-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εκανε λιγες μερες ζεστη,αντε 45 βαθμους,γιατι παραπανω δεν ειχε,
και λες και ηρθε η συντελεια του κοσμου.Για ψάξε στο 'Πόσταρε μια φωτογραφία' και θα καταλάβεις οτι το θερμόμετρο δε σταμάτησε στους 45...
Μην κοιτάς σου λέω τι λένε τα ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πάντα κόβουν 5-6 βαθμούς σε συνθήκες καύσωνα. -
1280 νεκροι;
αυτο πραγματικα δεν το ηξερα.αλλα για να το λετε ετσι,θα εχετε δικαιο.
τελος παντων,αφου ειναι ετσι,βαλτε κλιματιστικα και υπομονη.
εμενα παλι μου αρεσει οταν βραζει η ατμοσφαιρα και ιδρωνω καθαρα προσωπικο βιτσιο.εχω ζησει αρκετες φορες καυσωνες,π.χ. στα τρικαλα οπως ειπα με 53 βαθμους και το γουσταρα αφανταστα.
αλλα φυσικα και ειμαι συμφωνος οτι τα κλιματιστικα βοηθανε αφανταστα ωστε να παλευεται τετοια ζεστη.ενταξει εγω προσωπικα δεν τα παω και πολυ.αλλο καπελο αυτο.ταυρε δεν αμφιβαλλω καθολου σε αυτο που λες,τωρα που το εψαξα λιγακι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για ψάξε στο 'Πόσταρε μια φωτογραφία' και θα καταλάβεις οτι το θερμόμετρο δε σταμάτησε στους 45...
Μην κοιτάς σου λέω τι λένε τα ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πάντα κόβουν 5-6 βαθμούς σε συνθήκες καύσωνα.Οι θερμοκρασίες που ανακοινώνονται είναι υπό σκιάν, σωστά; Άρα, υπό ήλιον, θα είναι παραπάνω, π.χ. 5+(σωστά; ).
Αν ισχύει, τότε δεν είναι παράλογο να δεις θερμοκρασίες 50 ή 50+ υπό ήλιον κατά τις 14:00-15:00 που είναι το κορύφωμα.
Άρα, όλοι αυτοί που εργάζονται εκτός γραφείων και δεν έχουν διακοπές ή κάθονται στο σπίτι τους, κυριολεκτικά ψήνονται, φυσικά και αντέχουν όσοι δεν έχουν προβλήματα, αλλά, καταπονούνται αρκετά και είναι υπό αυξημένο κίνδυνο θερμικής εξάντλησης/θερμοπληξίας.Αν θυμάμαι καλά, αν η άμυνα του οργανισμού καταρρεύσει και οδηγηθεί κάποιος σε θερμοπληξία, συγκεκριμένες πρωτεϊνες του εγκεφάλου αρχίζουν κυριολεκτικά να βράζουν μετά τους 42 --- 44+ βαθμούς Κελσίου(εννοείται ότι το θερμορρυθμιστικό σύστημα του οργανισμού έχει καταρρεύσει). Ακόμα και να σωθούν κάποιοι που έχουν βαριά συμπτώματα, μάλλον θα είναι 'φυτά'.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Για ψάξε στο 'Πόσταρε μια φωτογραφία' και θα καταλάβεις οτι το θερμόμετρο δε σταμάτησε στους 45...
Μην κοιτάς σου λέω τι λένε τα ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πάντα κόβουν 5-6 βαθμούς σε συνθήκες καύσωνα.Οι θερμοκρασίες που ανακοινώνονται είναι υπό σκιάν, σωστά; Άρα, υπό ήλιον, θα είναι παραπάνω, π.χ. 5+(σωστά; ).
Αν ισχύει, τότε δεν είναι παράλογο να δεις θερμοκρασίες 50 ή 50+ υπό ήλιον κατά τις 14:00-15:00 που είναι το κορύφωμα.
Άρα, όλοι αυτοί που εργάζονται εκτός γραφείων και δεν έχουν διακοπές ή κάθονται στο σπίτι τους, κυριολεκτικά ψήνονται, φυσικά και αντέχουν όσοι δεν έχουν προβλήματα, αλλά, καταπονούνται αρκετά και είναι υπό αυξημένο κίνδυνο θερμικής εξάντλησης/θερμοπληξίας.Αν θυμάμαι καλά, αν η άμυνα του οργανισμού καταρρεύσει και οδηγηθεί κάποιος σε θερμοπληξία, συγκεκριμένες πρωτεϊνες του εγκεφάλου αρχίζουν κυριολεκτικά να βράζουν μετά τους 42 --- 44+ βαθμούς Κελσίου(εννοείται ότι το θερμορρυθμιστικό σύστημα του οργανισμού έχει καταρρεύσει). Ακόμα και να σωθούν κάποιοι που έχουν βαριά συμπτώματα, μάλλον θα είναι 'φυτά'.
Μακάρι να ήταν μόνο +5 οι θερμοκρασίες κάτω από τον ήλιο...
Μιλάμε για 48+ ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ προχτες... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μακάρι να ήταν μόνο +5 οι θερμοκρασίες κάτω από τον ήλιο...
Μιλάμε για 48+ ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ προχτες...εγω προσωπικα ειδα 46 βαθμους υπο σκια στη ν.σμυρνη. ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολυ χειροτερες περιοχες της αθηνας απο αποψη ζεστης και ειμαι σιγουρος οτι εκει η κατασταση (αν βαλεις και νεφος κλπ μεσα στο παιχνιδι) θα ηταν αφορητη ακομα και για καποιον που δεν εχει προβληματα υγειας και δεν ειναι 75 χρονων
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω προσωπικα ειδα 46 βαθμους υπο σκια στη ν.σμυρνη. ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολυ χειροτερες περιοχες της αθηνας απο αποψη ζεστης και ειμαι σιγουρος οτι εκει η κατασταση (αν βαλεις και νεφος κλπ μεσα στο παιχνιδι) θα ηταν αφορητη ακομα και για καποιον που δεν εχει προβληματα υγειας και δεν ειναι 75 χρονων
Ναι, αυτό που λες σίγουρα υφίσταται, πχ., στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορείς να δεις διαφορά μέχρι και 3 βαθμών Κελσίου περισσότερο σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης.
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Άσχετο (όχι και τόσο). Γιατί δεν ακούγονται τζιτζίκια παρόλο που έχει τόση ζέστη?Καλη ερωτηση, δεν εχω ακουσει κανενα φετος...
-
Όχι άν έχεις αρχαίας τεχνολογίας που το μόνο που κάνει είναι να κόβει τη μισή δύναμη από το μοτέρ
Ναι για τις υπόλοιπες περιπτώσεις καθώς είναι στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας!
Δυστυχώς το όχημα μου ανήκει στην ά κατηγορία οπότε ψήφισα όχι...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
εκανε λιγες μερες ζεστη,αντε 45 βαθμους,γιατι παραπανω δεν ειχε,
και λες και ηρθε η συντελεια του κοσμου.Για ψάξε στο 'Πόσταρε μια φωτογραφία' και θα καταλάβεις οτι το θερμόμετρο δε σταμάτησε στους 45...
Μην κοιτάς σου λέω τι λένε τα ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πάντα κόβουν 5-6 βαθμούς σε συνθήκες καύσωνα.Ποιά φωτογραφία ρε taurus ?
H EMY όταν λέει '45' εννοεί 'μέσα σε μετεωρολογικό κλωβό', δηλ. 'υπό σκιά'.
Αν τώρα εσύ λες όλα τα θερμόμετρα στο ύπαιθρο, στη ντάλα, τότε μπορεί να δείχνουν και 60... -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εγω παλι δεν παω καθολου το κρυο.Εγώ θα πάω πιο μακριά.
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!
Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Από μικρό παιδί υπέφερα με οτιδήποτε έχει σχέση με κρύο. Σχεδόν όλο τον χειμώνα ήμουνα άρρωστος από αμυδγαλίτιδες και άλλα κρυώματα. Όλα αυτά με έκαναν να μισώ κυριολεκτικά τον χειμώνα και ότι έχει σχέση με κρύο.Αυτές οι μέρες του καύσωνα που πέρασαν ήταν για μένα φυσιολογικές! Σιγά την θερμοκρασιά…
Οι φίλοι μου ήταν όλοι κλεισμένοι στα κλιματιζόμενα σπιτάκια τους και εγώ μετά την δουλειά πήγαινα για μπάνιο στις 5 το απόγευμα μία ώρα περπάτημα πήγαινε έλα και μετά έκανα και λίγο ποδήλατο κατάλιακού που λένε!
Όλα αυτά βέβαια λούτσα στον ιδρώτα, αλλά νοιώθω πολύ πιο ωραία από τα έχει παγωνιά και να ξεραίνονται τα πόδια μου και τα χέρια μου από το κρύο.Τώρα, όσοι είναι πιο μεγάλοι θα θυμούνται ότι το 87 η ζέστη ήταν πολύ περισσότερη όχι σε απόλυτους αριθμούς αλλά σε διαρκεια (πάνω από 10 μέρες) και σε αίσθηση, καθώς η υγρασία τότε ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και κυριολεκτικά δεν μπορούσες να ανασάνεις. Αλλά τότε ήταν μέσα Ιουλίου ενώ τώρα ήταν πολύ νωρίς.
Τελικά μάλλον πρέπει να είμαι εκ γενετής φτιαγμένος για μεγάλες θερμοκρασίες
Λέω και ξαναλέω ότι αν είχα πολλά λεφτά θα ήθελα να ζώ πάντα σε συνθήκες καλοκαιριού.Το δικό μας καλόκαίρι εδώ το δικό μας χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο ή εστω κοντά στον Ισημερινό.
Πάντως στην Αθήνα τα πράγματα είναι φρικτά ακόμα και για μένα.Υ.Γ. Στατιστικά είναι αποδειγμένο ότι οι αμυγδαλίτιδες είναι πολύ περισσότερες το καλοκαίρι για ευνόητους λόγους.
-
στη γκρενομπλ δεν εχουν αναγκη απο ερκοντισον..
διοτι ΧΙΟΝΙΣΕ και το στρωσε στις 4/7/2007 ενω στη κυανη ακτη επικρατουν υψηλες θερμοκρασιες και οι πυρκαγιες εχουν κανει την εμφανιση τους..
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=209231'ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑ
Η τρίτη… λύση
Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που υποτάχθηκαν στα καπρίτσια της φύσης επειδή δεν διαθέτουν κλιματισμό στο σπίτι, μη λυγίζετε. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο δροσερό.
Αφήστε ανοικτό το παράθυρο στο δωμάτιο που είναι πιο δροσερό, ώστε να μπορεί να διαφεύγει ο καυτός αέρας και να μπαίνει στο σπίτι δροσερός. '
Ti θέλει να πει εδω ο ποιητής ?? Ποιό σπίτι έχει μέσα πιο καυτό αέρα απ΄οτι έχει εξω ??? Eκτος κι αν αναφέρεται στις περιπτώσεις που εξω έχει 25 βαθμούς και στο σπίτι μέσα 29 πχ.... Ε τότε χαίρω πολύ!!
-
Σε κάθε σπίτι, μια πλευρά είναι πιο δροσερή. Λόγω προσανατολισμού. Συνήθως η ανατολική.
Αν αφήσεις ένα παράθυρο ανοιχτό εκει, ο ζεστός αέρας του σπιτιού θα τείνει να βγει έξω... Το εχω δοκιμάσει. Δουλεύει!!!
-
Παίρνεις ένα ανεμιστήρα και δένεις μπροστά από την σίτα του ένα τούλι με παγάκια. Το βάζεις στο τέρμα. Ο αέρας του ανεμιστήρα παγώνει και ο χώρος δροσίζεται περισσότερο.
σημαντικό: να μην στεέκσαι μπροστά στην ροή του άερα.
Πρόβλημα:
η προσπάθεια να πείσεις την γυναίκα/μάνα σου ότι δεν τρέχει και τίποτα με τα νερά που πέφτουν στο πάτωμα η πιτσιλάνε αριστερά και δεξιά από τον πάγο που λιώνει μπορεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου δυσανάλογα σε σχέση με το αρχικό ζητούμενο..... -
Σωστό κι αυτό...
-
Όταν έχεις άτομο στην οικογένειά σου με υπέρταση ........ δεν έχεις και πολλά περιθώρια επιλογής, οπότε κλιματιστικό .. μονόδρομος!
-
Εγω παλι πιστευω οτι στην Αθηνα οι καταστασεις μας εχουν οδηγησει να ειναι αναγκαια η χρηση του κλιματισμου...
Οταν απο τα βορεια προαστια ηδη ο δρομος πιζει με ΙΧ και χιλιαδες κλιματιστηκα που δουλεουν σιγουρα εχει σαν συνεπεια την αυξηση της συνολικης θερμοκρασιας του περιβαλλοντα χωρου!
Δεν συζηταω δε οταν κατεβαινεις προς κεντρο οτι η κατασταση γινεται αφορητη...
Εγω το χρησιμοποιω αρκετα στο σπιτι και οχι τοσο στο αυτοκινητο!Φετος στο αυτοκινητο εχω βαλει μονο οταν εχω βγει σε εθνικη και μονο τις 2-3 μερες που βαρεσε 45αρες στην Αθηνα και αυτο απογευμα γιατι εκανα ενα μπανιο σπιτι και δεν ηθελα να κανω και 2ο μεχρι να παω στην δουλεια 10 λεπτα αποσταση απο το σπιτι μου...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Σε κάθε σπίτι, μια πλευρά είναι πιο δροσερή. Λόγω προσανατολισμού. Συνήθως η ανατολική.
Αν αφήσεις ένα παράθυρο ανοιχτό εκει, ο ζεστός αέρας του σπιτιού θα τείνει να βγει έξω... Το εχω δοκιμάσει. Δουλεύει!!!
Εεετσι...!! Να ζεσταθεί δηλαδή και το δροσερό δωμάτιο...Εκτος κι αν ισχυριζόμαστε οτι με αυτόν τον τρόπο, θα φύγει εξω όοοολος ο ζεστός αέρας και θα δροσιστεί το υπόλοιπο σπίτι απο τη δροσιά του δροσερού δωματίου, το οποίο δροσερό δωμάτιο θα εξακολουθεί να διατηρεί τη δροσιά του, αφου θα έχει δροσίσει ήδη τα πρωην ζεστά δωμάτια...
Αυτό δε λέγεται ανατολικός πρασανατoλισμός, αυτό λέγεται FUJITSU... (αν κι αυτό 'ανατολικού προσανατολισμού' είναι εδω που τα λέμε... ) -
Δεν θα βγει οοοολος ο ζεστός αέρας! Θα ανανεωθεί όμως και θα δώσει μια αίσθηση δροσιάς. Ολα αυτά για όσους δεν θέλουν A/C...
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ