-
Πολύ όμορφο το σχεδιαστικό μέρος και πολύ καλόγουστο. Ίσως πιο μοντέρνο από όσο θα ήθελα για να ζω εκεί (άλλο να το βλέπεις άλλο να το ζεις) αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου, συνολικά είναι πολύ καλό.
Κι εγώ αναρωτήθηκα για τα πιο πρακτικά πράματα. Για την κουζίνα αν και προτιμώ ξεχωριστή αποδέχομαι αυτά που αναφέρεις.
Την πιο καλή θέα που είναι το τζάκι η τηλεόραση και τα παράθυρα την έχει η κουζίνα και όχι οι καναπέδες.
Θα προτιμοιύσα τον έναν καναπέ απέναντι από το τζάκι οπότε καναπέδες σε γωνία. Εϊναι και πιο κοντά για συζητήσεις, βολεύει και ηχητικά αν έχεις στέρεο με ηχεία δεξιά αριστερά από το τζάκι.
Με αυτό που λέω ανοίγει ο χώρος προς τραπεζαρία, δεν είσαι τόσο αποκομμένος να βλέπεις την πλάτη του καναπέ. Μερικοί μπορεί να κάθονται στην τραπεζαρία και άλλοι στους καναπέδες αλλά διατηρείται η οπτική και κοινωνική επαφή. Βέβαια ζορίζει τα σκαμπουδάκια του πάγκου που εύκολα μπορεί κανείς να τα πει και άχρηστα. Από προσωπική εμπειρία είναι ψιλοάβολα και δεν ξέρω αν μπορείς να σκεφτείς πότε θα χρησιμοποιούνται. Όχι από σένα που για το κάθε τι θα πρέπει να κατέβεις και να κάνεις το γύρο του πάγκου για να πάρεις κάτι από την κουζίνα όχι από τα παιδιά σου (που δεν έχεις και μέχρι να φτάσουν στο σκαμπώ μπορεί και να έχεις αλλάξει σπίτι) και για επισκέπτη δεν βολεύει, καλύτερα στους καναπέδες με τη θέα κι εσύ δίπλα είσαι από την ανοιχτή κουζίνα.
Επίσης μεγάλη σημασία θα παίξουν και τα χρώματα. Τι χρώματα θα έχει ο κάθε τοίχος, μπορεί να έχει ο ένας διαφορετικό χρώμα. Θα προτιμούσα κάτι πιο ζεστό, οι εικόνες είναι πολύ κρύες/κλινικές για τα γούστα μου (αλλά γούστα είναι κι αυτό). -
Μην ενθουσιάζεσαι από τα renderings. Η κάτοψη είναι που μετράει.
Το σαλόνι μου φαίνεται πολύ μικρό. Το στήσιμο μοιάζει με λόμπι ξενοδοχείου και όχι με καθημερινό λειτουργικό σαλόνι-κουζίνα-τραπεζαρία, στο οποίο βλέπουμε τηλεόραση, δεχόμαστε φίλους κτλ.
Το τζάκι κόβει όλη τη θέα (λόγο όγκου και θέσης η οποία φαντάζομαι δεν αλλάζει). Προτίμησε ένα με ανοιγόμενη πόρτα και όχι συρόμενη, προκειμένου να γλιτώσεις από τον παραπανίσιο όγκο. Πάντως με το τζάκι σε λειτουργία, αποκλείεται να μπορείς να κάτσεις τόσο κοντά!
Ο νιπτήρας και οι εστίες πρώτο τραπέζι πίστα? Πρόβλημα. Θα έπρεπε τουλάχιστον το πάσο να είναι στα 110-115 εκ. από την πλευρά των σκαμπό για να τα καλύπτει ελαφρώς. Εκτός κι αν είναι μόνο για μόστρα και τα χρησιμοποιείται περιστασιακά...
Η μπαλκονόπορτα και γενικά το άνοιγμα, θέλει δουλειά. Χρειάζεται λίγο παιχνίδι με τις τραβέρσες γύρω από το τζάκι και ίσως τη δημιουργία κάποιων έξυπνων ανοιγμάτων (φεγγίτη?) που θα βοηθάει και στο δροσισμό-εξαερισμό του χώρου.
Επειδή ο χώρος μοιάζει περιορισμένος, θα προτιμούσα μία έξυπνη ενοποίηση του πάσο της κουζίνας με την τραπεζαρία. Γλιτώνεις τον επιπλέον όγκο-χώρο που απαιτούν τα σκαμπό και έχεις ένα διαχωρισμό του χώρου φαγητού-προετοιμασίας με το σαλόνι. Έτσι ο χώρος της τραπεζαρίας μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο σαλόνι γωνία που προσφέρεται και για ξάπλες με προσανατολισμό προς το τζάκι.
Λέμε τώρα...
-
Δεν εχει σημασια αν ειναι λαπτοπ ή desktop btw
-
@ streetKa2 ...ευχαριστώ για τα σχόλια, θα τα λάβω υπόψη.
Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, δεν αποτυπώνεται καλά στις φωτογραφίες. Περιμένω τη κάτοψη πριν κλείσουμε το οικονομικό κομμάτι για να προχωρήσουμε. Το τζάκι είναι σε σωστή απόσταση από τους καναπέδες για να μην γίνεται αφόρητο από τη ζέστη. Η πρόσοψη σκέψου ότι είναι περίπου 6-7 μέτρα και η απόσταση από το τζάκι μέχρι το πάγκο της κουζίνας περίπου 4-5.
Νομίζω ότι έχει χώρο. Τι νομίζεις?
Το τζάκι δε μπορεί να μετακινηθεί για δυο λόγους. Πρώτον ανεβαίνει ανούσια το κόστος και δεύτερον από πίσω υπάρχει κτιστό bbq στο μπαλκόνι το οποίο μοιράζεται την ίδια καπνοδόχο και δεν αξίζει να το καταργήσω. Αυτό δε το υπολόγισε στα σχέδια οπότε ίσως το παράθυρο πάνω από το τζάκι τελικά δε γίνει, θα πρέπει να το ξαναδούμε.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ όμορφο το σχεδιαστικό μέρος και πολύ καλόγουστο. Ίσως πιο μοντέρνο από όσο θα ήθελα για να ζω εκεί (άλλο να το βλέπεις άλλο να το ζεις) αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου, συνολικά είναι πολύ καλό.
Κι εγώ αναρωτήθηκα για τα πιο πρακτικά πράματα. Για την κουζίνα αν και προτιμώ ξεχωριστή αποδέχομαι αυτά που αναφέρεις.
Την πιο καλή θέα που είναι το τζάκι η τηλεόραση και τα παράθυρα την έχει η κουζίνα και όχι οι καναπέδες.
Θα προτιμοιύσα τον έναν καναπέ απέναντι από το τζάκι οπότε καναπέδες σε γωνία. Εϊναι και πιο κοντά για συζητήσεις, βολεύει και ηχητικά αν έχεις στέρεο με ηχεία δεξιά αριστερά από το τζάκι.
Με αυτό που λέω ανοίγει ο χώρος προς τραπεζαρία, δεν είσαι τόσο αποκομμένος να βλέπεις την πλάτη του καναπέ. Μερικοί μπορεί να κάθονται στην τραπεζαρία και άλλοι στους καναπέδες αλλά διατηρείται η οπτική και κοινωνική επαφή. Βέβαια ζορίζει τα σκαμπουδάκια του πάγκου που εύκολα μπορεί κανείς να τα πει και άχρηστα. Από προσωπική εμπειρία είναι ψιλοάβολα και δεν ξέρω αν μπορείς να σκεφτείς πότε θα χρησιμοποιούνται. Όχι από σένα που για το κάθε τι θα πρέπει να κατέβεις και να κάνεις το γύρο του πάγκου για να πάρεις κάτι από την κουζίνα όχι από τα παιδιά σου (που δεν έχεις και μέχρι να φτάσουν στο σκαμπώ μπορεί και να έχεις αλλάξει σπίτι) και για επισκέπτη δεν βολεύει, καλύτερα στους καναπέδες με τη θέα κι εσύ δίπλα είσαι από την ανοιχτή κουζίνα.
Επίσης μεγάλη σημασία θα παίξουν και τα χρώματα. Τι χρώματα θα έχει ο κάθε τοίχος, μπορεί να έχει ο ένας διαφορετικό χρώμα. Θα προτιμούσα κάτι πιο ζεστό, οι εικόνες είναι πολύ κρύες/κλινικές για τα γούστα μου (αλλά γούστα είναι κι αυτό).Ευχαριστώ για τα σχόλια Χρήστο.
Καταρχάς αυτό είναι το πατρικό της συζύγου το οποίο και θα ανακαινίσουμε οπότε και σκοπεύουμε να μείνουμε εκεί για πάντα.
Αρχικά ο χώρος πρέπει να είναι φωτεινός, ευχάριστος και κυρίως πρακτικός και να μην μας αναγκάζει να τρώμε μόνο στη τραπεζαρία, εξ ου κι ο πάγκος με τα σκαμπό.
Ο καναπές χωροταξικά έχει χώρο όπως μας έδειξε και στο 3D να κάνει γωνία μπροστά από τον πάγκο χωρίς να εμποδίζει, οπότε εκεί θα πάει. Συμφωνώ ότι πρέπει να βλέπει προς το τζάκι, τηλεόραση και έξω.
Τα χρώματα είναι off-white/γκρι ανοιχτό αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε αυτά. Θα δούμε χρωματολόγιο και τι μας προτείνει η κοπέλα που το έχει αναλάβει.
Υ.Γ. Θα ανακαινιστεί και το υπόλοιπο σπίτι, απλά στο σαλόνι γίνονται οι περισσότερες αλλαγές.
-
τα λεφτα μιας Μ3 σε μια ψευτικη φωτογραφια....
κλαψ
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τα λεφτα μιας Μ3 σε μια ψευτικη φωτογραφια....κλαψ
Στο μυαλό μου είσαι.
Μ3 Ε92 παίρνεις και σου μένουν λεφτά να τη συντηρείς για τα επόμενα 5 χρόνια...
-
'Ετσι όπως είναι στημένο το σαλόνι στα renderings είναι πολύ κοντά στο τζάκι. Επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ καναπέ κάτω από το πάσο της κουζίνας. Ζήτησε μία εναλλακτική κάτοψη* με αντιστροφή σαλονιού τραπεζαρίας, με βάση αυτά που σου περιέγραψα. Πρώτα καταλήγουμε στην κάτοψη, μετά περνάμε στα κατασκευαστικά - Η/Μ, μελέτες φωτισμού κτλ (στήνουμε 3D γραμμικό μοντέλο με λεπτομέρειες) και τέλος κάνουμε τα renderings. Όχι το αντίστροφο.
*Μόνο στην κάτοψη φαίνονται οι αναλογίες. Τα renderings εντυπωσιάζουν αλλά και ''κρύβουν'' παγίδες.
-
Κατά την γνώμη μου, πρέπει (εκτός των άλλων) να αναθεωρήσεις και την θέση της τηλεόρασης.
Στο σημείο που είναι, κατ αρχήν θα σου την κρύβει όποιος κάθεται στον καναπέ, αλλά κυρίως, θα έχεις σημαντικό πρόβλημα θάμβωσης την ημέρα, αφού έχεις μια πολύ φωτεινή επιφάνεια (παράθυρο) ακριβώς πίσω από την οθόνη. Αν βλέπεις tv μόνο βραδυνές ώρες, έχει καλώς, αλλιώς θα αναγκαστείς να βάλεις κουρτίνα και .... αντίο θέα. -
@ streetKa2
Το θέμα είναι ότι αν αντιστραφεί η θέση τραπεζαρίας/σαλονιού πρέπει να μετακινηθεί και το τζάκι, πράγμα αδύνατο, γιατί εκεί με τη τραπεζαρία που έχω θα είναι πολύ κοντά στο τζάκι.
Θα ζητήσω κάτοψη άμεσα. Ευχαριστώ.
Τα renderings δίνουν απλώς μια ιδέα και όντως δε πρέπει να ενθουσιάζουν.
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Κατά την γνώμη μου, πρέπει (εκτός των άλλων) να αναθεωρήσεις και την θέση της τηλεόρασης.
Στο σημείο που είναι, κατ αρχήν θα σου την κρύβει όποιος κάθεται στον καναπέ, αλλά κυρίως, θα έχεις σημαντικό πρόβλημα θάμβωσης την ημέρα, αφού έχεις μια πολύ φωτεινή επιφάνεια (παράθυρο) ακριβώς πίσω από την οθόνη. Αν βλέπεις tv μόνο βραδυνές ώρες, έχει καλώς, αλλιώς θα αναγκαστείς να βάλεις κουρτίνα και .... αντίο θέα.Αυτό που λες λύνεται με τον τρόπο που το έχω κάνει και τώρα στο σπίτι μου με τη χρήση πάνελ αντί για κουρτινών αλλά και με τον καναπέ που σκοπεύει να γίνει γωνία. Αν και το σαλόνι είναι ανατολικό.
-
@ stubos
Ίσα ίσα. Η πηγή φωτός από πίσω δεν θα δημιουργεί αντανακλάσεις στην επιφάνεια της οθόνης και η τηλεόραση θα μπορεί να δουλεύει με χαμηλότερη φωτεινότητα, άρα πιο σωστά. Χώρια που θα υπάρχει και πρόβλεψη για σκίαση μέσω κουρτινών - ρολών.Παρόλα αυτά, η τηλεόραση όπως είναι στημένη στο σχέδιο (27'' ?) είναι λάθος, αλλά το κατάλαβε και ο Νίκος!
@Nikos!
Μάλλον δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ! Θα δημιουργήσεις ένα Τ ή Γ (ανάλογα με το χώρο), όπου η οριζόντια γραμμή θα είναι το πάσο της κουζίνας και η κάθετη η επιφάνεια του τραπεζιού. Θα υπάρχουν μόνο αντικριστές καρέκλες και όχι στο κεφάλι του τραπεζιού τουλάχιστον όταν λειτουργεί το τζάκι. Θα φροντίσεις να έχεις 1 μέτρο ελάχιστη απόσταση από το τζάκι. Έτσι και δεν θα καίγονται - ταλαιπωρούνται τα έπιπλα και οι άνθρωποι, αλλά θα έχεις αφήσει και οπτικό πεδίο (με την ανάλογη εστία) και για το σαλόνι. Σκέψου το. -
Απαραδεκτο εκ μερους του επαγγελματια να κανει πρωτα rendering και μετα κατοψη. Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις ο επαγγελματιας ιδως δεν ξερει καλα τη δουλεια και προκειμενου να εντυπωσιασει τον πελατη καταφευγει σε τετοια εντυπωσιακα τρικ. Αυτο που πρεπει να προσεξετε βασικα ειναι η κατανομη των χωρων και οι διαστασεις αυτων, πως θα ειναι η κουζινα και που, που θα ειναι το τζακι και πως. Πραγματα δλδ που δεν αλλαζουν. Τον καναπε μπορεις να τον βαρεθεις εκει που ειναι και να τον αλλαξεις θεση, την τραπεζαρια επισης. Η κουζινα ομως αν γινει και δεν σε βολευει, δεν θα σε βολευει μεχρι την επομενη ανακαινιση. Γι αυτο την κουζινα καλο ειναι να τη σχεδιασει καποιος που ειναι 'κουζινας', το τζακι καποιος που ειναι 'τζακας' και στο τελος να τα παρει η αρχιτεκτονας και να τα παντρεψει. Αυτα τα λιγα απο μενα. Το σπιτι πρεπει να ειναι διαμορφωμενο ετσι ωστε και το καθε μετρο να ειναι χρησιμο και αξιοποιησιμο.
Και για να γινουν ολα αυτα θες κατοψη και απ τη στιγμη που το σπιτι υπαρχει ηδη, πηγαινε επι τοπου με πασετο και δες τι θες και πως το θες.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τα λεφτα μιας Μ3 σε μια ψευτικη φωτογραφια....κλαψ
Φαντάζομαι τον pop με τη ferrari παρκαρισμένη δίπλα απο το τσαντίρι/αντίσκηνο.
BTW τα τζάκια τι στον πούτσο τα θέλετε ρε.
-
@ bibendum
Με προβλημάτισες.
Η επαγγελματίας πήρε τα σχέδια του σπιτιού κι αφού της είπαμε τι θέλουμε να κάνουμε, μας έκανε αυτή τη πρόταση.
Υπενθυμίζω ότι το σπίτι πάει για ανακαίνιση. Πράγμα που σημαίνει ότι το τζάκι είναι ήδη σε εκείνο το σημείο και η κουζίνα επίσης (όπου τώρα υπάρχει τοίχος μεταξύ κουζίνας/σαλονιού) και προφανώς δε μετακινούνται. Δηλαδή όσον αφορά τη θέση τους στο χώρο, τα θεωρούμε δεδομένα.
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
@Nikos!
Μάλλον δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ! Θα δημιουργήσεις ένα Τ ή Γ (ανάλογα με το χώρο), όπου η οριζόντια γραμμή θα είναι το πάσο της κουζίνας και η κάθετη η επιφάνεια του τραπεζιού. Θα υπάρχουν μόνο αντικριστές καρέκλες και όχι στο κεφάλι του τραπεζιού τουλάχιστον όταν λειτουργεί το τζάκι. Θα φροντίσεις να έχεις 1 μέτρο ελάχιστη απόσταση από το τζάκι. Έτσι και δεν θα καίγονται - ταλαιπωρούνται τα έπιπλα και οι άνθρωποι, αλλά θα έχεις αφήσει και οπτικό πεδίο (με την ανάλογη εστία) και για το σαλόνι. Σκέψου το.Αν και σπάνια χρησιμοποιώ το τζάκι (πχ φέτος με το ζόρι έκαψα 200 κιλά ξύλο) θα το σκεφτώ.
Βασικά δεν ανέφερα κάτι βασικό. Ο καναπές μου είναι περίπου 2 μέτρα (και 1,50 το άλλο 'Γ') ενώ η τραπεζαρία μου είναι 8θέσια και το τραπέζι (2,20) το οποίο ανοίγει μέχρι και 2,70 οπότε νομίζω ότι θα στριμώξει αρκετά τα πράγματα και όσοι θα τρώνε εκεί θα γίνουν...ψητοί . Θα διερευνήσουμε όμως κι αυτή τη πρόταση αν και προκύπτουν διάφορα θέματα με ένα επιπλέον όπως το που θα μπει η τηλεόραση.
Ευχαριστώ.
-
Κι εγώ σκέφτηκα ότι το σωστό θα ήταν η τραπεζαρία να είναι κοντά στην κουζίνα αλλά η θέση του τζακιού με αποθάρρυνε. Συμφωνώ με τη μείωση όσο γίνεται της μετωπικής επιφάνειας του τζακιού ή αν μείνει να αποτελέσει σημείο τοποθέτησης της τηλεόρασης (ίσως και σε εσοχή). Συμφέρει από πολλές πλευρές, είναι κεντρικά, δεν σου τρώει θέα αρκεί να μην είναι πολύ ψηλά ή πολύ ζεστά. Με κατάλληλη βάση μπορείς να την στρίβεις ώστε να βλέπεις και από τραπεζαρία. Δεν μπορείς όμως να δεις από έξω από τα παράθυρα (αν εκεί είναι βεράντα).
Είπα ήδη τις επιφυλάξεις μου για τα σκαμπώ/μπαράκι. Προτείνω κάτι που έχω δει και ζήσει, αρκεί να χωράει. Είτε στην άκρη του πάγκου είτε από τη μεριά του τοίχου να βγαίνει (δηλαδή η μία του πλευρά να είναι ο πάγκος ή ο τοίχος) τραπεζάκι, ίσως με κομμένες γωνίες για να μην ενοχλεί, στο οποίο χωράνε 3 καρέκλες και 4η λίγο στενά. Αυτό είναι πολύ βολικό, είσαι κοντά σε ψυγείο, πάγκο κλπ αλλά έχεις και αέρα και θέα. Τρως το πρωινό σου εύκολα και άνετα αλλά κάθονται παιδιά αν οι μεγάλοι είναι στην τραπεζαρία κλπ.
Και ο πάγκος να έχει χώρο από τη μεριά της κουζίνας και όχι από τη μεριά του σαλονιού. Εννοώ από μέσα να έχει ύψος πάγκου αλλά από έξω να έχει κι άλλο πάγκο πιο στενό και πιο ψηλά, κόβει λίγο τη θέα προς (αλλά όχι από) την κουζίνα και είναι βολικό για διακοσμητικά και πάσο.
Για μένα η θέση των ηχείων σε σχέση με τηλεόραση και θέα αποτελεί από τα πιο βασικά κριτήρια. Δυστυχώς στο τωρινό σπίτι η γυναίκα μου χάλασε λίγο τα σχέδια και ίσως και λόγω χώρου αυτό που ήθελα να μην είναι εφικτό. Προσπάθησε, αν σε ενδιαφέρει αυτό να το υπολογίσεις, ειδικά για να περάσεις και καλώδια κεραίας και ηχείων κρυφά, εντοιχισμένα.
Οι απόψεις μου σε γελοιωδώς απλό σχεδιάκι.
http://sketchtoy.com/34886847 -
Βλέπω εμφανίστηκε 'συνάδελφος' !
Εντυπωσιακότατο το αποτέλεσμα, ... αρκεί να αποδοθεί έτσι και στην πραγματικότητα!
Με πολλές παρατηρήσεις που έγιναν συμφωνώ, κάποιες μπορεί να μην έχουν κανένα πεδίο εφαρμογής στη δική σου περίπτωση. Παράδειγμα: Πάντα ήμουν υπέρ της κλειστής ή τουλάχιστον 'απομονωμένης' κατά κάποιο τρόπο κουζίνας, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όμως αυτά, μόνο εσείς ως ιδιοκτήτες τα ξέρετε ήδη, αλλά και θα τα δείτε στην πορεία.
Βασικό : Ακόμα και με τις κατόψεις στο χέρι, αν δεν πάρεις το μέτρο και μετρήσεις μόνος σου τα σημεία στα οποία θα τροποποιηθούν οι διαστάσεις τους, να δείς τα 'περάσματα' που αφήνουν και να φανταστείς την ουσιαστική λειτουργικότητα που θα σου παρέχουν, δεν πρόκειται να διαπιστώσεις αν κάποιες απο τις 'ευκολίες' που σχεδιάστηκαν, δεν θα καταλήξουν σε 'εμπόδια' ή θα 'στοιχίσουν' άνευ λόγου !
Σε κάθε περίπτωση, η συνεννόηση με τους σχεδιάζοντες-επιβλέποντες πρέπει να είναι συνεχής και απαιτούνται πάμπολλες διευκρινήσεις, αλλά και παρεμβάσεις στην εξέλιξη της ανακαίνισης, που μερικές φορές, ανατρέπουν ακόμα και μέρος του σχεδιασμού. Και η ανακαίνιση, με δεδομένο ότι έχει αρκετούς έως πολλούς περιορισμούς, εύκολα μπορεί να απογοητεύσει κάποιες απ΄τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη. Άλλωστε: ' Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό'!
Καλή επιτυχία Νίκο και ... καλή δύναμη!!! -
@ dbekos
Να εδώ, κι εγώ συμπάσχω μαζί σου.
Απλά επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο, θα βάλω έναν άνθρωπο ο οποίος θα επιβλέπει το συνεργείο ΤΟΥ.
Η κουζίνα πρέπει να ανοίξει και για λόγους πρακτικούς (είναι μικρή) αλλά κι επειδή είναι επιθυμία της συζύγου.
Η κοπέλα μας είπε πάντως ότι έχει κάνει μελέτη στο χώρο ώστε να μπορεί να υπάρχει η κατάλληλη κυκλοφορία και βασικά στο 3D που μας έδειξε, φαίνεται αυτό καλύτερα απ'οτι στα renderings.
Ελπίζω να αποδοθεί κι έτσι στο τέλος. Θα σας πω σε 4-5 μήνες.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ σκέφτηκα ότι το σωστό θα ήταν η τραπεζαρία να είναι κοντά στην κουζίνα αλλά η θέση του τζακιού με αποθάρρυνε. Συμφωνώ με τη μείωση όσο γίνεται της μετωπικής επιφάνειας του τζακιού ή αν μείνει να αποτελέσει σημείο τοποθέτησης της τηλεόρασης (ίσως και σε εσοχή). Συμφέρει από πολλές πλευρές, είναι κεντρικά, δεν σου τρώει θέα αρκεί να μην είναι πολύ ψηλά ή πολύ ζεστά. Με κατάλληλη βάση μπορείς να την στρίβεις ώστε να βλέπεις και από τραπεζαρία. Δεν μπορείς όμως να δεις από έξω από τα παράθυρα (αν εκεί είναι βεράντα).Βασικά έτσι ξεκινήσαμε, αλλά πρακτικά είναι αδύνατο.
Η τηλεόραση είναι εντάξει εκεί όπως τη μέτρησα γιατί είναι λίγο πιο χαμηλά και δεν εμποδίζει τη θέα προς τα έξω. Δηλαδή σκέψου ότι έρχεται στη νοητή ευθεία με το κάγκελο έξω, οπότε είναι ΟΚ.
To θέμα μου είναι που θα βάλω αποκωδικοποιητές κλπ. Ίσως ζητήσω ένα ραφάκι συρταρωτό από κάτω.
Είτε στην άκρη του πάγκου είτε από τη μεριά του τοίχου να βγαίνει (δηλαδή η μία του πλευρά να είναι ο πάγκος ή ο τοίχος) τραπεζάκι, ίσως με κομμένες γωνίες για να μην ενοχλεί
Οι απόψεις μου σε γελοιωδώς απλό σχεδιάκι.
http://sketchtoy.com/34886847Έτσι όπως έχει ανοίξει τη κουζίνα και από το πλάι δε γίνεται γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα που λέγεται κολώνα και ηλεκτρολογικός πίνακας (που έχει καλυφθεί με το κάδρο) και βρίσκονται δεξιά από αυτά τα ράφια που έχει προτείνει:
Η ερώτησή μου και ο προβληματισμός μου είναι άλλος.
Εκεί που θα χωθεί το ψυγείο, δε το βλέπω να 'αναπνέει' επαρκώς.
-
Το ψυγείο γενικά δεν έχει ανάγκη αν του αφήσεις λίγο χώρο πίσω από το ντουλάπι που είναι από πάνω του.
Τα μάτια και ο απορροφητήρας θα ήθελα να είναι στον τοίχο μακριά από το πάσο και για λόγους ασφαλείας (μειωμένη πρόσβαση σε άσχετους παιδιά και απόσταση ασφαλείας από καναπέδες), θορύβου (μακριά από τηλεόραση) αλλά και μειώνει την πρακτικότητα του πάσου. Που προτείνω να είναι διώροφο. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αρχικά ήμουν αντίθετος στην ανοιχτή κουζίνα γιατί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη τακτοποίηση και δυνατό, πολύ δυνατό απορροφητήρα...αλλά όπως είναι τώρα το σπίτι τελικά πρέπει να ανοίξει η κουζίνα γιατί είναι κάπως μικρή.Το άνοιγμα στην κολώνα του απορροφητήρα δείχνει ότι πρόκειται για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και δεν βγάζει έξω τις μυρωδιές.
Επίσης, με τον απορροφητήρα θα έχεις θόρυβο στο σαλόνι
(αλλά το τεράστιο θέμα θα είναι οι μυρωδιές της κουζίνας).Θα βάλετε σωλήνα εξαερισμού (από τον απορροφητήρα προς τα έξω) Φ140 ή και μεγαλύτερο αν είναι μακριά ο εξωτερικός τοίχος. Εκτός από το κλαπέ που έχει ο απορροφητήρας για να μη μπαίνει μέσα αέρας όταν φυσάει και δεν λειτουργεί ο απορροφητήρας, να βάλετε στο εξωτερικό άνοιγμα και γρίλιες που κλείνουν/πέφτουν (καλύτερες από σταθερές).
Θα μετριαστούν οι μυρωδιές και ο θόρυβος στο σαλόνι.
Θα έχετε πρόβλημα με το τζάκι όταν δουλεύει ο απορροφητήρας. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
κλαψ
Στο μυαλό μου είσαι.
Αν μπορω να φανταστω σωστα τον χωρο αυτη η αναικαινηση θα σου παει 150κ; 3 Μ3 δηλαδη.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
κλαψ
Στο μυαλό μου είσαι.
Αν μπορω να φανταστω σωστα τον χωρο αυτη η αναικαινηση θα σου παει 150κ; 3 Μ3 δηλαδη.
Όχι και 150Κ ρε συ.
Ένα 50άρι θα μας πάει με όλα μέσα (μαζί με το ΦΠΑ ).
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ