-
Τα μεγάλα ανοίγματα τα θεωρώ μόνο σαν πλεονέκτημα, αφού εξασφαλίζουν το περισσότερο δυνατό φυσικό φώς στο χώρο αλλά και προσωπικά μου δίνουν περισσότερη 'ψυχική ευεξία' .
Στην ανακαίνιση της μονοκατοικίας που είναι σε εξέλιξη, αν και είχα αξιοπρεπούς μεγέθους παράθυρα σε κάθε δωμάτιο ή 'ενιαίο χώρο' και αφού θα άλλαζα τα ξύλινα κουφώματα με νέα αλουμινίου, θεώρησα δεδομένο το να δημιουργηθούν 2-3 επιπλέον στην όλη οικοδομή, ενώ και τα υφιστάμενα παράθυρα θα μεγαλώσουν σε εμβαδόν κατά 20-50% επιπλέον.
Ζέστη-κρύο λόγω μεγάλων ανοιγμάτων??? Θερμομόνωση στους τοίχους και θερμοδιακοπή στα αλουμίνια. Για μένα το φώς και -αν υπάρχει- η θέα, δεν είναι ποτέ αρκετά !!! Τα υπόλοιπα, ... έπονται.Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πρώτα βάφεται το σπίτι και μετά μπαίνουν τα έπιπλα κουζίνας ή το αντίθετο;Αν δεν κάνω λάθος, γίνεται η προεργασία και το 1ο χέρι στο βάψιμο και μετά την τοποθέτηση των ντουλαπιών ακολουθεί το τελευταίο χέρι. Το πρόβλημα του λερώματος είναι ανησυχητικό μόνο στην περίπτωση που δεν έχει βαφεί τελικά και το ταβάνι, πράγμα απίθανο.
Αλλιώς, ο ελαιοχρωματιστής πρέπει να είναι 'σκιτζής' για να μην φροντίσει να τα καλύψει με το 'ψιλο-νάυλον' και να καταφέρει να λερώσει έστω και τα πλαινά με τα 'κοψίματα'. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για μένα το φώς και -αν υπάρχει- η θέα, δεν είναι ποτέ αρκετά !!! Τα υπόλοιπα, ... έπονται.Μαζί σου κι εγώ! Location, θέα/ορατότητα/φως (και προσανατολισμός) μετά όλα τα άλλα.
-
Ντουζιέρα γυαλινη πορτα και γυαλινη πλευρα.
Στο σπιτι στο νησι οι δικοι μου βαλανε μια τετραγωνη βαση στο μπανιο. Φυσικα δεν βαλανε πορτα η γυαλι απο τις δυο μεριες (αλλες δυο ειναι με πλακακια στην γωνια του μπανιου). Αποτελεσμα οταν κανουμε μαπνιο να γινεται χαμος με το νερο αν πεταγεται παντου. Κοιταζω να βαλω γυαλινη πορτα και γυαλινο (κρυσταλο η οχι κρυσταλο δεν χρειαζεται να ειναι πολυτελειας).
Αχω κοιταξει τοπικα(εν ΗΠΑ) αλλα δεν ξερω πως δουλευει το συστημα στην Ελλαδα.
Σκεφτομαι κατι τετοιο:
http://vigoindustries.com/product/32_x_ ... 011clch32#
Θα δουλεψει;
Τι προτεινετε αν κατι διαφορετικο;Κοστος (για να εχω και μια ιδεα)
Χαρετισμους
Νικος
-
Σε ξενοδοχείο που πήγα πρόσφατα είχανε ορθογώνια ντουζιέρα η οποία είχε τοίχο από τις 3 πλευρές της και κρύσταλλο με συρόμενη πόρτα από μπροστά. Παρά το γεγονός πως το υδρομασάζ που είχε το ντους σημάδευε ακριβώς στην συρόμενη πόρτα, έξω δεν έπεφτε σταγόνα. Πρόσεξα πως είχαν βιδώσει το πλαίσιο στα πλαϊνά και φυσικά είχαν βάλει γύρω γύρω
αδιάβροχη σιλικόνη. Σε συνδυασμό με τα λαστιχάκια που είχε η συρόμενη πόρτα δεν περνούσε τίποτα έξω. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ντουζιέρα γυαλινη πορτα και γυαλινη πλευρα.Στο σπιτι στο νησι οι δικοι μου βαλανε μια τετραγωνη βαση στο μπανιο. Φυσικα δεν βαλανε πορτα η γυαλι απο τις δυο μεριες (αλλες δυο ειναι με πλακακια στην γωνια του μπανιου). Αποτελεσμα οταν κανουμε μαπνιο να γινεται χαμος με το νερο αν πεταγεται παντου. Κοιταζω να βαλω γυαλινη πορτα και γυαλινο (κρυσταλο η οχι κρυσταλο δεν χρειαζεται να ειναι πολυτελειας).
Σκεφτομαι κατι τετοιο:
Θα δουλεψει;
Χαρετισμους
Νικος
Πάρε μια κουρτίνα. σε 2 λεπτά την περνάς και είσαι κύριος.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
γίνεται η προεργασία και το 1ο χέρι στο βάψιμο και μετά την τοποθέτηση των ντουλαπιών ακολουθεί το τελευταίο χέρι. Το πρόβλημα του λερώματος είναι ανησυχητικό μόνο στην περίπτωση που δεν έχει βαφεί τελικά και το ταβάνι, πράγμα απίθανο.- 1
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σε ξενοδοχείο που πήγα πρόσφατα είχανε ορθογώνια ντουζιέρα η οποία είχε τοίχο από τις 3 πλευρές της και κρύσταλλο με συρόμενη πόρτα από μπροστά. Παρά το γεγονός πως το υδρομασάζ που είχε το ντους σημάδευε ακριβώς στην συρόμενη πόρτα, έξω δεν έπεφτε σταγόνα. Πρόσεξα πως είχαν βιδώσει το πλαίσιο στα πλαϊνά και φυσικά είχαν βάλει γύρω γύρω
αδιάβροχη σιλικόνη. Σε συνδυασμό με τα λαστιχάκια που είχε η συρόμενη πόρτα δεν περνούσε τίποτα έξω.Εγω εχω τοιχο στις δυο μεριες. (τις δυο που συναντωνται στη γωνια 90 μοιρων). Οποτε εχω τις αλλες δυο μεριες που συναντωνται σε γωνια 90 μοιρων να καλυψω.
Ντουζιέρα γυαλινη πορτα και γυαλινη πλευρα.
Στο σπιτι στο νησι οι δικοι μου βαλανε μια τετραγωνη βαση στο μπανιο. Φυσικα δεν βαλανε πορτα η γυαλι απο τις δυο μεριες (αλλες δυο ειναι με πλακακια στην γωνια του μπανιου). Αποτελεσμα οταν κανουμε μαπνιο να γινεται χαμος με το νερο αν πεταγεται παντου. Κοιταζω να βαλω γυαλινη πορτα και γυαλινο (κρυσταλο η οχι κρυσταλο δεν χρειαζεται να ειναι πολυτελειας).
Σκεφτομαι κατι τετοιο:
Θα δουλεψει;
Χαρετισμους
Νικος
Πάρε μια κουρτίνα. σε 2 λεπτά την περνάς και είσαι κύριος.
Πηρα κουρτινα αλλα δεν μπορουσα να την κανω σε γωνια 90 μοιρων. Οποτε τα νερα πηγαινανε παντου. Πηρα ενα σαν συρμα απο το ΙΚΕΑ και εβαλα κουρτινα αλλα ειναι μονο στην μια μερια. οποτε η αλλη μερια γινεται πλημυρα.
Ευχαριστω για τις ιδεες
Νικος
-
Υπάρχει σωλήνας ή ράγα σε σχήμα 'Γ', που πιάνει και τις 2 πλευρές.
-
Υπαρχουν κουρτινες με σωληνα ετοιμο για 90 μοιρες γωνια. Συνηθως ειναι αρθρωτοι οι σωληνες, 2 κομματια ευθεια, 1 κομματι κουρμπα. Κρατα την κουρτινα που εχεις και παρε αλλο σωληνα. Κοβις τις ευθειες στις διαστασεις που θες, βιδωνεις βασεις στον τοιχο και εισαι ετοιμος.
οπως αυτο:
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Υπαρχουν κουρτινες με σωληνα ετοιμο για 90 μοιρες γωνια. Συνηθως ειναι αρθρωτοι οι σωληνες, 2 κομματια ευθεια, 1 κομματι κουρμπα. Κρατα την κουρτινα που εχεις και παρε αλλο σωληνα. Κοβις τις ευθειες στις διαστασεις που θες, βιδωνεις βασεις στον τοιχο και εισαι ετοιμος.οπως αυτο:
Σε ´π´ υπαρχει τιποτα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
:whistlink: >Υπαρχουν κουρτινες με σωληνα ετοιμο για 90 μοιρες γωνια. Συνηθως ειναι αρθρωτοι οι σωληνες, 2 κομματια ευθεια, 1 κομματι κουρμπα. Κρατα την κουρτινα που εχεις και παρε αλλο σωληνα. Κοβις τις ευθειες στις διαστασεις που θες, βιδωνεις βασεις στον τοιχο και εισαι ετοιμος.οπως αυτο:
Σε ´π´ υπαρχει τιποτα?
Ναι, παιρνεις 2 σετ απο Γ και πετας τη μια ευθεια σωληνα και 2 περισσευομενες βασεις για τοιχο.
Οτι αλλο θες ρωτα. -
Βέβαια σε Π δεν αποκλείεται να κρεμάσει...
(μήπως αυτή η κουβέντα μαζί με τις απορίες του βλακο-ντρίφτερ για κρεβάτια ταιριάζει περισσότερο στα Μαστορέματα; )
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Βέβαια σε Π δεν αποκλείεται να κρεμάσει...(μήπως αυτή η κουβέντα μαζί με τις απορίες του βλακο-ντρίφτερ για κρεβάτια ταιριάζει περισσότερο στα Μαστορέματα; )
Κρεμάει αλλά άμα του πετάξεις 2 ούπατ ακριβώς μετά τις στροφές (επί της μεγάλης πλευράς, είναι τζέτ (απλά τότε η κουρτίνα ανοίγει μέχρι τις στροφές).
-
Εφοσον ο σωληνας ειναι σε μια αποστση απο το ταβανι, μια βιδουλα στο ταβανι, μικρο γαντζακι και αορατη πετονια σε μια γωνια. 1/3 της κουρτινας απο τη μια, 2/3 απο την αλλη, plenty χωρος για να την ανοιγεις και να την κλεινεις, χωρις να κρεμασει ποτε.
Εναλλακτικα, τις 2 βασεις που ειπα οτι τις πετας, τις φυλας και αντικαθιστας τις πρωτες, οταν πια οι επαφες τους με τη σωληνα χαλασουν.
-
η καλυτερη οικονομικη λυση ειναι οι σολινες Γ η Π που βαλατε πιο πανω. τετοιο εβαλα και εγω.
για να μην κρεμασει σε 'περιεργες καταστασεις' εβαλα μια μικρη ασιμι αλυσιδα απο φωτιστικο.
ειναι ωραιο να βαλεις τζαμι γυρο γυρο, οπως σε ξενοδοχεια, αλλα δεν ειναι επικινδυνο?
λιγο να γλυστρησεις θα πεσεις πανω στο τζαμι και θα γινεις φετες. -
Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ συνηθισμένο πράμα το περίβλημα ντουσιέρας σε γωνία. Το έχουν σε πολλά ξενοδοχεία αλλά και σε σπίτια. Τζαμαρία/κούφωμα σε σχήμα Γ. Η κάθε πλευρά διαθέτει εσωτερικό συρόμενο τμήμα(περίπου το μισό). Όταν είναι ανοιχτό οι πιο χοντροί δυσκολεύονται να μπούνε από το άνοιγμα. Κλειστό δεν περνάει νερό έξω.
-
Από την στιγμή που θα βάλεις κουρτίνα, η παρακάτω λύση είναι μονόδρομος. Ουσιαστικά φτιάχτηκε για κουρτίνες κλασικές, αλλά θεωρώ πως έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι από αλουμίνιο (άρα δεν σκουριάζει), βιδώνει στην οροφή (άρα δεν κρεμάει ποτέ και μπορεί να καλύψει μεγάλη γκάμα σχημάτων). Υπάρχουν γωνίες 90ο και ευθύγραμμα τμήματα σε διάφορα μήκη, τα οποία φυσικά κόβονται με ένα σιδεροπρίονο και προσαρμόζονται στις επιθυμητές διαστάσεις.
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=28909
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=13715
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=1748
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις τα ανάλογα κλίπς http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=9830
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
η καλυτερη οικονομικη λυση ειναι οι σολινες Γ η Π που βαλατε πιο πανω. τετοιο εβαλα και εγω.
για να μην κρεμασει σε 'περιεργες καταστασεις' εβαλα μια μικρη ασιμι αλυσιδα απο φωτιστικο.
ειναι ωραιο να βαλεις τζαμι γυρο γυρο, οπως σε ξενοδοχεια, αλλα δεν ειναι επικινδυνο?
λιγο να γλυστρησεις θα πεσεις πανω στο τζαμι και θα γινεις φετες.Εγώ στη ντουζιερα έχω καμπίνα, όπως στα ξενοδοχεία. Το τζαμι δεν ειναι απλό τζαμακι παλιού παραθύρου, ειναι κρύσταλλο ασφαλείας, ψημένο, δεν σπάει όσο εύκολα νομίζεις.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ συνηθισμένο πράμα το περίβλημα ντουσιέρας σε γωνία. Το έχουν σε πολλά ξενοδοχεία αλλά και σε σπίτια. Τζαμαρία/κούφωμα σε σχήμα Γ. Η κάθε πλευρά διαθέτει εσωτερικό συρόμενο τμήμα(περίπου το μισό). Όταν είναι ανοιχτό οι πιο χοντροί δυσκολεύονται να μπούνε από το άνοιγμα. Κλειστό δεν περνάει νερό έξω.Προς τα εκει τεινω και εγω.
Η μονη ερωτηση ειναι οι διαστασεις αλλα αυτο πρεπει να το κανω οταν φτασω στο σπιτι.
Από την στιγμή που θα βάλεις κουρτίνα, η παρακάτω λύση είναι μονόδρομος. Ουσιαστικά φτιάχτηκε για κουρτίνες κλασικές, αλλά θεωρώ πως έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι από αλουμίνιο (άρα δεν σκουριάζει), βιδώνει στην οροφή (άρα δεν κρεμάει ποτέ και μπορεί να καλύψει μεγάλη γκάμα σχημάτων). Υπάρχουν γωνίες 90ο και ευθύγραμμα τμήματα σε διάφορα μήκη, τα οποία φυσικά κόβονται με ένα σιδεροπρίονο και προσαρμόζονται στις επιθυμητές διαστάσεις.
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... &iID=28909
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... &iID=13715
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... w&iID=1748
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις τα ανάλογα κλίπς http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... w&iID=9830
Αυτη ειναι σιγουρα πολυ πιο απλη και οικονομικη λυση. Αλλα το σπιτι ειναι ψηλο ταβανο οποτε πρεπει να βρουμε κουρτινα μπανιου πολυ μακρια. Επισης μια και η βαση ειναι σχετικα μικρη ακομα οταν κανει καποιος ντους μπορει να σπρωχνει την κουρτινα.
Ρε που εμπλεξα..
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.
ΥΓ: Τελικα η ντουζιερα εχει μια τετραγωνη βαση (ασπρη) Ειναι μικροσκοπικη(τετραγωνη). Μια και κανουμε την κινηση για κουφωμα συρωμενο θα προσπαθησω να αλλαξω την βαση με καποια αλλη παραληλογραμμη και μετα να βαλουμε ενα συρωμενο κουφωμα. Η πιο ακριβη λυση αλλα θα ειναι η πιο ανετη χωρις να ακουω τα παραπονα απο την κορη και τη συζυγο.
Αντε παλι οι διακοπες θα ειναι το κυνηγι του ταδε και του δεινα...Νικος
-
Ξεκίνησε το 'μέγιστο εγχείρημα' !
Πρίν :Σήμερα :
ΥΓ-1:Τα κουσούρια της παλαιότητας σε όλη την οικοδομή (1961), που επιμελώς κρύβαμε και συμμαζεύαμε με την για να μην γίνονται αντιληπτά στον επισκέπτη, παρά την αξιόλογη ανακαίινιση του 1992, αδιαμφισβήτητα υπήρχαν.
Για αυτό και είπαμε να πάμε σε τόσο σοβαρές και εκτεταμένες εργασίες επισκευής-ανακαίνισης, ώστε να μην έχουμε 'τύψεις ' ότι γινόταν κάτι 'καλύτερο' και, αν και το βλέπαμε, .. το αφήσαμε, εντός προυπολογισμού πάντα!
ΥΓ-2: Επιπλέον, θα δημιουργηθούν και νέες 'κατασκευές' σε κήπο και ταράτσα, για χαλάρωση, ηρεμία και .... !!!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ