-
Δίσκο για inox πάρε, οι μπετόβεργες είναι πολύ σκληρές και θα τρως τον απλό του σιδήρου σαν ψωμί.
Αν γίνεται, δανείσου ένα ψαλίδι. Πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη λύση!
Dremel όχι. Προσπάθησε και θα καταλάβεις. -
Καλύτερα με τροχό. Το ψαλίδι θα σε βοηθήσει μόνο στις λεπτές μπετόβεργες για τις χοντρότερες δεν θα τα καταφέρεις μια και τα σίδερα είναι όρθια και δεν βολεύουν να βοηθήσεις με πόδια και βάρος σώματος κατά το κόψιμο. Αν μείνουν εκτεθειμένες στην ατμόσφαιρα οι άκρες από το κόψιμο καλό είναι να τις μονώσεις για να μην έχεις οξείδωση που με τον καιρό θα εισχωρήσει και εντός της πλάκας.
-
Φτιάχνω μία σοφίτα στο σπίτι. Από πάνω έχει σκεπή με μεταλλικό σκελετό και κεραμύδια. Στην μόνωση της σκεπής, μπαίνει κάτω από τα κεραμύδια ασφαλτόπανο, μετά πετροβάμβακας και μετά το εσωτερικό ξύλο (που φαίνεται από μέσα).
Νομίζετε ότι είναι αρκετό για θερμομόνωση. Η σοφίτα δεν θα έχει μεγάλο ύψος (2.20 στην κορυφή) και φοβάμαι μήπως έχει πολύ ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Κάποια πρόταση για έξτρα μονωτικό? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Φτιάχνω μία σοφίτα στο σπίτι. Από πάνω έχει σκεπή με μεταλλικό σκελετό και κεραμύδια. Στην μόνωση της σκεπής, μπαίνει κάτω από τα κεραμύδια ασφαλτόπανο, μετά πετροβάμβακας και μετά το εσωτερικό ξύλο (που φαίνεται από μέσα).
Νομίζετε ότι είναι αρκετό για θερμομόνωση. Η σοφίτα δεν θα έχει μεγάλο ύψος (2.20 στην κορυφή) και φοβάμαι μήπως έχει πολύ ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Κάποια πρόταση για έξτρα μονωτικό?Εξ' ορισμού η σοφίτα θα είναι το πιο ζεστό μέρος το καλοκαίρι. Νόμιζω όμως οτι εαν τα κάνεις όλα αυτά θα είσαι σε καλό σημείο.
Φρόντισε να έχεις καλό έξαερισμό για το καλοκαίρι αλλίως θα γίνει θερμοκήπιο -
Για εξαερισμό ε΄χει 2 μεγάλα παράθυρα (ανατολή-δύση) για να κάνει και ρεύμα αν ανοιχτούν μαζί.
-
Φτιάχνω και εγώ σοφίτα και τα ίδια μου είπε ο στεγάς οτι θα κάνει και δεν είμαι σίγουρος έαν θα είναι αρκετά. Εμένα θα είναι όλη ξύλινη και αναρωτιεμαι εαν μπορεί να μπεί dow από κάτω ή κάτι τέτοιο, το κακό ειναι οτι είναι που είναι χαμηλή έτσι θα χάσω και άλλο ύψος. Εαν γίνει κάτι καλύτερα να γίνει από πάνω
-
Αν άφηνες μια 10αριά πόντους από το κεραμίδι ως το ασφαλτόπανο δεν θα είχες μεγάλο πρόβλημα μόνωσης, αλλά θα έκαναν παρέλαση τα πουλιά.
Πρόσεξε να μπεί σανίδα με αρκετό πάχος, όχι αυτά τα συνηθισμένα 5-6 χιλιοστά. Επίσης βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κενά στον πετροβάμβακα ή, αν υπάρχουν, γέμισέ τα αφρό. Αν γίνεται, άφησε ένα κενό (με μεταλλική σήτα στο πλάι), να κυκλοφορεί αέρας κάτω από τα κεραμίδια.
Σε συνδυασμό με τα, καλυμμένα με σήτα, παράθυρα, δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι. -
Ηλία, διαθέσιμο ύψος δεν έχω και δεν θέλω να χάσω από το εσωτερικό. Αυτό με το κένό μου ακούγεται καλύτερα. Έστω και 1-2 εκατοστά.
Τι άλλο μονωτικό υλικό μπορεί να μπεί ενδιάμεσα? -
Αν εννοείς μεταξύ κεραμιδιού - ασφαλτόπανου πολλά, αλλά καλύτερο από τον αέρα τπτ! Έστω +2 εκατοστά, αλλά μη νομίσεις ότι θα μετρήσει και κανένας το συνολικό ύψος της οικοδομής - εκτός και ο περιορισμός του ύψους είναι από άλλο λόγο.
Εναλλακτικό του πετροβάμβακα, παίζει; Πλάκες ηρακλείτη, πχ; Αυτές θα μπορούσαν να αφήσουν ένα μικρό κενό (1-2 cm, πχ) από τις σανίδες του ταβανιού, με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, αλλά νομίζω ότι ο πετροβάμβακας δεν είναι και τόσο σκληρός ώστε να σταθεί ψηλά. Θα μπορούσες να έχεις, με τη σειρά: Ταβάνι 2,5 cm + κενό 2 cm + μόνωση 2,5 cm + ασφαλτόπανο (με το εμποτισμένο καδρόνι του) 2,5 - 3 cm + τα οριζόντια εμποτισμένα καδρόνια για τα κεραμίδια 5 cm, συνολικά 15 cm + το κεραμίδι. Δεν είναι πολύ.
Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε να γίνει καλό κλείσιμο γύρω γύρω, ώστε να αποφύγεις πουλιά και νυχτερίδες.
Καλή περίπτωση (που σου ανεβάζει το κοστολόγιο αλλά και το εσωτερικό ύψος) είναι τα παράθυρα της οροφής. Παίζει;
Α, κρύο το χειμώνα δεν παίζει, εγώ στη δική μου κατάργησα το καλοριφέρ: το είχαμε μόνιμα κλειστό. -
Αν έχεις ανοιχτή εσωτερική σκάλα με το υπόλοιπο σπίτι όλη η ζέστη ανεβαίνει επάνω και δεν θα έχεις πρόβλημα το χειμώνα (όπως ο Ηλίας).
Για το καλοκαίρι βάλε τουλάχιστον 5-8 πόντους μόνωση. Είναι πολύ δύσκολο να μειώσεις τη θερμοκρασία από 60-70 βαθμούς στα κεραμίδια στους 25-30 βαθμούς στην εσωτερική πλευρά της στέγης. Αλλιώς θα καίγεσαι εκεί πάνω.
-
ξέρεις κάποιος πως μπορώ να 'κόψω' σενάζ ;
Εαν χρησιμοποιηθεί κομπρεσσέρ δεν θα τινάξει και τα τούβλα ;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
ξέρεις κάποιος πως μπορώ να 'κόψω' σενάζ ;Εαν χρησιμοποιηθεί κομπρεσσέρ δεν θα τινάξει και τα τούβλα ;
Με τροχό.
Με δίσκο για πέτρα αρχικά, και ίσως για σίδερο αν έχει αρκετό οπλισμό. -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Με τροχό.
Με δίσκο για πέτρα αρχικά, και ίσως για σίδερο αν έχει αρκετό οπλισμό.Ο Τροχός για πέτρα θα καταφέρει να κόψει και μικρό οπλισμό ή
να τον αλλάζω οπότε βρίσκω σίδερο ;Ο τροχός για σίδερο θα κόψει την πετρα ;
-
Με τροχό.
Με δίσκο για πέτρα αρχικά, και ίσως για σίδερο αν έχει αρκετό οπλισμό.Ο Τροχός για πέτρα θα καταφέρει να κόψει και μικρό οπλισμό ή
να τον αλλάζω οπότε βρίσκω σίδερο ;Ο τροχός για σίδερο θα κόψει την πετρα ;
Ναι, και οι δύο τύποι κόβουν πέτρα και σίδερο, αλλά όχι με την καλύτερη δυνατή απόδοση.
Αν είναι μικρά τα σιδεράκια (που συνήθως είναι), άσε πάνω τον τροχό για πέτρα. Θα τα κόψει αλλά μην τον πιέσεις πολύ δυνατά. Θα έχει και λίγο μεγαλύτερη φθορά, αλλά από το άλλαξε - ξανάλλαξε μικρό το κακό. -
Thanks
-
Αν το κάνεις, μην ξεκινήσεις δίχως χονδρά μακριά μανίκια και μπατζάκια, ΚΑΛΑ γάντια και ΚΑΛΗ προστασία για τα μάτια. Οι δίσκοι σπάνε αν στραβώσουν και βγάζουν μάτια για πλάκα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν το κάνεις, μην ξεκινήσεις δίχως χονδρά μακριά μανίκια και μπατζάκια, ΚΑΛΑ γάντια και ΚΑΛΗ προστασία για τα μάτια. Οι δίσκοι σπάνε αν στραβώσουν και βγάζουν μάτια για πλάκα.Και κόβουν χέρια για πλάκα... Ενός παιδιού που δούλευε κάποτε στον πατέρα μου, του τραβούσαν τους τένοντες που είχαν μαζευτεί στη μασχάλη για να τους ξαναράψουν πιο πάνω απ' τον καρπό του...
Προσοχή, ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αν το κάνεις, μην ξεκινήσεις δίχως χονδρά μακριά μανίκια και μπατζάκια, ΚΑΛΑ γάντια και ΚΑΛΗ προστασία για τα μάτια. Οι δίσκοι σπάνε αν στραβώσουν και βγάζουν μάτια για πλάκα.
Και κόβουν χέρια για πλάκα... Ενός παιδιού που δούλευε κάποτε στον πατέρα μου, του τραβούσαν τους τένοντες που είχαν μαζευτεί στη μασχάλη για να τους ξαναράψουν πιο πάνω απ' τον καρπό του...
Μάλλον θα βρώ κάποιον να το κάνει για μένα....
-
Και κόβουν χέρια για πλάκα... Ενός παιδιού που δούλευε κάποτε στον πατέρα μου, του τραβούσαν τους τένοντες που είχαν μαζευτεί στη μασχάλη για να τους ξαναράψουν πιο πάνω απ' τον καρπό του...
Μάλλον θα βρώ κάποιον να το κάνει για μένα....
Ε καλά, μην τρελαίνεσαι κιόλας... Τι είναι ακριβώς που θες να κάνεις;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ε καλά, μην τρελαίνεσαι κιόλας... Τι είναι ακριβώς που θες να κάνεις;
Ο κτίστης έφτιαξει ένα τοίχο γύρω στα 20 cm πιο μακρύ,
με αποτέλεσμα να πρέπει να σπάσω τα τούβλα (ευκολο) και να
κόψω το σενάζ (το δύσκολο)Το λάθος δεν έγινε με δική του ευθύνη και τώρα έφυγε σε άλλη οικοδομή,
οπότε πρέπει να το κάνω μόνος μου....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ