-
Σε παρόμοιο παράδειγμα .... γείτονας, που είχε χτίσει πάνω στο όριο, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, η πολεοδομία το έκρινε παράνομο και δεν του έδινε στο τέλος ρεύμα. Για δες, τα σχέδια έχουν το σπίτι πάνω στο όριο του οικοπέδου...
-
Ρεύμα έχει πάρει ήδη.
Το σπίτι μπορείς να το τοποθετήσεις όπου θέλεις αρκεί να συμπίπτει με την άδεια και τους περιορισμούς που απορρέουν από αυτήν (πχ. +2.5 m από το όριο για μπαλκόνια, κτλ.).
Το παράδοξο που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί με υποχρεώνει να κάνω κάτι στο δικό μου οικόπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί πρόβλημα από δική του ενέργεια (το ότι 'κόλλησε' το χτίσμα στο όριο). -
αποσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοια προυποθεση
κανεις δεν σε υποχρεώνει να χτίσεις κάτι για τον γείτονα.Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Σε παρόμοιο παράδειγμα .... γείτονας, που είχε χτίσει πάνω στο όριο, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, η πολεοδομία το έκρινε παράνομο και δεν του έδινε στο τέλος ρεύμα. Για δες, τα σχέδια έχουν το σπίτι πάνω στο όριο του οικοπέδου...το έκρινε παράνομο ενω είχε χτιστει;;
μήπως εννοείς δεν έγινε όπως στην άδεια; -
@ Doule
Αν σκοπεύεις να μπαζώσεις το οικοπεδό σου στο σημείο που βρίσκεται ο εξωτερικός τοίχος του γείτονα, ώστε να δημιουργήσεις τον κήπο σου, τότε θα πρέπει να φροντίσεις να μην του προξενήσεις πρόβλημα με τις υγρασίες. Οταν εκείνος κατασκεύασε τον τοίχο του δεν ήταν δυνατό να προβλέψει τις διαμορφώσεις του δικού σου οικοπέδου. Προφανώς, αν έχει υπόγειο, θα έχει φροντίσει να το υγρομονώσει όπως συνηθίζεται, αλλά όχι και ολόκληρη την μεσοτοιχία. Δεν είναι ανάγκη να κτίσεις ολόκληρο τοιχείο. Κάνε μια καλή υγρομόνωση στον τοίχο του (σε συνεννόηση μαζί του) με κάποια μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία και την διάτρηση από τις ρίζες των φυτών. Δεν θα σου στοιχίσει μια περιουσία και θα κρατήσεις μια καλή σχέση με τον γείτονα σου...
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Το παράδοξο που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί με υποχρεώνει να κάνω κάτι στο δικό μου οικόπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί πρόβλημα από δική του ενέργεια (το ότι 'κόλλησε' το χτίσμα στο όριο).Με αυτή τη λογική, αν το είχε βάλει 4 εκατοστά πιο μέσα στο δικό του οικόπεδο, θα ηταν σωστός...;; Πάλι δεν θα του προκαλούσε πρόβλημα η υγρασία σου...;; Ποσο μακριά απο το σύνορο έπρεπε να χτίσει..; 1 μέτρο, 1,5, 2...;; Το πρόβλημα δεν είναι η δική του ενέργεια, αλλα η δική σου. Εσυ θα ποτίζεις εκει, αυτός απλά εκει βρισκεται...! Σίγουρα είναι δικαίωμα και των 2 να κάνετε αυτα που κάνατε, αλλα στα πλαίσια της καλής γειτνίασης, καλό είναι να φροντίσετε να μη δημιουργείτε πρόβλημα ο ενας στον αλλο. Υποχρέωσή σου απο τον νόμο πάντως να λάβεις μέτρα, δε νομίζω να υφίσταται.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Θέλω να κάνω περίφραξη σε ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική, 1ο πόδι. Τοπογραφικό με οριοθέτηση των γωνιών με πασάλους έγινε πριν 3 χρόνια, όμως δύσκολα βρίσκω όλους τους πασάλους μόνος. Υπάρχει κ η πιθανότητα σε αυτή τη χώρα που ζούμε να τους έχει μετακινήσει κάποιος.
Σκέφτομαι να πάω σε τοπογράφο (στον ίδιο μάλλον) κ στη συνέχεια να πάρω προσφορές. Έχει κανείς κανέναν έμπιστο μάστορα στην περιοχή? Διαφορετικά θα μου προτείνει ο τοπογράφος κάποιον? Τί συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις? Επίσης τί είδους συρματόπλεγμα να επιλέξω?
βλέπω εδώ διάφορα... υπάρχει διαφορά μεταξύ τους τόσο μεγάλη?http://www.doukakis.gr/index_files/ProductList.htm
http://www.athanasopoulos.com.gr/products.htm
http://www.doukas-hellas.gr/
http://www.syrmatourgia.com/products.htmlAμα θελεις μαστορες για μπετον ,επιλεγεις εσυ τα υλικα που θελεις,της αρεσκειας σου και σου κανουμε τη δουλεια,σκαψιμο περιμετρικο για θεμελειωση,ξυλοτυπο,τοιχακι,οτι θελησεις
στειλε μου πμ αν θελεις -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το παράδοξο που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί με υποχρεώνει να κάνω κάτι στο δικό μου οικόπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί πρόβλημα από δική του ενέργεια (το ότι 'κόλλησε' το χτίσμα στο όριο).
Με αυτή τη λογική, αν το είχε βάλει 4 εκατοστά πιο μέσα στο δικό του οικόπεδο, θα ηταν σωστός...;; Πάλι δεν θα του προκαλούσε πρόβλημα η υγρασία σου...;; Ποσο μακριά απο το σύνορο έπρεπε να χτίσει..; 1 μέτρο, 1,5, 2...;; Το πρόβλημα δεν είναι η δική του ενέργεια, αλλα η δική σου. Εσυ θα ποτίζεις εκει, αυτός απλά εκει βρισκεται...! Σίγουρα είναι δικαίωμα και των 2 να κάνετε αυτα που κάνατε, αλλα στα πλαίσια της καλής γειτνίασης, καλό είναι να φροντίσετε να μη δημιουργείτε πρόβλημα ο ενας στον αλλο. Υποχρέωσή σου απο τον νόμο πάντως να λάβεις μέτρα, δε νομίζω να υφίσταται.
Ισχύουν αυτά που του έγραψαν παραπάνω,
αλλά δεν μπορεί να έχει κτίσει ακριβώς πάνω στο όριο - πρέπει να έχει αφήσει αντισεισμικό αρμό μερικών εκατοστών. -
Oντως πρέπει, αλλα αυτό ΔΕΝ θα άλλαζε το προβλημα της υγρασίας που προκαλεί ο φίλος. Αυτό λέω...
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις οικοδομικές άδειες. Έχω ένα ακίνητο με άδεια εξ' αδιαιρέτου με άλλους 2 η οποία κατά την έκδοσή της Φεβ 2003 έχτιζε σε συνολο οικοπεδου 500 μέτρα (166 μέτρα ο καθένας). Το 2007 (4 χρόνια μετά), λόγω κάποιων αλλαγών που έκανε ο ένας από τους δύο συνδικαιούχους, έγινε μία μετατροπή της άδειας που όμως μέχρι να εγκριθεί, η άδεια έληξε και μετά από ενστάσεις κλπ ανανεώθηκε το Νοε του 2007. Ξέρω πως δεν γίνεται να ανανεωθεί εκ νέου η άδεια και πως λήγει το 2011. Όμως το Φεβ του 2011 ή το Νοε του 2011 που βγήκε η τροποποιημένη άδεια;
Επίσης το ακίνητο που υπάρχει στο κομμάτι μου είναι ένα υπόγειο. Αν χτίσω τα μπετά, κατοχυρώνω την άδεια; Αν οι διπλανοί μου δεν χτίσουν τι γίνεται; Επηρεάζει κι εμένα;
Αν λήξει η άδεια μπορεί να επανεκδοθεί; κι αν ναι, με ποια κριτήρια τα τότε (2003) η τα τρέχοντα; Ρωτάω διότι στην περιοχή τώρα οι άδειες απαιτούν ελάχιστο οικόπεδο 800 μέτρα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
-
Η άδεια μπορεί να ισχύει για πάντα (αορίστου χρόνου) αν προλάβεις να τελειώσεις τον σκελετό (μπετόν) του κτιρίου.
Αν η άδεια λήξει και δεν έχεις κάνει εργασίες θα εκδοθεί με τις τώρα ισχύουσες διατάξεις.
Πρόσεχε σε τέτοια οικόπεδα, αν οι συνοικοπεδούχοι χτίσουν πρώτοι παραπάνω μέτρα, εσύ που χτίζεις μετά πρέπει να χτίσεις λιγότερα μέτρα αλλιώς εσύ παρανομείς.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν οι συνιδιοκτήτες κτίσουν παραπάνω είναι αυτοί παράνομοι, απλώς ο ενδιαφερόμενος πρέπει πρώτα να κινήσει τις διαδικασίες για να αρθούν οι αυθαιρεσίες και έπειτα να προχωρήσει στις δικές του εργασίες. Λιγότερο όμως δεν θα χτίσει, παρά αυτό που δηλώνεται ρητά από τους πίνακες κατανομής χιλιοστών στο συμβόλαιο σύστασης καθέτων ιδιοκτησιών. Κι εκεί είναι το πρόβλημα με τις κάθετες. Υπάρχουν ΣΥΝ-ιδιοκτήτες...
Η άδεια έχει ισχύ 4 ετών από την έκδοσή της, συνεπώς θα λήξει το Νοέμβριο του 2011. Η άδεια αυτη, η τελευταία, είναι απλώς ανανέωση της πρώτης ή αναθεώρηση ως προς κάποιες μελέτες; Γιατί αν μιλάμε για αναθεωρημένη ως προς τις μελέτες (πχ αλλαγές στα αρχιτεκτονικά), τότε μπορεί να ανανεωθεί εκ νέου πριν τον νοέμβρη του 2011. Με άλλα λόγια μια άδεια ισχύει για 4 χρόνια και πρέπει να ανανεωθεί για άλλα 4, προτού λήξει η 4ετία. Αν όμως γίνει αναθεώρηση και κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση, η...'πρώτη' 4ετία ξεκινάει απ την αρχή.
Στα υπόλοιπα που ρωτάς.
-
Η οικοδομή σου πρέπει να ανεγερθεί μέσα στην ισχύ της άδειας. Για να πάρεις ρεύμα, πρέπει η άδεια να είναι μέσα στα χρονικά όρια που περιγράφω παραπάνω. Επίσης αν η οικοδομή δεν είναι αυτόνομη, τότε προφανώς πρέπει να χτίσεις συγχρόνως με τους συνιδιοκτήτες. Επειδή όμως αυτό είναι κομματάκι σπάνιο και λογικά η οικοδομή σου είναι αυτόνομη, εσύ μπορείς να χτίσεις κανονικά, να ανοίξεις φάκελο ενσήμων στο ΙΚΑ, να πάρεις εργοταξιακό κτλ.
-
Η αρτιότητα (δλδ το ελάχιστο εμβαδό οικοπέδου) είναι λίγο δύσκολο να έχει αυξηθεί από τα 500 στα 800μ2 και να μην έχουν προβλεφθεί οι περιπτώσεις όπως η δική σου. Συνήθως όταν αλλάζουν οι όροι δόμησης, υπάρχουν παρεκκλισεις για οικόπεδα προ της ημερομηνίας αλλαγής των όρων δόμησης. Ο μηχανικός σου θα σε κατατοπίσει. Στα υπόλοιπα η αναθεώρηση γίνεται με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς κι όχι αυτούς της πρώτης άδειας. Και είναι λογικό: Αν δεν έχεις κατασκευάσει την οικοδομή σου, οφείλεις να προσαρμοστείς στη νέα νομοθεσία. Τέτοια παρίπτωση μου έτυχε πριν λίγους μήνες με αναθεώρηση άδειας. Ο πελάτης είχε στην αρχική υπόγειο το οποίο είχε στάθμη οροφής 1,50μ πάνω από το έδαφος. Με την αλλαγή της νομοθεσίας στα 0,80μ, αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδιά του.
-
-
Τα κεραμδια(ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ ) μπαζουν απο παντου ,τα σανιδια σε πολλα σημεια εχουν μαυρισει κ σε λιγο θα αρχισουν κ τα δοκαρια .Τα λαθη πληρωνονται η το φτηνο πραγμα τα σκυλια το τρωνε
Μαζευω προσφορες για καινουργια κεραμοσκεπη κ αλλαγη κεραμιδιων στις βεραντες κ δοκων .
Η κεραμοσκεπη ειναι 80 τετραγωνικα κ οι βεραντες 30 .
θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με τι υλικα να προτιμησω (δοκαρια ,ραμποτε,κεραμιδια ,μονωση) κ ποια θα θεωρουσατε λογικη τιμη .
ΟΙ προσφορες που εχω αρχιζουν απο 8 κ φτανουν στις 13 χιλιαδες ευρω με μικρες διαφοποποιησεις στην ποιοτητα των υλικων
Οσον αφορα τα κεραμιδια εγω προτιμω τα σουηδικα κ μαλιστα σε πρασινο χρωμα .Αν εχει υποψη του καποιος τετοια κεραμοσκεπη στην Κορινθια θα ηθελα να την δω
Ευχαριστω εκ των προτερων σε οσους μπουν στον κοπο να απαντησουν -
Γιώργο προφανώς μιλάμε για σπίτι στο χωριό, σωστά;
Λοιπόν ξεκινάμε από τα εύκολα.
Τα σουηδικά που λες, τα Μπέντερς, έχουν καλή φήμη μόνο και μόνο επειδή είναι τσιμεντοκεράμυδα και δεν σπάνε το χειμώνα από τους πάγους. Σαν ποιότητα, υφή κτλ δεν είναι ό,τι καλύτερο, ωστόσο τα βάζεις και ξενοιάζεις. Αν δεις όμως το λούκι που έχουν για τα νερά, καταλαβαίνεια και μόνος σου οτι δεν είναι όσο κορυφαία ακούγεται. Ποιοτικά τα καλύτερα κεραμύδια φτιάχνει ο Παναγιωτόπουλος στην Αμαλιάδα. Κορυφαία ποιότητα, πολύ καλό ψήσιμο και καλά καλούπια. Έχει τύχει σε οικοδομή να τα τοποθετεί ο μάστορας, να πατάνε πάνω στη στέγη 10 άνθρωποι και να μην σπάει ούτε ένα. Βέβαια στο χειμώνα δεν είναι εξίσου καλό με το σουηδικό, το οποίο άλλωστε βάζουν όλοι πλέον στα Τρίκαλα.Τα σουηδικά επίσης δεν μου πολυαρέσουν και αισθητικά. Το ενιαίο κύμα είναι λίγο βαρετό και λίγο...ξενόφερτο. Πχ στη Βυτίνα απαγορεύεται να τα τοποθετήσεις...Πάντως μην πάρεις σε καμία περίπτωση Χαλκίδας ή Άργους. Είναι φθηνότερα, αλλά μακρια...
Για την μόνωση προτείνω την εξής διάταξη: φύλλα πολυστερίνης DOW, fibran κτλ, ασφαλτόπανο και φύλλο λαμαρίνας για την αποφυγή υγρασιών. Ό,τι μα ό,τι κι αν σου πει ο κάθε μάστορας, μιλάμε για ένα υλικό (κεραμύδι) που απλώς κουμπώνει το ένα με το άλλο. Όσο καλό λούκι κι αν έχει για το νεερό, όσο καλό θηλύκωμα κι αν κάνουν μεταξύ τους, μπορεί σε έντονη βροχή και κόντρα αέρα να κρατήσει νερό και να στο βγάλει κάτω. Και το ασφαλτόπανο ακόμη μπορεί να χει τρύπες, είτε απ τα πατήματα κατά την τοποθέτηση, είτε απ το κάρφωμα. Βάζεις λοιπόν φύλλο λαμαρίνας (είναι ακριβό) και το πρόβλημα λύνεται. Στις ενώσεις των φύλλων λαμαρίνας κάνεις μάτηση και κλείσιμο με ζεστό μολύβι και είσαι ΟΚ!
Φυσικά όλα αυτά θα σε πάνε γύρω στα 120€/μ2. Αν δεν βάλεις λαμαρίνα, τότε υπολόγιζε γύρω στα 90 με 100.
Ξυλεία να πάρεις από το Λεβίδι, στους αφους Καμπέλου. Έχουν κορυφαία ξύλα, φυσικά και σύνθετα. Προτίμησε σύνθετα τσέχικα, που είναι από τις καλύτερες επιλογές. Γενικά ελληνικό ξύλο μην προτιμήσεις κατά τη γνώμη μου. Δεν έχουμε πολύ καλή ποιότητα. Τσέχικο ή ρώσικο είναι τα καλύτερα.
Αν βάλεις μάστορα να δουλέψει φατούρα υπολόγιζε γύρω στα 30€/μ2 συν τρέχον μέτρο κορνίζες (εκεί βαράει πολύ)
-
Νομίζω ότι και εδώ θα δούμε τρελές αλλαγές ΙΜΟ προς το καλύτερο.
Οικόπεδο 360τμ με συντελεστή δόμησης 0.5 12μέτρα φάτσα * 30 βάθος που δεν πρέπει να ακουμπά σε καμμια πλευρά πόσο χτίζει?
Αν καταλαβαίνω σωστά 180τμ + 15% ημιυπαίθρια ισομερώς κατανεμημένα σε κάθε όροφο μικρότερα από 3*3μ που δεν κλείνουν?
Το υπόγειο parking και το υπόγειο λεβητοστάσιο μετράνε στο συντελεστή δόμησης? Πρέπει να είναι χαμηλοτάβανα?
Με τα νέα δεδομένα καταλαβαίνω ότι αντιπαροχές και κατασκευή με στόχο την εμπορία, άρα + ΦΠΑ 23%, μάλλον τέλος.
Πλέον τα οικόπεδα μέχρι 500τμ είναι μόνο για όσους θέλουν να χτίσουν ένα ωράιο σπιτι για να μείνουν οι ίδιοι.
Το ερωτώ για να βρώ που είναι μια ρεαλιστική τιμή για το συγκεκριμμένο οικόπεδο
-
Ψάξε στη Χρυσή Ευκαιρία για παρόμοιες αγγελίες στην περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο. Είναι μια πρώτη εκτίμηση και είναι αρκετά καλή σαν προσσέγγιση αφού οι δημοσιευμένες τιμές έχουν ακρίβεια στην περιοχή του +10 έως -15%.
Καλό είναι να δεις και μερικά από τα ανταγωνιστικά του οικόπεδα. Μετά αρχίζει το ποιό λεπτομερές ψάξιμο με κτηματομεσίτες, αρχιτέκτονες για τους ακριβείς όρους δόμησης κ.α. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Νομίζω ότι και εδώ θα δούμε τρελές αλλαγές ΙΜΟ προς το καλύτερο.Πλέον τα οικόπεδα μέχρι 500τμ είναι μόνο για όσους θέλουν να χτίσουν ένα ωράιο σπιτι για να μείνουν οι ίδιοι.
Το ερωτώ για να βρώ που είναι μια ρεαλιστική τιμή για το συγκεκριμμένο οικόπεδο
Εννοείς οικόπεδα με χαμηλό ΣΔ γιατί οικόπεδο μόλις 300ρι (όχι 500ρι που λες εσύ) με ΣΔ πχ 3 χτίζει τουλάχιστον 900 τμ
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ψάξε στη Χρυσή Ευκαιρία για παρόμοιες αγγελίες στην περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο. Είναι μια πρώτη εκτίμηση και είναι αρκετά καλή σαν προσσέγγιση αφού οι δημοσιευμένες τιμές έχουν ακρίβεια στην περιοχή του +10 έως -15%.
Καλό είναι να δεις και μερικά από τα ανταγωνιστικά του οικόπεδα. Μετά αρχίζει το ποιό λεπτομερές ψάξιμο με κτηματομεσίτες, αρχιτέκτονες για τους ακριβείς όρους δόμησης κ.α.Oι αγγελείες είναι μύθος.
Σημασία έχει το τι διατείθεμαι εγώ να δώσω και πόσο θα τον πιέσω και με ποια επιχειρήματα.
Μεσίτη δεν χρειάζομαι.
Την παρούσα στιγμή ρώτησα να έχω μια ιδέα περι τι ισχύει πλέον απο αρχιτεκτονικής άποψης για να προσδιορίσω την αξία του ακινήτου και εν συνεχεία να δω που πρέπει να είναι η τιμή του οικοπέδου ΙΜΟ πάντα.
Μετά την τακτοποίηση για 40 χρόνια των παρανομιών οι τιμές που ζητάγαν κάποιοι για οικόπεδα υπολογίζοντας σε αρκετά παράνομα τετραγωνικά, πλέον δεν υπάρχουν!300 με 500 τμ οικόπεδο με χαμηλό συντελεστή δόμησης πιστέυω πλέον θα είναι ιδανικό για κάποιον να φτιάξει ένα σπίτι για 5μελή οικογένεια με κήπο, έστω και αν τριγύρω έχεις πολυκατοικίες.
Το 500άρι που κάποτε με ημιυπάιθρια και μπαζωμένα κλπ κλπ έβγαζε 2 - 3 μεζονέτες πλέον θα βγάζει ένα σωστό ανθρώπινο σπίτι
-
Η 'τακτοποίηση' για 40 χρόνια των η/θ τί σχέση έχει με τις τιμές των ακινήτων στην αγορά ;
Μήπως εννοείς οι αλλαγές στους όρους δόμησης ; (οι οποίες ομολογουμένως δεν ξέρω πόσο 'δυσκολεύουν' τους μηχανικούς )Προβλέπω μεγάλο φιάσκο στην τακτοποίηση : κανείς δεν πάει και δεν υπάρχει σάλιο για να σκάσουν τόσα λεφτά με αοριστίες και φοβέρες από ένα νεκρό κράτος όπου οι ΔΥ κάνουν σχεδόν λευκή απεργία (οι ΔΟΥ υπολειτουργούν, οι διευθυντές τραβάνε τα μαλλιά τους, όσοι δηλ. δεν αναμένουν πίνοντας καφέ την αντικατάστασή τους)...
Φυσικά τελευταία στιγμή θα τρέξουν οι περισσότεροι αλλά 800 εκατομ. που έχουν προϋπολογίσει να εισπράξουν το 2010 ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα...Όλοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τελευταία στιγμή, οι πολεοδομίες θα μπουκώσουν και μέχρι να τις διεκπεραιώσουν το 2010 το κράτος αντί για 800 εκατομ. θα έχει εισπράξει 800@@...Και υπολογίζουν και άλλα 500 εκατομ. το 2011
Αν πάει το 50-60 % από αυτούς που υπολογίζουν θα είναι επιτυχία... -
Tι σημαίνει 'εισφορά σε χρήμα' για ένα οικόπεδο? Πότε καταβάλεται και πως υπολογίζεται?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η 'τακτοποίηση' για 40 χρόνια των η/θ τί σχέση έχει με τις τιμές των ακινήτων στην αγορά ;
Μήπως εννοείς οι αλλαγές στους όρους δόμησης ; (οι οποίες ομολογουμένως δεν ξέρω πόσο 'δυσκολεύουν' τους μηχανικούς )Προβλέπω μεγάλο φιάσκο στην τακτοποίηση : κανείς δεν πάει και δεν υπάρχει σάλιο για να σκάσουν τόσα λεφτά με αοριστίες και φοβέρες από ένα νεκρό κράτος όπου οι ΔΥ κάνουν σχεδόν λευκή απεργία (οι ΔΟΥ υπολειτουργούν, οι διευθυντές τραβάνε τα μαλλιά τους, όσοι δηλ. δεν αναμένουν πίνοντας καφέ την αντικατάστασή τους)...
Φυσικά τελευταία στιγμή θα τρέξουν οι περισσότεροι αλλά 800 εκατομ. που έχουν προϋπολογίσει να εισπράξουν το 2010 ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα...Όλοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τελευταία στιγμή, οι πολεοδομίες θα μπουκώσουν και μέχρι να τις διεκπεραιώσουν το 2010 το κράτος αντί για 800 εκατομ. θα έχει εισπράξει 800@@...Και υπολογίζουν και άλλα 500 εκατομ. το 2011
Αν πάει το 50-60 % από αυτούς που υπολογίζουν θα είναι επιτυχία...Πάντως ΒΠ που τα νούμερα ξεκινάνε από 5,000 και πάνω από όσους έχω ρωτήσει θα πάνε όλοι.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ