες με τα σχεδια και σε διαφορα χρωματα για να διαλεξεις χρωμα και σχεδιο της επιλογης σου.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Επίσης για δάπεδο πυλωτής που τώρα έχει το τσιμέντο της οικοδομής, ποιά είναι καλή λύση για κάτι καλαίσθητο, ανθεκτικό και με λογικό κόστος? Κάτι μου είπαν για βιομηχανικό δάπεδο...
Eυχαριστώ.
Jacobεμενα το τσιμεντο μια χαρα μου φαινεται
δεν ξερω αν μπορεις να το τριψεις ή να κανεις καμια κατεργασια που βλεπω σε πολλα κτηρια που το κανουν λείο
-
Αν δεν είναι σωστή η επιφάνεια του τσιμέντου μπορείς να κάνεις τσιμεντοκωνεία με μικρό κόστος για να γίνει λεία και πολύ ανθεκτική. Αν θέλεις κάτι ποιο καλαίσθητο τότε υποχρεωτικά πρέπει να βάλεις πλακάκι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για εξωτερικούς χώρους σε σχήματα και χρώματα, δεν είναι ανάγκη να βάλεις πεζοδρομίου.
-
βασικα δεν μας ειπες πως ειναι το σπιτι εξωτερικα κλπ.
τι χρωμα εχει, αμα εχεις κηπο, κλπ
μπορει να φαινεται παραξενο αλλα ολα συντελουν και μια 'καλαισθητη' επιλογη μπορει στο δικο σου περιβαλλον να φαινεται χαλια αλλα και αντιθετα.
εγω γενικα προτιμω τα βιομηχανικα υλικα για αυτο σου ειπα να το αφισεις τσιμεντο
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν δεν είναι σωστή η επιφάνεια του τσιμέντου μπορείς να κάνεις τσιμεντοκωνεία με μικρό κόστος για να γίνει λεία και πολύ ανθεκτική. Αν θέλεις κάτι ποιο καλαίσθητο τότε υποχρεωτικά πρέπει να βάλεις πλακάκι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για εξωτερικούς χώρους σε σχήματα και χρώματα, δεν είναι ανάγκη να βάλεις πεζοδρομίου.Μήπως γλυστράει όμως το πλακάκι? (λέω εγώ τώρα ο άσχετος )Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να πάρει ειδικό πλακάκι με αντοχή ιδιαίτερη σε θλίψη, θραύση, αντιολισθητικότητα κτλ κτλ (υπάρχουν προφανώς ε? )..Το βιομηχανικό δάπεδο δεν το βάζουν κιόλας γιατί είναι αντιολισθητικό? Το πλακάκι πεζοδρομίου έχει τις ίδες ιδιότητες με τα βιομηχανικά δάπεδα?
Μιλάω τώρα χωρίς να έχω ιδέα -
Μιλάμε για πλακάκι εξωτερικού δαπέδου και όχι εσωτερικού χώρου. Είναι με τραχιά υφή για αυτό ακριβώς το λόγω.
-
Μια ερωτηση προς γνωριζοντες...
Η πολυκατοικια μας αποτελειται απο 6 διαμερισματα (2/οροφο) και ειναι ολοι ιδιοκτητες. Αγοραστηκαν ολα πριν απο ~6 χρονια. Τωρα καποιος ιδιοκτητης λεει οτι βρηκε υγρασια στο διαμερισμα του και προτεινε αν προκειται για κατασκευαστικο σφαλμα, να το πληρωσουν ολοι οι ιδιοκτητες!
Μα ειναι λογικο αυτο? Δεν πρεπει να απευθυνθει στον κατασκευαστη?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μια ερωτηση προς γνωριζοντες...Η πολυκατοικια μας αποτελειται απο 6 διαμερισματα (2/οροφο) και ειναι ολοι ιδιοκτητες. Αγοραστηκαν ολα πριν απο ~6 χρονια. Τωρα καποιος ιδιοκτητης λεει οτι βρηκε υγρασια στο διαμερισμα του και προτεινε αν προκειται για κατασκευαστικο σφαλμα, να το πληρωσουν ολοι οι ιδιοκτητες!
Ειναι πολυ λογικο, ισως μαλιστα να μπορει να εφαρμοστεί και σε άλλα θεματα,πχ αν παρει χαλασμενο τυρι απο το σουπερ-μαρκετ
Βεβαια για να μιλησουμε σοβαρα,μπορει να ειναι κατι που σας επηρρεάζει όλους,ή θα σας επηρρεάσει αργά ή γρήγορα,οποτε ισως θα πρεπει να το δειτε συνολικά.
Πρωτα απο ολα πας βεβαια στον κατασκευαστη
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μια ερωτηση προς γνωριζοντες...Η πολυκατοικια μας αποτελειται απο 6 διαμερισματα (2/οροφο) και ειναι ολοι ιδιοκτητες. Αγοραστηκαν ολα πριν απο ~6 χρονια. Τωρα καποιος ιδιοκτητης λεει οτι βρηκε υγρασια στο διαμερισμα του και προτεινε αν προκειται για κατασκευαστικο σφαλμα, να το πληρωσουν ολοι οι ιδιοκτητες!
Tο θεωρώ αρκετά παράλογο να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, αν και πρώτα πρέπει να βρεθεί η αιτία. Kαι μετά από 6 χρόνια, ο κατασκευαστής είναι αρκετά απίθανο να φταίει.
Συνέβη πρόσφατα στα Bόρεια Προάστια: Kατασκευαστής δέχθηκε τηλεφώνημα μόλις ένα μήνα μετά την παράδοση μεζονέτας. H ιδιοκτήτρια ούρλιαζε στο ακουστικό για τα κωλουδραυλικά και τον κωλοβόθρο (που δεν υπήρχε!) και το κωλόσπιτο που της πούλησαν. O υδραυλικός που πήγε Kυριακάτικα ψάρεψε μερικές σερβιέτες, χρέωσε 100 E και έφυγε χασκογελώντας. -
...Το βιομηχανικό δάπεδο δεν το βάζουν κιόλας γιατί είναι αντιολισθητικό? ...Το βιομηχανικό δάπεδο, όπως και όλες οι λείες επιφάνειες, με δυο σταγόνες νερό γίνεται πίστα για πατινάζ. Με μισή σταγόνα λάδι,
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Μια ερωτηση προς γνωριζοντες...
Η πολυκατοικια μας αποτελειται απο 6 διαμερισματα (2/οροφο) και ειναι ολοι ιδιοκτητες. Αγοραστηκαν ολα πριν απο ~6 χρονια. Τωρα καποιος ιδιοκτητης λεει οτι βρηκε υγρασια στο διαμερισμα του και προτεινε αν προκειται για κατασκευαστικο σφαλμα, να το πληρωσουν ολοι οι ιδιοκτητες!
Tο θεωρώ αρκετά παράλογο να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, αν και πρώτα πρέπει να βρεθεί η αιτία. Kαι μετά από 6 χρόνια, ο κατασκευαστής είναι αρκετά απίθανο να φταίει.
Συνέβη πρόσφατα στα Bόρεια Προάστια: Kατασκευαστής δέχθηκε τηλεφώνημα μόλις ένα μήνα μετά την παράδοση μεζονέτας. H ιδιοκτήτρια ούρλιαζε στο ακουστικό για τα κωλουδραυλικά και τον κωλοβόθρο (που δεν υπήρχε!) και το κωλόσπιτο που της πούλησαν. O υδραυλικός που πήγε Kυριακάτικα ψάρεψε μερικές σερβιέτες, χρέωσε 100 E και έφυγε χασκογελώντας.Συμβουλή: Αν είσαι ο κατασκευαστής της οικοδομής, καλύτερα να πουλήσεις το διαμέρισμα που κράτησες και να αγοράσεις κάπου αλλού.
-
Τελικά πήρα Fujitsu inverter με ιονιστή.
Για πείτε τώρα παρακαλώ, πώς μπορώ να κλείσω με τον πλέον γρήγορο, καθαρό και σύντομο τρόπο ένα χώρο, ώστε να τον κάνω κλειστό δωμάτιο;
Σινεμπλόκ, γυψοσανίδες ή ....;
Κόστος για περίπου 4 μέτρα μήκος και ταβάνι γύρω στα 3 ύψος;
Μάλλον θα μπει και πόρτα, αν δεν ανοιχτεί σε άλλο (κανονικό) τοίχο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Σινεμπλόκ, γυψοσανίδες ή ....;Σινεμπλόκ! Τα κολλάς και καθάρισες.
-
Μην κοροϊδεύετε ρε.
Πώς λένε αυτό που είναι ελαφρύ, πάχους 5-10 εκ και τοποθετείται σε κομμάτια για να φτιάξεις ένα τοίχο; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:twisted:
Μην κοροϊδεύετε ρε.
Πώς λένε αυτό που είναι ελαφρύ, πάχους 5-10 εκ και τοποθετείται σε κομμάτια για να φτιάξεις ένα τοίχο;Πάντως όχι 'ελαστικό παρέμβυσμα'.
Κάτι με -μπλοκ πρέπει να ειναι. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μην κοροϊδεύετε ρε.
Πώς λένε αυτό που είναι ελαφρύ, πάχους 5-10 εκ και τοποθετείται σε κομμάτια για να φτιάξεις ένα τοίχο;Πάντως όχι 'ελαστικό παρέμβυσμα'.
Κάτι με -μπλοκ πρέπει να ειναι.alpha block
-
Εγώ φταίω που ρώτησα.
Το ανέκδοτο με τον Σουζούκι στο αμερικάνικο σχολείο το ξέρετε; -
Μην κοροϊδεύετε ρε.
Κάτι με -μπλοκ πρέπει να ειναι.alpha block
Alfa Block
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ