-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
έχει κανείς εμπειρίες/γνώσεις από μεταλλικά σπίτια?
Ναι εγώ. Έχω κάνει σε υποβρύχιο!!!
Πλάκα κάνω, έτσι?Τοτε θα ξερεις απο υγρομονωση ,αλλαζω στεγη στο σπιτι γιατι μπαζει νερο
Στα ποσα μετρα βαθος εχεις προβλημα;
Τι μετρα λες σε λιγα εκατοστα κατω απο την επιφανεια πλημμυριζουμε κ κυκλοφορουμε με μασκες
-
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλά στον Επίσκοπο Λευκάδος πουλήθηκε γκαρσονιέρα που δεν είχε μπει κανένας μεσα 25 χιλιάρικα.
Εγω βρήκα 30 μετρα απο το μαγαζι της φιλης Γιολάντας Δ. με 50 καινούριο .Αν παει καποιος με την δεσμίδα στο τσαντακι το πήρε και λιγότερο.Προλάβετε!!!!!!!
Και που είστε ακόμα ....... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλά στον Επίσκοπο Λευκάδος πουλήθηκε γκαρσονιέρα που δεν είχε μπει κανένας μεσα 25 χιλιάρικα.
Εγω βρήκα 30 μετρα απο το μαγαζι της φιλης Γιολάντας Δ. με 50 καινούριο .Αν παει καποιος με την δεσμίδα στο τσαντακι το πήρε και λιγότερο.Προλάβετε!!!!!!!
Και που είστε ακόμα .......Στο πρώτο είσαι σαφής, δεν είχε μπει κανένας μέσα.
Στην Γιολάντα έχεις μπει μέσα; Αξίζει; Με 50 στο τσαντάκι θα την πάρουμε ή μήπως φωνάζει ο κύριος Δ. ; -
Ασε τη Γιολάντα.Αυτή έχει το καλύτερο φιλέτο. (Ως σύζηγος).Εκει ημουν σήμερα ειχε και εορτάζοντες .Λεπτομέρειες ουτε σε περιοδικά δεν θα βρει κανείς.
Α ηταν και ο προεδρος της Παναχαικής εκεί με....
Ηταν και ....ασε ομως...
Το θεμα ειναι οτι αυτό το κομάτι ειναι το καλυτερο του νησιού .Για ανεμους ή μη ,για λιμάνι μεχρι τανκερ,με κολπισκο με θεα με,με,με......αλλά δεν πουλιεται απ'οτι έμαθα.
Ειρωνια με αλλα μικρα διαμερισματα εκει κοντα που μενουν απούλητα.
50 χιλ μονο τη γκαρσονα.
Πίστεψέ με φιλε ειναι καλές νοικοκυρές. εχμ...οι γκαρσόνες. -
Κάποιοι, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, νομίζουν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών προς ενοικίαση, θα τις δώσουν γιά ένα κομμάτι ψωμί!
Προσωπική περίπτωση: Γκαρσονιέρα, που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειχε τιμή 260 € προ κρίσης και ενοικιαζόταν με αυτή την τιμή σε χρόνο dt, προσφέρθηκε τον Αύγουστο με 210 €, προκειμένου να ενοικιαστεί, αφού οι τιμές πράγματι (και δικαίως) έπεσαν κατά 15-20%.
Κάποιοι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, ζητούσαν να ενοικιασθεί με 180-190 €, ήτοι 30% λιγότερο απο πριν.
Ρε παιδιά, δεν χρωστάμε όλοι δάνεια ώστε να πρέπει να 'ξεπουλήσουμε' όσο-όσο! Την κρατάω και ξενοίκιαστη.
Εγώ φτωχότερος αλλά και αυτοί στα παγκάκια για ύπνο! -
Σωστός, δεν πρέπει να σε υποχρεώνει κανείς να τη νοικιάσεις αν δεν σε συμφέρει.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κάποιοι, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, νομίζουν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών προς ενοικίαση, θα τις δώσουν γιά ένα κομμάτι ψωμί!
Προσωπική περίπτωση: Γκαρσονιέρα, που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειχε τιμή 260 € προ κρίσης και ενοικιαζόταν με αυτή την τιμή σε χρόνο dt, προσφέρθηκε τον Αύγουστο με 210 €, προκειμένου να ενοικιαστεί, αφού οι τιμές πράγματι (και δικαίως) έπεσαν κατά 15-20%.
Κάποιοι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, ζητούσαν να ενοικιασθεί με 180-190 €, ήτοι 30% λιγότερο απο πριν.
Ρε παιδιά, δεν χρωστάμε όλοι δάνεια ώστε να πρέπει να 'ξεπουλήσουμε' όσο-όσο! Την κρατάω και ξενοίκιαστη.
Εγώ φτωχότερος αλλά και αυτοί στα παγκάκια για ύπνο!Ψαχνει μια μικρη μας φιλη .Αν θελεις μας λες τετραγωνικα ,περιοχη κ σε τι κατασταση βρισκεται.Στην τιμη δεν προκειται να τα χαλασουμε
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ψαχνει μια μικρη μας φιλη .Αν θελεις μας λες τετραγωνικα ,περιοχη κ σε τι κατασταση βρισκεται.Στην τιμη δεν προκειται να τα χαλασουμε
Σε ευχαριστώ, την είχα βάλει και στις αγγελίες του forum, αλλά δόθηκε εχθές και ήταν στην Πάτρα, 37 τμ, πλήρως-πολυτελώς ανακαινισμένη στο κέντρο (πολυκατοικία του '80) με την τιμή που ειχα ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ και ΣΥΝΕΤΑ ορίσει : 210 €.
Αλλωστε ανήκω στην κατηγορία των ιδιοκτητών που προτιμάνε να ορίζουν μιά χαμηλή τιμη, γιατι το να ζητάς κάτι παραπάνω, μπορεί να σε οδηγήσει σε απώλεια ενοικίων, καθώς σε βάθος χρόνου (πχ 1 έτος) θα σου ανταποδώσει την μείωση που εν γνώσει σου εχεις κάνει στην τιμή ενοικίου.
Το post μου ειχε σκοπό να θίξει το θέμα της 'συμπεριφοράς' πλέον των ενοικιαστών, λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί , σε συνάρτηση βέβαια και της μεγάλης προσφοράς κατοικίας που δεν συνοδεύεται και απο ανάλογη ζήτηση, ακόμα και σε φοιτητουπόλεις όπως η Πάτρα.
Edit: Τα φέσια βέβαια τουλάχιστον στα κοινόχρηστα τα οποία θα καταβάλλει βέβαια τελικά ο ιδιοκτήτης, ειναι πλέον άγραφος νόμος και αγγίζει το 50% των 'αποχωρούντων' των διαμερισμάτων ενοικιαστών ... -
Υπαρχουν κ χειροτερα .Η ενδιαφερομενη νοικιαζει διαμερισμα δυστυχως σε Αλβανο σε επαρχιακη πολη κ καθε φορα που ζηταει το νοικι ,ισχυριζονται οτι την πληρωσαν κ δεν τους εδωσε αποδειξη .Τωρα προσπαθει να τους κανει εξωση κ ενας θεος ξερει τι θα αντικρυσει οταν καταφερει να τους διωξει κ τι λογαριασμους θα τις αφησουν
-
Περαστικά!!!
-
μια ερώτηση. πια σπίτια δεν χρειάζονται άδεια;μονο τα τροχόσπιτα η και αυτά που είναι κατασκευασμένα εξoλοκλήρου με ξυλα η σίδερο
-
**Ποιά στοιχεία/λεπτομέρειες δεν πρέπει να λείπουν απο μια προσφορά υδραυλικής εγκατάστασης για μονοκατοικία; **
Θέλω να πω, ποιά είναι εκείνα τα σημεία/αναφορές/υλικά που κρίνουν αν είναι πλήρης μια προσφορά υδραυλικού για να μπορείς να τη συγκρίνεις με μια άλλη;
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
μια ερώτηση. πια σπίτια δεν χρειάζονται άδεια;μονο τα τροχόσπιτα η και αυτά που είναι κατασκευασμένα εξoλοκλήρου με ξυλα η σίδεροΟποιαδήποτε σταθερή κατασκευή απαιτεί οικοδομική άδεια, ανεξάρτητα αν είναι από ξύλο, σίδερο ή ό,τι άλλο. Ακόμη κι αν τοποθετήσεις τροχόσπιτο πάνω σε σταθερή βάση, με τρόπο που να μην είναι μετακινήσιμο, πάλι θα χρειαστείς άδεια (για τη βάση).
-
Δεν ξέρω εαν το κάνω Post στο σωστό σημείο.
Διαθέτω ένα διαμέρισμα το οποίο ενδιαφέρομαι να πουλήσω.
Πέρα απο τα γνωστά χαρτιά(συμβόλαιο η αποδοχή κληρονομιάς στην δικιά μου περίπτωση), χρειάζονται και άλλα χαρτιά, π.χ κάτοψη κ.τ.λ για την πώληση;
Ρωτάω γιατί η οικοδομή είναι 35ετίας και τέτοια σχέδια δεν έχω στα χέρια μου.
Επίσης αν και ήμουν αρκετά μικρός τότε(1989), όταν αγοράστηκε το σπίτι απο τους γονείς μου, το μόνο που
θυμάμαι να έχουν στην κατοχή τους είναι το συμβόλαιο.Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει.
Ευχαριστώ.
-
Σε σπίτι που είναι στη φάση κατασκευής, γίνεται να μπουν σε πρώτη φάση κατασκευής τα αλουμίνια (μπαλκονόπορτες, κλπ) και οι σωλήνες για το καλοριφέρ και σε δεύτερη φάση κατασκευής τα πλακάκια στο δάπεδο, ή μήπως η σωστή διαδικασία είναι πρώτα οι σωλήνες για καλοριφέρ στο δάπεδο, κατόπιν τα πλακάκια και στο τέλος τα αλουμίνια?
Ευχαριστώ
Jacob
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Δεν ξέρω εαν το κάνω Post στο σωστό σημείο.Διαθέτω ένα διαμέρισμα το οποίο ενδιαφέρομαι να πουλήσω.
Πέρα απο τα γνωστά χαρτιά(συμβόλαιο η αποδοχή κληρονομιάς στην δικιά μου περίπτωση), χρειάζονται και άλλα χαρτιά, π.χ κάτοψη κ.τ.λ για την πώληση;
Ρωτάω γιατί η οικοδομή είναι 35ετίας και τέτοια σχέδια δεν έχω στα χέρια μου.
Επίσης αν και ήμουν αρκετά μικρός τότε(1989), όταν αγοράστηκε το σπίτι απο τους γονείς μου, το μόνο που
θυμάμαι να έχουν στην κατοχή τους είναι το συμβόλαιο.Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει.
Ευχαριστώ.
Απαιτείται και κάτοψη του χώρου, καθώς και πίνακας κατανομής χιλοστών οριζοντίων ιδιοκτησιών της πολυκατοικίας. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο στα χέρια σου, απευθύνσου σε έναν μηχανικό και θα το φτιάξει. Για να στο φτιάξει θα χρειαστεί το συμβόλαιο, την άδεια οικοδομής και (θεωρητικά) μια αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του διαμερίσματος.
Σε σπίτι που είναι στη φάση κατασκευής, γίνεται να μπουν σε πρώτη φάση κατασκευής τα αλουμίνια (μπαλκονόπορτες, κλπ) και οι σωλήνες για το καλοριφέρ και σε δεύτερη φάση κατασκευής τα πλακάκια στο δάπεδο, ή μήπως η σωστή διαδικασία είναι πρώτα οι σωλήνες για καλοριφέρ στο δάπεδο, κατόπιν τα πλακάκια και στο τέλος τα αλουμίνια?
Ευχαριστώ
Jacob
Υπό προϋπόθεση, μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις: η προϋπόθεση είναι οι σωληνώσεις του καλοριφέρ να μην 'βγαίνουν' έξω από το σπίτι, δηλαδή να μην παιρνούν κάτω από τον πόδα κάποιας εξωτερικής πόρτας (ή μπαλκονόπορτας κτλ). Αυτό μπορεί να προβλέπεται από τη μελέτη του μηχανολόγου, αν πχ έχει προβλεφθεί κολεκτέρ σε κάποια βεράντα ή κατεβαίνουν όλες οι σωληνώσεις στο υπόγειο μέσω καναλιού ή το λεβητοστάσιο είναι ανεξάρτητο κτίριο κτλ. Σε περίπτωση που περνούν οι σωληνώσεις κάτω από πόρτα, πρέπει προφανώς να τοποθετηθούν αρχικά οι μαρμαροποδιές, πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να πάρεις αλφαδιές για όλο το σπίτι. Αυτή η σειρά ακολουθείται όταν πρόκειται να μπει ξύλινο πάτωμα πχ...
Αν δεν βάλεις μαρμαροποδιές στο σπίτι και απλώς συνεχίσεις τα πλακίδιά σου μέχρι την έξοδο, πρακτικά δεν γίνεται να ακολουθήσεις τη σειρά που επιθυμείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω δει να γίνεται αυτό, αλλά δε θα το πρότεινα σε μια νέα κατοικία. Είναι λύση ανάγκης (πχ το συνάντησα σε ανακαίνιση σε σπίτι πελάτη, το οποίο είχε τραγικά κουφώματα και καθόλου πλακάκια! Και ήταν επείγον να μπουν πρώτα τα νέα κουφώματα) Αλλα πάλι κινδυνεύεις να κρεμάσουν οι μπαλκονόπορτες.
Το βασικότερο θέμα είναι οτι η τοποθέτηση των πλακιδίων είναι μια αρκετά 'άτσαλη' εργασία από τη φύση της και διακινδυνεύεις να χαλάσεις τα αλουμίνιά σου. Κατά τη γνώμη μου μην αλλάξεις την κλασική και ορθή σειρά. Σωληνώσεις, έπειτα πλακίδια και στο τέλος κουφώματα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Δεν ξέρω εαν το κάνω Post στο σωστό σημείο.Διαθέτω ένα διαμέρισμα το οποίο ενδιαφέρομαι να πουλήσω.
Πέρα απο τα γνωστά χαρτιά(συμβόλαιο..........Θα χρειαστείς μηχανικό και δικηγόρο .
Ο δικηγόρος θα σου βρεί από το συμβόλαιο σου , το αρχείο του συμβολαιογράφου την σύσταση και τα σχέδια του σπιτιού . Επίσης θα σου κάνει ένα έλεγχο στο υποθηκοφυλάκειο - κτηματολόγιο γιά τυχόν αλλαγές στην σύσταση και στον κανονισμό της πολυκατοικίας .
Ο μηχανικός θα σου βρεί αν αυτό είναι δυνατό , από το αρχείο της πολεοδομίας , τα εγκεκριμμένα σχέδια του σπιτιού σου . Θα κάνει μιά αποτύπωση της υπάρχουσας διαρρύθμισης και θα την συγκρίνει με τα εγκεκριμμένα καθώς και τα σχέδια της σύστασης . Επίσης θα σου κάνει ένα έλεγχο γιά αυθαρεσίες στο κτίριο , αλλαγές της νόνιμης κατάστασης καθώς και ένα λειτουργικό έλεγχο του σπιτιού και του κτιρίου .
Αυτά όλα θα στα γράψει σε μία έκθεση ώστε να ξέρεις και εσύ τι πούλησες , γιά να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον .Οπως καταλαβαίνεις ο μηχνανικός πρέπει να είναι έμπειρος και ει δυνατόν και ο δικηγόρος να έχει σχέση με θέματα ακινήτων .
Να προσέξεις κατά την σύνταξη των συμβολαίων ώστε να γίνει πλήρης αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και να ζητήσεις πέραν του δικηγόρου που ούτως η άλλως θα έχει ο αγοραστής , να βάλει και μηχανικό που θα συννενοηθεί με τον δικό σου μηχανικό .
Τα έξοδα που θα κάνεις τώρα μπορεί να σε φυλάξουν από πολύ μεγαλύτερα στο μέλλον .
Φιλικά . -
Παιδια καλημέρα. Θέλω να μετατρέψω μια μικρή αποθήκη του σπιτιού μου (που βρίσκεται εντός του σπιτιού) σε δεύτερη τουαλέτα αλλά στο σημείο που βρίσκεται δεν υπάρχει κάποια υδραυλική εγκατάσταση. Η κανονική τουαλέτα βρίσκεται σε απόσταση 1 δωματίου. Το έχει επιχειρήσει κανείς να μετατράψει ένα δωμάτιο σε τουαλέτα;
-
Η μετατροπή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη σαν εργασία, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να καλέσεις μηχανικό (καλύτερα μηχανολόγο μηχανικό) να ελέγξει τις παροχές και τις αποχετεύσεις και να σου πει αν γίνεται.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Παιδια καλημέρα. Θέλω να μετατρέψω μια μικρή αποθήκη του σπιτιού μου (που βρίσκεται εντός του σπιτιού) σε δεύτερη τουαλέτα αλλά στο σημείο που βρίσκεται δεν υπάρχει κάποια υδραυλική εγκατάσταση. Η κανονική τουαλέτα βρίσκεται σε απόσταση 1 δωματίου. Το έχει επιχειρήσει κανείς να μετατράψει ένα δωμάτιο σε τουαλέτα;Αν δεν εχεις υψομετρική διαφορά με τον βόθρο θα χρειαστείς αντλία στην λεκάνη.
εεπ, στην ελλάδα που το είχε ψάξει ο πατέρας μου πάνε γύρω στο 500ρικο, πήγε και την πήρε μόνος του χωρι΄ς να μου πει τπτ, και πριν από ένα μήνα είχα αγοράσει για ένα φίλο από εδώ μια με 200€
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ