-
Ναι, τώρα, όχι όταν θα είσαι κάποιων Μαίων. Και την άποψή σου δε συμμερίζονται οι έγκυες, οι βρεφοκρατούσες, αυτοί με κινητικό πρόβλημα, τα μωρά, οι άρρωστοι και ένα σωρό άλλοι.
Είναι βαριά η καλογερική όταν έχεις να το κάνεις αυτό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε μέρα για δεκαετίες. Τα σπίτια με πολλά επίπεδα δεν είναι ότι καλύτερο για όλους, και κυρίως για όλη τους τη ζωή. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγώ βρίσκω το ανέβα κατέβα στις σκάλες στο σπίτι άσκησημετα απο καποια ηλικια δεν αξιζει και επισης παιζουν πολλα ατυχηματα στις σκαλες ειδικα το βραδυ που μπορουν να προκαλεσουν σοβαρους τραυματισμους...
-
Δεν αντιλεγω οτι ειναι καπως ασχημες οι πλατφορμες αλλα αν υπαρξει σχεδιασμος απο την αρχη για ενδεχομενη χρηση μιας στο μελλον τα αποτελεσματα μπορουν να γινουν αρκετα ομορφα.
https://architectenweb.nl/media/illustr ... 30_400.jpg
Οσο για την ιδιοτικοτητα να θεσω το παραδειγμα των διαμεριαματων στα στενα της πολης που ο ενας κοιταει μεσα στο σαλονι και την κρεβατοκαμαρα του αλλου. Ανοιγει η νοικοκυρα και την μπαλκονοπορτα και βλεπει ο απεναντι μεχρι μεσα στο διαμερισμα την τουλετα του σπιτιου. Ριχνεις εναν καυγαδακι και ακουγεται σε ολη τη γειτονια καθε λεπτομερεια, οπως επισης βγαινεις απο το ντουζ και αν δεν εχεις κατευασμενα παντζουρια ακομα και με κλειστες κουρτινες ως φιγουρα φαινεσαι στους απεναντι, αρα δεν υπαρχει ιδιοτικοτητα.
Τα ψηλα σαλονια με τα τεραστια τζαμια βαζουν τετοιο φως μεσα που πραγματικα αλλαζει η διαθεση του ανθρωπου. Σαν να βρισκεται εξω στον δρομο νιωθει. Υπαρχουν και κουρτινες για μεγαλο υψος και το πρακτικο αποτελεσμα θα ναι το ιδιο με ενα απλο διαμερισμα με μικρες κανονικες μπαλκονοπορτες. Ναι υπαρχουν πλαϊνα στα ελληνικα διαμερισματα αλλα αυτα καταλαμβανονται απο αλλα δωμαστια οποτε παλι αοο μια πλευρα ερχεται το φως στους χωρους.
Ενω στο σχεδιασμο αλα λοφτ εχεις τα δωματια που ειναι μονο για υπνο και για λιγες ωρες της ημερας να πανε πανω και ολος ο αλλος χωρος ειναι ανοιχτος επιπεδος με μεγαλο υψος και με απλετο φως και αισθηση ευρυχωριας, δηλαδη εκει που ζεις ολη μερα στο σαλονι και την τραπεζαρια- κουζινα. Καταλαμβανοντας επι της ουσις λιγα τετραγωνικα.
Το σπιτι που βιωνω (στην πολη μενω σε αλλο που ειναι ενα κανονικο διαμερισματακι) ειναι σαν αυτο που λεει ο κροιζ ελαφρως μικροτερο ομως και πραγματικα δεν το θεωρω κατι υπερβολικο ως διαρυθμιση, ωστε να μην περασει ενας τετοιος σχεδιασμος, αν οχι σε ολα αλλα στα περισσοτερα, στα μελλοντικα νεα διαμερισματα.
Οσο για το ανεβα κατεβα, εγω ξυπναω και κατεβαινω ( σαββατοκυριακο κανω εντυπωσιακο κατεβασμα με χειροκροτημα στο σαλονι κατω μιας και ξυπναω μεσημερι) και μετα ξανα το βραδυ ξανανεβαινουμε για ξαπλα. Αντε καμια φορα ξεχναω το ταμπλετ και ξαναπαω. Το ετερον ημισυ ουτε ταμπλετ αφηνει ουτε τιποτα, κατεβαινει μια οταν ξυπνα και ανεβαινει μια οταν νυσταξει.
Ολο το σπιτι ειναι επιπεδο εκτος απο κρεβατοκαμαρα και γραφειο.
Και ενταξει λογω του χαμηλοταβανου του δωματιου εχει και λιγοτερα σκαλοπατια.
Κερδιζεις ομως σε τετραγωνικα και σε αισθηση ευρυχωριας στο υπολοιπο μισο σπιτι. -
Όποτε η κουβέντα πάει εδώ στα σπίτια δύο επιπέδων (δεν ξέρω αν θεωρούνται μεζονέτες) θυμάμαι που έτρεχα το 2015 για να βρω τέτοιο σπίτι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μου.
Πάντα ήθελα να έχω χώρο άπλετο (π.χ. ένα ημιυπόγειο) για να βάλω όργανα γυμναστικής, ένα γραφείο με υπολογιστή και ένα δεύτερο κρεβάτι για ώρα ανάγκης. Ούτε τα σαλόνια με ενδιέφεραν, ούτε τα τζάκια, ούτε τα ξύλινα πατώματα, ούτε οι μεγάλες βεράντες.
Τελικά έμεινα με το όνειρο...
Και κατέληξα σε κλασσικό διαμέρισμα με:
-
Τζάκι που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω. Τζάκι στην Ελλάδα; Έλεος...
-
Βεράντες σχεδόν 50τμ που ποτέ δεν έχω κάτσει έξω και δεν πρόκειται να κάτσω. Βεράντες μέσα στην Αθήνα; Τραγικό... Τίγκα στα κουνούπια, σκόνη, ηχορύπανση, λιοπύρι, κρύο... Άχρηστα εντελώς.
-
Σαλόνι τεράστιο που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει. Τα σαλόνια γιατί υπάρχουν; Μαζεύεται ακόμη κόσμος και κάθεται στα σαλόνια;
-
Ξύλινα πατώματα στα δύο υπνοδωμάτια που μου έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο εντελώς. Σιχαίνομαι τα ξύλινα πατώματα...
Συμπέρασμα: Όποιος αναζητά σπίτι να βρει αυτό ακριβώς που θέλει και ονειρεύεται και να μην ακούει άλλους. Διαφορετικά καλύτερα να μην προβεί σε αγορά σπιτιού γιατί μετά λύσεις σε προβλήματα δεν υπάρχουν!!!!!
-
-
Στορμ, ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Στην ουσία, περιγράφεις μια σύγχρονη Ασιατική πολυκατοικία όπου:
α) ΔΕΝ υπάρχουν μπαλκόνια παρα μικρά στο πίσω μέρος για πλυντηρια και μονάδες κλιματισμόυ (κρυμένες σε σίτα για να η φαινονατι). Οντως, τωρα που όλοι έχουμε κλιμαστισμό, πόσοι καθόμαστε έξω;
β) Μικρά σαλόνια (ή και πιο μεγάλα αν θες φυσικά) ΑΛΛΑ η πολυκατοικια διαθετει κοινόχρηστο σαλόνι, σα λομπυ οπου μπορεις να καλεις φίλους, να κανεις συναντήσεις και να μη φερνεις κόσμο στο σπίτι. Κάποιες, έχουν και καραόκε για μεγάλα γουστα.
γ) Τζακια δεν υπάρχουν φυσικά, στη Νοτια Ασία, ουτε καν καλοριφερ. Αν θες, βαζεις πιο ακριβό κλιματισμο που να έχει και θέρμανση.
δ) Ασια = ευκολία τιγκα στο πλακάκι πάτωμα και στην επενδυση κτιριων (ok, άλλου είδους πλάκες) μιας και η μπιχλα/υγρασία (βλεπε και Ελλαδα) κανει σε λίγο καιρο τα κτίρια απαισια. -
Μπορεί να περιγράφω και ασιατικό σπίτι, δεν ξέρω.
Ξέρω όμως ότι όταν έψαχνα για σπίτι δύο επιπέδων (στα χρήματα που έδινα έτσι όπως το ήθελα) διαπίστωσα ότι είχαν πολύ σοβαρά θέματα/προβλήματα. Κατάλαβα ότι ποτέ αυτά τα σπίτια δεν είχαν σχεδιαστεί ως σπίτια δύο επιπέδων. Ο cruiser τα ξέρει καλύτερα αυτά τα θέματα.
Οπότε ήταν μάταιος κόπος να συνεχίσω το ψάξιμο.
-
α) Τα μπαλκόνια σου μεγαλώνουν το σπίτι. Και με τον καιρό που επικρατεί ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα, μπορείς άνετα να τη βγάζεις σε αυτό περί τους 8-9 μήνες το χρόνο. Δεν έχουν όλα τα σπίτια θόρυβο, μπορείς δε με μία τέντα ή μια πέργκολα να έχεις σκιά απίστευτη. Τα κουνούπια, η ζέστη, η υγρασία ή το ψύχος δεν είναι σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας, υπάρχουν άλλοι πολύ χειρότεροι, δέχομαι τον αέρα σε ορισμένες περιπτώσεις.
β) Το τζάκι είναι το βλάχικο DNA μας. Το είχαμε στο χωριό, το φέραμε όπως όπως στην πόλη. Επίσης είναι καλό για κοψίδια επιτόπου ή για ΄παρέα΄. Από εκεί και πέρα ναι,είναι αναχρονισμός., καθώς και τεράστια πηγή ανεξέλεγκτων ρύπων.
γ) Κοινοχρησία στο γκρίχελαντ δεν παίζει, ο καθένας έχει το χώρο του, αν θέλει φέρνει εκεί κόζμο, αλλιώς το κρατάει κλειστό. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα σπίτια έχουν ΄κλείσει', σχετικά και όχι εξαιτίας της κρίσης, μικρός θυμάμαι το σόι μου αλλά και άλλοι κάθε Κυριακή είχαν μουσαφίρηδες που στρώνονταν με τις ώρες για μουχαμπέτι και μάσα, τώρα γιοκ. Ο προηγούμενος ΓΟΚ προέβλεπε κοινόχρηστο χώρο για την πολυκατοικία, και μερικές έχουν φτιάξει. Δεν χρησιμοποιείται όμως, το πολύ πολύ για τη συνέλευση των ιδιοκτητών για τη διαχείριση.
δ) Τα ξύλινα πατώματα έχουν εκτοπιστεί από τις εμπορικές πολυκατοικίες, μόνο πλακάκι ή κολλητό παρκέ, αμφότερα φθηνά και σε τεράστια ποικιλία. Με αρέσει το ξύλο, το καρφωτό μάλιστα και είναι ο βασιλιάς (του κόστους). Και άλλα πράγματα έχω πεθυμήσει, π.χ. τα μωσαικά (το καθαρότερο και πλέον ανθεκτικό πάτωμα, και μάλλον το φθηνότερο όλων), ή τα μάρμαρα.
Γούστα είναι αυτά. Έχω δει μωσαικά σε ακριβά ανακαινισμένα σπίτια στην Αθήνα ή και δημόσια κτίρια, ή μαρμαροκατασκευές σε σπίτια λεφτάδων, που έχω μείνει άλαλος. Με πλακάκι δεν έχει συμβεί αυτό μέχρι τώρα. Για παλιά πλακάκια σε σπίτια 50ετίας δε, ή για κολλητό παρκέ απλώς υπομειδιώ, δεν αντέχουν το τεστ του χρόνου και της διαχρονικότητας. -
Οντως το μπαλκονι σου μεγαλωνει το σπιτι και αν ειναι ωραιο και φαρδυ και με λιγο θεα, οχι τιποτα ιδιαιτερο απλα να εχει ανοιγμα μπροστα, ειναι πολυ ωραιος χωρος. Καθεσε το βραδακι με μπυριτσα με απαλη μουσικουλα να παιζει χαμηλοφωνα, και κανεις συζητησεις.
Στο διαμερισμα μεσα θα σκασεις. Ειναι και χαμηλοταβανο που το πας αυτο;
Σηκωνεις το χερι σου και απεχει λιγα εκατοστα απο το ταβανι.Δεν ειναι λοφτ
Παντως μπηκα μια φορα σε σπιτι των αρχων του προηγουμενου αιωνα. Τα μαλλια μου σκουπιζαν το ταβανι.
Το εκαναν για λογους θερμανσης μου ειπαν, δηλαδη για να εχουν μικροτερο ογκο να θερμανουν.Απο μωσαικα εχω δει εργα τεχνης. Οπου με ενα γυαλλισμα τα χαζευεις. Σαν πινακες ειναι..
Στα ξυλινα πατωματα εγω περασα βερνικι πατωματων, γυαλλι τα εκανε και γυαλιζουν σαν τα μαρμαρα ( αλλη βλακεια και αυτο, υπερευαισθητο με το καθε τι). Μετα πειρα φορα και αρχισα με αλλο βερνικι βεβαια την κουζινα, μετα κατι ντουλαπια, μετα κατι ραφια.
Το ετερον ημισυ φωναζει μεν αλλα της αρεσει που γυαλιζει το πατωμα
-
Μεγάλη συζήτηση ανοίξαμε .
Αρχικά να πω για τις μεζονέτες .
Εγώ δεν τις συμπάθησα ποτέ , τις έφτιαξα μόνο σε ιδιωτικές μελέτες και σε δικές μου εμπορικές δουλειές έχω κάνει λίγες και είναι ιδιαίτερες . Είτε αυτές με τα πατάρια που έχω πει προηγούμενα , είτε κάποιες άλλες που έπρεπε να βγούν για εμπορικούς λόγους .
Για παράδειγμα όταν σε μια πολυκατοικία βγάζεις διαμερίσματα 83 και 110 τμ , τότε τα 83άρια στους ψηλούς ορόφους , 4 και 5 , θα έχουν το πρόβλημα η τιμή τους να είναι κοντά στην τιμή των 110 του 1ου και του 2ου .
Για να λύσω αυτό το πρόβλημα κάνω ένα ιδιαίτερο μεγάλο διαμέρισμα , μεζονέτα που έχει και δώμα και δική του ταράτσα και φτάνει σχεδόν τα 200 τμ , αλλά έχει 3 εισόδους στο κεντρικό κλιμακοστάσιο , άρα έχει και πρόσβαση σε κάθε επίπεδο από μεγάλη σκάλα και ασανσέρ , ενώ έχει μικρότερη εσωτερική σκάλα .
Ταυτόχρονα με την λύση αυτή , τα υπνοδωμάτια πάνε στον χαμηλότερο όροφο τον 4ο , ενώ στον 5ο έχεις το σαλόνι και στον 6ο ένα μικρό χώρο με τουαλέτα που εξυπηρετεί την ιδιόχρηστη ταράτσα . Πάντα στον χώρο των υπνοδωματίων , προβλέπω ένα πολυκουζινάκι , με ψυγείο , νεροχύτη και ένα ματάκι , ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να ανεβαίνει στον πάνω όροφο για να φτιάξει ένα καφέ , ή ένα τόστ .
Αυτές είναι λύσεις που τις κάνω γιατί λύνω ταυτόχρονα διάφορα θέματα . Αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να κάνει μεζονέτα αν δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 τμ κάθε επίπεδο και να έχει σκάλα πλάτους τουλάχιστον 0,90-1,00 μ και να έχει και πλατύσκαλο αν δεν έχει ασανσέρ . Γιατί πρέπει να μπορείς να ανεβάσεις μια καρέκλα στο πάνω επίπεδο...
Δυστυχώς έχω δει λύσεις που είναι για κλωτσιές και μάλιστα σε μεγάλα σπίτια , αλλά είναι όπως οι ιδιοκτήτες πρίμιουμ . Επειδή έχουν πληρώσει πολλά δεν λένε τις μλκ που έχουν κάνει . Δεν συμπαθώ και τα σκαλιά μέσα στα σπίτια στο ίδιο επίπεδο . Θεωρώ ότι στο σπίτι σου , πρέπει να είσαι ξένοιαστος , γιατί καμιά φορά νυχτοπερπατάς ...
Εχω δει σπίτι με σκαλιά και μεζονέτα , που είναι 300-400 τμ και έχει ένα ασανσέρ 2 ατόμων....
Ενώ είχε άπλετο χώρο . Και όταν λέμε 2 ατόμων , εγώ ανεβαίνω μόνος μου , γιατί δεν χωράει δεύτερος...
Πάμε τώρα στα διαμερίσματα .
Αρχικά να πω ότι όλα είναι θέματα σχεδιασμού . Δυστυχώς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών είναι εργολάβοι και μόλις το 1-2 % είναι μηχανικοί , έχουμε συχνά εκτρώματα . Γιατί οι κατασκευαστές παίρνουν νέους μηχανικούς που τους κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές και τους αφήνουν να κάνουν κουμάντο στον σχεδιασμό , γιατί αυτοί ξέρουν .
Άλλες δύο παραλλαγές , είναι που κάποιοι μεγαλοκατασκευαστές , φτιάχνουν την ίδια όψη και κάτι μαλακοσχέδια στα μπετά των μπαλκονιών , επί 30 χρόνια , γιατί λέει αυτή είναι η υπογραφή τους ...
Βέβαια πως να τους κατηγορήσεις όταν τα ίδια κάνουν και οι γερμανοί στα πρίμιουμ αμάξια τους...
Το χειρότερο όμως με αυτούς τους κατασκευαστές , είναι όταν κάνουν τα παιδιά τους μηχανικούς . Το τι καταπίεση τρώνε από τους γονείς τους που έχουν άποψη για όλα είναι μεγάλη ιστορία ...
Στα σωστά σχεδιασμένα κτίρια , στα προάστια , μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα , όσα σου επιτρέπει το σχήμα , η θέση , ο προσανατολισμός και η θέα του οικοπέδου βέβαια .
Τα μπαλκόνια είναι απαραίτητα βέβαια . Εγώ φτιάχνω πάντα μεγάλα μπαλκόνια . Και προτιμώ να κάνω ένα συνδυασμό ημιυπαίθριου με εξώστη , που σημαίνει ότι έτσι δεν έχω μεγάλους προβόλους και έχω και τμήμα της βεράντας που είναι προστατευμένη , ενώ χωράει και μπάρμπεκιου . Μιλάμε για μπαλκόνια σαλονιού από 15-25 τμ , ανάλογα με το εμβαδόν του διαμερίσματος .
Ακόμα χρησιμοποιούμε και καμπύλες στον σχεδιασμό των εξωστών που δίνουν κίνηση στο κτίριο . Για παράδειγμα σε ένα διαμέρισμα 110 τμ που μένω εγώ και που είναι ένα από αυτά που φτιάχνουμε , σε μια πολυκατοικία , η βεράντα του σαλονιού έχει πλάτος 6,70 και βάθος από 3,80-4,20 στην καμπύλη , ενώ το κομμάτι που είναι ημιυπαίθριος και έχει το μπάρμπεκιου , είναι 2,20 και τα υπόλοιπα 1,60-2,00 εξώστης . Το θεωρώ εξαιρετική λύση και το αναφέρω επειδή το βιώνω σαν κάτοικος 15 χρόνια τώρα και έχω και την άποψη του χρήστη . Μαζευόμαστε χαλαρά , 25-30 άτομα σε 2 τραπέζια και χύμα .
Αυτά τα μειονεκτήματα περί ιδιωτικότητας λύνονται με πολλούς τρόπους . Αρχικά με τον σχεδιασμό . Προσπαθείς όπου σε παίρνει λόγω οικοπέδου να μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ των κτιρίων . Μετά την ημέρα με τα διπλά τζάμια , δεν φαίνεσαι απ΄ έξω . Τώρα αν έχεις ανοικτά τζάμια , βάζεις τέντες , ή κλείνεις το πατζούρι . Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λόφτ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση . Εκτός αν μιλάς για τα υπνοδωμάτια που δεν έχουν άμεσο φωτισμό και αερισμό , αν είναι σε πατάρι , αλλά αυτό είναι μειονέκτημα από κάθε άποψη .
Το τζάκι είναι βασικά παρέα . Δεν κάνει να ψήνουμε εκεί . Εχουμε το μπάρμπεκιου για αυτό , αλλά εγώ δεν είμαι του ψησίματος και έτσι μόνο μια φορά έχω ψήσει . Τα τελευταία χρόνια και το τζάκι το ανάβω ελάχιστα , κυρίως άμα έχουμε κόσμο τον χειμώνα και έχει βοριά έξω , για να μην έχουμε θέματα , αφού ο ελκυσμός είναι φυσικός .
Το ξύλινο πάτωμα μου αρέσει . Στο σπίτι έχω ξύλινο πάτωμα παντού και ενιαίο εκτός από κουζίνα και μπάνια . Το ξύλο έχει τα μειονεκτήματα του , αλλά είναι ζωντανός οργανισμός και ζείς με αυτά .
Ένα ξύλινο πάτωμα τοποθετημένο με τα καδρόνια του και το λουστράρισμα πηγαίνει περίπου στα 60 €/τμ και μπορεί να πάει και παραπάνω αν ξεφύγεις από το συνηθισμένο δρύινο , που για μένα είναι το ιδανικό σαν χρώμα και αίσθηση και διάρκεια και συντήρηση και καθαρισμό .
Θεωρώ τις λύσεις του προγυαλισμένου πατώματος αρκετά ακριβή για αυτό που είναι αφού περνάει τα 50 €/τμ και την λύση του λαμινέιτ πολύ φτηνή αφού έχουν πέσει διάφορες ποιότητες στην αγορά από λαμόγια που δεν ξέρεις τι είναι , ενώ ακόμα και το φτηνότερο περνάει τα 30 €/τμ . Οπότε είναι καλύτερη λύση το πλακάκι αν δεν θέλεις να πας στον βασιλιά .
Στις εμπορικές πολυκατοικίες των προαστίων στις παλιές εποχές που χτίζαμε , βάζαμε πάτωμα κανονικό πάντα στα δωμάτια και στα ακριβά παντού . Τώρα έχω μια οικοδομή σε πιο φτηνή περιοχή και έχω ένα θέμα με το τι θα βάλω στα δάπεδα , αφού ο ανταγωνισμός βάζει πλακάκι παντού ή λαμινέιτ , αλλά εμένα δεν μου αρέσει . Θα περιμένω να αποφασίσουν οι αγοραστές ...
Οσο για τα ύψη , τα διαμερίσματα έχουν καθαρό ύψος 2,75-2,80 . Δεν το λές και χαμηλό .
Αλλά για τον φίλο που μπήκε σε σπίτι των αρχών του περασμένου αιώνα και ήταν χαμηλό , μήπως ήταν κανένα κατώγι..Γιατί το πατρικό μου και της πεθεράς μου που είναι 90 ετών και τα δύο , έχουν εσωτερικά ύψη από 3,30-3,80 μ.
Οπότε καθόλου χαμηλά δεν τα λες .
-
Δεν έχω διαβάσει ακόμη το εκτενές post του cruiser.
Το αφήνω για αργότερα, γιατί θέλω να το διαβάσω με προσοχή.Διάβασα τις αναφορές για μπαλκόνι, τζάκι, σαλόνι, ξύλινα πατώματα.
Επιγραμματικά τα προβλήματα που έχω εντοπίσει και τελικά αυτά τα τέσσερα σημεία τα θεωρώ άχρηστα:-
Μπαλκόνι.
Σχεδόν κάθε μέρα θέλει πλύσιμο με νερά για να φύγουν όλες οι σκόνες, τα χώματα και οι βρομιές που μαζεύονται. Σε καρέκλα μπαλκονιού δεν μπορείς να κάτσεις, θέλουν και αυτές πλύσιμο. Αυτά θέλουν χρόνο και διάθεση.
Ας πούμε όμως ότι κάθεσαι και πλένεις και καθαρίζεις κάθε τρεις και λίγο.
Σου βγαίνει ο αδόξαστος με το φακιόλι στο κεφάλι και επιτέλους λες να φτιάξεις ένα καφέ να πιεις στη βεράντα.
Βγαίνεις να κάτσεις και με το που κάθεσαι αρχίζουν όλα τα σκυλιά των μπαλκονιών σε όλες τις πολυκατοικίες να γαβγίζουν και να γίνεται χαλασμός κόσμου. Φασαρία από παντού, αυτοκίνητα, μηχανάκια, φορτηγά, σκουπιδιάρικα, γύφτοι που ουρλιάζουν, παιδιά που ουρλιάζουν, ένας σαματάς. Για ποια μπαλκόνια μιλάμε λοιπόν;
Για τα κουνούπια δεν θα κάνω αναφορά γιατί περιμένουν πίσω από τις γωνίες κρυμμένα και ετοιμοπόλεμα.
Ακόμη και τώρα που γράφω έξω γίνεται της πο@τάνας από τα σκυλιά.
Περνά ένας καραγκιόζης με το σκυλί να πάει να χeσει και όλα τα σκυλιά στα μπαλκόνια κάνουν επανάσταση.
Μπαλκόνι ευχαριστιέμαι μόνο στο σπίτι μου στο νησί, που κάθομαι ακούω μόνο πουλάκια και κοιτώ τη θάλασσα. -
Τζάκι
Αν έμενα στο Μέτσοβο ίσως και να το σκεφτόμουν. Στην Αθήνα όμως; Άχρηστο.
-Σαλόνι
Ένα σαλόνι είναι χρήσιμο τους μήνες με ανθρώπινες θερμοκρασίες και για όσους έχουν χρόνο και χρήματα για κοινωνικές σχέσεις, παρέες, συνευρέσεις, φαγοπότια κλπ... Ωστόσο και το σαλόνι κρύβει ένα κίνδυνο. Να θέλεις να φέρεις κόσμο και να έχεις γείτονες που να σου γκρινιάζουν για φασαρία ή και να καλούν αστυνομίες.-Ξύλινα πατώματα
Πριν λίγο τελείωσα το σφουγγάρισμα. Επιτέλους. Κάθε Σαββάτο σφουγγάρισμα. Τόσο σφουγγάρισμα ούτε στο στρατό δεν έχω ρίξει. Και αυτό εξαιτίας των ξύλινων πατωμάτων.
Σκούρο καφέ, ξύλο ιρόκο, γυαλισμένο, βερνικωμένο.
Αν το αφήσεις χωρίς σφουγγάρισμα η σκόνη κολλάει πάνω στο βερνικωμένο ξύλο και είναι ορατή με γυμνό μάτι. Αν περπατήσεις αφήνεις πατημασιές. Φυσικά ούτε με παπούτσια μπορείς να μπεις στα υπνοδωμάτια. Μόνο με καθαρές παντόφλες, κατά προτίμηση με μαλακό πέλμα. Εγώ πλέον έχω κάνει 'υπνοδωμάτιο' την κουζίνα. Στα κανονικά υπνοδωμάτια μπαίνω μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος π.χ. για ύπνο.
Άλλα αρνητικά του ξύλου;
Το καλοκαίρι κρατάνε ζέστη και την αποβάλλουν την νύχτα. Βράζει ο τόπος.
Το χειμώνα αργεί να στεγνώσει το σφουγγάρισμα.
Αν είναι σε σκούρο χρώμα, σκοτεινιάζουν πάρα πολύ το χώρο.
Δεν επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε κανέναν, οπότε το σκέφτεσαι να φέρεις κόσμο στο σπίτι.
Με ηλεκτρική σκούπα ή κανονική σκούπα δεν γίνεται καθαρισμός, αλλά ένα πέρα/δώθε της σκόνης πάνω στο ξύλο.Από όλα τα παραπάνω τα ξύλινα πατώματα είναι το ποιο αρνητικό από όλα για μένα για ένα σπίτι.
Και δυστυχώς η διαδικασία για να βγουν και να μπουν πλακάκια είναι δύσκολη διαδικασία. Θέλει πολύ χρόνο και ψυχολογική προετοιμασία για όλα αυτά που θα γίνουν μέσα στο σπίτι κατά την διάρκεια των εργασιών. Και φυσικά σωστό συνεργείο για να γίνει σωστή δουλειά και όχι άρπα-κόλλα.Αν ήξερα τα αρνητικά των ξύλινων πατωμάτων δεν θα είχα αγοράσει το σπίτι.
Και αυτός είναι και σοβαρός λόγος για να φύγω από το σπίτι κάποια στιγμή. -
-
Ε ενταξει τα 2,80 μ υψους ειναι απλα υποφερτα ωστε να μην χτυπας τα χερια στην αναταση αλλα γενικα δεν δινουν την αισθηση ευρυχωριας.
Στα λοφτ τα δωματια τα εννοω παντα με δικα τους παραθυρα και αερισμο. Οπως π.χ ειναι και τα δωματια στα διαμερισματα τα οποια εχουν προς μια πλευρα τα ανοιγματα τους.
Απλα στα λοφτ κερδιζεις εκεινο το χωρο απο κατω οπου μπορει να μπει η κουζινα και τα μπανια και καποιος αποθηκευτικος χωρος. Καλυπτεις στην ιδια επιφανεια αρκετους χωρους. Και ετσι μενει το σαλονι και η τραπεζαρια με ανοιγματα προς ολες τις κατευθυνσεις. Σε καποια σημεια ισως οχι τοσο ψηλα και σε καποια αλλα αρκετα ψηλα δινοντας την αισθηση ευρυχωριας και την ψευδαισθηση των πολλων τετραγωνικων.Ολο το σχεδιο οπως το φανταζομαι εχει να κανει με τη δυνατοτητα της εκμεταλευσης του ογκου σε υψους διατηρωντας μικρη επιφανεια αλλα παραλληλα δινοντας και ενα σαλονι με πολυ μεγαλη αισθηση ευρυχωριας λογω υψους, συγκριτικα με μια απλη διπατη μεζονετα οπου και εκει το σαλονι ειναι σαν αυτο των διαμερισματων. Αρα στα λιγοστα τετραγωνικα που θα διατιθονται στην υποθεση των μελλοντικων αντιπαροχων των παλαιων πολυκατοικιων του 50-60, να ειναι η καταλληλη λυση.
Ειδαλως απο τα 120 τ.μ να πας στα 80-90 τ.μ και να πληρωνεις και ενα νεο δανειο ταυτοχρονα ισως θα ειναι δυσκολο. Θα χρειαστει δηλαδη μια προταση που θα δινει κατι διαφορετικο ωστε να προσεγγισει το ενδιαφερον, κατι που παρολο που ειναι μικρο να δινει αισθηση μεγαλου σπιτιου, με απλετο φως.
Εδω εχει ενα τετοιο σαλονακι σε λοφτ απλα ειναι σε μονοκατοικια, με καποιες διαφοροποιησεις αν το φανταστει κανεις θα μπορουσε να ειναι σε καποιον οροφο μιας νεας μελλοντικης πολυκατοικιας, καταλαμβανοντας λιγο χωρο αλλα δινοντας αισθηση μικρης βιλας. Για παραδειγμα απο πανω αντι για μπαλκονακι θα μπορουσε να ειχε μια εκ των δυο κρεβατοκαμαρων και να ειχε και εσωτερικο παραθυρακι ετσι για να εχει φως απο παντου στην κρεβατοκαμαρα
http://3.bp.blogspot.com/-DJG8IxC7xhs/T ... design.jpg
Ναι τα λοφτ δεν ειναι διαφορετικα σχετικα με την ιδιοτικοτητα των απλων.
Το σπιτι του προηγουμενου αιωνα ηταν σε χωριο και ηταν απο αυτα με λασπη και πετρες. Απιστευτα χαμηλοταβανο. Αλλα σε αριστη κατασταση.
Ναι το περασα βερνικι πατωματων νερου. Οταν στεγνωνει γιεται σαν ζελατινα, οπου πανω στο ξυλο και σε χοντρες στρωσεις ειναι σαν πετρα. Απο τεχνικη εφαρμογη εκανα λαθη. Και ετσι εχουν καποιες φουσκαλιτσες αλλα γενικα τονωθηκε το χρωμα, η επιφανεια εγινε σαν ιλλουστρασιον περιοδικο και δεν θελει σφουγγαρισμα μιας και γυαλλιζει μονιμα σαν να εχει πεσει πανω του νερο. Βασικα εγινε καθρευτης. Γενικα παντως τωρα με το βερνικι αν θες το σφουγγαριζεις με οτι απορρυπαντικο θες καθως δεν επηρεαζεται το ξυλο ουτε το βερνικι.
Το περασα με ρολο για εποξικα χρωματα αλλα επειδη το περναγα κομματι κομματι με τα επιπλα μεσα στο δωματιο (τα μετακινουσα στην μια πλευρα του δωματιου και μετα στην αλλη), στις ενωσεις των τμηματων με βερνικι υπο γωνια φαινεται μια διαφορετικη υφη. Λεπτομερειες, δεν φαινεται αλλιως κατι αλλο. Το αποτελεσμα ειναι κατα 85-90% σαν να μπηκε τωρα το πατωμα με το λουστρο του. Ξαναπηρε ζωη.
Μονο τη μια κρεβατοκαμαρα εκανα, την πιο ευκολη,
Το κοστος βγαινει κοντα στα 30 € με ολα τα συνεργα. Βερνικι, ρολα, επιγονατιδες, χαρτοταινιες, γαντια κτλ
Αν εφερνα μαστορα θα ηθελε ολα τα πραγματα εξω, ενω εγω τα εκανα με το πασο μου σιγα σιγα αλλα με μετριο φινιρισμα και εφαρμογη.Η μυρωδια του δωματιου για δυο μερες ειναι σαν αυτην του εσωτερικου ενος νεου αυτοκινητο.
-
Ωραία είναι αυτά τα λοφτ, αλλά δεν είναι. Για να τα φτιάξεις πρέπει να περάσεις τις συμπληγάδες της νομοθεσίας, όπως : συντελεστής κάλυψης, συντελεστής όγκου, μέγιστο ύψος οικοδομής, πρόσβαση σε εξώστη, συντελεστή δόμησης, ελάχιστο ύψος κύριων χώρων κ.α.
Στο τέλος δε θα τη βγάλουν καθαρή.Ναι τα λοφτ δεν ειναι διαφορετικα σχετικα με την ιδιοτικοτητα των απλων.
Ωραία, ας πάρουμε το εξής προβληματάκι. Σε ένα λοφτ χωρίς διαχωρισμούς αλλά ικανού μεγέθους ζει μια οικογένεια και το ένα παιδί δίνει εξετάσεις και θέλει να διαβάσει με την ησυχία του. Το άλλο παιδί θέλει να παίξει με το νιτέντο με τους φίλους του ή να δει μουντιάλ. Πως θα γίνει χωρίς να ενοχλείται το ένα από το άλλο? Όπου εξετάσεις βάλε και ότι άλλο θέλεις, π.χ. κατάκοιτος γέρος που θέλει την ηρεμία του ενώ κάτω οι άλλοι θέλουν να κάνουν πάρτη, μωρό που κοιμάται και αν ξυπνήσει θα ξυπνήσει όλη η γειτονιά, άνδρας που εργάζεται με κυλιόμενες βάρδιες, κ.ο.κ.
Στο επίπεδο διαμέρισμα ή στη μεζονέτα, ξέρουμε. Απλώς θα πάει σε άλλο δωμάτιο. Εδώ τι γίνεται?Απλά δε γίνεται. Μη μου πεις ότι θα κάνει διαχωρισμούς.
-
Στα περι νομοθεσιας δεν ειναι τα χωραφια μου, αρα δεν εχω αποψη. Δεχομαι τις γνωμες των ειδικων και δεν θελω να κανω εξυπνακισμους.
Απλα εχω δει απο κοντα δια ζωσης διαμερισμα ετσι οπως τα περιγραφω στο περιπου, χωρις την μεγαλη τζαμαρια μπροστα. Σε μετριου υψους οικοδομη ομως. Εχω επισης και προσωπικη εμπειρια διαβιωσης σε παρομοιο χωρο για αυτο και πιστευω σε αυτην την διαρυθμιση.
Ενα αρνητικο να προσθεσω ακομα για την αντικειμενιμκτητα του πραγματος, που δεν το περιεγραψα παραπανω, ειναι το πολυ υψηλο επομενο μπαλκονι απο πανω οπου στην ουσια θελει κατι σαν περγκολα η τεντα για να εχει προστασια απο τη βροχη και τον ηλιο το μπαλκονι του διαμερισματος. Αλλα μεχρι εκει κατα τα αλλα ειναι καπως ετσι σαν τις φωτο.
Στα περι της διακριτικοτητας εννουσα την οπτικη επαφη των εξω και γειτονικων διαμερισματων και πως λογω των μεγαλων γυαλλινων επιφανειων θα μπορουσε να ειναι πιο θεατρο το εσωτερικο του σπιτιου σε τριτους. Θεωρω πως θα ειναι το ιδιο με τα κλασικα διαμερισματα.
Στο παραδειγμα παραπανω η λυση εναι οι διαχωρισμοι των πανω δωματιων, γιατι οχι;
δηλαδη στην θεση ενος τεραστιου μαστερ μπεντρουμ οπως των λοφτ του εξωτερικου, μπαινει τοιχος και φτιαχνονται δυο ξεχωριστες κρεβατοκαμαρες. Με πορτα και απο ολα. Οτι δηλαδη με ενα απλο κλασικο διαμερισμα.Με μικρες εναλλαγες για να προσαρμοζονται στα ελληνικα δεδομενα της οικογενειας ειναι εφικτο, μιας και στην ελλαδα εχουμε μικρες κρεβατοκαμαρες, αρα απο πανω γινονται δυο κανονικες ελληνικες εναντι μιας τεραστιας χωρις διαχωρισμο.
Για τους εφηβους δε, ενα τετοιο σπιτι ειναι απο μονο του πολυ κουλ και σουπερ ουαου
Ολη η υποθεση πιστευω, ειναι το υψος, το φως και η αισθηση ευρυχωριας στους χωρους που περνα ολη μερα η οικογενεια. Οι μηχανικοι τις χωριζεται σε ζωνες χρησης αν δεν κανω λαθος.
-
Μερικά προβλήματα των λοφτς, έτσι όπως πρόχειρα τα βλέπω:
-Τεράστια ψυκτικά και θερμικά φορτία ακόμη και με τα καλύτερα τζαμιλίκια = κόστος λειτουργίας και μειωμένη θερμική άνεση
-Κοστολόγια από τα τζαμιλίκια
-Υπό ερωτηματικό η αντισεισμικότητα του κτιρίου λόγω τεράστιων ανοιγμάτων, αντιμετωπίζεται βέβαια με ...επιπλέον κόστος
-Συνεχής απαίτηση καθαρισμού των τεράστιων γυάλινων επιφανειών = χρόνος και κόστος
-Δυσκολία έως αδυναμία συσκότισης, χρειάζεσαι θηριώδη βεράντα εμπρός και μεγάλες κουρτίνες ή μπλάιντς για να το πετύχεις = κόστος
-Μειωμένο ύψος στο πατάρι = μόνιμο ΄πνίξιμο'
-Περιορισμοί στους εξώστες για το πατάρι εφόσον δεν έχει μπροστά, δεν έχει στο πλάι λόγω 'δ' ή επαφής με όμορο, μπορείς μόνο πίσω και αν δεν απαγορεύεται
-Έλλειψη ιδιωτικότητας/διακριτικότητας αν δεν έχουν εσωτερική διαμερισμάτωση, δεν παλεύεται παρά μόνο σε μονοκατοικία στα προάστια αλά αμερικαίν με περίφραξη ή περιτοίχιση και δέντρα (=ανύπαρκτες ή πανάκριβες δυνατότητες σε γκρίχελαντ)
-Χρονοτριβή και κούραση από το μόνιμο ανέβα-κατέβα, καθώς και δέσμευση χώρου για ανελκυστήρα ΚΑΙ σκάλες για το πατάρι καθώς και για δευτερεύοντες χώρους σε αυτό π.χ. WC για να μη γίνει μαρτύριο το ανέβα-κατέβα (εγώ, και πολλοί άλλοι, σηκωνόμαστε για κατούρημα και για έλεγχο των παιδιών 3 φορές τη νύχτα)
-Το σπίτι γίνεται όλο μια κουζίνα αν δεν έχεις εσωτερική διαμερισμάτωση αφού οι οσμές ταξιδεύουν παντού με άνεση
-Σπίτι μόνιμη ανοιχτή πρόσκληση στους διαρρήκτες, βλέπουν τα πάντα γι' αυτό, τους διαμένοντες και τις συνήθειές τους πριν μπούνε μέσα
-'Ζόρισμα' κατά το σχεδιασμό των κρίσιμων πολεοδομικών συντελεστών όπως του ύψους, του όγκου, της δόμησης κ.α.= μόνιμοι συμβιβασμοί σε θέματα σχεδίασηςΕίμαι δε σίγουρος ότι άμα κάτσω θα σκεφτώ κι άλλα. Σε όλα αυτά πρακτικά τι αντιπαρατίθεται: Το γκλαμηλίκι ?
-
Να ξαναπούμε κάποια πράγματα . Αρχικά δεν είναι λίγα τα τμ ενός λόφτ . Γιατί λες θέλεις ψηλό σαλόνι και πάνω από κουζίνα και μπάνιο που θα είναι χαμηλά τα υπνοδωμάτια .
Μα ένα υπνοδωμάτιο είναι μεγαλύτερο από μία κουζίνα και ένα μπάνιο το χρειάζεσαι και πάνω . Αρα μιλάς για σπίτι που έχει σαλόνι κουζίνα και ένα υπνοδωμάτιο .
Αυτό δεν απευθύνεται σε οικογένεια , αλλά είναι μόνο για ειδικό αγοραστή .
Αρα δεν παίζει έτσι . Εκτός αν έχεις και άλλα υπνοδωμάτια κάτω , όπως έχω κάνει εγώ , αλλά μιλάμε πάντα για σπίτια που το κάτω κομμάτι είναι 110-140 τμ και πάνω έχουν από 20-50 τμ , που συνήθως είναι το μάστερ και ένας χώρος που είναι βεράντα στο σαλόνι και έχει χρήση γραφείου κάπως πιο απομονωμένου από το σαλόνι .
Ανεβάζω μία φωτό από ένα τέτοιο σπίτι που βρήκα στο αρχείο μου , αλλά ήταν για εργοταξιακή χρήση και είναι χαμηλής ποιότητας και το κτίριο είναι 20 χρόνων πλέον .
https://imgur.com/a/17MQBl2Είναι διαμέρισμα 4ου ορόφου με 130 τμ στο κάτω επίπεδο , σαλόνι , κουζίνα , 3 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια και έχει εξώστη στο σαλόνι 20 τμ και άλλα 25 τμ πιο πίσω που είναι το μάστερ με το μπάνιο του και έχει παράθυρα και στους δύο χώρους . Χρησιμοποιήθηκε ο χώρος που προέκυψε από την ενσωμάτωση της στέγης στον τελευταίο όροφο .
Δίπλα του υπάρχει και άλλο τέτοιο διαμέρισμα που είναι 110 στο κάτω επίπεδο και 25 ο εξώστης και 25 το μάστερ .
Μιλάμε δηλαδή για σπίτια των 175 και 160 τμ αντίστοιχα . Αυτά δεν είναι φτηνές λύσεις και τα λόφτ δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο .
Επειδή είχαμε την στέγη που ήταν δίριχτη , το κομμάτι του εξώστη είναι μεταβλητού ύψους από 2,50-2,10 στο κάγκελο και μετά κατεβαίνει η στέγη , ώστε φτάνοντας στην πρόσοψη εκεί που είναι οι μπαλκονόπορτες , το ύψος είναι περίπου στα 3,50 μ. και συνεχίζει πάνω από τη μεγάλα βεράντα , με τμήμα ως ημιυπαίθριος και τμήμα ως εξώστης , όπου εκεί το ύψος κατεβαίνει στην άκρη του εξώστη στα 3 μ.
Το μήκος του κτιρίου είναι πάνω από 20 μ , δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο και έτσι βγαίνουν οι κλίσεις με ομαλό τρόπο , οπότε αυτά δεν γίνονται σε μικρά σπίτια .
Από πλευράς ΓΟΚ σήμερα μπορείς να κάνεις πατάρια και μάλιστα μέχρι 10 % της συνολικής δόμησης και δεν μετράνε στον ΣΔ .
Τότε τα κάναμε και τώρα τα τακτοποιούμε , αφού ήταν μέσα στον νόμιμο όγκο με την ενσωμάτωση της στέγης
-
Καταλαβα, εγω τη συγκεκριμενη διαρυθμιση την αναφερω για αισθηση ευρυχωριας οχι για γκλαμουρια. Με ενδιαφερει η πρακτικοτητα της διαρυθμισης και η αισθηση ευρυχωριας.
Εχω δει και ελληνικα διαμερισματα στο ιντερνετ με περιπου 60 τ.μ με αυτην τη διαρυθμιση που δινουν αισθηση αρκετα μεγαλου σπιτιου με σαλονι, ανετη και ευρυχωρη τραπεζαρια, κουζινα και μια μονο κρεβατοκαμαρα αλλα με κανονικη και φαρδια σκαλα, συνεπως στα 80- 90 τ.μ επιφανειας με ενα ακομα δωματιο για μια μεση ελληνικη οικογενεια με ενα ή δυο παιδια υποθετω πως εξυπηρετει και με το παραπανω συγκριτικα με ενα αντιστοιχης επιφανειας διαμερισμα. Αν δε, παει στα 100-110 τ.μ μου φαινεται υπεραρκετο, παντα με βαση τον σχεδιασμο που εχω δει.
Δεχομαι τις γνωμες των ειδικων και τις ενστασεις τους, και πιθανοτερα να εχω λαθος.
Απλα το βρηκα ως εναν καλο σχεδιασμο με την υποθεση οτι τα νεα μελλοντικα κτηρια με τα νεα υλικα θα ειναι παρα πολυ καλα στη διαχειρηση του ενεργειακου κομματιου. Π.χ διαβαζα για τοιχοποιες με 3 δ πανελ και τον τεραστιο δεικτη ενεργειακης αποδοσης. Καθως επισης και την ικανοτητα συνδρομης τους ως τοιχοποιειας στα αντισεισμικα του κτηριου.
Επισης, στην υποθεση μιας μαζικης αντιπαροχης οπου θα δινεται τζαμπα το οικοπεδο στο κεντρο της πολης συν το εξτρα ποσο που θα καταβαλουν οι παλαιοι ιδιοκτητες, πολυτελειες οπως μεγαλα τζαμια με αριστη ενεργειακη προστασια θα ειναι δεδομενα στο ντηλ.
Οπως επισης μια εξτρα μελετη για την αντισεισμικοτητα, καθως μιλαω για ολοκληρα τετραγωνα με την ενεργοποιηση της οικονομιας κλιμακος.Παντως ειναι ενδιαφερον το πως και ποια διαρυθμιση θα εχουν οι μελλοντικες πολυκατοικιες στο κεντρο της πολης.
-
Η διαφωνία μας είναι ότι στα τμ που λες δεν είναι βολικό το λόφτ .
Για παράδειγμα στα 60 τμ ισόγειο , που θα κάνεις αν θέλεις μεγάλη σκάλα μιλάς για 6 τμ τουλάχιστον ανά επίπεδο , βάλε κουζίνα 9 τμ και μπάνιο 5 τμ και κάποιον ακόμα χώρο που θέλεις , σημαίνει ότι θα έχεις εσωτερικούς χώρους στον πάνω όροφο 13 τμ δωμάτιο και 5 τμ μπάνιο και 6 τμ σκάλα και πλατύσκαλο , έχεις πάει ήδη στα 24 τμ . Βάλε και εξωτερικούς τοίχους 30 εκ πλάτος επί 24 μ μήκος , θέλεις άλλα 7 τμ . Οπότε έφτασες τα 31 τμ επάνω και κάτω θα έχεις ένα μεγάλο σαλόνι περίπου 35 τμ , αλλά και εδώ θέλεις τοίχους άλλα 10 τμ και το συνολικό εμβαδόν θα είναι 95-100 τμ με ένα υπνοδωμάτιο .
Εμπορικό δεν το λες το διαμέρισμα .
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Βρίσκομαι να έχω ξαφνικά στη κατοχή μου, στα Νότια Προάστια Αθήνας ( πολύ πλησίον Παραλιακής, με κάποια θέα θάλασσα μέσα από το διαμέρισμα ), διαμέρισμα 130τμ σε πολυκατοικία του ΄65 που ωστόσο ειναι σε αρκετά καλή κατάσταση για την ηλικία της (+ πολύ άνετοι κοινόχρηστοι χώροι, 2 ασανσερ). Μεγάλο μείον, δεν έχει πάρκινγκ ενώ η περιοχή θυμίζει Κυψέλη σε αυτό το θέμα. Το διαμέρισμα έχει αλλάξει κάποιες παροχές με χαλκοσωλήνες προ 18 ετών. Αν δε κάνω λάθος υπάρχει δυνατότητα φυσικού αερίου (ειδα σωλήνες σε άλλους).
Ωστόσο, το διαμέρισμα για μπει κάποιος (όποιος) θέλει ενα καλο καθαρισμα/βάψιμο,Σχετικά με το ερώτημά μου καποιες σελίδες πίσω, σήμερα συζητούσα με τη γυναίκα μου, μιας και έχουμε κάποια ψιλοθεματάκια με τη περιοχή, μήπως το πουλούσαμε όπως έιναι και κοιτούσαμε να αγοράσουμε, με αυτά τα χρήματα (150.000 ?) + κάποια έξτρα για καποια ανακαίνιση ή ανακαινισμένο , κάποι άλλο σε άλλη περιοχή προς Κέντρο. Σε αυτή τη περίπτωση, πάλι πάμε να μείνουμε εμείς και αν τυχόν φύγουμε, το κοιτάμε για μίσθωση ή πώληση.
Θα μπω βεβαια στο τριπακι να ψάχνω κτίρια και περιοχές στα τυφλά/τύχη, οπως Μετς, Παγκράτι (πισω Χιλτον) κλπ... -
Εγω εννοω τα 60 τ.μ καθαρα. Επειδη δεν εχω γνωσεις ισως τα αναφερω λαθος και μπερδευω και κουραζω τους ειδικους
Π.χ σε αυτην την φωτο στο περιπου ποσο ειναι καθαρη επιφανεια σε τ.μ του κατω επιπεδου;
https://tenwinelofts.com/wp/wp-content/ ... rdeaux.pngΣτο επανω παταρι ανετα βγαινουν δυο ελληνικων διαστασεων κρεβατοκαμαρες και ενος νορμαλ μπανιου, εναντι ενος τεραστιου μαστερ μπεντρουμ.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
...μήπως το πουλούσαμε όπως έιναι και κοιτούσαμε να αγοράσουμε, με αυτά τα χρήματα (150.000 ?) + κάποια έξτρα για καποια ανακαίνιση ή ανακαινισμένο...Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι μπορεί να πουληθεί σε αυτά τα χρήματα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ