-
Έχει παραγωνάδες, αλλά κρύβονται σχεδόν όλες μέσα σε ντουλάπες (δική μου πατέντα, από παλιά).
Ναι, βγαίνουν δυο διαμερίσματα με μπάνιο, υπνοδωμάτιο και ενιαία κουζίνα + καθιστικό. Είναι μακρόστενο, διαμπερές κι έχει είσοδο στο κέντρο. Μόνο η μιά μακριά πλευρά του ακουμπάει σε άλλο κτίριο. Με λίγα λόγια, χωρίζεται εύκολα. Αν το κάνω 2 2άρια πρέπει να χαλάσω όλη την εσωτερική τοιχοποιία, αλλά είναι σχετικά μικρό το κακό (είναι στα τούβλα).
-
Πολύ βολική η θέση της εισόδου. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το μοιράσεις και να βγάλεις καλά και βολικά σχέδια για τα δυάρια. Άντε καλή αρχή. Αν χριαστείς κάτι εδώ είμαστε.
-
Ευχαριστώωωωω.
Δλδ λες κι εσύ να το μοιράσω, έ; Κι εγώ.
Θα υποβάλλω τάχιστα τα σχέδια για έγκριση. -
Γενικώς η θεωρία λέει ότι η τιμή ενοικίασης του τετραγωνικού σε μικρά διαμερίσματα είναι υψηλότερη από τα μεγάλα διαμερίσματα...Αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο μόνο...
-Κατόπιν έρχεται αυτό που είπε και ο τίγρης : τι ζητάει η αγορά της περιοχής που βρίσκεται το διαμέρισμα. Πχ μια φοιητούπολη ζητά σαφώς μικρά διαμερίσματα. Αυτό συνοδεύετεαι και από την παράμετρο που ορίζεται από το τι θέλεις εσύ να έχεις ως ενοικιαστή : οικογένεια?εργένη?φοιτητή?
-Τρίτος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι τι δυάρια θα βγάλεις. Θα είναι και τα 2 ικανοποιητικά ως κατοικίες ή κάποιο από τα 2 (ίσως και τα 2) θα έχει κάποιο ελάττωμα? Αν κάποιο από τα 2 πάσχει ίσως να δυσκολευτείς να το νοικιάσεις ή να το κάνεις σε χαμηλή τιμή...
-Τέταρτο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι αν θέλεις να διαχειρίζεσαι 1 ή 2 ακίνητα...2 σημαίνει μεγαλύτερος κίνδυνος να μείνει ξενοίκιαστο κάποιο, περισσότερες σκοτούρες διαχείρισης και συναλλαγή με 2 διαφορετικούς ενοικιαστές...
Να ξαναπώ ότι ο κανόνας με αυστηρά οικονομικά κριτήρια είναι να προτιμήσεις τα μικρά αλλά λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω παράγοντες οι εξαιρέσεις μπορεί να είναι πολλές...
-
Τα μικρά διαμερίσματα έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα κυρίος σε πόλεις με φοιτητές και όχι μόνο. Πέρα από το μικρότερο ρίσκο να μην έχεις καθόλου εισόδημα μια και είναι ποιο δύσκολο να είναι και τα δυο άδεια δίνουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για ενοικίαση. Φοιτητές, εργένηδες, ζευγάρια χωρίς παιδιά κλπ. Αν μάλιστα είναι δυάρια με ξεχωριστή κουζίνα πό το καθιστικό αυξάνονται οι πιθανότητες μια και μπαίνουν και φοιτητές σε συγκατοίκηση. Από ότι καταλαβαίνω όπως μας τα παρουσιάζει η Ηλίας θα είναι δυο καλά εκμεταλλεύσιμα δυάρια εκτός αν κάποιο βλέπει σε υποβαθμισμένο χώρο. Επίσης τα δυο δυάρια θα του φέρνουν μεγαλύτερο εισόδημα από ότι ένα μόνο τριάρι ή τεσσάρι.
Ηλία περιμένουμε σχέδιο για σχόλια και αν θες προτάσεις.
-
Ίσως έχει αναφερθεί ξανά, αλλά γι' αυτό τί λέτε;
http://www.prohellas.gr/Αξίζει τα λεφτά του; Έχει αντοχή;
-
Τα προκατασκευασμένα είναι μια λύση αλλά όχι στην περίπτωση του Ηλία που θέλει διαμόρφωση χώρων. Αξίζουν αν είναι για ολόκληρη κατασκευή. Η λύση που αναφέρεις για μένα έχει τελευταία προτεραιότητα γιατί πάσχει σε μονώσεις τις οποίες δεν διαθέτει. Για μένα πρωτες έρχονται οι σύμμεικτες κατασκευές με μεταλλικούς σκελετούς (ακριβές όμως) και δεύτερες οι προκατασκευασμένες οικοδομές με ξύλινους σκελετούς (η χρυσή τομή για μένα σε σχέση κόστους απόδοσης για κτήριο έως δυο ορόφους).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως έχει αναφερθεί ξανά, αλλά γι' αυτό τί λέτε;
http://www.prohellas.gr/Αξίζει τα λεφτά του; Έχει αντοχή;
κοίτα και αυτό!
-
Αυτή δείχνει καλύτερη αλλά από κόστος τι λέει; Αν πλησιάζει τη σύμμεικτη δεν έχει τύχη.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΠΙΤΟΥ.Σκέπτομαι αρκετά κομμάτια να τα κάνω μόνος μου γιατί αυτά που ζητάνε ειναι ... πολλά....
Τι χρειάζομαι για να το βάψω ? Μου είπανε οτι το πρώτο βάψιμο πρέπει να το περάσω με κάτι λάδια πρώτα και μετά να το βάψω.
Ποιά χρώματα θεωρήτε καλά , (Viveχρώμ, Durostick ?)
Τί άλλο να ξέρω πριν ξεκινήσω ;
Eιναι ευκολο να βαψεις τουλαχιστον το μεσα σπιτι σου.
Θα απαιτηθει μια σκαλα,ή μια μινι σκαλωσια ή 2 καβαλετα με ενα μαδερακι για να φτανεις ανετα προς το ταβανι.
Αν δεν εχει ξαναβαφτει το σπιτι,θα χρειαστει να κανεις μια προεργασια τους τοιχους.
Το σπατουλαρισμα του τοιχου το ξεχναμε, γιατι αφενος θα σε κουρασει παρα πολυ, αφετερου μπορει να μην βγαλεις καλο αποτελεσμα.
Οποτε στην αλλη περιπτωση που θα βαψεις μονο χωρις σπατουλαρισμα,θα χρειαστει να τριψεις τον τοιχο με γυαλοχαρτο,και να στοκαρεις τοιχον μικροατελειες, οπως τρυπες,σπασιματα σοβα κλπ.
Αφου τελεiωσεις την προεργασια θα χρειαστεις πλαστικο χρωμα καλης ποιοτητας,οπως vitex,vivechrom ή kraft.
Tα πλαστικα χρωματα με βαση το νερο δε μυριζουν και ειναι φιλικα προς τον ανθρωπο.
Αυτο που μυριζει ειναι η λαδομπογια,αλλα εδω στην περιπτωση μας δεν χρειαζεται.
Μετα περνας ενα χερι πλαστικο χρωμα,κατα προτιμηση ετοιμο κωδικο να επιλεξεις, γιατι σε περιπτωση που χρειαστεις χρωμα για επισκευη να ανατρεξεις στον κωδικο και να μη χρειαζεται να προσπαθεις να πετυχεις την ιδια αποχρωση.
Η αναλογια πλαστικου χρωνατος και νερου αναγραφεται στο κουτι.
Θα χρειαστεις μια σκαφη για το χρωμα και φυσικα ρολο.
Στις γωνιες τοιχου και ταβανιου θα βαφεις με πινελο γιατι εκει δε φτανει το ρολο.
Το πινελο μπορει να καλυψει μια λωριδα 5-6 εκατοστων.
Αφου στεγνωσει (καλο ειναι το χειμωνα να το αφησουμε μια μερα) το πρωτο χερι, ξανακοιταμε για ατελειες, και οπου εντοπισουμε, ξαναστοκαρουμε με μια σπατουλιτσα.
Τωρα ειμαστε ετοιμοι για το 2ο χερι, που θα πρεπει να ειναι ελαφρως πιο πηχτο απο το πρωτο.Επαναλαμβανουμε τις διαδικασιες του 1ου χεριου με ρολο και πινελο.
Καλο βαψιμο!
Σε επομενο μαθημα(πλακα κανω:roll:) θα πουμε πως μπορουμε να βαψουμε τις ξυλινες και σιδηρες μας επιφανειες. -
Αν αγορασεις το περιοδικο 'μαστορεματα' εχει ενα ενθετο σχετικο με βαψιμο και υλικα,με απλα λογια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με όλο το θάρρος, να πάρω τη γνώμη σας για ένα θέμα;
Έχω ένα γιαπί, που αποφάσισα να κάνω σπίτι. Είναι περίπου 110 τ.μ. και είναι σχεδιασμένο να γίνει ένα ωραίο κι ευρύχωρο τριάρι. Επειδή θα το εκμεταλλευτώ άγρια, κοινώς θα το ενοικιάσω, σκέπτομαι μήπως το χωρίσω σε δυο κάπως λιγότερο ωραία κι ευρύχωρα δυάρια. Τιιιιιιι ... λέτε;
α. Ένα ωραίο κι ευρύχωρο τριάρι.
β. Δυο κάπως λιγότερο ωραία κι ευρύχωρα δυάρια.Η καλυτερη λυση κατα τη γνωμη μου ειναι 2 δυαρια.
Απλα υπολογισε οτι θα εχεις φυρα στα τετραγωνικα σου απο τους τοιχους, θα σου βγουν λιγοτερα απο 110 δλδ.
Η αλλη λυση ειναι να βγαλεις ενα τριαρακι 70 τετραγωνικα και μια γκαρσονιερα στα 30 τετραγωνικα.(αυτο θα προτιμουσα εγω) -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
πλαστικο χρωμα καλης ποιοτητας,οπως vitex,vivechrom ή kraft.Τα vitex πολυ καλα και τα kraft. Απλα να ξερεις οτι σε ολα υπαρχουν διαφορες ποιοτητες.
-
Εφόσον μιλάμε για πρώτο βάψιμο δεν πρέπει πρώτα να περάσει με κάποιο αστάρι τους τοίχους?
-
Αρχίζω να παρακολουθώ το θέμα καθώς αν και πολυτεχνίτης είμαι άσχετος από οικοδομικά κλπ και πρέπει να μάθω διάφορα καθώς αρχίζω προετοιμασία σπιτιού. Σιγά σιγά θα καλύψω και τις προηγούμενες σελίδες.
Αρχίζω με ερωτήσεις!-
Τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώνει κάποιος ότι είναι ένα σπίτι που πουλάει τι περιλαμβάνουν? Πχ 100τμ εννοεί 100τμ καθαρού πατώματος περικυκλωμένου από τοίχους ή εννοεί και τους τοίχους μαζί? Και ποιους τοίχους, όλους ή μόνο τους εσωτερικούς? Το λέω γιατί μερικοί τοίχοι είναι αρκετά χοντροί (οι εξωτερικοί είδα ότι είναι 25-30 πόντοι) οπότε χάνεις αρκετά.... γύρω στο 15% απώλεια υπολόγισα στη δική μου περίπτωση...
-
Για να αλλάξεις πλακάκια όταν βγάλεις τα παλιά πρέπει μετά να κάνεις κάτι ιδιαίτερο ή απλά κολλάς άλλα? Κάτι άκουσα για παλιούς και νέους τρόπου κολλήματος του πλακακίου οπότε εξαρτάται από το πώς είναι κολλημένο το πλακάκι? Ο παλιός μάλλον είναι κατευθείαν με το σοβά ή τσιμέντο (που αφήνει και πολλά και βαθιά κενά) ενώ ο νέος με κάποια κόλλα.
-
Τι κάνεις άμα θέλεις να βάψεις εκεί που είχε πλακάκι. Πρέπει να σοβατίσεις (τα βαθιά κενά) και μετά κάτι με μαρμαρόσκονη και μετά αστάρι και μετά μπογιά?
-
δεν κατάλαβα κάποια πράματα σχετικά με το βάψιμο που αναφέρθηκε πιο πριν αλλά θα μελετήσω λίγο περισσότερο πριν ρωτήσω!
-πληροφορία: τα παλιά μικρά πλακάκια είναι πιο λεπτά από τα πιο καινούργια μεγαλύτερα πλακάκια οπότε σε απλή αντικατάσταση μπορεί να μην έρχονται πρόσωπο με άλλες επιφάνειες πχ χείλος μπανιέρας....
-
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
- Τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώνει κάποιος ότι είναι ένα σπίτι που πουλάει τι περιλαμβάνουν? Πχ 100τμ εννοεί 100τμ καθαρού πατώματος περικυκλωμένου από τοίχους ή εννοεί και τους τοίχους μαζί? Και ποιους τοίχους, όλους ή μόνο τους εσωτερικούς? Το λέω γιατί μερικοί τοίχοι είναι αρκετά χοντροί (οι εξωτερικοί είδα ότι είναι 25-30 πόντοι) οπότε χάνεις αρκετά.... γύρω στο 15% απώλεια υπολόγισα στη δική μου περίπτωση...
Φυσικά και μετράς τους τοίχους. Αν είναι εξωτερικοί τους χρεώνεσαι ολόκληρους ενώ αν είναι ανάμεσα σε διαμερίσματα μισό-μισό. Δεν πρέπει να μείνει τοίχος και άλλο κτισμένο κομμάτι που δεν χρεώνεται σε κάποιο διαμέρισμα. Αυτά είναι τα καθαρά μέτρα του διαμερίσματος.
Μετά μπαίνεις στο κυκεώνα που λέγεται μικτά μέτρα (με τα κοινόχρηστα).
-
Παραθυράκι σε αυτό ειναι παλιό πέτρινο σπίτι που μετράνε μόνο τα 'καθαρά' μέτρα και όχι και οι τοίχοι
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΠΙΤΟΥ.
Σκέπτομαι αρκετά κομμάτια να τα κάνω μόνος μου γιατί αυτά που ζητάνε ειναι ... πολλά....
Τι χρειάζομαι για να το βάψω ? Μου είπανε οτι το πρώτο βάψιμο πρέπει να το περάσω με κάτι λάδια πρώτα και μετά να το βάψω.
Ποιά χρώματα θεωρήτε καλά , (Viveχρώμ, Durostick ?)
Τί άλλο να ξέρω πριν ξεκινήσω ;
Eιναι ευκολο να βαψεις τουλαχιστον το μεσα σπιτι σου.
Θα απαιτηθει μια σκαλα,ή μια μινι σκαλωσια ή 2 καβαλετα με ενα μαδερακι για να φτανεις ανετα προς το ταβανι.
Αν δεν εχει ξαναβαφτει το σπιτι,θα χρειαστει να κανεις μια προεργασια τους τοιχους.
Το σπατουλαρισμα του τοιχου το ξεχναμε, γιατι αφενος θα σε κουρασει παρα πολυ, αφετερου μπορει να μην βγαλεις καλο αποτελεσμα.
Οποτε στην αλλη περιπτωση που θα βαψεις μονο χωρις σπατουλαρισμα,θα χρειαστει να τριψεις τον τοιχο με γυαλοχαρτο,και να στοκαρεις τοιχον μικροατελειες, οπως τρυπες,σπασιματα σοβα κλπ.
Αφου τελεiωσεις την προεργασια θα χρειαστεις πλαστικο χρωμα καλης ποιοτητας,οπως vitex,vivechrom ή kraft.
Tα πλαστικα χρωματα με βαση το νερο δε μυριζουν και ειναι φιλικα προς τον ανθρωπο.
Αυτο που μυριζει ειναι η λαδομπογια,αλλα εδω στην περιπτωση μας δεν χρειαζεται.
Μετα περνας ενα χερι πλαστικο χρωμα,κατα προτιμηση ετοιμο κωδικο να επιλεξεις, γιατι σε περιπτωση που χρειαστεις χρωμα για επισκευη να ανατρεξεις στον κωδικο και να μη χρειαζεται να προσπαθεις να πετυχεις την ιδια αποχρωση.
Η αναλογια πλαστικου χρωνατος και νερου αναγραφεται στο κουτι.
Θα χρειαστεις μια σκαφη για το χρωμα και φυσικα ρολο.
Στις γωνιες τοιχου και ταβανιου θα βαφεις με πινελο γιατι εκει δε φτανει το ρολο.
Το πινελο μπορει να καλυψει μια λωριδα 5-6 εκατοστων.
Αφου στεγνωσει (καλο ειναι το χειμωνα να το αφησουμε μια μερα) το πρωτο χερι, ξανακοιταμε για ατελειες, και οπου εντοπισουμε, ξαναστοκαρουμε με μια σπατουλιτσα.
Τωρα ειμαστε ετοιμοι για το 2ο χερι, που θα πρεπει να ειναι ελαφρως πιο πηχτο απο το πρωτο.Επαναλαμβανουμε τις διαδικασιες του 1ου χεριου με ρολο και πινελο.
Καλο βαψιμο!
Σε επομενο μαθημα(πλακα κανω:roll:) θα πουμε πως μπορουμε να βαψουμε τις ξυλινες και σιδηρες μας επιφανειες.S3 , πάρα πολύ χρήσιμος
Τελικά μάλλον θα βάλω ελαιοχρωματιστή για το κυρίως σπίτι που θέλει σπατουλαρίσματα και και θα κάνω εγώ το υπόγειο και την σοφίτα που ειναι δευτέυοντως σημασίας χώροι και να πάει κάτι λίγο στραβά δεν πειράζει.
Επειδή το σπίτι είναι καινούργιο τι προεργασία θέλει ? Αστάρι πόσα χέρια ?
-
Αν το σπιτι δεν εχει ξαναβαφτει ΜΗΝ δοκιμασης να το κανεις μονο σου ...θελει επαγγελματια, κρατα την ορεξη σου για μετα απο 4-5 χρονια οταν θα θελει φρεσκαρισμα.
Οταν πρωτοβαφεται θελει σπατουλαρισμα(μιλαμε για μεγαλο αγγουρι ), τριψιμο , ωχ τα χερια μου, ασταρι κατα προτιμηση μεταλλου 1-2 χερια για να δεσει ο στοκος( βρωμαει τρελλα) και μετα τουλαχιστον 2 χερια πλαστικο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αρχίζω να παρακολουθώ το θέμα καθώς αν και πολυτεχνίτης είμαι άσχετος από οικοδομικά κλπ και πρέπει να μάθω διάφορα καθώς αρχίζω προετοιμασία σπιτιού. Σιγά σιγά θα καλύψω και τις προηγούμενες σελίδες.
Αρχίζω με ερωτήσεις!-
Τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώνει κάποιος ότι είναι ένα σπίτι που πουλάει τι περιλαμβάνουν? Πχ 100τμ εννοεί 100τμ καθαρού πατώματος περικυκλωμένου από τοίχους ή εννοεί και τους τοίχους μαζί? Και ποιους τοίχους, όλους ή μόνο τους εσωτερικούς? Το λέω γιατί μερικοί τοίχοι είναι αρκετά χοντροί (οι εξωτερικοί είδα ότι είναι 25-30 πόντοι) οπότε χάνεις αρκετά.... γύρω στο 15% απώλεια υπολόγισα στη δική μου περίπτωση...
-
Για να αλλάξεις πλακάκια όταν βγάλεις τα παλιά πρέπει μετά να κάνεις κάτι ιδιαίτερο ή απλά κολλάς άλλα? Κάτι άκουσα για παλιούς και νέους τρόπου κολλήματος του πλακακίου οπότε εξαρτάται από το πώς είναι κολλημένο το πλακάκι? Ο παλιός μάλλον είναι κατευθείαν με το σοβά ή τσιμέντο (που αφήνει και πολλά και βαθιά κενά) ενώ ο νέος με κάποια κόλλα.
-
Τι κάνεις άμα θέλεις να βάψεις εκεί που είχε πλακάκι. Πρέπει να σοβατίσεις (τα βαθιά κενά) και μετά κάτι με μαρμαρόσκονη και μετά αστάρι και μετά μπογιά?
-
δεν κατάλαβα κάποια πράματα σχετικά με το βάψιμο που αναφέρθηκε πιο πριν αλλά θα μελετήσω λίγο περισσότερο πριν ρωτήσω!
-πληροφορία: τα παλιά μικρά πλακάκια είναι πιο λεπτά από τα πιο καινούργια μεγαλύτερα πλακάκια οπότε σε απλή αντικατάσταση μπορεί να μην έρχονται πρόσωπο με άλλες επιφάνειες πχ χείλος μπανιέρας....
1)Συνηθως μετρανε απο τη μεση καθε τοιχου,αρα οι εσωτερικοι ειναι οιλοι μεσα, οι εξωτερικοι οι μισοι.
2)Με κολλα πλακιδιου, κολλας πανω στα αποξηλωμενα,αφου εχει ξυστει λιγο με μια σπατουλα η επιφανεια.
Οι καλες κολλες πλακιδιων μπορουν να κολλησουν πανω και σε υπαρχον πλακακι.
3)Συνηθως στοκαρει ο μπογιατζης.
Αν τα κενα ειναι μεγαλα, παμε σε ετοιμο σοβα, που παλι τον δουλευει ο μπογιατζης.
4)οκ -
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ