-
Τα πάντα είναι θέμα ζήτησης. Προφανώς στο Κολωνάκι, όταν ζητάνε 100 άτομα (μοντέλες, νεόπλουτοι, μοδίστρες, κολ-γκερλς/μπόυζ κλπ) 1 διαμέρισμα, η τιμή δεν θα πέσει (αισθητά). Αλλά αλλού, όταν για ένα ακίνητο ρωτάνε 2-3 το μήνα και δεν ζυγώνει με χρήμα κανείς, αντί για 2500-3000/τμ θα ζητήσουν 1800-2000 αν θέλουν να το πουλήσουν σχετικά γρήγορα.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Τα έγραψα 2 φορές από πάνω και τα έκανες quote, τι άλλο να κάνω ?
Όταν απολυθούν θα καταλάβουν γιατί θα έχουν πρόβλημαΜα το θέμα μας δεν είναι οι απολύσεις αλλά οι αγορές κατοικιών... αυτή την περίοδο δεν αγοράζουμε λέμε.
Αυτο που σου λενε τα παιδια ειναι οτι για να μην αγοραζουμε, δεν εχουμε λεφτα (ή δεν εχουμε ελπιδες να βγαλουμε), αρα εχουμε προβλημα.
Επισης κριση στον κατασκευαστικο τομεα σημαινει χιλιαδες απολυσεις σε αυτον αλλα και σε αλλους που, με τη σειρα τους, τροφοδοτουν την κριση κ.ο.κ.
Επισης, πτωση των τιμων σημαινει μειωση της περιουσιας ΟΛΩΝ μας. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Όταν απολυθούν θα καταλάβουν γιατί θα έχουν πρόβλημαΜα το θέμα μας δεν είναι οι απολύσεις αλλά οι αγορές κατοικιών... αυτή την περίοδο δεν αγοράζουμε λέμε.
Αυτο που σου λενε τα παιδια ειναι οτι για να μην αγοραζουμε, δεν εχουμε λεφτα (ή δεν εχουμε ελπιδες να βγαλουμε), αρα εχουμε προβλημα.
Επισης κριση στον κατασκευαστικο τομεα σημαινει χιλιαδες απολυσεις σε αυτον αλλα και σε αλλους που, με τη σειρα τους, τροφοδοτουν την κριση κ.ο.κ.
Επισης, πτωση των τιμων σημαινει μειωση της περιουσιας ΟΛΩΝ μας.Έρχονται λοιπόν 'χρυσές εποχές' για όσους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ;
Αφού δεν απολύονται, δανείζονται και γίνονται ιδιοκτήτες ...
Ρε μπας και ακολουθούμε τόσες δεκαετίες σωστή πολιτική περί των προσλήψεων στο 'δημόσιο' ;(Εντάξει, απόπειρα χιούμορ κάνω...)
-
Πρόσφατα ολοκλήρωσα τη διαδικασία ανέγερσης της νέας μου κατοικίας. Έχοντας εργοταξιακό ρεύμα, πήγα στη ΔΟΥ - σ.σ. ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΜΑΙ - με τα παρακάτω έγγραφα προκειμένου να πάρω το απαραίτητο έγγραφο με το οποίο η ΔΕΗ θα μετατρέψει το εργοταξιακό ρεύμα σε κανονικό:
- Φωτοαντίγραφο άδειας οικοδομής
- Τελικός πίνακας ΕΚΚΟ
- Προσωρινός πίνακας
- Υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου
- ΤΠΥ εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου
- Λίστα τιμολογίων
- Βεβαίωση επιβλέποντος μηχανικού σχετικά με τα τετραγωνικά της οικοδομής
Η απάντηση που έλαβα δια στόματος προϊσταμένου είναι ότι η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει από τη δική μου ΔΟΥ (αυτή που υπάγομαι) και θα πρέπει να αποτανθώ στη ΔΟΥ που υπάγεται ο ηλεκτρολόγος!!!!
Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο?
Ευχαριστώ. -
Άντε τι άλλο θα ακούσουμε.....
Ο προιστάμενος είναι πολλά χρόνια προιστάμενος???
Η διαδικασία γίνεται στη ΔΟΥ που υπάγεται το Έργο!!! Χρόνια τώρα!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Επισης, πτωση των τιμων σημαινει μειωση της περιουσιας ΟΛΩΝ μας.Έρχονται λοιπόν 'χρυσές εποχές' για όσους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ;
Αφού δεν απολύονται, δανείζονται και γίνονται ιδιοκτήτες ...Και μετά λέει εμένα καπιταλόσκυλο ο σύντροφος Asimov.. Tώρα θα μας πουλάει και θα μας αγοράζει για πλάκα.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Άντε τι άλλο θα ακούσουμε.....Ο προιστάμενος είναι πολλά χρόνια προιστάμενος???
Παλιά ζητούσαν να σφραγισθούν πρώτα στην ΔΟΥ του ηλεκτρολόγου (εκεί που έκοψε το τιμολόγιο ο ηλεκτρολόγος για να σιγουρευθούν ότι θα φορολογηθεί) και μετά στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παλιά ζητούσαν να σφραγισθούν πρώτα στην ΔΟΥ του ηλεκτρολόγου (εκεί που έκοψε το τιμολόγιο ο ηλεκτρολόγος για να σιγουρευθούν ότι θα φορολογηθεί) και μετά στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη.
πόσο παλιά, γιατί 7 χρόνια μηχανικός πρώτη φορά το ακούω?
-
Μάλλον λαδάκι έψαχνε για τη σαλάτα του... Κι επειδή είχες όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, σκέφτηκε να σε 'ζορίσει' μπας και τσιμπήσει τίποτις...
Άσε με δαύτους δε βγάζεις άκρη, μου τυχε να μου ζητά 1500 για να το βγάλει άνευ αυτοψίας, ενά δεν είχε ΚΑΜΙΑ παρανομία/αυθαιρεσία...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
πόσο παλιά, γιατί 7 χρόνια μηχανικός πρώτη φορά το ακούω?
Πιο παλιά, ρώτησε κάποιον ηλεκτρολόγο.
Αχ, που είναι εκείνες οι καλές παλιές μέρες στην εφορία που η ουρές έφταναν (και κατέβαιναν) τη σκάλα. Με μια ουρά δεν τελείωνες, έπρεπε να περιμένεις σε αρκετές ουρές.
-
Ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν μπόμπιρας που πήγα με τον μπαμπά στην εφορία για τα σχετικά του σπιτιού που θα χτίζαμε. Επικές ουρές, και επειδή ήμουν μικρός μου φαινόντουσαν ακόμα μεγαλύτερες (ή όντως έπιαναν οροφους; )!
-
Θέλω να ρωτήσω κατι τους μηχανικους / κατασκευαστές του forum.
Στην πολυκατοικία που μενω, η πυλοτή δεν εχει κάγκελα γύρω γύρω. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να παρκάρει οποιος θέλει μέσα στην πυλωτή και έτσι αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση να την κλείσουμε και το κάθε διαμέρισμα να πληρώσει ότι του αναλογεί, και ο κατασκευαστής να πληρώσει ότι του αναλογεί για τα απούλητα διαμερίσματα.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε παραδοθεί η πολυκατοικία με κάγκελα γυρω γυρω στην πυλωτή από τον κατασκευαστή? Δηλαδή δεν είναι υποχρέωση του κατασκευαστή να πληρώσει αυτός συνολικά για τα κάγκελα?
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε παραδοθεί η πολυκατοικία με κάγκελα γυρω γυρω στην πυλωτή από τον κατασκευαστή? Δηλαδή δεν είναι υποχρέωση του κατασκευαστή να πληρώσει αυτός συνολικά για τα κάγκελα?
Όχι, εκτός αν είχε γίνει ιδιαίτερη μνεία στο εργολαβικό!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω κατι τους μηχανικους / κατασκευαστές του forum.Στην πολυκατοικία που μενω, η πυλοτή δεν εχει κάγκελα γύρω γύρω. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να παρκάρει οποιος θέλει μέσα στην πυλωτή και έτσι αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση να την κλείσουμε και το κάθε διαμέρισμα να πληρώσει ότι του αναλογεί, και ο κατασκευαστής να πληρώσει ότι του αναλογεί για τα απούλητα διαμερίσματα.
Δεν υπάρχει 'υποχρέωση' του εργολάβου εκ των προτέρων : ό,τι συμφωνήσετε θα κάνει...Αν συμφωνήσετε να μη βάλει πατώματα και να μη βάψει τους τοίχους θα το παραδώσει έτσι και θα είναι καθόλα εντάξει, αν συμφωνήσετε να βάλει διαμαντένια πόμολα στις πόρτες πάλι θα πρέπει απλά να εκτελέσει την υποχρέωσή του
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
αποτέλεσμα να παρκάρει οποιος θέλει μέσα στην πυλωτήΕννοείς ακόμη και εξωσχολικοί ?
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Δεν ειχαμε συμφωνήσει κατι σχετικα με την πυλωτή, μιας και οταν πηραμε το διαμέρισμα η πολυκατοικία ηταν τελειωμένη. Μετά διαπιστωσαμε οτι τα μισα από τα αυτοκινητα που παρκάρουν στην πυλωτή ειναι ασχετα με την πολυκατοικια ( εξωσχολικά ) , και με τους υπολοιπους ενοίκους αποφασίσαμε να βάλουμε κάγκελα.
Την ερώτηση τήν έκανα γιατί σπάνια βλέπω πολυκατοικίες με πυλωτή που δεν 'κλείνει'
Το πρόβλημα ειναι οτι παρκάρουν γείτονες, και διάφοροι άλλοι ασχετοι, π.χ κάποιος είχε αφήσει μέσα το αυτοκίνητο του για 2 εβδομάδες, και ο ανθρωπος που είχε την συγκεκριμμένη θέση στάθμευσης δεν είχε που να παρκάρει..
-
...και βρήκε αυτός το αυτοκίνητό του μετά από 2 εβδομάδες; Θα έπρεπε να το αναζητήσει σε πάρκινγκ της Τροχαίας.
Τέτοιοι άνθρωποι, αν δεν τους βάλεις στη θέση τους από την αρχή, θεωρούν ότι αποκτούν δικαίωμα στην αυθαιρεσία. Αν ξαναπαρκάρει και πάτε να τον διώξετε, μπορεί να σας βάλει και τις φωνές. -
ένας γνωστός μου έπαθε το ίδιο στο σπίτι του στα Μέγαρα. Μένει σε κεντρικό σημείο και βρήκε ένα μεσημέρι Κυριακής ένα άγνωστο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μέσα στο σπίτι του. Άρχισε να ρωτά στους γείτονες, τίποτα.
αφού τα πήρε πολύ λοιπόν, έβαλε μια αλυσίδα κι έκλεισε μέσα το αυτοκίνητο...
Κάπου το βραδάκι ήρθε ο μυστηριώδης μ@λάκας και..ζητούσε τα ρέστα!
τελικά τον άφησε να ξεροσταλιάζει έξω, μέχρι που του ξεκλε΄λιδωσε τα λουκέτα στην αλυσίδα...στις 3-4 το πρωί...
-
Δεν υπάρχει τροχαία και αστυνομία Μάνο σε ιδιωτικό χώρο, δεν έχει καμία δουλειά στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας...
Η λύση είναι απλή και δυστυχώς μοναδική : ένα baseball bat είναι η λύση μετά από 1 (1 όχι 2η ) προειδοποίηση... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν υπάρχει τροχαία και αστυνομία Μάνο σε ιδιωτικό χώρο, δεν έχει καμία δουλειά στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας...
Η λύση είναι απλή και δυστυχώς μοναδική : ένα baseball bat είναι η λύση μετά από 1 (1 όχι 2η ) προειδοποίηση...βασικά εδώ υπάρχει η γνωστή εκκρεμότητα όλων των πολυκατοικιών και γενικά εισόδων σε ιδιωτικούς χώρους. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται εισφορά στο Δήμο για τη δέσμευση θέσης στάθμευσης και να υπάρχουν πινακίδες Ρ40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) και πινακίδα περί ιδιωτικοής εισόδου, όλες εγκεκριμένες από Τροχαία και Δήμ (όπως όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δηλαδή). Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να κληθεί η τροχαία και να απομακρύνει το όχημα.
Νομίζω κάπου έχω και το άρθρο, θα το ψάξω
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ