-
-edit-
-
εμένα μου αρέσουν πάντως
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ούτε εγώ είμαι του επαγγέλματος και ακούω προσεκτικά απόψεις αρχιτεκτόνων όπως ο Sinanai ή μηχανικών όπως ο criuser, αλλά επειδή είμαι θαυμαστής του ωραίου και κάτοικος Αθηνών νομίζω ότι δικαιούμαι να εκφέρω άποψη.Όσοι κατακρίνετε τέτοιες προσπάθειες, μπορείτε να μας προτείνετε άλλες.
Δεν ζούμε στην δεκαετία του '20, ούτε η Αθήνα διαθέτει λίγες δεκάδες χιλιάδες κόσμο ώστε να έχουμε όλοι το νεοκλασσικό μας στο κέντρο, είμαστε 4 εκατομμύρια ψυχές και κάπως πρέπει να βολευτούμε.
Το να να κατακρίνεις ένα αρχιτεκτονικό έργο όταν η εναλλακτική είναι τα ελεεινά και τρισάθλια μπετονόκουτα της αντιπαροχής, τι να πώ...
@Sinanai
Αξιόλογα γραφεία, μου άρεσε ιδιαίτερα ο http://www.pleias.com.gr/Όπως σωστά ανάφεραν παραπάνω το σχέδιο ειναι καθαρά υποκειμενικό ... Τα σπίτια και όχι οι εκθεσιακοι χώροι εκτός απο όμορφα χρειάζεται να είναι και λειτουργικά ...
Θα ανάβασω φωτογραφίες απο αρ/να του Πολυτεχνείου της στουτγγαρδης να δεις τι εννοείς λειτουργικότητα ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν μου αρέσει , δεν είναι σπίτι , θα μπορούσε να είναι σχολείο η γραφεία και είναι αστείο μπροστά στην απέρριτη λιτότητα και εκπληκτική απλότητα του παρατημένου νεοκλασσικού , που λούζεται από το αττικό φώς .Γκρίζα αρχιτεκτονική γιά γκρίζους ανθρώπους .
Αλλά είπαμε στην αρχιτεκτονική δεν υπάρχει σωστό η λάθος αλλά μόνο απόψεις .+1. Στην αρχή νόμισα ότι η φωτό αφορύσε το νεοκλασσικό Το συγκρότημα μόνο για (εφιαλτικό) σχολείο μου κάνει, όχι κατοικία.
-
@ stam69 : Συμπλέουμε βλέπω ........
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν μου αρέσει , δεν είναι σπίτι , θα μπορούσε να είναι σχολείο η γραφεία και είναι αστείο μπροστά στην απέρριτη λιτότητα και εκπληκτική απλότητα του παρατημένου νεοκλασσικού , που λούζεται από το αττικό φώς .
Γκρίζα αρχιτεκτονική γιά γκρίζους ανθρώπους .
Αλλά είπαμε στην αρχιτεκτονική δεν υπάρχει σωστό η λάθος αλλά μόνο απόψεις .+1. Στην αρχή νόμισα ότι η φωτό αφορύσε το νεοκλασσικό Το συγκρότημα μόνο για (εφιαλτικό) σχολείο μου κάνει, όχι κατοικία.
Θα συμφωνήσω κ εγώ, κ ακριβώς την ίδια άποψη έχω και για διάφορα αλλά έργα της εποχής μας (βλ. νέο δημαρχείο Θεσ/νίκης, μέγαρο μουσικής Θεσ/νίκης, μουσείο Ακρόπολης κ.ά.). Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα άλλους, τερατουργήματα για μένα.
Είναι θέμα προσωπικής αισθητικής.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για το κτίσμα στο Μεταξουργείο, τουλάχιστον ως προς το εξωτερικό του και το χρωματισμό , συμφωνώ απόλυτα με criuser, drifter και kon5 !
Κάθε άλλο, δεν με συγκινεί αυτό που μοιάζει με τα ... οχυρά του Ρούπελ. Super μέσα, αλλά απ΄έξω .. κατάθλιψη.
Εδώ, η ιδιωτικότητα καλύπτεται στο έπακρο. Ούτε θα σε βρούν ποτέ !Δεν μου αρέσει , δεν είναι σπίτι , θα μπορούσε να είναι σχολείο η γραφεία και είναι αστείο μπροστά στην απέρριτη λιτότητα και εκπληκτική απλότητα του παρατημένου νεοκλασσικού , που λούζεται από το αττικό φώς .
Γκρίζα αρχιτεκτονική γιά γκρίζους ανθρώπους .
+1. Στην αρχή νόμισα ότι η φωτό αφορύσε το νεοκλασσικό Το συγκρότημα μόνο για (εφιαλτικό) σχολείο μου κάνει, όχι κατοικία.
+1000 Xάλια γκρίζα
Ενας γείτονας μου στο εξοχικό, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έφτιαξε μια μονοκατοικία ακριβώς στο ίδιο στυλ και χρώμα πριν 5 χρόνια περίπου. Οσοι το έβλεπαν παραξενευόντουσαν τι αηδία είναι αυτή και αναρωτιόντουσαν μήπως δεν έχει τελειώσει. Το μπετόν όμως έιχε τελειώσει απο καιρό και είχε αποσπάσει και κάποιο βραβείο αρχιτεκτονικής.
5 χρόνια μετά τα πράγματα ειναι σαφώς καλύτερα. Ας είναι καλά τα δεντράκια του, που μεγάλωσαν και έχουν κρύψει ένα 60% του σπιτιού και ξεκουράζουν τα ματάκια μας. Σε 5 χρονάκια ακόμα κ με λίγο καλό λίπασμα πιστεύω οτι θα είναι πανέμορφοέλειπε το εμφανές μπετό απ την αθήνα είπατε να κοτσάρετε κι άλλο
Ρίξτε και λίγη άσφαλτο στον κήπο και είμαστε κομπλέ -
ωραία τα προηγούμενα σπίτια αλλά λείπει το βασικό ελληνικό στοιχείο: σεμεδάκια
ερώτηση:
μπροστά στην πολυκατοικία στον δημόσιο δρόμο ανάμεσα στις 2 πυλωτές υπάρχει χώρος για 3 αυτοκίνητα. Μερικοί μπαγλαμάδες να τους πω, κουλούς να τους πω, παρκάρουν άτσαλα με αποτέλεσμα 1 θέση να πηγαίνει στράφι. Γίνεται λοιπόν με μια λευκή μπογιά διαγραμμίσεων να βαφούν 3 γραμμές που θα ορίζουν νοητά τις θέσεις ή 'δεν κάνει';
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Ενας γείτονας μου στο εξοχικό, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έφτιαξε μια μονοκατοικία ακριβώς στο ίδιο στυλ και χρώμα πριν 5 χρόνια περίπου. Οσοι το έβλεπαν παραξενευόντουσαν τι αηδία είναι αυτή και αναρωτιόντουσαν μήπως δεν έχει τελειώσει. Το μπετόν όμως έιχε τελειώσει απο καιρό και είχε αποσπάσει και κάποιο βραβείο αρχιτεκτονικής.
5 χρόνια μετά τα πράγματα ειναι σαφώς καλύτερα. Ας είναι καλά τα δεντράκια του, που μεγάλωσαν και έχουν κρύψει ένα 60% του σπιτιού και ξεκουράζουν τα ματάκια μας. Σε 5 χρονάκια ακόμα κ με λίγο καλό λίπασμα πιστεύω οτι θα είναι πανέμορφοΑυλάκι, Πόρτο Ράφτη;
-
-edit-
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
5 χρόνια μετά τα πράγματα ειναι σαφώς καλύτερα. Ας είναι καλά τα δεντράκια του, που μεγάλωσαν και έχουν κρύψει ένα 60% του σπιτιού και ξεκουράζουν τα ματάκια μας. Σε 5 χρονάκια ακόμα κ με λίγο καλό λίπασμα πιστεύω οτι θα είναι πανέμορφοΑυλάκι, Πόρτο Ράφτη;
Δεν ξέρω δεν απαντώ
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το τσιμέντο κατ΄εμέ είναι πολύ φουτουριστικό και ασυνήθιστο...Τολλ είναι; Έβγαλαν το α/φ και έβαλαν μέσα έπιπλα;
-
Συμφωνάω με Zeus
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Δεν ξέρω δεν απαντώ
Μικρός ο κόσμος...
Ειδικά ο αρχιτεκτονικός κόσμος της Ελλάδας.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το τσιμέντο κατ΄εμέ είναι πολύ φουτουριστικό και ασυνήθιστο...γκανάιτ είναι αυτό και είναι απαίσιο...
-
Δεν είναι γκανάιτ.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν είναι γκανάιτ.πως έγινε το κεκλιμένο?
-
βέβαια σε πολλά σημεία φαίνεται το καλούπωμα αλλά σε άλλα όχι...
-
Άμα είσαι μάγκας και όχι καλουπιτζής 'της πιάτσας' με την κακή έννοια του όρου, το κάνεις και το κεκλιμένο.
-
Πρισσοτερα εδω http://eastgradcreative.com/blog/index. ... ssociates/
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ