-
Ξέρετε κανένα site για αγοραπωλησίες ακινήτων;
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Ξέρετε κανένα site για αγοραπωλησίες ακινήτων;Προφανως υπαρχουν κι αλλα.
-
Ο χρήστης abyron έγραψε:
... σπιτι που μας αρεσει σε 'ψηλο' πρωτο οροφο, που απο κατω εχει κλειστη πυλωτη. Δηλ. εχει τα παρκινγκ των ιδιοκτητων αλλα δεν ειναι ανοικτα, ειναι κλειστα με ηλεκτρονικο 'πατζουρι'. Το ερωτημα μου ειναι : πιστευετε οτι θα κανουν πολυ θορυβο αυτα τα ηλεκτρονικα πατζουρια ? Ειναι κανενας απο εσας που μενει πανω απο τετοιου ειδους πυλωτη? Μηπως θα ειναι λιγο σπαστικο να ακουμε το πρωι οταν φευγουν και το βραδυ οταν επιστρεφουν αυτες τις ηλεκρονικες πορτες? ...Μένω σε ψηλό 1ο όροφο με ανοιχτή πυλωτή. Το πάτωμα, όπου είναι μάρμαρο και όχι ξύλο είναι πολύ κρύο το χειμώνα. Καλό λοιπόν είναι να βάλεις χαλιά όπου μάρμαρο. Γενικά όμως το σπίτι θερμαίνεται καλά. Τουλάχιστον το καλοκαίρι έχει δροσιά.
Θεωρώ πιθανό ότι το πρόβλημα υγροποίησης που εμφανίζεται σε μια γωνία δεν θα εμφανιζόταν ή θα ήταν πολύ μειωμένο σε άλλον όροφο χωρίς την κρύα πυλωτή από κάτω.
Ακόμα και κλειστή πυλωτή να έχεις θερμαινόμενη δεν θα είναι οπότε θα υπάρχει μια δροσιά στο πάτωμα...
Δεν νομίζω να υπάρχουν αθόρυβες, υπάρχουν θορυβώδεις και περισσότερο θορυβώδεις γκαραζόπορτες (κάποιοι που ξέρω που μένουν πάνω από μια τέτοια ευτυχώς είναι όλοι κουφοί!). Καλό είναι κάτω από την κρεβατοκάμαρά σου (ή του παιδιού σου) να είναι η δική σου γκαραζόπορτα.... Το θέμα νομίζω είναι αρκετά σοβαρό, τόσο που αποτελεί λόγο απόρριψης οπότε αξίζει να το μελετήσεις καλά, αξίζει ίσως να ζητήσεις να μείνεις μερικές ώρες ή και να κοιμηθείς ένα βράδυ (έστω με υπόστρωμα και υπνόσακο) στο σπίτι. -
Εγκρίθηκε ο νόμος για τα ημιυπαίθρια, ακριβώς όπως ήταν.
Έπρεπε να περιμένουν τόσους μήνες για να το καταλάβουν οι φωστήρες. -
Βγήκε κάτι και δεν το πήρα πρέφα ; Έχουν μέχρι τέλος Απριλίου για να βγάλουν ΦΕΚ, πού την είδες την είδηση ; Και είναι ΟΛΑ ίδια ; Είσαι βέβαιος ότι είναι όπως ακριβώς η ρύθμιση Σουφλιά ;
Γιατί εγώ ξέρω ότι προκειμένου να αποφευχθεί η αντισυνταγματικότητα θα ιδρυόταν ένα ταμείο όπου θα πηγαίναν εκεί τα λεφτά - και όχι να κλείσουν τρύπες προϋπολογισμού (και εδώ υπήρχαν αντιδράσεις από το Υπ. Οικον. που καίγεται το μ@νί τους για φράγκα ) για να δωθούν για το περιβάλλον κλπ κλπ...Έχουν γίνει συζητήσεις με το ΣτΕ και η γραμμή είναι ότι δεν θα κριθεί αντισυνταγματικός αν υιοθετηθεί μια τέτοιου τύπου λύση, όπως κινδύνευε σοβαρότατα ο νόμος Σουφλιά...
Ότι οικονομικά για τους ιδιοκτητες θα είναι το ίδο πράγμα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό (πληροφορίες μου λένε ότι ίσως για τα υπόγεια να το έκαναν οικονομικότερο λόγω των πολλών τμ). Δεν είναι όμως το ίδιο πράγμα για το ΣτΕ και εσύ θα την πλήρωνες εν τέλει τη νύφη μόλις έβγαινε αντισυνταγματικός καθώς θα είχες πληρώσει + αυτοκαρφωθεί και μετά θα βρισκόσουν με ένα ΤΙΠΟΤΑ στα χέρια...Σε πολλούς φαίνεται το ίδιο αλλά αν γνώριζαν λίγο τη νομολογία του ΣτΕ θα άλλαζαν γνώμη...Έχω πει βεβαίως ότι θα έπρεπε να το κάνουν και 'φθηνότερο' δεδομένου ότι με τέτοια οικονομική συγκυρία να ζητάνε 10% της αντικειμενικής κινυνεύουν να μην εισπράξουν αυτά που προϋπολογίζουν γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει σάλιο...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγκρίθηκε ο νόμος για τα ημιυπαίθρια, ακριβώς όπως ήταν.
Έπρεπε να περιμένουν τόσους μήνες για να το καταλάβουν οι φωστήρες.Δεν έχει βγεί τίποτα ακόμα.
Ρώτησα σήμερα σε δύο πολεοδομίες (Αθήνας και Αιγάλεω) και γέλαγαν.... -
Στο Τεχνογράφημα του Μαρτίου (σελ.16)
'...Δυστυχώς μετά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή την Πέμπτη 4-2-2010 κυρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε την παράγραφο 2 του άρθρου 40 και την παράγραφο 5 του άρθρου 41 και είναι αυτά που αφορούν την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και των χώρων που έχουν υποστεί αλλαγή χρήσης...'
(άρθρα του νόμου Σουφλιά 3775/09) -
Λεωνίδα τα έχεις μπλέξει λίγο.
Τα πράγματα έχουν ως εξής :
Η Μπιρμπίλη στις 22 Οκτωβρίου 2009 βγήκε και δήλωσε ότι αναστέλλεται η ισχύς του νόμου Σουφλιά (3775/2009).
Μια βδομάδα μετά στις 29/10/2009 - με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως - ανεστάλη για έξι μήνες το άρθρο 40, παράγραφος 2, τμήμα α, β, γ, δ, του Νόμου 3775/2009 που αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους και το άρθρο 41, παράγραφος 5, που αφορά αλλαγή χρήσης σε γκαράζ και αποθήκες ενώ τα υπόλοιπα άρθρα του νόμου εξακολούθησαν να ισχύουν, παρά το γεγονός ότι η αρχική δήλωση της Μπιριμπίλη ήταν να ανασταλεί στο σύνολό του ο νόμος και να ισχύσουν οι προγενέστερες διατάξεις του ΓΟΚ. Έτσι οι νέες οικοδομικές άδειες εκδίδονται με τον νόμο Σουφλιά.
Στις 4 Δεκεμβρίου 2009 κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση» καθώς οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, παύουν να ισχύουν αν δεν υποβληθούν στη Βουλή προς κύρωση μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους.
Κατόπιν αυτού στις 4 Φεβρουαρίου 2010 (εντός δηλ. της ανωτέρω 3μηνης προθεσμίας από την υποβολή στη Βουλή) κυρώθηκε η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως αναφέρεις, πράγμα το οποίο σημαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες : δηλ. οι ρυθμίσεις Σουφλιά περί τακτοποίησης παραμένουν σε αναστολή, όπως είχε προβλέψει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις 29/10/2009. Το 'δυστυχώς' που αναφέρεται στο Τεχνογράφημα έχει μάλλον να κάνει με το ότι οι Πολ. Μηχανικοί ήθελαν να ανασταλλούν συνολικά τα άρθρα 40 και 41 και όχι μόνο οι διατάξεις οι σχετικές με την 'τακτοποίηση' των ημιυπαίθριων.Τώρα μέσα στο μπλέξιμο σου όμως είπες κάτι που μάλλον στο νέο νόμο (ο οποίος πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τέλος Απριλίου καθώς λήγει το 6μηνο της αναστολής) θα γίνει πραγματικότητα όπως εξήγησα παραπάνω...
Δηλ. η κατεύθυνση και 'οι οικονομικές διευθετήσεις' του νόμου Σουφλιά θα μείνουν ως έχουν (10% αντικειμενικής, αλλά ίσως φτηνότερα τα υπόγεια επειδή είναι πολλά τα τμ) αλλά μάλλον θα δημιουργηθεί ένα είδος 'πράσινου' ταμείου στο οποίο θα κατευθυνθούν οι πόροι από την ενδεχόμενη 'νομιμοποίηση' προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος του ΣτΕ. Πρόβλημα είναι το Υπ. Οικονομικών που ψάχνει λεφτά αλλά εκτός από την πιθανή αντισυνταγματικότητα τίθεται και θέμα πολιτικής υπεράσπισης του νέου νόμου αν είναι ολόιδιος με το νόμο Σουφλιά : τι σκ@τα τον ανέστειλλαν 6 μήνες για να το ξαναψηφίσουν σχεδόν ίδιο ;
Εγώ πάντως θεωρώ ότι πρέπει να ξανασκεφτούν το 10% της αντικειμενικής (για λιγότερα) καθώς τα λεφτά είναι αρκετά για τέτοιες δύσκολες μέρες, δε νομίζω όμως να το αλλάξουν, μάλλον αυτό θα παραμείνει ως έχει.Καθώς παρακολουθώ από πολύ κοντά το ζήτημα με άφησες άναυδο όταν είπες 'εγκρίθηκε ο νόμος για τα ημιυπαίθρια, ακριβώς όπως ήταν' κι εγώ δεν είχα πάρει πρέφα τίποτα, ενώ προχτές συζητούσα το θέμα στις λεπτομέρειές του
-
Λοιπόν παιδιά θέτω το εξής ερώτημα,θέλω να κάνω ολική ανακαίνιση σε ισόγεια παλαιά μονοκατοικία στην Πετρούπολη 85 τ.μ και υπόγειο 65 τ.μ , που λόγω της κλίσης του εδάφους (βουνό) και αυτό ισόγειο είναι.Θα αλλαχθούν ηλεκτρολογικά,υδραυλικά, κουφώματα,πατώματα,μπάνια,κουζίνες,πόρτες,βαψίματα, θα μείνει μόνο ο σκελετός και οι τοίχοι στην ουσία,θα μπει λεβητοστάσιο με αυτόνομη θέρμανση,μονοσωλήνιο (πριν δεν είχε),θα γκρεμιστούν κάποιοι τοίχοι (αλλαγή διαρύθμησης),μόνωση ταράτσας ίσως και εξωτερικά στους τοίχους,θα γίνει μια μικρή προέκταση 5 τ.μ στην βεράντα του ισογείου που έχω δικαίωμα βάση ΓΟΚ,θα τα αλλάξω όλα με λίγα λόγια.Απο οικοδομή λίγα κατέχω, βάση κοινής λογικής οτι καταλαβαίνω.Με συμφέρει λέτε να πάρω εταιρεία τεχνική να μου το παραδώσει έτοιμο ή να βρώ μόνος μου μαστόρους έναν-έναν ?Επειδή είναι αρκετή δουλειά απο οτι βλέπω πιστεύω οτι θα ταλαιπωρηθώ αρκετά με τους μαστόρους, μήπως όμως γίνει καλύτερη δουλειά με αυτούς και αρκετά πιο οικονομικά απο οτι η τεχνική εταιρεία ? Μου λένε οτι η εταιρεία παρά το 10% που ζητάει επίβλεψη δίνει τελικά καλύτερες τιμές στα συνεργεία, ισχύει? Τι λέτε βρε παιδιά βοηθήστε έναν αδαή !!Δύσκολες εποχές για αγορά σπιτιού, μάλλον θα γίνουν της μοδός οι ανακαινίσεις των παλαιών πατρικών απο οτι ακούω.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
tasosch1,με ολα αυτα που θες να κανεις πρεπει να σταματησεις να δουλευεις και να ασχολεισαι αποκλειστικα με τα μαστορια για ενα αδιευκρινιστο χρονικο διαστημα,διαφορετικα δεν θα τελειωσεις ποτε.
Επιπροσθετως λες οτι δεν ξερεις απο αυτα,αρα θα μαθεις μεν,θα πληρωσεις δε,οποτε πιο φτηνα δυσκολο να σου ερθει.Ειμαι 100% βεβαιος οτι πρεπει να πας σε λυση με το κλειδι στο χερι,ομως ειναι παρα πολυ βασικο να επιλεξεις μια εταιρεια της προκοπης με εμπειρια και υπευθυνοτητα, αλλιως παλι σε μπελα και εξοδα θα μπεις.
Επισης θα πρεπει το δικο σου 'οραμα' να συμβαδιζει με την δικη τους εμπειρια,αυτο θα μειωσει τα λαθη και τις παρεξηγησεις,τι εννοω με αυτο:οχι εσυ να θες σπιτι με πλωτο λουνα-παρκ και θερμανση απο υδρογονο,και αυτος στην ζωη του ολη να μην εχει βαλει πλακάκια εκτος praktiker και να θεωρει το τσιμέντο ωραιο χρωμα για τοίχοΕπιλογη εταιρειας μεν,με πολυ ψαξιμο δε, για να παρεις μια αποφαση που δεν θα μετανιωσεις.
Να δεις τι δουλειες εχουν κανει,να δεις εαν υπαρχει συνεργειο ή εαν βουτανε τον πρωτο αλβανο που περναει απεξω και τον χρηζουν ηλεκτρολόγο κ.ο.κ. -
Για τέτοιου μεγέθους εργασία σίγουρα να πάρεις συνεργείο αλλά να το ψάξεις λιγάκι να είναι σοβαροί.
Αν ακόμα το σκέφτεσαο: ένας επιπλέον κίνδυνος που μπορεί να σου προκύψει αν τα κάνεις εσύ είναι να σου χτυπήσει κάποιος μάστορας... μάντεψε ποιος είναι υπεύθυνος και τρέχει στα δικαστήρια...ΕΣΥ!!Καλό είναι να κάνετε και μια καλή συμφωνία με το συνεργείο που να τα λέει όλα. Βασικό το να λέει τις υποχρεώσεις του και τι θα πάθει αν δεν τις τηρήσει. ΓΡΑΠΤΗ και με δικηγόρο, καλύτερα να τον πληρώνεις πριν παρά μετά...
Και σχετικά με τις πληρωμές, πάντα να είσαι ένα βήμα πίσω, πάντα να του χρωστάς. Και μάλιστα τόσα που να μην τον συμφέρει να σε αφήσει και να φύγει. Μόνο αφού τελειώσει τα πάντα και αφού είναι όλα εκεί (ΟΛΑ επιμένω) και λειτουργούν καλά θα ξεχρεώσεις. -
βασικος κανονας αυτος στις τελευταιες φρασεις...
-
Ο χρήστης tasosch1 έγραψε:
Λοιπόν παιδιά θέτω το εξής ερώτημα,θέλω να κάνω ολική ανακαίνιση σε ισόγεια παλαιά μονοκατοικία στην Πετρούπολη 85 τ.μ και υπόγειο 65 τ.μ , που λόγω της κλίσης του εδάφους (βουνό) και αυτό ισόγειο είναι.Θα αλλαχθούν ηλεκτρολογικά,υδραυλικά, κουφώματα,πατώματα,μπάνια,κουζίνες,πόρτες,βαψίματα, θα μείνει μόνο ο σκελετός και οι τοίχοι στην ουσία,θα μπει λεβητοστάσιο με αυτόνομη θέρμανση,μονοσωλήνιο (πριν δεν είχε),θα γκρεμιστούν κάποιοι τοίχοι (αλλαγή διαρύθμησης),μόνωση ταράτσας ίσως και εξωτερικά στους τοίχους,θα γίνει μια μικρή προέκταση 5 τ.μ στην βεράντα του ισογείου που έχω δικαίωμα βάση ΓΟΚ,θα τα αλλάξω όλα με λίγα λόγια.Απο οικοδομή λίγα κατέχω, βάση κοινής λογικής οτι καταλαβαίνω.Με συμφέρει λέτε να πάρω εταιρεία τεχνική να μου το παραδώσει έτοιμο ή να βρώ μόνος μου μαστόρους έναν-έναν ?Επειδή είναι αρκετή δουλειά απο οτι βλέπω πιστεύω οτι θα ταλαιπωρηθώ αρκετά με τους μαστόρους, μήπως όμως γίνει καλύτερη δουλειά με αυτούς και αρκετά πιο οικονομικά απο οτι η τεχνική εταιρεία ? Μου λένε οτι η εταιρεία παρά το 10% που ζητάει επίβλεψη δίνει τελικά καλύτερες τιμές στα συνεργεία, ισχύει? Τι λέτε βρε παιδιά βοηθήστε έναν αδαή !!Δύσκολες εποχές για αγορά σπιτιού, μάλλον θα γίνουν της μοδός οι ανακαινίσεις των παλαιών πατρικών απο οτι ακούω.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Το ιδιο εκανα εγω πριν 5 χρονια περιπου και αφου πηρα προσφορες απο 3 τεχνικες ετειρειες
κατεληξα να το κανω μονος μου.Γλυτωσα χονδρικα 20% και θεωρω οτι εγινε πολυ καλη δουλεια με πολυ καλα υλικα αλλα με πολυ τρεξιμο και κοπο.Η γυναικα μου ηταν καθε μερα στην οικοδομη και εκτος απο 1 συνεργειο που εδιωξα (με τις κλοτσιες,μου εριξαν το γεμισμα δαπεδου και ηταν οχι αλφαδιασμενο αλλα ειχε αποκλισεις εως 10cm) ολα πηγαν καλα.Βεβαια επαιρνα για καθε εργασια 3 προσφορες και οταν επελεγα καποιον καναμε συμφωνητικο κατοπιν υποδειξεως του ξαδελφου μου που ειναι μηχανικος και που με βοηθησε παρα πολυ σε ολα τα τεχνικα θεματα.Προχωρα φιλε μου μην το φοβασαι,και να εισαι παρα πολυ αυστηρος με ολα τα συνεργεια μην τους λυπασαι.
οικο -
Τι του λές του ανθρώπου ρε Σπύρο .
Αν δεν σε βοηθούσε ο ξαδερφός σου ο μηχανικός θα έίχες χαλαρά 50 % κόστος παραπάνω .
Βάλε και το μεροκάματο της γυναίκας σου και δες πόσο σου κόστισε .
Αν ο φίλος δεν έχει τίποτα από αυτά θα πάει μόνο σε εταιρεία που θα έχει μηχανικός , γιατί χρειάζεται τουλάχιστον άδεια μικρής κλίμακας . Επίσης θα ανοίξει και καρτέλλα στο ΙΚΑ , γιατί ένα γδάρσιμο ενός μάστορα μπορεί να του κοστίσει το μισό σπίτι .Τα πράγματα είναι άγρια και θα αγριέψουν περισσότερο .
Σίγουρα το μέλλον είναι οι ανακαινίσεις αλλά επειδή τα πάντα θα πιστοποιούνται θα γίνονται από ειδικούς και πιστοποιημένους επαγγελματίες και όχι από τον γνωστό του κουμπάρου . -
Έχει χτίσει κάποιος απο το forum με εταιρεία για να μας πει την εμπειρία του ? Για να καταλάβω και εγώ πως δουλεύουν τέτοιου είδους εταιρείες. Επίσης το συμφωνητικό πρέπει να γίνει σε συμβολαιογράφο η μεταξύ μας , τι είναι καλύτερο παιδιά ?
-
Έχει χτίσει κάποιος απο το forum με εταιρεία για να μας πει την εμπειρία του ? Για να καταλάβω και εγώ πως δουλεύουν τέτοιου είδους εταιρείες. Επίσης το συμφωνητικό πρέπει να γίνει σε συμβολαιογράφο η μεταξύ μας , τι είναι καλύτερο παιδιά ?Ενα απλο ιδιωτικο συμφωνητικο θα γινει,αλλα καλο θα ηταν να το δει πρωτα καποιος δικηγορος.
Εδω παλι ειναι αλλο προβλημα γιατι πολλοι δικηγοροι χαλανε δουλειες ζητωντας εξωφρενικους ορους,ενω άλλοι παλι τα βρισκουν 'ολα ενταξει' γιατι απλως βαριουνται και να το διαβασουν.Να ξερεις παντως οτι το συμφωνητικο φυσικα και ειναι απαραιτητο και χρησιμο, αλλα δεν ειναι αυτο που θα καθορισει την ποιοτητα της δουλειας,αυτο ειναι για να καθορισει τι γινει στα δικαστηρια (5 χρονια μετα αν οχι αργοτερα) αν κατι παρει στραβα και αν ο εργολαβος που προσέλαβες ειναι ακομα εν ζωη ή ασκει ακομα το επαγγελμα.
-
οκ.καταλαβαινω τι του λετε και δεν ευκολο,αλλα 1 φιλος που το αναθεσε σε μηχανικο βρεθηκε ασχημα μπλεγμενος καθως δεν ειχε πληρωθει το ΙΚΑ και 2 προμηθευτες οι οποιοι ειχαν εκδωσει παραστατικα στο ονομα και αναγκαστηκε να τα ξαναπληρωσει.
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
οκ.καταλαβαινω τι του λετε και δεν ευκολο,αλλα 1 φιλος που το αναθεσε σε μηχανικο βρεθηκε ασχημα μπλεγμενος καθως δεν ειχε πληρωθει το ΙΚΑ και 2 προμηθευτες οι οποιοι ειχαν εκδωσει παραστατικα στο ονομα και αναγκαστηκε να τα ξαναπληρωσει.Γι αυτο λεω και ξαναλεω και τονιζω με bold οτι πρεπει να γινει προσεκτικη επιλογη
Αλλωστε το να το κανεις μονος σου καθε αλλο παρα σε προφυλάσσει απο μπελαδες,αντιθετως! -
Λοιπόν παιδιά θέτω το εξής ερώτημα,θέλω να κάνω ολική ανακαίνιση σε ισόγεια παλαιά μονοκατοικία στην Πετρούπολη 85 τ.μ και υπόγειο 65 τ.μ , που λόγω της κλίσης του εδάφους (βουνό) και αυτό ισόγειο είναι.Θα αλλαχθούν ηλεκτρολογικά,υδραυλικά, κουφώματα,πατώματα,μπάνια,κουζίνες,πόρτες,βαψίματα, θα μείνει μόνο ο σκελετός και οι τοίχοι στην ουσία,θα μπει λεβητοστάσιο με αυτόνομη θέρμανση,μονοσωλήνιο (πριν δεν είχε),θα γκρεμιστούν κάποιοι τοίχοι (αλλαγή διαρύθμησης),μόνωση ταράτσας ίσως και εξωτερικά στους τοίχους,θα γίνει μια μικρή προέκταση 5 τ.μ στην βεράντα του ισογείου που έχω δικαίωμα βάση ΓΟΚ,θα τα αλλάξω όλα με λίγα λόγια.Απο οικοδομή λίγα κατέχω, βάση κοινής λογικής οτι καταλαβαίνω.Με συμφέρει λέτε να πάρω εταιρεία τεχνική να μου το παραδώσει έτοιμο ή να βρώ μόνος μου μαστόρους έναν-έναν ?Επειδή είναι αρκετή δουλειά απο οτι βλέπω πιστεύω οτι θα ταλαιπωρηθώ αρκετά με τους μαστόρους, μήπως όμως γίνει καλύτερη δουλειά με αυτούς και αρκετά πιο οικονομικά απο οτι η τεχνική εταιρεία ? Μου λένε οτι η εταιρεία παρά το 10% που ζητάει επίβλεψη δίνει τελικά καλύτερες τιμές στα συνεργεία, ισχύει? Τι λέτε βρε παιδιά βοηθήστε έναν αδαή !!Δύσκολες εποχές για αγορά σπιτιού, μάλλον θα γίνουν της μοδός οι ανακαινίσεις των παλαιών πατρικών απο οτι ακούω.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Φίλε tasosch1, σύμφωνα με τα όσα αναφέρεις και κυρίως με αυτά που έχω τονίσει στα λεγόμενά σου, για τις εργασίες που πρόκειται να κάνεις απαιτήται οικοδομική άδεια προσθήκης και διαρρυθμίσεων.
Αρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον μηχανικό για την έκδοσή της. Η συμβουλή μου είναι (αν δεν έχεις ήδη) να ψάξεις να βρείς έναν μηχανικό τον οποίο να εμπιστευθείς και να συμβουλευθείς. Υπενθυμίζω πως ο μηχανικός δεν είναι απλά κάποιος που θα σου κάνει την βρώμικη δουλειά της έκδοσης της άδειας, αλλά πρέπει να είναι και σύμβουλός σου και για την φάση της κατασκευής. Αλλωστε κάποιος (πιθανόν ο ίδιος) θα υπογράψει και την επίβλεψη των κατασκευών και θα έχει τις σχετικές ευθύνες. Φρόντισε λοιπόν να βρείς κάποιον έντιμο και έμπειρο μηχανικό (δεν είναι ανέκδοτο) και ξεκίνα από εκεί. Μπορεί και ο ίδιος, μέσω αυτεπιστασίας και ανάλογης αμοιβής, να σου ολοκληρώσει το έργο, ή να σε βοηθήσει στην επιλογή εργολάβου και την επίβλεψη των εργασιών. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.............Για να καταλάβω και εγώ πως δουλεύουν τέτοιου είδους εταιρείες. Επίσης το συμφωνητικό πρέπει να γίνει σε συμβολαιογράφο η μεταξύ μας , τι είναι καλύτερο παιδιά ?
Ενα απλο ιδιωτικο συμφωνητικο θα γινει,αλλα καλο θα ηταν να το δει πρωτα καποιος δικηγορος...............
Να ξερεις παντως οτι το συμφωνητικο φυσικα και ειναι απαραιτητο και χρησιμο, αλλα δεν ειναι αυτο που θα καθορισει την ποιοτητα της δουλειας,........Για οσους εχουν αποριες, FYI only:
Υπάρχουν υποψίες για Trojan στον σύνδεσμο. Ανοίξτε με δική σας ευθύνη [mod]http://www.batistatos.gr/content/view/56/84/lang,el/
Εχοντας σχετικο ενδιαφερον, βρηκα στοιχεια που ειναι λιαν κατατοπιστικα, αλλα μια και δεν εχω 'συνεργαστει' με τον ιδιο, επιφυλασσομαι...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ