-
Daikin made in Japan
-
delete
-
DAIKIN powerrrrrrrrrrrr Η πρωτη και καλυτερη, μετα ερχονται CARRIER-TOSHIBA τριτη στη σειρα η Mitsubishi Και απο εκει και περα βαλτε οποια εταιρεια θελετε
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Διορθώνεται αν βάλεις ένα ρελεδάκι και συνδέσεις το ειδικό server-άκι για έλεγχο από Ίντερνετ (έχει σχετικά προϊόντα η Legrand).A, το In One της Legrand λες, ή όπως είθισται να λέγεται 'έξυπνο σπίτι'. Ναι, το ξέρω, αυτό έχω βάλει... Παρέχει τη δυνατότητα πολλών αυτοματισμών, (μεταξύ αυτών και αυτός που αναφέρεις για τη θέρμανση) τους οποίους μάλιστα κανείς, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να τους κάνει ΟΛΟΥΣ απο την αρχή λόγω κόστους, αλλα τα επόμενα χρόνια αν το επιθυμεί (μεσα σ΄αυτούς κι εγω). Η προεγκατασταση είναι απλή και δεν κοστίζει ιδιαίτερα! Επίσης, αν δεν κανω λάθος, εκτος απο το νετ, γίνεται και μέσω κινητού το άναμμα-σβήσιμο της θέρμανσης....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όταν ρωτάς σκέτα για ένα χώρο 35 τ.μ. τι κλιματιστικό να βάλω, η κοπελίτσα του μαγαζιού θα κάνει την εξής πράξη στο κομπιουτεράκι : 35 χ 500 btu/m2 = 17.500 btu. και θα σου προτείνει ένα 18άρι.Επειδή έχω ασχοληθεί χρόνια με τον κλιματισμό, τα στοιχεία αυτά είναι λίγα για να επιλέξεις μηχάνημα.
Για τι μιλάμε, για σπίτι ή μαγαζί, για μεγάλο ηλιασμό ή για ανήλιαγο χώρο, μόνο για ψύξη ή ενδιαφέρει σοβαρά και η θέρμανση, κ.α. Ξέροντας όλα αυτά θα γίνει η σωστή επιλογή.Πόσο δύσκολο είναι άραγε να περαστεί κεντρικός κλιματισμός (με την εξωτερική μονάδα στην σκεπή για να μην φαίνεται) αξίας π.χ 15,000 ευρώ όταν ένα σπίτι κοστίζει 300 χιλιάρικα ?
Στο σύνολο, ο κλιματισμός είναι ένα σοβαρό αλλά όχι καθοριστικό έξοδο, αλλά τα σπλιτάκια έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πάμφθηνα, ιδιαιτέρως αποδοτικά και οικονομικά, ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Αυτό που λέω στον κόσμο είναι αντί να δώσει 70 ευρώ για εγκατάσταση να δώσει 120, ΑΛΛΑ να προσθέσει λίγα μέτρα και να κρύψει, όσο μπορεί, την εξωτερική μονάδα για να μην χαλάσει την αισθητική του σπιτιού. Ακόμη αν μπορεί, να μεριμνήσει να κάνει προεγκατάσταση σωληνώσεων-καλωδιώσεων κατά την φάση της κατασκευής έτσι ώστε αυτές να κρυφτούν μέσα στα δάπεδα ή στα κονιάματα των τοίχων.
Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους να τσιγγουνεύονται κάποια ψωροευρώ παραπάνω και να μαμούνε πανάκριβες προσόψεις μεζονετών ή καταστημάτων ή ωραία παραδοσιακά πετρόκτιστα.ΥΓ 1. Δωδεκάρι να καλύπτει άνετα 35 τετραγωνικά χώρο οικίας, περισσότερο εξαίρεση είναι και όχι ο κανόνας. Εγώ πάντως δύσκολα θα έπεφτα κάτω από 16άρι. Όπως είπα θέλει κι άλλα στοιχεία.
ΥΓ 2. Ευφήμως γνωστή μάρκα να είναι και με καλή αντιπροσώπευση, για σωστή επιλογή μάρκας δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Κατά βάση με αυτά θα συμφωνήσω
Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αγοράσει 12 κλιματιστικά (2 Mitsu, 3 LG, 5 Hitachi, 2 Fujitsu,- 2 24ρια, 1 12ρι, 9 των 9000 btu - 10 inverter και 2 απλά ) : όλα λειτουργούν άψογα από κάθε άποψη. Κανένα παράπονο...Αυτά βέβαια που έχουν τεσταριστεί σκληρά είνα τα 3 LG, τα 2 Fujitsu και 1 Hitachi).
Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο κάνεις απόσβεση χρημάτων με απλή οικιακή χρήση ψύξης με τα inverter αλλά αν δεν είχα οικονομικό θέμα inverter θα έπαιρνα, αν τα μετρούσα όμως θα το σκεφτόμουν πολύ.
Από πολύ φίλο μηχανικό - κατασκευαστή και από τον μηχανολόγο του για τα DAIKIN άκουσα άσχημα λόγια του στυλ, 'πάρε ό,τι θες εκτός από DAIKIN'...Βασικά δεν θεωρούσαν ότι υπερτερούν πουθενά ώστε να ζητάνε παραπάνω λεφτά (υπόψιν ότι έχουν κάνει δεκάδες εγκαταστάσεις DAIKIN σε επαγγελματικούς χώρους). Απλά τους άκουσα.
Είμαι πάντως σχεδόν βέβαιος ότι όλες οι επώνυμες εταιρείες ουσιαστικά δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, μπορείς να επιλέξεις άνετα ό,τι θες χωρίς άγχος.
Το 12ρι θεωρητικά είναι λίγο για 35 τμ στην πράξη όμως θεωρώ, για οικιακή χρήση, ότι έχεις πιθανότητες να 'κουτσοβγεις' και εφόσον θέλεις να κάνει οικονομία μπορείς να το σκεφτείς σοβαρά...Αν αντέχεις οικονομικά πήγαινε στο 16ρι... -
τελικα κατεληξα σε 12αρι daikin. το mitsubishi ηταν ανωτερο βεβαια αλλα και ακριβοτερο. ο λογος που το εβαλα ηταν οτι εχω ακουσει γενικοτερα καλα λογια για αυτα τα μηχανηματα επιμεινατε και εσεις και ειπα να μην χαλασω χατιρι.
δινει 5 χρονια εγγυηση στην εσω και εξω μοναδα.και τα panasonic πρεπει να ειναι καλα μηχανηματα.
το 12αρι μια χαρα ειναι. απλα σε οσους πηγα μου ειπαν καλα εισαι με 12αρι ρωτωντας πρωτα απ ολα αν ειμαι στον τελευταιο οροφο και εχω ταρατσα απο πανω. κατι τετοιο δεν παιζει αρα οκ.
σειρα εχουν οι τεντες. κανα καλο τεντα?
-
http://www.carrefour.gr/media/HOME/PROS ... ka_C_M.jpg
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
τελικα κατεληξα σε 12αρι daikin. το mitsubishi ηταν ανωτερο βεβαια αλλα και ακριβοτερο. ο λογος που το εβαλα ηταν οτι εχω ακουσει γενικοτερα καλα λογια για αυτα τα μηχανηματα επιμεινατε και εσεις και ειπα να μην χαλασω χατιρι.
δινει 5 χρονια εγγυηση στην εσω και εξω μοναδα.και τα panasonic πρεπει να ειναι καλα μηχανηματα.
το 12αρι μια χαρα ειναι. απλα σε οσους πηγα μου ειπαν καλα εισαι με 12αρι ρωτωντας πρωτα απ ολα αν ειμαι στον τελευταιο οροφο και εχω ταρατσα απο πανω. κατι τετοιο δεν παιζει αρα οκ.
σειρα εχουν οι τεντες. κανα καλο τεντα?
μπαμπης ο τεντας!! Επεσα...
-
Αποφάσισα μετά από 2.5 χρόνια στο καινούργιο σπίτι (εμένα δε με ενδιαφέρει αλλά λόγω μωρών και επειδή ταλαιπωρούνται οι baby sitters ) να εγκαταστήσω κλιματισμό στη σαλοτραπεζαρογραφειοκουζίνα μεγέθους 74 m2 με προσανατολισμό Βορρά-Νότο, δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες (5x2.5 στο Νότο και 4χ2.5 στο Βορρά) και διάφορα άλλα παράθυρα και πόρτες, όλα με διπλά τζάμια. Από πάνω και από κάτω υπάρχει άλλο διαμέρισμα (το από πάνω ημιτελές αλλά 'κλεισμένο' με πόρτες-παράθυρα άρα πρακτικά το ίδιο). Δεν με ενδιαφέρει η θέρμανση λόγω υποδαπέδιας, μόνο η ψύξη, αν και νομίζω ότι δύσκολα βρίσκει κανείς μονάδες μόνο ψύξης.
Ο κύριος προβληματισμός μου είναι για την απαιτούμενη ισχύ. Βρήκα αυτή τη σελίδα που είναι εξαιρετικά λεπτομερής και μου έβγαλε ότι χρειάζομαι 14200 BTU +- 700 (έβαλα ότι βρίσκομαι 'CA, Los Angeles' ) Ενώ και εδώ μου έλεγε 14800 BTU. Το οποίο μου φαίνεται κάπως λίγο και, επειδή έτσι και αλλιώς πρέπει να μπουν 2 μονάδες (υπάρχει προεγκατάσταση), είπα να βάλω μια 10άρα και μία 7άρα. Οταν όμως το είπα σε ένα κατάστημα μου είπαν πως για ένα τέτοιο χώρο θέλω 'τουλάχιστον 35000 BTU' το οποίο μου φάινεται εξωφρενική διαφορά σε σχέση με τους υπολογισμούς και νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά...
Υπάρχει κάποιο σχετικό hint ?
Επίσης, αξίζει το Inverter για περιστασιακή μόνο χρήση ? (αν και θεωρώ πως για οικολογικούς λόγους καλό είναι να είναι ενεργειακής κλάσης Α έτσι και αλλιώς)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Για 75 τετραγωνικά θέλεις ένα 24άρι. Αν έχεις κλειστές τις πόρτες σε καλύπτει άνετα. Inverter δεν χρειάζεσαι. Το λέω καθαρά εμπειρικά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν όμως το είπα σε ένα κατάστημα μου είπαν πως για ένα τέτοιο χώρο θέλω 'τουλάχιστον 35000 BTU' το οποίο μου φάινεται εξωφρενική διαφορά σε σχέση με τους υπολογισμούς και νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά...Nαι, είναι σύνηθες, καταστήματα και τεχνίτες να συστήνουν μέχρι και τα διπλάσια απο τα BTU που θα χρειαστείς...!! Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. 1 ον Αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο φτηνό, ανώνυμο μηχάνημα, τότε τα πολλά BTU και θα σου καλύψουν άνετα το χώρο και τα μηχανήματα εφόσον θα είναι μαπέ, θα δουλεύουν ξεκούραστα, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να πάθουν κάποια βλάβη, ως μαπέ που είναι... 2ον Αν αποφασίσεις για καλό- ακριβό μηχανημα, παίρνουν καλά λεφτουδάκια....
Τωρα, αν ο χώρος σου είναι ενιαίος, ετσι όπως τον περιγράφεις (πάνω και κάτω χωρίς επαφή με το περιβάλλον, διπλά τζάμια κλπ) 18.000 BTU θα είναι υπεραρκετά, αν αυτά παρέχονται απο ΚΑΛΟ κλιματιστικό. Εφόσόν όμως, θα βάλεις 2 μηχανήματα, αναλόγως και της θέσης που βρίσκεται η προεγκατάσταση, βάλε 2 9άρια, ή 10 και 7 όπως είπες, μιας και κάποιος λόγος θα υπάρχει....
Οσο για το inverter, είναι κάπως σαν το πετρελαιο στ΄αυτοκίνητα....Ενας που κάνει 2000 χλμ το χρόνο, θα εχει οικονομικό όφελος απο ενα πετρελαιοκίνητο όχημα, όταν πχ κάθε 6-7 χρόνια το αλλάζει...;;
-
Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις 24000 BTU...Δε βλέπω το λόγο στην περίπτωσή σου να πας για λιγότερα θεωρώντας, κάπως αυθαίρετα φυσικά, ότι το κόστος δεν είναι το πρώτο σου μέλημα.
Εγώ για 45 τμ (καθαρά, όχι μικτά με ντουβάρια μέσα κλπ) σαλονιού έχω 24ρι, το οποίο βέβαια ψύχει το σαλόνι τάχιστα και άψογα και δροσίζει απλώς την κουζίνα (15 τμ) που είναι κοντά μεν αλλά σε τελείως άλλο δωμάτιο και επικοινωνεί μόνο με την πόρτα της προς το διάδρομο που οδηγεί στο σαλόνι.
75 τμ μου φαίνονται πολλά για να μείνεις σε 17.000, τουλάχιστον αν δε σε απασχολεί ιδιαίτερα το κόστος.
Από οικονομική άποψη είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αξίζει το inverter για όχι ιδιαίτερα θερμή κατοικία, χωρίς πολλές ώρες λειτουργίας και εφόσον το κλιματιστικό δεν χρησιμοποιείται για θέρμανση...Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, είναι σχεδόν σίγουρα οικονομικά ασύμφορο -
Α και το inverter ή μη δεν έχει σχέση με την ενεργειακή κλάση
-
Ενεργειακή κλάση Α θα πάρεις σίγουρα. Inverter δεν σου χρειάζεται. Αυξάνει δραματικά το κόστος.
-
Κι εγώ λέω να αποφύγεις τα inverter και μάλλον να πας για δύο συσκευές από τουλάχιστον 12k BTU.
Δεν είναι γραφείο, κρεβατοκάμαρα με συγκεκριμένες και μετρημένες πηγές θερμότητας. Εφόσον περιλαμβάνεται κουζίνα και χώρος που μαζεύονται άνθρωποι (δεν θα έχεις επισκέπτες;; αν μάλιστα κάνεις πάρτυ με χορό εκεί να δεις επιπλέον θερμότητα που παράγεται!) θέλεις το κάτι παραπάνω. -
18άρι inverter
για ΠΟΙΟΤΗΤΑ ψύξης - θα το αφήνεις συνέχεια ανοικτό και δεν θα κρυώνεις.Διάλεξε που βολεύει να το εγκαταστήσεις. 2 μονάδες να βάλεις μόνο αν βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους.
-
Η προεγκατάσταση είναι για 2 * 12Κ οπότε αναγκαστικά 2 μονάδες.
Να το αφήνω συνέχεια ανοικτό τη στιγμή που είμαι αρνητικά διακείμενος απέναντι στον κλιματισμό και μιλάω για περιστασιακή χρήση τις 15 μέρες κάθε καλοκαιριού που έχει πάνω από 35 C ?H τρέχουσα απόφαση είναι για 2 * 12Κ χωρίς Inverter διότι η διαφορά τιμής (~€300 για παρόμοια ισχύ δηλ. 600 σύνολο) είναι πολύ μεγάλη για να αξίζει τον κόπο για τη συγκεκριμένη χρήση.
Από μάρκες ? Ξέρω ότι η Daikin είναι κορυφαία αλλά δυστυχώς δεν έχει μοντέλα 12άρια χωρίς inverter (ή έχει ? θα το ψάξω). Από εκεί και πέρα ? Mitsubishi (made in Thailand ), Fujitsu-General, LG, Panasonic ? Αλλο ?
Γενικά δεν με ενδιαφέρουν μάρκα-μ΄-έκαψες, δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω λίγο παραπάνω (ένα 20% πχ. να δώσω €1200 αντί για €1000) κάτι καλύτερο ποιοτικά (= όχι φρου-φρου και αρώματα αλλά να μη χαλάσει στη διετία, αυτό με ενδιαφέρει).
-
To 18άρι θα ζοριστεί λίγο με τις σωληνώσεις για 12άρι αλλά δεν πρέπει να είναι απαγορευτικό. Καλύτερα να το διευκρινίσουν οι τεχνικές οδηγίες του κατασκευαστή του συγκεκριμένου κλιματιστικού που θα επιλέξεις. Αν οι σωληνώσεις δεν έχουν μεγάλο μήκος τότε μάλλον γίνεται.
Έχω αλλάξει κλιματιστικά που δεν ήταν inverter για την ποιότητα ψύξης.
Ένα καλό κλιματιστικό όταν ο χώρος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία μειώνει τις στροφές του κινητήρα και παράγει μικρότερη ψύξη που δεν ενοχλεί. Επίσης, σ' αυτές τις συνθήκες έχει καλύτερη απόδοση λόγω μεγάλης επιφάνειας ψυγείων / μικρού φορτίου.
Αν το σπίτι είναι δροσερό και δεν χρειάζεται κλιματισμός μόνο τότε να βάλεις απλό κλιματιστικό, ένα 18άρι (μάλλον θα επιτρέπεται από τις οδηγίες του κατασκευαστή). -
Nασο, Mitsubishi (να ταιριάζει και με το αυτοκίνητο... ).
Πραγματικά αθόρυβο. Έχω 2, 12άρια, με χρήση σαν αυτή που θέλεις, εδώ και 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από μάρκες ? Ξέρω ότι η Daikin είναι κορυφαία αλλά δυστυχώς δεν έχει μοντέλα 12άρια χωρίς inverter (ή έχει ? θα το ψάξω). Από εκεί και πέρα ? Mitsubishi (made in Thailand ), Fujitsu-General, LG, Panasonic ? Αλλο ?Aπο εταιρίες, όπως είχα γράψει 2-3 σελίδες πίσω....
Kατα την ταπεινή μου άποψη κι επειδή το εχω ψαξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αν θες κλιματιστικό μηχάνημα, οι κορυφαίες εταιρίες με σειρά προτίμησης, είναι οι εξης: DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU (GENERAL), MITSUBISHI και μετά το χάος..!! Τη DAIKIN τη βάζω πρώτη, επειδή είναι η πιο ακριβή. Προσωπικά, έχω TOSHIBA και FUJITSU. Koρυφαία μηχανήματα, πολύ καλή απόδοση, σκυλιά σε κατασκευή, αθόρυβα (και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες).
Κάτι LG, Panasonic, κλπ, μην τα κοιτάς κάν......
Πάντως αν θες σωστή ψύξη και αισθηση δροσιάς (νομίζω αυτό είναι το ζητούμενο), το κλιματιστικό πρέπει να δουλεύει συνέχεια όταν αισθανθείς την αναγκη να το χρησιμοποιήσεις και με τον τρόπο που σου περιγράψανε παραπάνω....Αλλωστε αν το ανάψεις και μετα απο 1 ωρα πχ και πεις οτι εντάξει τώρα, δρόσισε, ας το κλεισω, σε 10 λεπτά θα αρχίσεις να καταλαβάινεις τη δυσφορία και θα το ξανανάψεις...! Δεν νομίζω οτι μπορείς να μπάινεις σ΄αυτή τη διαδικασία. Εχε υπ΄οψιν σου επίσης, πως αν δεν είχες ποτέ κλιματιστικό, τώρα που θα αποκτήσεις, θα το συνηθίσεις και θα το θες πιο συχνά κι οχι 15 μέρες το χρόνο. Θα αλλάξουν αρκετά οι συνήθειές σου.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ