-
Πηγή ΕΘΕΑ
http://ethea.elpa.gr/book/egkyklioi2004.pdf
Σελίδα 6 στο τέλος της:III. Mεταφορά αγωνιστικού αυτοκινήτου προς και από τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.
**Σύμφωνα με την ισχύουσα Nομοθεσία η μεταφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου στον τόπο εκκίνησης του αγώνα και η επιστροφή του από
τον τόπο τερματισμού πρέπει να γίνεται με τη χρησιμοποιήση πλατφόρμας μεταφοράς (τρέιλερ) **ή με φόρτωσή του σε φορτηγό
αυτοκίνητο, απαγορευομένης της κυκλοφορίας του με τις αγωνιστικές πινακίδες. Διαπιστωμένη παράβαση της νομοθεσίας σε ότι αφορά τη
σύννομη χρήση των αγωνιστικών πινακίδων οδηγεί σε απώλεια του δικαιώματος κατοχής τους και επιφέρει διοικητικές και οικονομικές
κυρώσεις.Άλλαξε κάτι στην νομοθεσία και δεν το πήρα χαμπάρι;
Ήξερα πως τα τρέηλερ απαγορεύονται από την νομοθεσία, τώρα έγιναν υποχρεωτικά; -
Πηγή ΕΘΕΑ
Σελίδα 6 στο τέλος της:III. Mεταφορά αγωνιστικού αυτοκινήτου προς και από τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.
**Σύμφωνα με την ισχύουσα Nομοθεσία η μεταφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου στον τόπο εκκίνησης του αγώνα και η επιστροφή του από
τον τόπο τερματισμού πρέπει να γίνεται με τη χρησιμοποιήση πλατφόρμας μεταφοράς (τρέιλερ) **ή με φόρτωσή του σε φορτηγό
αυτοκίνητο, απαγορευομένης της κυκλοφορίας του με τις αγωνιστικές πινακίδες. Διαπιστωμένη παράβαση της νομοθεσίας σε ότι αφορά τη
σύννομη χρήση των αγωνιστικών πινακίδων οδηγεί σε απώλεια του δικαιώματος κατοχής τους και επιφέρει διοικητικές και οικονομικές
Ήξερα πως τα τρέηλερ απαγορεύονται από την νομοθεσία, τώρα έγιναν υποχρεωτικά; -
Πηγή ΕΘΕΑ
Προφανως, αλλο κανονισμος ΕΘΕΑ, κι αλλο ΚΟΚ!
-
Αυτό αφορά μόνο στα αυτοκίνητα με αγωνιστικές (ΕΘΕΑ) πινακίδες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό αφορά μόνο στα αυτοκίνητα με αγωνιστικές (ΕΘΕΑ) πινακίδες.Δηλαδή αν έχει κάποιος ΕΘΕΑ πινακίδες είναι νόμιμος με το τρέηλερ;
Άρα ο περιορισμός του νόμου ουσιαστικά είναι στο να τραβήξει ΙΧ με πολιτικές πινακίδες τρέηλερ με άλλο ΙΧ με πολιτικές πινακίδες, έτσι;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αυτό αφορά μόνο στα αυτοκίνητα με αγωνιστικές (ΕΘΕΑ) πινακίδες.
Δηλαδή αν έχει κάποιος ΕΘΕΑ πινακίδες είναι νόμιμος με το τρέηλερ;
Άρα ο περιορισμός του νόμου ουσιαστικά είναι στο να τραβήξει ΙΧ με πολιτικές πινακίδες τρέηλερ με άλλο ΙΧ με πολιτικές πινακίδες, έτσι;
Απ' ότι ξέρω ο περιορισμός είναι στο να τραβήξει κάποιο φορτηγό ένα άλλο ΙΧ με τρέιλερ. ΙΧ να τραβήξει ΙΧ νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω ότι δεν κάνω λάθος...
-
Ας τοποθετηθεί κάποιος σοβαρά σε αυτό το θέμα. Πηγαίνοντας για τεχνικό έλεγχο στη MAVA με σταματάει η τροχαία. Το αυτοκίνητο έχει πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π. Εχω τρέϊλερ αλλά ήμουν δίπλα και είπα να το πάω οδικώς. Σας μεταφέρω ένα μικρό μέρος της συζήτησης :
-Τροχαία:
Αγωνιστικό είναι αυτο;
-ΧΠ:
Ε Ναι....
-Τροχαία:
Εχεις χαρτιά;
-ΧΠ:
Τι χαρτιά;;;
-Τροχαία:
Οτι είναι αγωνιστικό.
-ΧΠ:
Οχι βέβαια. Τώρα πάω να βγάλω (άσχετο αλλά κάτι έπρεπε να πω)
-Τροχαία:
Κυκλοφορείς με αυτό;
-ΧΠ:
Οχι. Το μεταφέρω με τρέϊλερ 10 φορές το χρόνο για τους αγώνες. Επιτρέπεται αλήθεια;;;; (ευκαιρίας δοθείσης να λύσουμε και καμμιά απορία)
-Τροχαία:
Οχι.
-ΧΠ:
Και πως θα μετακινούμαι ρε παιδιά;;;;
-Τροχαία:
Με ΕΛΠΑ με ΕΞΠΡΕΣ, με γερανό....Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Αλήθεια, ποιά είναι ακριβώς η θέση της ΕΘΕΑ σε αυτό το θέμα ?
οτι κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να έχει κλειστό φορτηγό μεταφοράς ?
(εμένα ούτε που με κόφτει κιόλας, οδικώς το πάω όπου είναι να το πάω. αλλά φυσικά αμα με πιάσει κλιμάκιο του ΚΤΕΟ μπορεί να μου δώσει κλήση για το... κλουβί !).
-
ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ,ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΞΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 400 ΚΙΛΑ ΜΙΚΤΟ ΦΟΡΤΙΟ.ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 750 ΚΙΛΑ ΜΙΚΤΟ ΦΟΡΤΙΟ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΤΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΕΙΛΕΡ.(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ).ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ [διαγράφτηκε] ΤΡΕΙΛΕΡ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΓΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΛΞΗ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
[διαγράφτηκε επειδή στο φόρουμ σύμφωνα με τον κανονισμό απογορεύονται οι διαφημήσεις - moderator cmarin] -
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΡΕΙΛΕΡ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
-
Ο χρήστης john vw έγραψε:
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΡΕΙΛΕΡ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν διαφωνουμε καθόλου, γι αυτό δεν διαγράφτηκε τίποτα από την ουσία και ευχαριστούμε γι αυτό. Μόνο η επωνυμία.
Ρίξε μία ματιά εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/rules.html
-
Ο χρήστης john vw έγραψε:
ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ,ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΞΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 400 ΚΙΛΑ ΜΙΚΤΟ ΦΟΡΤΙΟ.ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 750 ΚΙΛΑ ΜΙΚΤΟ ΦΟΡΤΙΟ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΤΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΕΙΛΕΡ.(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ).ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ [διαγράφτηκε] ΤΡΕΙΛΕΡ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΓΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΛΞΗ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
[διαγράφτηκε επειδή στο φόρουμ σύμφωνα με τον κανονισμό απογορεύονται οι διαφημήσεις - moderator cmarin]γιαννη (και για ολους τους αλλους)μια διορθωση,ο νομος αλλαξε και το εμαθα προσφατα (ξερεις εσυ) απο τωρα μπορεις να ρυμουλκεις τρειλερ με φρενα μεχρι το μικτο βαρος του ρυμουλκου και η καθε εταιρια σου δινη βεβαιωση ,χωρις φρενα ειναι 400 κιλα
-
Ενώ κάτι είχα καταλάβει, τώρα μπερδεύτηκα πάλι!!
Το να μεταφέρω ένα αμάξι με πινακίδες ΕΘΕΑ (που δηλαδή για το υπουργείο συγκοινωνιών είναι τόσο όχημα όσο ένα καρτ) σε τρέηλερ επιτρέπεται, αρκεί το τρέηλερ και το αμάξι που το σέρνει να καλύπτουνα τα κιλά αυτά.
Ωραία ως εδώ.
Με την απάντηση του nass κατάλαβα πως το πρόβλημα αν θέλω να μεταφέρω το δικό μας πχ αγωνιστικό που έχει πινακίδες από το υπουργείο συγκοινωνιών αυτό απαγορεύεται, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ καλύπτω τα κιλά. Και συμπέρανα πως το πρόβλημα είναι όχι τα κιλά, αλλά το ότι ένα ΙΧ κουβαλάει ένα άλλο ΙΧ, και για την πράξη αυτή απαιτείται άδεια.
Οι παραπάνω δημοσιεύσεις λοιπόν για το νέο νόμο και τρέηλερ από όσο καταλαβαίνω δεν αλλάζουν αυτά που έγραψα στην δεύτερη παράγραφο (δηλ εξακολουθεί να απαιτείται άδεια, εξακολουθούμε να μην την έχουμε, ασχέτως τι τρέηλερ έχουμε), αλλά αφορούν μόνο την 1η παράγραφο, πινακίδες ΕΘΕΑ δηλαδή.
Σωστά ή όχι; Για πείτε να καταλάβουμε...
-
- Αν έχεις αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΘΕΑ τότε απαγορεύεται να πάει στο χώρο τέλεσης του αγώνα με ίδια δύναμη. Το πως θα το πας είναι δικό σου θέμα, δηλ. με τρέιλερ (ισχύουν όμως οι περιορισμοί που αναφέρονται στη συνέχεια) ή με φορτηγό ή με αυτοκινητοφόρα νταλίκα ή με την Express Service. Το αν η μετακίνηση με τρέιλερ είναι νόμιμη ή όχι αυτό δεν εξετάζεται στο παρόν, δηλ. σου επιβάλλει να το μεταφέρεις και να μην το οδηγήσεις αλλά απλά σου προτείνει το πως θα το κάνεις.
Αν το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες ΕΘΕΑ τότε μπορεί να πάει στο χώρο τέλεσης του αγώνα με ίδια δύναμη. Αν όμως δεν θέλεις να το πας οδηγώντας, τότε ισχύουν τα παρακάτω, τα οποία ενδεχομένως εφαρμόζονται στην περίπτωσή μας και τα βρήκα με ένα γρήγορο διάβασμα του ΚΟΚ:
- Το ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας (άρθρα 87 και 88 ) και άρα (προϋπόθεση) να έχει και έγκριση τύπου (άρθρο 84).
Πρόβλημα #1, ελάχιστα τρέιλερ έχουν έγκριση τύπου ή / και άδεια κυκλοφορίας.
-
(άρθρο 94) Κατηγορία διπλωμάτων Β, δηλ. αυτά που έχουν οι περισσότεροι οδηγοί: επιτρέπει έλξη ελαφρού ρυμουλκούμενου (μέχρι 750 κιλά, δηλ. σίγουρα δεν μπορείς να κουβαλήσεις αυτοκίνητο). Επίσης (α) το βάρος του 'συρμού' (έλκον όχημα + τρέιλερ + ό,τι είναι πάνω στο τρέιλερ) δεν μπορεί να είναι πάνω από 3500 κιλά (ΟΚ, αυτό είναι πιθανό) και επιπλέον (β) το βάρος του τρέιλερ και ό,τι είναι πάνω του δεν μπορεί να υπερβαίνει το βάρος του έλκοντος οχήματος κενού (δηλ. δεν μπορείς με Citroen AX να τραβάς Mitsubishi Evo ).
-
(άρθρο 94) Αν ισχύουν τα (α) και (β) παραπάνω, τότε πρέπει να έχεις δίπλωμα κατηγορίας Β + Ε ή, αν το έλκον αυτοκίνητο είναι φορτηγό βάρους > 3500 κιλά, κατηγορίας Γ + Ε.
Αρα, πρόβλημα #2, ελάχιστοι οδηγοί έχουν τον απαιτούμενο τύπο διπλώματος.
Επίσης, δεν ισχύει (ή τουλάχιστον δεν το βρήκα στον ΚΟΚ) πως δεν επιτρέπεται να ρυμουλκείς αυτοκίνητο (αλλά, πχ., μόνο βάρκα). Επιτρέπεται να ρυμουλκείς οτιδήποτε αρκεί το ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) να έχει άδεια κυκλοφορίας και έγκριση τύπου και εσύ να έχεις το αντίστοιχο δίπλωμα.
Μακάρι να γίνει κάτι αλλά τα πράγματα τα βλέπω πολύ δύσκολα διότι δεν πιστεύω πως το Υπουργείο θα κάνει εξαίρεση στον ΚΟΚ 'εκτός και αν το ρυμουλκούμενο είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο, οπότε επιτρέπεται να το βάλεις σε ό,τι τρέιλερ να 'ναι και να το σέρνεις με όποιο δίπλωμα διαθέτεις'
(εννοείται πως δεν μιλώ εκ μέρους της ΕΘΕΑ... )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
1- Το ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας (άρθρα 87 και 88 ) και άρα (προϋπόθεση) να έχει και έγκριση τύπου (άρθρο 84).
Πρόβλημα #1, ελάχιστα τρέιλερ έχουν έγκριση τύπου ή / και άδεια κυκλοφορίας.
-
(άρθρο 94) Κατηγορία διπλωμάτων Β, δηλ. αυτά που έχουν οι περισσότεροι οδηγοί: επιτρέπει έλξη ελαφρού ρυμουλκούμενου (μέχρι 750 κιλά, δηλ. σίγουρα δεν μπορείς να κουβαλήσεις αυτοκίνητο). Επίσης (α) το βάρος του 'συρμού' (έλκον όχημα + τρέιλερ + ό,τι είναι πάνω στο τρέιλερ) δεν μπορεί να είναι πάνω από 3500 κιλά (ΟΚ, αυτό είναι πιθανό) και επιπλέον (β) το βάρος του τρέιλερ και ό,τι είναι πάνω του δεν μπορεί να υπερβαίνει το βάρος του έλκοντος οχήματος κενού (δηλ. δεν μπορείς με Citroen AX να τραβάς Mitsubishi Evo ).
-
(άρθρο 94) Αν ισχύουν τα (α) και (β) παραπάνω, τότε πρέπει να έχεις δίπλωμα κατηγορίας Β + Ε ή, αν το έλκον αυτοκίνητο είναι φορτηγό βάρους > 3500 κιλά, κατηγορίας Γ + Ε.
Αρα, πρόβλημα #2, ελάχιστοι οδηγοί έχουν τον απαιτούμενο τύπο διπλώματος.
Επίσης, δεν ισχύει (ή τουλάχιστον δεν το βρήκα στον ΚΟΚ) πως δεν επιτρέπεται να ρυμουλκείς αυτοκίνητο (αλλά, πχ., μόνο βάρκα). Επιτρέπεται να ρυμουλκείς οτιδήποτε αρκεί το ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) να έχει άδεια κυκλοφορίας και έγκριση τύπου και εσύ να έχεις το αντίστοιχο δίπλωμα.
Μακάρι να γίνει κάτι αλλά τα πράγματα τα βλέπω πολύ δύσκολα διότι δεν πιστεύω πως το Υπουργείο θα κάνει εξαίρεση στον ΚΟΚ 'εκτός και αν το ρυμουλκούμενο είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο, οπότε επιτρέπεται να το βάλεις σε ό,τι τρέιλερ να 'ναι και να το σέρνεις με όποιο δίπλωμα διαθέτεις'
(εννοείται πως δεν μιλώ εκ μέρους της ΕΘΕΑ... )
ΝΑΣΣΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΕΘΕΣΕΣ **ΣΑΝ ** ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ , ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ( ΒΛΕΠΕ ΨΑΡΑΔΩΝ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ , ΜΑΝΑΒΙΔΩΝ ) , ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ , ΓΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΣΚΑΦΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ .
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΛΕΡ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΥ .
-
Λοιπόν, η παραπάνω δημοσίευση πιστεύω πως τελικά δίνει τη λύση!
Α) Ζυγίζουμε το αγωνιστικό μας
Β) Βρίσκουμε ένα τρέηλερ με πιστοποίηση και άδεια που να σηκώνει το βάρος του αγωνιστικού. Το ζυγίζουμε και αυτό
Γ) Βρίσκουμε ένα αμάξι που να ρυμουλκεί το βάρος των δύο παραπάνω αθροιστικά, και που ζυγίζει τουλάχιστο όσο και τα δύο παραπάνω αθροιστικά.
Δ) Βγάζουμε δίπλωμα κατηγορίας Ε. Είτε που ΔΕΝ ξέρουμε να οδηγούμε με τέτοιο τρέηλερ οπότε καλό θα μας κάνει το μάθημα, είτε που ξέρουμε, οπότε είναι ένα παράβολο...Δηλαδή ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!
Ίσως κοστίζει (ειδικά το μέρος Γ), αλλά με λίγο αρχικό σχεδιασμό είναι πιθανόν!!!Χαίρομαι για αυτό, μάλλον θα αρχίσω να βάζω μπροστά ένα δίπλωμα Ε, και βλέπουμε!!
Δηλ με ένα Σεϊτσέντο Α0 που είναι στα 650 κιλά και ένα τρέηλερ 300 κιλά, ακόμα και το Ίμπιζά μου αρκεί!!
Thanks nass!!!
-
Επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι δηλαδή το θέμα είναι περισσότερο συντεχνιακό παρά ουσίας. Δηλαδή αν μπορούσαν να μεταφέρουν με απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα τρέϊλερ φορτωμένο με αυτοκίνητο (είτε επιβατηγό είτε αγωνιστικό), ο συμπαθής κλάδος των επαγγελματιών τι θα γινόταν; Αλήθεια με τις κάθε λογής βάρκες που σέρνουν τι γίνεται; Προφανώς είναι πάνω από 750 κιλά. Και αυτοί 'παράνομοι' φαντάζομαι είναι...
-
GeorgeTabs, δες και αυτό που λέει ο APR, μάλλον θα ξέρει κάτι παραπάνω (αλλά δεν ξέρω που το λέει γραμμένο αυτό). Εγώ μια απλή 'διαγώνια ανάγνωση' του ΚΟΚ έκανα.
Επίσης το σενάριο σου μπάζει στο τρέιλερ: εσύ μπορεί να βγάλεις δίπλωμα 'Β + Ε' (προσοχή, όχι 'σκέτο' Ε που σημαίνει 'νταλίκα' αλλά ερασιτεχνικό με δυνατότητα έλξης μεγάλου ρυμουλκούμενου, πχ. τροχόσπιτο και όχι μια απλή μπαγκαζιέρα) αλλά το τρέιλερ έχει έγκριση τύπου ?
racer, οι βάρκες (πχ. φουσκωτά) συνήθως είναι < 750 κιλά και τα τρέιλερ τους έχουν έγκριση τύπου.
-
Για την πληροφορηση σας.
1, Ετσι πρωτοβουλιακά, σηκώθηκα κα πηγα σ εναν εισαγωγεα τρειλερ στην ιερα οδο.,ονοματι Ισαακιδη. Με γνωριζει από τους αγώνες, του ειπα μισο αληθεια-μισο ψεμματα οτι ειμαι ΣΟΑΑ κι οτι ενδιαφερομαστε για τρειλερ
νομιμοποιημενα και σε σεβαστο αριθμο. Μου απάντησε αυτο που ηθελα:
-Αααα ευκολο. Τα τρειλερ μου ειναι γερμανικα κι εχουν εγκριση τύπου,αρα νομιμοποιουνται
-Ο.Κ. του λεω. Βγαλε πρωτος εσυ μια αδεια κανονικη, και στειλτη μας στον ΣΟΑΑ μαζι με προσπεκτους και θα πουλησεις ενα σωρο!
Ετρεξε ο ανθρωπος, πηγε και στον Λιαπη ,ομως τελικα μας εστειλε μόνο προσπεκτους γιατι αδεια δεν βγαινει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙο, απαντησε ο Χολαργος.
Αυτα και συγγνωμη για την ...αντιποιηση αρχης, για καλο τοκανα!
2. Τι κάνω εγώ? Αγόρασα ενα τρειλερ λεμβου για 1500 κιλα. Το περασα χολαργο κανονικα και ασφαλισα το αυτοκινητο και για ελξη τρειλερ. Μετα πηγα σ εναν κατασκευαστη τρειλερ, πεταξαμε τα (λιγα) ροδακια για τη βαρκα, βαλαμε επανω ράμπες, κι ενας μηχανολογος μου εδωσε βεβαιωση οτι το τρειλερ ειναι ασφαλες για ρυμουλκηση αυτοκινητου 1500 κιλων.
Ολα αυτα τα χαρτια τωρα, (αδεια χολαργου, πιστοποιητικο μηχανολογου, ασφαλιστηριο) τα πασσαρω στο 'οργανο' που συνηθως μπλεκεται, ξυνει την κουτρα του και μ ενα 'ασε μας ρε γιατρε' μ αφηνει και φευγω!
Μια φορα; μόνο ενας επεμεινε, του εδειξα το χτυπημενο νουμερο στο σασι του τρειλερ, του εδειξα και την αδεια που το εγραφε, μπλεχτηκε περισσοτερο, βαρκα ειναι κι η γριουλα μου, μ αφησε κι εφυγα.
Η ζωη,ετσι οπως την καταντησαμε θελει χιουμορ
Μεταφορά αγωνιστικών αυτοκινήτων