-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Να σου δείξω κάτι επεκτάσεις στο Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλησσίων και Γέρακα που έκανε το ΠΑΣΟΚ πριν 30-35 χρόνια να δεις τι κούκλες είναι...
Κάνε σύγκριση, μεταξύ των περιοχών με τα ψηλά κτίρια και αυτών με τα χαμηλά.
βασικα δεν εχεις εμπηρειες και νομιζεις οτι ειναι καλα, τα ψηλα κτηρια ειναι καλα για αυτους που τα πουλανε αλλα να ζεις εκει εχει πολλους κινδυνους. προφανως γιατι σε υψος χτιζεις απεριοριστους οροφους ενω σε πλατος οχι.
Βρε συ Αγη όλο δεν έχω εμπειρίες και τέτοια λες.
Με ξέρεις ?
Τι λες τώρα για τα ψηλά κτίρια.
Το θέμα είναι αν προτιμάμε διόροφα και μηδενικούς κήπους ή 5όροφα και μεγάλους κήπους.
Απλά πράγματα.
Eχεις μεινει στον 30ο οροφο πχ ενος highrise για 1 χρονο? Τετοια κτηρια τωρα εχει και το Ντουμπαι. Απλα καποιος που ζει ολη την ζωη του στην Αθηνα (που βασικα ειναι ενα μεγαλο χωριο) δεν θα εχει αυτη την εμπηρεια. Το γραφειο σου μηπως τον εχεις στον 50ο οροφο; Δεν υπαρχουν τετοια κτηρια στην Αθηνα εκτος απο ενα. Μονο ο Πυργος Αθηνων ειναι και δεν νομιζω οτι εχει 50 οροφους.
-
Να σου δείξω κάτι επεκτάσεις στο Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλησσίων και Γέρακα που έκανε το ΠΑΣΟΚ πριν 30-35 χρόνια να δεις τι κούκλες είναι...
βασικα δεν εχεις εμπηρειες και νομιζεις οτι ειναι καλα, τα ψηλα κτηρια ειναι καλα για αυτους που τα πουλανε αλλα να ζεις εκει εχει πολλους κινδυνους. προφανως γιατι σε υψος χτιζεις απεριοριστους οροφους ενω σε πλατος οχι.
Με ξέρεις ?
Το θέμα είναι αν προτιμάμε διόροφα και μηδενικούς κήπους ή 5όροφα και μεγάλους κήπους.
Απλά πράγματα.
Στα ψηλά κτήρια ζαλίζεσαι ; Αν έχεις υψοφοβια τι γίνεται ;
-
Εγω δεν εβγαινα σχεδον ποτε στο μπαλκονι γιατι ενοιωθα οτι ημουν στον αερα.
-
Με ξέρεις ?
Απλά πράγματα.
Eχεις μεινει στον 30ο οροφο πχ ενος highrise για 1 χρονο? Τετοια κτηρια τωρα εχει και το Ντουμπαι. Απλα καποιος που ζει ολη την ζωη του στην Αθηνα (που βασικα ειναι ενα μεγαλο χωριο) δεν θα εχει αυτη την εμπηρεια. Το γραφειο σου μηπως τον εχεις στον 50ο οροφο; Δεν υπαρχουν τετοια κτηρια στην Αθηνα εκτος απο ενα. Μονο ο Πυργος Αθηνων ειναι και δεν νομιζω οτι εχει 50 οροφους.
Τα κτίρια στην Αθήνα εκτός από ειδικές περιπτώσεις, όπως διάφοροι πύργοι, στους οποίους έχω πάει, δεν μπορούν να υπερβούν τα 32 μέτρα ύψος και αυτό εφ΄ όσον ο συντελεστής δόμησης τους είναι τουλάχιστον 3,20.
Και με κάποιες περιπτώσεις να πας στα 33 και δύσκολα στα 34.
Για τις περιπτώσεις των προαστίων που λέμε τα ύψη πάνε στα 15-20 μέτρα.
Επίσης στην Ελλάδα έχουμε βουνά, λόφους κλπ.
Για παράδειγμα εγώ στο Χαλάνδρι είμαι σε 250 μ υψόμετρο και άλλα 18 μέτρα το κτίριο φτάνουμε στα 268.
Αλλοι στην Πεντέλη είναι στα 500 μέτρα.
Αυτό δημιουργεί θέες που τις μέρες με ορατότητα, όπως σήμερα βλέπεις μακριά.
Οπότε το σχόλιο σου για τα ψηλά κτίρια, δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα εκτός 10-20 κτιρίων.
-
Και όταν είσαι στην οικοδομή στον 4ο, 5ο χωρίς κάγκελα στον αέρα είσαι...
-
Και όταν είσαι στην οικοδομή στον 4ο, 5ο χωρίς κάγκελα στον αέρα είσαι...
με καγκελα ηταν και αρκετα ψηλα αλλα στον 26ο οροφο δεν βλεπεις την βαση του κτηριου και να σκυψεις, ειναι σαν να μαζευει σε διαμετρο χαμηλα. εσυ μου λες για 4-5 οροφους αρα δεν γνωριζεις. Γραφεια στους 50 οροφους εχεις συννεφα διπλα σου.
-
Ο Πύργος των Αθηνών είναι 28 όροφοι. 103 μέτρα και παλιότερα ανέβαινα πολλές φορές.
Το ξενοδοχείο Πρέζιντεντ 22 όροφοι, 68 μέτρα επίσης έχω πάει.
Εχω πάει στον Πύργο του Οτε στην Θεσσαλονίκη στα 76 μέτρα
Στον πύργο του Αιφελ 324 μέτρα επίσης.
Πιθανόν και σε άλλα που δεν θυμάμαι.
Στο Ελληνικό θα είναι 50 όροφοι και εκεί.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ