-
Στην τριτη παρτουζα το χεις παρει στο χερι
Οχι ρε, δε θα παρω ικεα
-
Το φαντάστηκα!
Στην αρχή θα ενισχύσεις τις γωνίες με κάτι τέτοιο:
που θα ενισχύσει σημαντικά την στιβαρότητα της κατασκευής, κι αν δεις ότι κουνάει θα αφαιρέσεις τα πόδια (θα χαμηλώσει αλλά και τώρα κοιμάσαι στο δάπεδο!).
Μόλις το γαμήσαμε και ψόφησε...
-
Ρε Παναγιώτη, γιατί δεν παίρνεις ξύλα και να το φτιάξεις εσύ;
-
Δε θα βγει ωραιο ρε σινανάι, ασε οπυ θες και χωρο για να φτιαξεις πραγματα κι εγω εχω μονο το μπαλκονι.
-
Έχοντας ασχοληθεί με κανα-δυο κρεβάτια και γενικά επιπλάκια κτλ φίλων, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις, να βγει κάτι ωραίο. Αλλά ok, δεκτό κι αυτό περί χώρου, αν και απλά κλείνεις ένα δωμάτιο, π.χ., τρίβεις ό,τι τρίψεις εκεί μέσα και καθαρίζεις. Τέσπα... Τίποτε σε μεταχειρισμένο; Από κάνα παζάρι π.χ. κτλ; Ξέρω ότι παίζουν γενικά τέτοιες φάσεις, π.χ. Γερμανία σίγουρα. Εκεί όχι;
Πολλά 'π.χ.' έβαλα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ρε Παναγιώτη, γιατί δεν παίρνεις ξύλα και να το φτιάξεις εσύ;Καλη ιδεα. Σανιδες αντικολλητης ξυλειας 200χ15χ2,5 για το κρεβατι και 2 εγκαρσιες 25χ5χ το φαρδος του κρεβατιου μειον 10 εκατοστα για ποδια. Τριψιματακι, βερνικακι και εισαι ετοιμος.
-
http://www.apartmenttherapy.com/look-di ... -sto-50269
-
Πολυ γαματο ρε μπλαστερ αλλα μιλας για αλλα επιπεδα προσφυσης
-
Επίσης αδύνατο να καθαριστεί από κάτω οπότε back to square one...
-
Γαματη hipsterια αν εχεις προχειρες δυο τρεις τετοιες βιβλιοθηκες
http://www.instructables.com/id/Raised- ... r-Storage/
-
Μερικα points:
Οι ευρωπαλετες εχουν διασταση 120χ80, αυτες θες για το κρεβατακι που μας δειχνεις στο αρχικο σου ποστ. Δυο ενωμενες κατα μηκος κ απο κατω τους δυο ενωμενες στο πλατος = 2μ μηκος, 1,6μ πλατος στο κατω σημειο κ 2,40 στο πανω σημειο (η κατοψη φτιαχνει ενα Τ) για να εχεις κ δυο κομοδινα στην ακρη.
Καθαρισμα απο κατω: δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο με ενα κονταρι κ καποια απο αυτες τις 'σκουπες' με τα αντιστατικα πανακια. Αλλη επιλογη, μονη στρωση (σε υψος) παλετας, πανω σε ροδακια, οπως θα δειξω πιο κατω*****. Τα ροδακια οχι μονο στις γωνιες αλλα κ κεντρο, για να στηριζουν.
Παλετα καινουρια, θελει ασταρωμα κ μετα μπογια. Εγω την εβαψα με πιστολι αερος αλλα κ με ενα ρολο+πινελο θα κανεις δουλεια, απλα θα παιδευτεις στα εσωτερικα κομματια.
Παλετα χρησιμοποιημενη θελει τρελο τριψιμο, να ειναι σχετικα καθαρη κ οχι μεσα στη μπιχλα, κ να αποφυγεις τις chemically treated γιατι εχουν περιεργα χημικα μεταξυ των οποιων νομιζω κ φορμαλδεΰδη...Κ μετα παλι ασταρωμα κ μπογια.
*****το τραπεζακι μου:
-
Και εγώ σε τύπου ΙΚΕΑ θα πήγαινα. Το να βρεις 'καλές' παλέτες που να μην είναι βουτηγμένες στα χημικά και μέσα στην μπίχλα το θεωρώ λίγο δύσκολο. Συν το γεγονός που αναφέρθηκε πως θα είναι μεγάλο ζόρι το καθάρισμα. Στην χειρότερη θα επέλεγα να κάνω καμιά κατασκευή δική μου, ώστε να είναι και στα μέτρα μου και να είναι και καλύτερη η ξυλεία.
-
Αυτο για τις παλετες με το chemical treatment το βρηκα και στολινκ που εβαλα, δες το:)
-
Το ειδα, το ιδιο πραγμα λεμε: ή μη επεξεργασμενες, ή thermally treated, οχι χημικα επεξεργασμενες. Ετσι κ αλλιως εσυ δεν θα τις εχεις εξω να τρωνε καιρικες συνθηκες κ ζωυφια κλπ κλπ, αλλα μεσα κ μαλιστα βαμμενες.
Κ αφου πιασαμε το τραπεζακι, ιδου ολο το σαλονι:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 2192_n.jpg
καταφερα σε 20 τμ να χωρεσω καναπε 3χ2,80μ κ τραπεζαρια 1,20 μηκος.
-
Πέτα ένα στρώμα στο πάτωμα ρε μάστορα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ αφου πιασαμε το τραπεζακι, ιδου ολο το σαλονι:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 2192_n.jpg
καταφερα σε 20 τμ να χωρεσω καναπε 3χ2,80μ κ τραπεζαρια 1,20 μηκος.
Συμπαθητικο θα ελεγα.
-
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πολύ καλό κτηριάκι. Εξοχικό σπίτι στο Henne της Δανίας, απ' τους Mette Lange Architects.
-
Καλό να είσαι τρέντης με παλέτες, κασόνια και κούτες ΝΟΥΝΟΥ, αλλά η δικαιολογία ότι δεν χωράει το κρεβάτι από τις σκάλες είναι αστεία, όταν υπάρχουν χιλιάδες κρεβάτια που πωλούνται σε τάβλες.
Σε αλλαγή υπνοδωματίου, το δικό μου υπέρδιπλο ξύλινο και βαρύ κρεβάτι το έλυσα μόνος μου, το κουβάλησα μόνος μου και το έδεσα μόνος μου (ο μηχανισμός αποθηκευτικού χώρου ήθελε 4 χέρια, το πώς τα κατάφερα με 2 δεν κατάλαβα ακόμα ). -
Τι ακυρίλα είναι αυτή που πέταξες τώρα
Είχα αγοράσει κρεβάτι το οποίο όπως ήρθε δεν χώραγε να ανέβει. Η μεταφορική λοιπόν μου είπε ότι μπορεί να μου το αφήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας, και να το ανεβάσω στον τέταρτο μόνος μου, αν τα κατάφερνα κομμάτι-κομμάτι αφού ανοίξω το δέμα, αυτοί ΔΕΝ το ανέβαζαν.
Προφανώς, επειδή δεν πλήρωσα για να ανεβάσω εγώ το κρεββάτι (και δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσω τέτοιο βάρος απ τις σκάλες), όπως ήρθε γύρισε και μου έκαναν refund.
Επίσης προφανώς υπάρχουν κρεβάτια τα οποία χωράνε, δεν είναι αυτό το θέμα μας, ούτε κοιτάω αυτή την λύση λόγω προβλήματος της μεταφορικής, απλά επί του παρόντος τα λεφτά του κρεβατιού τα έφαγα σε κάτι απίθανα ταξίδια και κρασιά λέω να τη βγάλω στη φτήνιαΠαμ παρακάτου τώρα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ