-
leonp
τα πλεονεκτήματα της betanet για τα προκατ σπίτια όπως τα γράφει στο site τους:
-
Μεγαλύτερη ασφάλεια σε σεισμό και φωτιά
-
Μικρότερο τελικό κόστος που είναι εξαρχής καθορισμένο
-
Μικρότερος χρόνος παράδοσης του έργου σε ημερομηνία συμφωνημένη από την αρχή
4. Ένας μόνο φορέας ευθύνης για το σύνολο του έργου
5. Απαλλαγή από το άγχος κατασκευής και των επιμέρους υπεργολαβιών
τα 4 & 5 σημαντικά για εμένα.
-
-
elteo,
μια ωραια σκεψη θα ηταν να εβλεπες τι σπιτια εχουν κανει και αν ειναι δυνατον απο το πελατολογιο να παρεις να ρωτησεις για την ποιοτητα κατασκευης κλπ. Ακριβως επειδη μονο ενας φορεας εχει την ευθηνη για το εργο, θα μπορεσουν να σου δωσουν χρησιμες πληροφοριες.
-
Ο γνωστός μου που μοε έδωσε και εμένα πληροφορίες τους είχε επισκευφεί και ήταν εξυπηρετικότατοι.
Ένα άλλο συν είναι ότι πρόκειτε για μεγάλη εταιρία που κατασκευάζει τεράστια έργα ανά την Ελλάδα (λίγο έξω από την Κατερίνη όπου μένω χτίζουν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο), οπότε δεν μπλέκεις με ερασιτέχνες.
Μια άλλη καλή περίπτωση είναι η archeton παό την Πολωνία, η οποία έχει όμως αντιπροσώπευση και στην Ελλάδα. Το site τους http://www.archeton.pl είναι κατατοπιστικότατο, με σχέδια κατοικιών, 3D αναπαραστάσεις κλπ κλπ. Απλά δεν ξέρω τι συμβαίνει με το κόστος αφού οι αναγραφόμενες τιμές είναι για Πολωνία.
-
Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ακόμα και στα παλαιά κτίρια θα πρέπει να εφοδιαστούν με διακόπτη προστασίας (ρελέ) καθώς και με γείωση στα θεμέλια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, προβλέπει κοινή Υπουργική Απόφαση για θέματα Ασφάλειας Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
Η απόφαση που υπεγράφη από τους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ προβλέπει ότι η εγκατάσταση διατάξεων προστασίας διακόπτη διαφορικού ρεύματος (ρελέ) - όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 531.2 του Προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 - καθίσταται υποχρεωτική για πρόσθετη προστασία από ηλεκτροπληξία σε όλες τις ΕΗΕ, παλαιές και νέες. Η κάλυψη από ηλεκτροπληξία με διάταξη ή διατάξεις διαφορικού ρεύματος θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα κυκλώματα ισχυρών ρευμάτων της εγκατάστασης.
Η εγκατάσταση της διάταξης διαφορικού ρεύματος στις παλαιές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριετίας από τη δημοσίευση της ΚΥΑ, ενώ κοντά στη διάταξη θα πρέπει να τοποθετείται πινακίδα με οδηγίες στα ελληνικά για δοκιμή καλής λειτουργίας από τον χρήστη.
Επίσης, με την απόφαση προωθείται η εγκατάσταση θεμελιακής γείωσης σε όλες τις νέες οικοδομές, όπου κατά τις διατάξεις απαιτείται θεμελίωση. Ο τρόπος κατασκευής της θεμελιακής γείωσης είναι αυτός που προδιαγράφεται στα ισχύοντα ευρωπαϊκά ή διεθνή πρότυπα. Από την υποχρέωση εξαιρούνται οι οικοδομές από προκατασκευασμένα στοιχεία ή οι λυόμενες κατασκευές, ενώ στα κτίρια με φέροντα οργανισμό από χάλυβα κατασκευών είναι δυνατό να εφαρμόζεται η απευθείας γείωση σε αυτόν. Τέλος, μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση της ΚΥΑ πρέπει να εναρμονισθεί ανάλογα ο ισχύων Κτιριοδομικός Κανονισμός.
Το θέμα μελέτησε και προετοίμασε ειδική Επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα στη Γενική Γραμματεία Βιομη
AYTO POSO THA STOIXISH; -
Η τοποθεσία http://www.archeton.net είναι πολύ καλή.
Κάποια άλλη τοποθεσία που να έχει σχέδια σπιτιών, που να είναι όμως σύμφωνα με το ελληνικό γούστο (μπαλκόνια, στέγες με μικρή κλήση) γνωρίζει κανείς;;; -
Υπάρχουν ορισμένα αλλά μηνπεριμένεις τίποτα εντυπωσιακό...
http://www.eurovill.gr/
http://www.procat.com.gr/
http://www.iliadis-house.gr -
Ευχαριστώ.
Αν υπάρχει και άλλες τοποθεσίες, ευπρόσδεκτες. -
O πιο πλήρης οδηγός για τα ΠΡΟΚΑΤ στην Ελλάδα είναι ο
http://www.greekarchitects.gr/index.php?act=tc&tcat=17
έχει σχεδόν όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
-
Καλά μην βάζεις στοίχημα ότι είναι όλες φίλε μου. Στην Κρήτη δραστηριοποιούνται πάνω από δέκα εταιρίες και έχει ουσιαστικά μόνο την μία που δεν είναι και η πλέον αντιπροσωπευτική!
-
Εχω ένα μπαλκόνι 4m2 και θέλω να το κλείσω και να το κάνω δωμάτιο.
Εχω σκεφτε΄΄ι την λύση χτισίματος με ytong για γρήγορο χτήσιμο, με μόνωση και λίγο βάρος πάνω στο μπαλκόνι. Το μειονέκτημα που βρίσκω εδώ είναι ότι πρέπει να σοβατιστεί μετά ωξωτερικά.
Επισης σκέφτομαι και την χρήση τσιμεντοσανίδας, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτή η λύση είναι ιδανικη για ένα τοίχο που θα είναι εκτεθειμένος σε ακραιες καιρικές συνθήκες. Ηλιο το καλοκαίρι και βοριάδες με βροχή το χειμώνα.
Και ερωτώ:ποια απο τις λυσεις μπορεί να έρθει ποιο οικονομικά κατασκευαστικα? Η γυψοσανίδα ενδεικνύεται για τέτοιες περιπτώσεις? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω σκεφτε΄΄ι την λύση χτισίματος με ytong για γρήγορο χτήσιμο, με μόνωση και λίγο βάρος πάνω στο μπαλκόνι. Το μειονέκτημα που βρίσκω εδώ είναι ότι πρέπει να σοβατιστεί μετά ωξωτερικά.
Επισης σκέφτομαι και την χρήση τσιμεντοσανίδας, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτή η λύση είναι ιδανικη για ένα τοίχο που θα είναι εκτεθειμένος σε ακραιες καιρικές συνθήκες. Ηλιο το καλοκαίρι και βοριάδες με βροχή το χειμώνα.
Και ερωτώ:ποια απο τις λυσεις μπορεί να έρθει ποιο οικονομικά κατασκευαστικα? Η γυψοσανίδα ενδεικνύεται για τέτοιες περιπτώσεις?Το θέμα της νομιμότητας δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα απ' ότι βλέπω, έτσι;
Κατασκευαστικά, η τσιμεντοσανίδα είναι αξιόπιστη, ΔΕΝ θα σου παρουσιάσει προβλήματα αν η τοποθέτηση γίνει σωστά. Είναι ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ, όχι γυψοσανίδα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τη γυψοσανίδα ξέχνα τη! Παρότι υπάρχουν ανθυγρές γυψοσανίδες, είναι κυρίως για μπάνια ή για άλλα σημεία με υγρασία. Όσοι τις βάζουν σε εξωτερικούς χώρους, κάνουν λάθος!
Το οικονομικό δεν το γνωρίζω σε σχέση με το ytong. Αλλά θα κερδίσεις και σε πάχος τοιχοποιίας, που μάλλον μετράει για εσένα.
Τέλος ξαναλέω: Το θέμα της νομιμότητας δεν μας απασχολεί;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και ερωτώ:ποια απο τις λυσεις μπορεί να έρθει ποιο οικονομικά κατασκευαστικα? Η γυψοσανίδα ενδεικνύεται για τέτοιες περιπτώσεις?Το θέμα της νομιμότητας δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα απ' ότι βλέπω, έτσι;
Κατασκευαστικά, η τσιμεντοσανίδα είναι αξιόπιστη, ΔΕΝ θα σου παρουσιάσει προβλήματα αν η τοποθέτηση γίνει σωστά. Είναι ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ, όχι γυψοσανίδα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τη γυψοσανίδα ξέχνα τη! Παρότι υπάρχουν ανθυγρές γυψοσανίδες, είναι κυρίως για μπάνια ή για άλλα σημεία με υγρασία. Όσοι τις βάζουν σε εξωτερικούς χώρους, κάνουν λάθος!
Το οικονομικό δεν το γνωρίζω σε σχέση με το ytong. Αλλά θα κερδίσεις και σε πάχος τοιχοποιίας, που μάλλον μετράει για εσένα.
**Τέλος ξαναλέω: Το θέμα της νομιμότητας δεν μας απασχολεί;;; **
ποιός ήρθε? Υπάρχουν πολλοι τριγύρω με παρόμοια 'πραγματα', ας τολμήσουν...
τσιμεντοσανιδα είναι απο τσιμέντο?είναι ποιό βαριά απο την γυψοσανίδα? Με ένα βάψιμο μετα όλα οκεικ, ετσί?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τσιμεντοσανιδα είναι απο τσιμέντο?είναι ποιό βαριά απο την γυψοσανίδα? Με ένα βάψιμο μετα όλα οκεικ, ετσί?Νομίζω ότι είναι από τσιμέντο. Έχει κάποια ίνα μέσα για οπλισμό (καθώς δεν έχει χαρτί εξωτερικά να τη συγκρατεί) και πρέπει να έχει επίσης κάποια άλλα πρόσθετα. Δεν ξέρω ακριβώς τι. Είναι λίγο βαρύτερη από τη γυψοσανίδα, τοποθετείται στον ίδιο σκελετό, βιδώνεται και στοκάρεται και μετά βάφεται αμέσως ή σπατουλάρεται πρώτα και βάφεται μετά αν θες. ΔΕΝ θέλει σοβάτισμα, αν αυτό εννοείς. Επίσης, ανάμεσα στα 2 φύλλα μπορείς να βάλεις μόνωση από υαλοβάμβακα/πετροβάμβακα, όπως ακριβώς και στη γυψοσανίδα. Κάνε μια έρευνα αγοράς, θεωρώ ότι είναι ιδανική λύση για την περίπτωσή σου.
-
Να ρωτήσω και γω κάτι τους μηχανικούς του φόρουμ.
Τέτοιου είδους επεμβάσεις - μετατροπή μπαλκονού σε δωμάτιο που την βλέπω αρκετά συχνά - έχουν κάποια επίδραση στη στατική επάρκεια του μπαλκονιού ή ακόμα και ολόκληρου του κτιρίου ?
Σε περίπτωση σεισμού τι μπορεί να συμβεί? Μπορεί να έχουμε κατάρευση του μπαλκονιού? Να επηρεαστεί ολόκληρο το κτίριο? -
Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί να σηκώνει τοίχους έπιπλα κλπ κλπ. Εξάλλου μόνος του ο φίλος μας που θέλει να κάνει την «μετατροπή» λέει για ελαφριά κατασκευή. ?Και ο θεός βοηθός θα συμπλήρωνα εγώ!!!!
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Να ρωτήσω και γω κάτι τους μηχανικούς του φόρουμ.Τέτοιου είδους επεμβάσεις - μεταροπή μπαλκονού σε δωμάτιο που την βλέπω αρκετά συχνά - έχουν κάποια επίδραση στη στατική επάρκεια του μπαλκονιού ή ακόμα και ολόκληρου του κτιρίου ?
Σε περίπτωση σεισμού τι μπορεί να συμβεί? Μπορεί να έχουμε κατάρευση του μπαλκονιού? Να επηρεαστεί ολόκληρο το κτίριο?δεν εχω τελειωσει ακομα , και ουτε σπουδαζω πολιτικος μηχανικος (τοπογραφος μηχανικος σπουδαζω) αλλα φανταζομαι οτι το τι θα γινει ειναι συναρτηση του για ποση δυναμη ειχε σχεδιαστει να αντεχει το μπαλκονι. Συνηθως δλδ δεν τα κανουν 'τσιμα-τσιμα' να αντεχουν 6 καρεκλες, ενα τραπεζι και 8 ατομα
Σε περιπτωση σεισμου παιζει ρολο ο συντελεστης αντισεισμικοτητας και φυσικα η ενταση του σεισμου.
-
Τα πάντα σχεδιάζονται με ένα δείκτη ασφαλείας φυσικά και δεν είναι όλα τσίμα τσίμα. Μην ξεχνάς και την κόπωση των υλικών στην πάροδο του χρόνου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παρεμβαίνουμε κάνοντας ότι μας βολεύει!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τα πάντα σχεδιάζονται με ένα δείκτη ασφαλείας φυσικά και δεν είναι όλα τσίμα τσίμα. Μην ξεχνάς και την κόπωση των υλικών στην πάροδο του χρόνου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παρεμβαίνουμε κάνοντας ότι μας βολεύει!!!σιγουρα ναι δεν μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε. νομιζω ομως αρκετοι ειναι αυτοι που σκεφτονται το ενδεχομενο οτι μπορει να κλεισουν καποιο τμημα του μπαλκονιου, κατα τα σχεδια του σπιτιου. Οσο ατυπο/παρανομο και αν ειναι αυτο, δεν μπορει να σου πει ο αλλος
'αυτην την εξτρα κολωνα εδω τι την θες, αφου δεν θα χτισεις.'παντως κατα τη γνωμη μου, το να κανεις επεμβαση στο σχεδιο του σπιτιου αφου εχει χτιστει ειναι αποτυχια του σχεδιου.
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Να ρωτήσω και γω κάτι τους μηχανικούς του φόρουμ.Τέτοιου είδους επεμβάσεις - μετατροπή μπαλκονού σε δωμάτιο που την βλέπω αρκετά συχνά - έχουν κάποια επίδραση στη στατική επάρκεια του μπαλκονιού ή ακόμα και ολόκληρου του κτιρίου ?
Σε περίπτωση σεισμού τι μπορεί να συμβεί? Μπορεί να έχουμε κατάρευση του μπαλκονιού? Να επηρεαστεί ολόκληρο το κτίριο?Αν μιλάμε για σύγχρονη οικοδομή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!! Έτσι κι αλλιώς αν προσέξετε, στις περισσότερες οικοδομές πλέον, τα μπαλκόνια που προεξέχουν αρκετά, έχουν υποστηλώματα.
Δεν είναι βάρος για μία σύγχρονη, σωστά μελετημένη πλάκα τα 100-150 κιλά μίας τοιχοποιίας ξηράς δόμησης. Ούτε το μισό κρεβάτι ή ένα κομοδίνο που θα σηκώσει επιπλέον.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί να σηκώνει τοίχους έπιπλα κλπ κλπ. Εξάλλου μόνος του ο φίλος μας που θέλει να κάνει την «μετατροπή» λέει για ελαφριά κατασκευή. ?Και ο θεός βοηθός θα συμπλήρωνα εγώ!!!!Ενα στενό μπαλκονάκι είναι που θέλω να το κάνω αποθηκη. Η θεση του σε σχεση με τα μπετα δειχνει να έχει στιβαρότητα και την απαραίτητη αντοχή να αντέξει λιγο βάρος παραπάνω Δεν τίθετε θεμα τετοιο για την περίπτωση μου
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ