-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
kyan αυτο λεγεται εγωισμος (οχι δικος σου, δικος της). και αν περιμενεις την ημερα του γαμου για να το καταλαβεις αυτο (στην περιπτωση δλδ που σε ενοχλει τοσο) τοτε.... αντε και του χρονου!Ξέρεις, υπάρχουν άνθρωποι που μετά το γάμο -ή και κατά τη διάρκεια- αλλάζουν άρδην. Θυμήσου τον 'Αντωνάκη'.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο γαμπρος απο αντανακλαστικα μηδεν!!Μα να μην σκεφτει να τραβηξει το ποδι τουπαίρνε μαθήματα εσύ
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ρε σεις τι Τουρκικά ειναι αυτά? Δείτε την και λίγο Ευρωπαικά.
καλά οσοι επιμένετε υπέρ του γαμπρού, οταν παντρευτείτε θα αναθεωρήσετε ...θέλει να δινεις λιγο σκοινι, να τραβάς λιγο σκοινι.. that's marriage
δεν κάνουμε λάθη επειδή ακριβώς είμαι ενάντια της βίας, είμαι υπέρ του γαμπρού. 'Οπως και το χαστούκι και το πάτημα του ποδιού μορφή βίας είναι, διαφορετικής
τι ήθελε να δείξει δηλαδή η 'έξυπνη';
βέβαια είμαι | εναντίον του γαμπρού που επανήλθε στο γάμο, ε ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!
άντε γεια έπρεπε να πει
-
Λοιπόν παίδες για να μην παιδεύεστε. Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη!!
Ως έμπειρος στο θέμα αυτό θα μου επιτρέψετε να προτείνω δύο (2!!!) τρόπους αποφυγής του μοιραίου:
1). Με το δεξί ποδαράκι ο γαμπρούλης πατάει το νυφικό και έτσι η νυφούλα δεν μπορεί να ξεμπλέξει το πόδι της και να τον πατήσει! Δοκιμασμένο, πιάνει πάντα και έχει πολύ γέλιο να βλέπεις τη νύφη να προσπαθεί να ξεμπλοκάρει το πόδι της και να ολοκληρώσει το ατόπημά της, ενώ όλοι πλέον την παρακολουθούν και ο γαμπρός χαμογελά σαρδόνια!!!
2). Την κρίσιμη στιγμή ο γαμπρούλης σηκώνει προς τα πίσω το δεξί πόδι και το πάει πίσω από την αριστερή γάμπα. Στην περίπτωση αυτή η νύφη θα πιάσει 'αέρα' εκτός αν έχει μακριά πόδια και σου πατήσει το αριστερό!! Επισφαλές κόλπο, ενέχει κινδύνους!!!Αυτά κύριοι (οι κυρίες καλό θα είναι να μην το διαβάσουν)...
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Λοιπόν παίδες για να μην παιδεύεστε. Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη!!
Ως έμπειρος στο θέμα αυτό θα μου επιτρέψετε να προτείνω δύο (2!!!) τρόπους αποφυγής του μοιραίου:
1). Με το δεξί ποδαράκι ο γαμπρούλης πατάει το νυφικό και έτσι η νυφούλα δεν μπορεί να ξεμπλέξει το πόδι της και να τον πατήσει! Δοκιμασμένο, πιάνει πάντα και έχει πολύ γέλιο να βλέπεις τη νύφη να προσπαθεί να ξεμπλοκάρει το πόδι της και να ολοκληρώσει το ατόπημά της, ενώ όλοι πλέον την παρακολουθούν και ο γαμπρός χαμογελά σαρδόνια!!!
2). Την κρίσιμη στιγμή ο γαμπρούλης σηκώνει προς τα πίσω το δεξί πόδι και το πάει πίσω από την αριστερή γάμπα. Στην περίπτωση αυτή η νύφη θα πιάσει 'αέρα' εκτός αν έχει μακριά πόδια και σου πατήσει το αριστερό!! Επισφαλές κόλπο, ενέχει κινδύνους!!!Αυτά κύριοι (οι κυρίες καλό θα είναι να μην το διαβάσουν)...
ΣΩΣΤΟΣ
Μου αρέσεις.. cunning and diplomatic -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Να τον ακουτε τον παλιο
-
Άμα είναι να φτάσουμε σε σημείο να εφαρμόσουμε αυτά... κλάφτα!
-
φανταζεστε το γαμπρο να χορευει ζειμπεκικο για να γλυτωσει τη νυφη...?
που να ναι και καμια βαρια ε....
-
Στα τελευταία post έχετε πολύ γέλιο και σας γουστάρω άπειρα!!! Αυτό ειδικά με το να πατάς το νυφικό ακούγεται η κορυφαία στιγμή του γάμου! Θα έπρεπε να το δω αττό κάποια στιγμή από κοντά!
-
εγώ συμφωνώ με τον krus..
και το πάω και λίγο παραπέρα..
αλλού κερδίζεται ο σεβασμός σε ένα ζευγάρι (και για τον άντρα, και για τη γυναίκα) μάγκες μου και όχι στο αν θα σου πατήσει το πόδι στην εκκλησία ή αν θα της κάνεις τη μούρη κρέας, σε ένα όντως ανόητο έθιμο κατά την ταπεινή μου άποψη..
και αν έφτασες μέχρι την εκκλησία και περίμενες αυτό για να καταλάβεις ότι αυτή η γυναίκα δε σου κάνει, είσαι λακασμα και σου αξίζει να ζήσεις μαζί της για πάντα!!!
Αν έχεις καταλάβει από πριν ότι δε σε σέβεται, κακώς έφτασες μέχρι εκεί..
τώρα αν είναι μόνο αυτό, δεν το θεωρώ ένδειξη μη σεβασμού.. άποψή μου -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τι λες ρε Κωστα? Εθιμο που ειναι η μπουρκα?? Νομιζω εκανα σαφες οτι ηθελα να πω, οτι για μενα ειναι ασημαντα κατι τετοια πραγματα, προφανως και αμα μου ελεγε ο αλλος δεν γουσταρω να μου το κανεις, δεν θα το κάνω. Αλλα βρισκω και τις παραπάνω αντιδρασεις υπερβολικες!! Επαναλαμβανω αυτη ειναι η** αποψη μου**.
Γιατί υπερβολικές ρε Ηλέκτρα; Λέω στη μέλλουσα γυναίκα μου 'μη μου πατήσεις το πόδι στο 'η δε γυνή...' γιατί θεωρώ πως όποια το κάνει προσπαθεί να δείξει σε όλο τον κόσμο που έχει μαζευτεί πως 'πατά' τον άλλο -έτσι το παίρνω εγώ' και παρ'όλα αυτά το κάνει, αγνοώντας την επιθυμία μου. Είναι ή δεν είναι να την παρατήσω σύξυλη στην εκκλησία; Όχι από πείσμα αλλά επειδή απλά μου έδειξε ξεκάθαρα και μπροστά σε όλους πως δεν με υπολογίζει.
Tι να σου πω τωρα? Εγω τα βρισκω αυτα υπερβολες! Εγω νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες τα πραγματα ειναι απλα και εμεις κανουμε την ζωη μας δυσκολη! Η αγαπη, η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος φαινονται απο τοσα πολλα πραγματα που αυτο το θεωρω περιττο! Το να κανει μια πλακα ο αλλος με ενα εθιμο! Υπάρχουν τοσοι τροποι να δειξεις στον αλλον οτι τον νοιαζεσαι ή οτι τον αγαπας! Σε ολες τις σχεσεις που μπορει να εχει ενας ανθρωπος! Απο την φιλια, μεχρι το φλερτ ή την αγαπη και τον γάμο! Παιρνεις κάποια πραγματα, κάποια μηνυματα! Σου κάνουν? προχωρας! Δεν σου κάνουν? φευγεις!
Για να φτασεις στον γάμο υποτιθεται οτι τα μηνυματα που εχεις πάρει σε καλυπτουν, δεν περιμενεις μεσα στην εκκλησια να ανακαλυψεις ποιον παντρευεσαι!! Οποτε αν σε πειραζει κατι τοσο απλό ωστε να κανεις τετοιο σκηνικο στον ανθρωπο που δεσμευεσαι να περασεις την υπολοιπη ζωη σου μαζι του, δειχνει άλλα πραγματα!!
Παντου υπάρχει ο εγωσιμος! Αλλα επαναλαμβανω ότι στην ζωή αυτη τα πραγματα ειναι απλα! Ο καθενας δειχνει τι θελει! Γουσταρει την παρεα σου? Σε παιρνει τηλεφωνο! Θελει να εισαστε μαζι? κανει θυσίες! Θελει να εισαι ο ανθρωπος που θα παντρευτει? Σε παντρευεται!! Τιποτα παραπανω!
Υπάρχουν τοσα σοβαρα θέματα στην κοινη ζωη δυο ανθρωπων, το να δυσκολευουμε την ζωη μας και με αλλα ειναι απλα χασιμο χρόνου και καταστροφη της στιγμης!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Tι να σου πω τωρα? Εγω τα βρισκω αυτα υπερβολες! Εγω νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες τα πραγματα ειναι απλα και εμεις κανουμε την ζωη μας δυσκολη! Η αγαπη, η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος φαινονται απο τοσα πολλα πραγματα που αυτο το θεωρω περιττο! Το να κανει μια πλακα ο αλλος με ενα εθιμο! Υπάρχουν τοσοι τροποι να δειξεις στον αλλον οτι τον νοιαζεσαι ή οτι τον αγαπας! Σε ολες τις σχεσεις που μπορει να εχει ενας ανθρωπος! Απο την φιλια, μεχρι το φλερτ ή την αγαπη και τον γάμο! Παιρνεις κάποια πραγματα, κάποια μηνυματα! Σου κάνουν? προχωρας! Δεν σου κάνουν? φευγεις!Για να φτασεις στον γάμο υποτιθεται οτι τα μηνυματα που εχεις πάρει σε καλυπτουν, δεν περιμενεις μεσα στην εκκλησια να ανακαλυψεις ποιον παντρευεσαι!! Οποτε αν σε πειραζει κατι τοσο απλό ωστε να κανεις τετοιο σκηνικο στον ανθρωπο που δεσμευεσαι να περασεις την υπολοιπη ζωη σου μαζι του, δειχνει άλλα πραγματα!!
Παντου υπάρχει ο εγωσιμος! Αλλα επαναλαμβανω ότι στην ζωή αυτη τα πραγματα ειναι απλα! Ο καθενας δειχνει τι θελει! Γουσταρει την παρεα σου? Σε παιρνει τηλεφωνο! Θελει να εισαστε μαζι? κανει θυσίες! Θελει να εισαι ο ανθρωπος που θα παντρευτει? Σε παντρευεται!! Τιποτα παραπανω!
Υπάρχουν τοσα σοβαρα θέματα στην κοινη ζωη δυο ανθρωπων, το να δυσκολευουμε την ζωη μας και με αλλα ειναι απλα χασιμο χρόνου και καταστροφη της στιγμης!
Βέβαια η Ηλέκτρα τα λέει πολύ ωραία! Και για μια φορά ακόμα, την ανωτερότητα πρέπει να τη δείξει ο μαλάκας ο άντρας, η γυναίκα μπορεί να 'κάνει πλάκα με ένα ανόητο έθιμο' και ο άλλος απλά να γίνει ρόμπα! Αλλά βέβαια, τον εγωισμό πρέπει ΠΑΛΙ να τον κάνει στην άκρη ο άντρας, η γυναίκα μπορεί να κάνει τα δικά της!!! Δηλαδή, γιατί ενώ ο σεβασμός έχει κερδιθεί και όλα που λες παραπάνω ισχύουν, να μην ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να κάτσει να παντρευτεί σαν σοβαρός άνθρωπος;
Τα αστειάκια έχουν μια ζωή να τα κάνουν ο ένας στον άλλον χωρίς προβλήματα!Τελικά, όσο πιο πολύ διαβάζω τις απόψεις εδώ μέσα, τόσο πιο πολύ συμφωνώ με τον lkar, κάτι που θεωρούσα ότι δεν θα έκανα ποτέ μου!!!
Άσχετο με το θέμα του πατήματος, αλλά θα σας το πω τώρα:
Ακούς δεξιά αριστερά να παραπονιούνται οι γυναίκες ότι δεν υπάρχουν πια άντρες, ότι έχουμε γίνει φλώροι κτλ. Εμ βέβαια!!! Άμα δεχόμαστε κάθε είδους παπαριά, άμα δεν σηκώνουμε κεφάλι, λογικό είναι! Ας κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο λοιπόν, ας καταπίνουμε αυτά που μας δίνουν συνέχεια και να πάψουμε να επιμένουμε ότι... 'είμαστε Άντρες', γιατί τελικά, Λουκίες είμαστε όλοι! Γιατί ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ πρέπει εμείς να υποχωρούμε, αλλιώς είμαστε απολίτιστοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!
Αλλά μην ξανακούσω και γυναίκα να παραπονεθεί που πλέον οι άντρες δεν είναι ΑΝΤΡΕΣ, γιατί έτσι μας θέλετε, έτσι μας έχετε!!!
Ωραία έχουμε καταντήσει κύριοι!!! Αυτά θέλουμε, αυτά παίρνουμε!!! Τα τόσα κέρατα που τρώνε οι άντρες σήμερα, είναι φυσική συνέπεια της μετάλλαξης από κυνηγούς σε ποντικάκια!
-
Ας μου πει κάποιος please αλήθεια, γιατί είναι τόσο κακό το κέρατο;
please δείξτε συμπάθεια για τη βλακεία μου που δεν καταλαβαίνω.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ας μου πει κάποιος please αλήθεια, γιατί είναι τόσο κακό το κέρατο;
please δείξτε συμπάθεια για τη βλακεία μου που δεν καταλαβαίνω..Πες μου σε ΙΚΕΤΕΥΩ ότι κάνεις πλάκα τώρα...
-
Στα θέματα σεβασμού κλπ δεν διαφωνούμε. Αυτό που λέμε είναι ότι το πάτημα του ποδιού είναι σαν να πετάς ρύζι. Δεν έχει κάποια βαθύτερη σημασία του στυλ 'από εδώ και πέρα, εγώ κάνω κουμάντο και θα σε πατήσω κάτω'... Καλώς ή κακώς, συνηθίζεται και οι περισσότερες που το κάνουν, το κάνουν για την πλάκα του θέματος.
Τώρα, αν ο άνδρας νιώσει άσχημα με αυτό και δεν θέλει, καλό είναι να μην το κάνεις. Χαζομάρα της που δεν το άκουσε, αλλά δεν θεωρώ ότι η έρμη η κοπελίτσα που έφαγε και τη σφαλιάρα της το έκανε με κακό σκοπό. Της λέγανε όλοι 'κάντο', την έκανε τη βλακεία και τα γνωστά. Μην τα μεγαλοποιούμε τα πράγματα............Τελικά, παντεύεται κανένας άλλος από εδώ να φάμε κουφέτα????
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στα θέματα σεβασμού κλπ δεν διαφωνούμε. Αυτό που λέμε είναι ότι το πάτημα του ποδιού είναι σαν να πετάς ρύζι. Δεν έχει κάποια βαθύτερη σημασία του στυλ 'από εδώ και πέρα, εγώ κάνω κουμάντο και θα σε πατήσω κάτω'... Καλώς ή κακώς, συνηθίζεται και οι περισσότερες που το κάνουν, το κάνουν για την πλάκα του θέματος.
Τώρα, αν ο άνδρας νιώσει άσχημα με αυτό και δεν θέλει, καλό είναι να μην το κάνεις. Χαζομάρα της που δεν το άκουσε, αλλά δεν θεωρώ ότι η έρμη η κοπελίτσα που έφαγε και τη σφαλιάρα της το έκανε με κακό σκοπό. Της λέγανε όλοι 'κάντο', την έκανε τη βλακεία και τα γνωστά. Μην τα μεγαλοποιούμε τα πράγματα............Τελικά, παντεύεται κανένας άλλος από εδώ να φάμε κουφέτα????
Κοίτα να δεις τι γίνεται... Καλώς ή κακώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, αυτό το 'αθώο αστειάκι' εκείνη τη στιγμή υποτιμά τον γαμπρό! Δεν είναι σαν το ρύζι, δεν είναι σαν ΤΙΠΟΤΑ άλλο! Είναι ένα ηλίθιο έθιμο που σκοπό έχει αποκλειστικά να μειώσει την -και καλά- κυριαρχία του άντρα με τον πιο ύπουλο τρόπο! Το να το κάνει η γυναίκα, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ, για εμένα σημαίνει απλά έλειψη σεβασμού!
Μα τι λέμε; Εδώ έχουμε φτάσει να αναρωτιόμαστε αν είναι κακό το κέρατο! Ε, γιατί να μην κρατάμε και το φαναράκι σε λίγο;
(Τι ακούω ο άνθρωπος βραδιάτικα, μήπως να πάω για ύπνο;;; )
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Βέβαια η Ηλέκτρα τα λέει πολύ ωραία! Και για μια φορά ακόμα, την ανωτερότητα πρέπει να τη δείξει ο μαλάκας ο άντρας, η γυναίκα μπορεί να 'κάνει πλάκα με ένα ανόητο έθιμο' και ο άλλος απλά να γίνει ρόμπα! Αλλά βέβαια, τον εγωισμό πρέπει ΠΑΛΙ να τον κάνει στην άκρη ο άντρας, η γυναίκα μπορεί να κάνει τα δικά της!!! Δηλαδή, γιατί ενώ ο σεβασμός έχει κερδιθεί και όλα που λες παραπάνω ισχύουν, να μην ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να κάτσει να παντρευτεί σαν σοβαρός άνθρωπος;
Τα αστειάκια έχουν μια ζωή να τα κάνουν ο ένας στον άλλον χωρίς προβλήματα!Τελικά, όσο πιο πολύ διαβάζω τις απόψεις εδώ μέσα, τόσο πιο πολύ συμφωνώ με τον lkar, κάτι που θεωρούσα ότι δεν θα έκανα ποτέ μου!!!
Άσχετο με το θέμα του πατήματος, αλλά θα σας το πω τώρα:
Ακούς δεξιά αριστερά να παραπονιούνται οι γυναίκες ότι δεν υπάρχουν πια άντρες, ότι έχουμε γίνει φλώροι κτλ. Εμ βέβαια!!! Άμα δεχόμαστε κάθε είδους παπαριά, άμα δεν σηκώνουμε κεφάλι, λογικό είναι! Ας κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο λοιπόν, ας καταπίνουμε αυτά που μας δίνουν συνέχεια και να πάψουμε να επιμένουμε ότι... 'είμαστε Άντρες', γιατί τελικά, Λουκίες είμαστε όλοι! Γιατί ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ πρέπει εμείς να υποχωρούμε, αλλιώς είμαστε απολίτιστοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!
Αλλά μην ξανακούσω και γυναίκα να παραπονεθεί που πλέον οι άντρες δεν είναι ΑΝΤΡΕΣ, γιατί έτσι μας θέλετε, έτσι μας έχετε!!!
Ωραία έχουμε καταντήσει κύριοι!!! Αυτά θέλουμε, αυτά παίρνουμε!!! Τα τόσα κέρατα που τρώνε οι άντρες σήμερα, είναι φυσική συνέπεια της μετάλλαξης από κυνηγούς σε ποντικάκια!
Ασε μας ρε Νασο τωρα... ωχου... Ποιος μιλησε για τις βλακειες που λες παραπανω? Εσυ να μην τα κανεις ρε, σου ειπε κανενας να τα κανεις? Ειπα την αποψη μου! Τωρα το αν σε κανει περισσοτερο αντρα το να σφαλιαρισεις τη γυναικα σου την ημερα του γαμου σου ποσως με ενδιαφερει!! Για μενα τα πραγματα ειναι αλλιως! Αυτο ειπα στον Κωστα, τωρα αν θεωρεις τον εαυτο σου μαλακα επειδη η γυναικα σου θα κανει μια πλακα που γινεται απο το 50 και πιο πριν , τι να σου πω? αμα δεν σε σεβεται φαινεται απο αλλου! Εγω αυτο λεω! Απο κει και περα ουτε να σε πεισω θελω ουτε να σου αλλαξω γνωμη. Δεν πα να την κανεις και τοπι στο ξυλο?? τι με νοιαζει εμενα??
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ασε μας ρε Νασο τωρα... ωχου... Ποιος μιλησε για τις βλακειες που λες παραπανω? Εσυ να μην τα κανεις ρε, σου ειπε κανενας να τα κανεις? Ειπα την αποψη μου! **Τωρα το αν σε κανει περισσοτερο αντρα το να σφαλιαρισεις τη γυναικα σου την ημερα του γαμου σου ποσως με ενδιαφερει!! **Για μενα τα πραγματα ειναι αλλιως! Αυτο ειπα στον Κωστα, τωρα αν θεωρεις τον εαυτο σου μαλακα επειδη η γυναικα σου θα κανει μια πλακα που γινεται απο το 50 και πιο πριν , τι να σου πω? αμα δεν σε σεβεται φαινεται απο αλλου! Εγω αυτο λεω! Απο κει και περα ουτε να σε πεισω θελω ουτε να σου αλλαξω γνωμη. Δεν πα να την κανεις και τοπι στο ξυλο?? τι με νοιαζει εμενα??Απ' αυτά που γράφεις φαίνεται ότι μιλάμε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύμματος, άλλα λέω εγώ, άλλα (θες να) καταλαβαίνεις εσύ! Προφανώς δεν έχεις διαβάσει όσα έχω γράψει παραπάνω, αλλιώς δεν θα έγραφες αυτά που σημείωσα με πράσινο, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ τώρα να σου αλλάξω την άποψη!
Όσο για το αν γράφω βλακείες, είναι θέμα υποκειμενικό προφανώς. Κι εγώ μπορεί να θεωρούσα κάτι ανάλογο τα δικά σου σχόλια, αλλά δεν έφτασα ποτέ σε σημείο να τα χαρακτηρίσω έτσι. Για εμένα ακόμα και αυτό κάτι δείχνει!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Όσο για το αν γράφω βλακείες, είναι θέμα υποκειμενικό προφανώς. Κι εγώ μπορεί να θεωρούσα κάτι ανάλογο τα δικά σου σχόλια, αλλά δεν έφτασα ποτέ σε σημείο να τα χαρακτηρίσω έτσι. Για εμένα ακόμα και αυτό κάτι δείχνει!!!Μην μου τα λες ετσι αποτομα αυτα γιατι πληγωνομαι!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Όσο για το αν γράφω βλακείες, είναι θέμα υποκειμενικό προφανώς. Κι εγώ μπορεί να θεωρούσα κάτι ανάλογο τα δικά σου σχόλια, αλλά δεν έφτασα ποτέ σε σημείο να τα χαρακτηρίσω έτσι. Για εμένα ακόμα και αυτό κάτι δείχνει!!!
Μην μου τα λες ετσι αποτομα αυτα γιατι πληγωνομαι!!
Λάθος μου που περίμενα άλλη στάση! Τι να πεις...
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?