-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Aργησατε....σημερα το πρωι κλεισαμε την εκκλησια!!!Τι εχουμε 'δω??????????????Επ!
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ! Παντα ευτυχισμενοι και αγαπημενοι!!!!! Και συντομα με πολλα πολλα μωρακια -
Ενας καλος λογος για να παντρευτής.....
'''Τροχαία: Δεν αποζημιώνονται οι ελεύθερες σχέσεις
**Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 07:00 **ΟΙ... ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ σχέσεις δεν αποζημιώνονται, για ψυχική οδύνη, σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος. Όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος, οι συγγενείς του θύματος δικαιούνται σχετικής αποζημίωσης, όχι όμως και τα πρόσωπα που συζούσαν με το θύμα σε ελεύθερη συμβίωση.
**
Με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, κρίθηκε ότι όσοι επιλέγουν τέτοιες σχέσεις, «προφανώς δεν επιθυμούν την υπαγωγή τους σε νομικές ρυθμίσεις και άρα δεσμεύσεις και επομένως θα ήταν αντιφατικό να τύχουν μόνο προστασίας». **Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το δικαίωμα αποζημίωσης για ψυχική οδύνη στα εγγόνια αλλά και τη νύφη 78χρονου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε προ πενταετίας στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Όπως κρίθηκε, στην έννοια της οικογένειας θα μπορούσε να περιληφθεί και η νύφη του θανόντος (της επιδικάστηκε ποσό 3.000 ευρώ).
Αντίθετα, στην έννοια της οικογένειας δεν μπορούν να περιληφθούν πρόσωπα που συζούσαν με το θύμα σε ελεύθερη συμβίωση και χωρίς πρόθεση σύναψης γάμου. Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνονται και τα εξής:
Ενώ ο θεσμός του γάμου ρυθμίζεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν αναγνωρίζεται αντίστοιχη και μάλιστα ανάλογη προστασία της εξώγαμης συμβίωσης, η οποία έστω κι αν ήταν «ληξιαρχικώς καταχωρισμένη σχέση» δεν μπορεί να εξομοιωθεί με το θεσμό του γάμου.
Η ελεύθερη συμβίωση χωρίς τέκνα δεν αναγνωρίζεται από το Δίκαιό μας, αφού αυτό δεν αναγνωρίζει έννομα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη μορφή εμφάνισής της.''''
-
Και ποτέ να μην αναγνωριστεί! μια ζωή στην παρανομία
(κάπου έχω σχολιάσει για τους 'νόμους' που ισχύουν)
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ!
Συντονιζεσαι με τον κουμπαρο και no problem. Ημουν προχθες σε γαμο φιλου. Χωρις γραβατα και αυτος και ο κουμπαρος, η νυφη με ενα απλο νυφικο, ολοι τελειοι. Ασε τους γονεις/πεθερικα να λενε. Αυτη η στιγμη δεν ειναι για ολους τους αλλους, ειναι για τους δυο σας.
ε όχι κ χωρίς γραβάτα στον γάμο!!!
τι είσαι??? Λετσαρίας??
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Συντονιζεσαι με τον κουμπαρο και no problem. Ημουν προχθες σε γαμο φιλου. Χωρις γραβατα και αυτος και ο κουμπαρος, η νυφη με ενα απλο νυφικο, ολοι τελειοι. Ασε τους γονεις/πεθερικα να λενε. Αυτη η στιγμη δεν ειναι για ολους τους αλλους, ειναι για τους δυο σας.
τι είσαι??? Λετσαρίας??
Προσωπικα ειμαι, αν κι οταν παντρευτηκα, μου...τη φορεσαν (με την καλη εννοια ).
Κι εγω πρωτη φορα το ειδα, γι αυτο το ανεφερα. Δεν ηταν ομως καθολου λετσοι. Ωραια κουστουμακια, μια χαρα. Βεβαια, και η νυφη πρεπει να μην ειναι σαν την πριγκιπισα Σισσυ, αλλα καπως απλα ντυμενη. Εγω το βρηκα πολυ ωραιο. Φιλε pad, αν το στυλ σου ειναι χωρις γραβατα, θα σου παει πιο πολυ, παρα να εισαι σαν πνιγμενος. Εχεις χρονια γι αυτο μετα το γαμο -
Αποβάλλετε τα κοινωνικά ενδυματολογικά στερεότυπα και τις εικόνες που τους αντιστοιχούν και θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει πιο άθλιο και αντιαισθητικό 'αξεσουάρ' από τη γραβάτα. Η γραβάτα δεν είναι καν ένδυμα, είναι ένα κομμάτι υφάσματος, που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί αισθητικούς σκοπούς.
Αν εξετάσουμε την ιστορία της γραβάτας, θα διαπιστώσουμε ότι η συγγένειά της με την πετσέτα που σφηνώνουν μερικοί ακόμα και σήμερα στο γιακά για να μην πέσει η μπάμια στο πουκάμισο και το λερώσει, είναι εντελώς ισοπεδωτική για το ίματζ, που πολλοί νομίζουν ότι συνοδεύει την εικόνα της, και αντιστοίχως τη δικιά τους κάθε φορά που τη φορούν.
Έτσι ξεκίνησε η καημένη η γραβάτα την πορεία της. Σαν πετσέτα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Κάποιος κόμης νομίζω κάπου στην Κροατία είχε την ιδέα να τη μετατρέψει σε ενδυματολογικό αξεσουάρ, εξ ού και η προέλευση της λέξεως > κροατία >κροβατία > γραβάτα ή κάπως έτσι...
Πως θα σας φαινόταν στο γάμο σας π.χ. να έχετε τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι σας ένα πουά πανί με μία λωρίδα να κρέμεται στο πλάι; Θα μπορούσε αρχικά να ήταν ένα ύφασμα για να σκουπίζει κάποιος κόμης της άνω σαξονίας τον ιδρώτα στο μέτωπό του.
Η γραβάτα είναι μία στυλιστική αηδία, που καταφέρει καίριο πλήγμα στο βασικό ρητό του φανξιοναλισμού, όπως εδραιώθηκε στο Bauhaus, form follows function. Η γραβάτα δεν έχει καμία λειτουργικότητα, δεν προστατεύει από το κρύο ενώ και η καταγωγή της είναι εξαιρετικά ταπεινή.
Θα δικαιολογούσα απόλυτα την χρήση της μόνο σε περιπτώσεις σαν την αρχική. Σαν πανί για να σκουπίζεις τη σάλτσα από το στιφάδο που απλώθηκε στη μούρη σου. Σε περίπτωση βέβαια που τρως σαν γουρούνι, γιατί διαφορετικά ούτε τότε θα σου χρειαστεί η γραβάτα.Επιπλέον η γραβάτα μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για τη ζωή σου. Είναι μία λωρίδα που είναι σφιγμένη γύρω από το λαιμό σου. Εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον που σε επιβουλεύεται να πιάσει απλώς τη λωρίδα αυτή να την τυλίξει κανά δυο φόρες ακόμα γύρω από το λαιμό σου και bye bye life!
Για όλους αυτούς τους λόγους αποκηρύσσω τη γραβάτα σαν ένα χυδαίο, αντιαισθητικό και επικίνδυνο εξάρτημα.
Το παπιγιόν δεν αποτελεί ενδεδειγμένο αντικαταστάτη, καθότι αισθητικά είναι ακόμα πιο γελοίο.
-
Μετα τη μεγαλειωδη αυτη αναλυση, αποτασσομαι τη γραβατα και συντασσομαι με τον αγωνα του Pai Mei για την καταργηση της (αλλο που δεν ηθελα).
Να προσθεσω οτι ιατρικες ερευνες εχουν δειξει οτι ειναι επιβλαβης για την υγεια αυτου που τη φορα.ΥΓ: Το τopic το γαμησαμε τελειως...
-
Ομολογώ ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του συνόλου σχεδόν όσων έχει γράψει η αγαπητή μας Καμιλ. Δεν είναι μάλιστα λίγα τα παραδείγματα από τον περίγυρο μου όπου οι κοπέλες έχοντας καβατζάρει τα 30 έκαναν βιαστικές και όχι τόσο σοφές επιλογές συντρόφου. Δεν ξέρω πόσο έντονο είναι το φαινόμενο στην Αθήνα αλλά η επαρχία κρατάει ακόμα κάποια στερεότυπα. Όσο για την πρακτική πλευρά του γάμου καλός ή κακός Ζαμπία όλοι μας όταν σκεφτόμαστε να πάρουμε την μεγάλη απόφαση συνυπολογίζουμε πέρα από τα αισθήματα και τις πιθανότητες επιτυχίας του γάμου μας και από την οικονομική πλευρά. Πολλοί μάλιστα και από την κοινωνική πλευρά. Όλοι έχουμε λίγο ή πολύ εμπειρία από τις οικογένειες μας ότι η δυσκολίες στα οικονομικά φέρνουν συχνότερα εντάσεις και συγκρούσεις. Ένας γάμος δεν καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά φθείρεται καθημερινά από μεγάλα ή μικρότερα προβλήματα και συμπεριφορές απλά η αφορμή μένει να βρεθεί.
Φίλε pad με το καλό και στο γάμο. Να ξέρεις μόνο ότι ο σύζυγος είναι δύσκολο «επάγγελμα» κουραστικό και με πολλές ευθύνες. Καλή επιτυχία και καλοαναθρεμμένους απογόνους. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Μετα τη μεγαλειωδη αυτη αναλυση, αποτασσομαι τη γραβατα και συντασσομαι με τον αγωνα του Pai Mei για την καταργηση της (αλλο που δεν ηθελα).
Να προσθεσω οτι ιατρικες ερευνες εχουν δειξει οτι ειναι επιβλαβης για την υγεια αυτου που τη φορα.όχι ρε γμτ και είναι πολύ πρακτικό δώρο προς άρρενες φίλους, συγγενείς κλπ.κλπ...
δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές επιλογές όσον αφορά τα δώρα που μπορούμε να σας κάνουμε
και μην αρχίσετε τα περι αυτοκινήτων και αξεσουάρ...μην τρελλαθουμε -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Να προσθεσω οτι ιατρικες ερευνες εχουν δειξει οτι ειναι επιβλαβης για την υγεια αυτου που τη φορα.όχι ρε γμτ και είναι πολύ πρακτικό δώρο προς άρρενες φίλους, συγγενείς κλπ.κλπ...
δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές επιλογές όσον αφορά τα δώρα που μπορούμε να σας κάνουμε
και μην αρχίσετε τα περι αυτοκινήτων και αξεσουάρ...μην τρελλαθουμευπάρχουν και οι πληρωμές σε είδος είναι δύσκολες οι εποχές για περιττά έξοδα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχουν και οι πληρωμές σε είδος είναι δύσκολες οι εποχές για περιττά έξοδατι εννοείς δηλαδή; μήπως να σας πληρώνουμε τη δόση στο δάνειο του αυτοκινήτου καλύτερα ;
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
υπάρχουν και οι πληρωμές σε είδος είναι δύσκολες οι εποχές για περιττά έξοδα
τι εννοείς δηλαδή; μήπως να σας πληρώνουμε τη δόση στο δάνειο του αυτοκινήτου καλύτερα ;
Κι αυτή υλικό είναι (άσε που ήταν cash )
Ένα γεύμα πχ (αν ξέρετε να μαγειρεύετε )
-
Αν ημουν Gay θα διαλεγα για ετερο μου ημισυ τον...καλυτερο μου φιλο.
Κι επειδη τη γλυτωσα-ποτε δεν ξερεις μεχρι τελους-παντρευτηκα μια ωραια τυπα που με βοηθησε να κανουμε τη γαμηλια ζωη ενα παιχνιδι περιπετειας. Γιατι οταν τα μελια κι ο παραφορος περασουν, μονο η περιπετεια για δυο μπορει να κρατησει ζωντανη τη σχεση. Παρεα παντου,στα ευκολα και τα δυσκολα. Νησι-νησι το Αιγαιο και το Ιονιο, κορφη -κορφη τον Παρνασσσο,τον Βόλακα το Σελι, πιτς στα Μέγαρα ,μπανανες στο Ακρόπολις,μισο-μισο το κυπελλο, γραφιάς στο διδακτορικο,νοσοκομα στο ιατρείο και ξενυχτι διπλα στο Repromaster που τυπωνε τα γραφικα της.
Στο μαρσιπο το παιδι να διασχιζει Καβο Ντ Ορο, κοινος ο λογαριασμος στην Alpha, ο τσακωμος ατομικη βομβα κι ομως η κορη απο μικρη γελαει γιατι ξερει οτι τα 10 λεπτα ειναι μεγαλη διαρκεια για τον θυμο μας. Ασφαλεια το λεν αυτο. Στα δυσκολα, ολα τα χαρτια πανω στο τραπεζι,τα χτυπηματα πανω απο τη μεση
και κανε κατι να το σωσουμε,να το φαμε πριν μας φαει.
Αει στο διαολο...αγαπη μου( ),σε μισω βρε ηλιθιε.....Θες καφε καλο μου?...Που να σου κατσει....Πω πω ,δεν περναει το στενο, να κατσουμε σε κανα λιμανακι?
Μ εχει τρελλανει. Δεν μπορω να τον βαρεθω, λεει συχνα. Ουτε κι εγω....Υ.Γ. Συμφωνω για τη γραβατα. Εχω να φορεσω απο... τον γαμο μου
Ετσι για να παιρνουνε τα πανω τους μερικοι μελλοντες κι αγχωμενοι. -
και είναι και κουκλάρα, γιατρέ....
μπράβο στο γουστο σου... -
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
τι είσαι??? Λετσαρίας??
Εγώ πάντως και όλοι οι καλεσμένοι στο γάμο μου ήμασταν χωρίς γραβάτες και σακάκια και ήταν απόλυτα ταιριαστό με το όλο σκηνικό (αρχές Σεπτέμβρη σε ξωκλήσι στις Σπέτσες) -αντίστοιχα και η νύφη Σε βεβαιώνω πως κανένας δε στεναχωρήθηκε για την έξτρα άνεση και τη φυσικότητα της όλης ιστορίας
Αυτό το πανάθλιο αξεσουάρ (κατά Pai Mei με τον οποίο συμφωνώ) το φόρεσα μόνο ως φαντάρος (ας έκανα και αλλιώς )
-
Αστα Ρενα. Το ποιος διαλεγει ειναι θεμα πονεμενο Κανε το κοροιδο και καλοπεσαμε....
-
....παντως οτι και να λετε, μερικες γραβατες ειναι cool
edit
πιο πολυ πλακα εχουνε τα μαντηλια hermes των 350e στο τσεπακι.
ερε γλεντια αμα η συνοδος σου εχει συναχι...
πουυυυυυ να κανεις την κινηση να της το δωσεις... -
Ένα απο τα τελευταία πράγματα που θα με απασχολούσαν, θα ήταν αν θα πάω στην εκκλησιά με γραβάτα ή χωρίς.
Αν έβρισκα μια ωραία, θα τη φορούσα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάντως και όλοι οι καλεσμένοι στο γάμο μου ήμασταν χωρίς γραβάτες και σακάκια και ήταν απόλυτα ταιριαστό με το όλο σκηνικό (αρχές Σεπτέμβρη σε ξωκλήσι στις Σπέτσες) -αντίστοιχα και η νύφηΤι εννοείς δηλαδή??? Η νύφη ΔΕΝ φόραγε γραβάτα???!?
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Αν ημουν Gay θα διαλεγα για ετερο μου ημισυ τον...καλυτερο μου φιλο.
Κι επειδη τη γλυτωσα-ποτε δεν ξερεις μεχρι τελους-παντρευτηκα μια ωραια τυπα που με βοηθησε να κανουμε τη γαμηλια ζωη ενα παιχνιδι περιπετειας. Γιατι οταν τα μελια κι ο παραφορος περασουν, μονο η περιπετεια για δυο μπορει να κρατησει ζωντανη τη σχεση. Παρεα παντου,στα ευκολα και τα δυσκολα. Νησι-νησι το Αιγαιο και το Ιονιο, κορφη -κορφη τον Παρνασσσο,τον Βόλακα το Σελι, πιτς στα Μέγαρα ,μπανανες στο Ακρόπολις,μισο-μισο το κυπελλο, γραφιάς στο διδακτορικο,νοσοκομα στο ιατρείο και ξενυχτι διπλα στο Repromaster που τυπωνε τα γραφικα της.
Στο μαρσιπο το παιδι να διασχιζει Καβο Ντ Ορο, κοινος ο λογαριασμος στην Alpha, ο τσακωμος ατομικη βομβα κι ομως η κορη απο μικρη γελαει γιατι ξερει οτι τα 10 λεπτα ειναι μεγαλη διαρκεια για τον θυμο μας. Ασφαλεια το λεν αυτο. Στα δυσκολα, ολα τα χαρτια πανω στο τραπεζι,τα χτυπηματα πανω απο τη μεση
και κανε κατι να το σωσουμε,να το φαμε πριν μας φαει.
Αει στο διαολο...αγαπη μου( ),σε μισω βρε ηλιθιε.....Θες καφε καλο μου?...Που να σου κατσει....Πω πω ,δεν περναει το στενο, να κατσουμε σε κανα λιμανακι?
Μ εχει τρελλανει. Δεν μπορω να τον βαρεθω, λεει συχνα. Ουτε κι εγω....Υ.Γ. Συμφωνω για τη γραβατα. Εχω να φορεσω απο... τον γαμο μου
Ετσι για να παιρνουνε τα πανω τους μερικοι μελλοντες κι αγχωμενοι.Γιατρε δεν θα μπορουσες να το περιγραψεις καλυτερα!!!
Ευγε!!!
Αιντε βρε λεβεντες που μου καταντησατε να ψειριζετε τα παντα (δεν φταιτε βεβαια μονο εσεις, και οι κυριες τα φταινε και πολύ μαλιστα... ) και στο τελος σας βλεπω μαζι με κατι φιλαρακια μου απο τα παλια, να σας τυλιγει σε μια κολλα χαρτι κανα πιπινι στα 45+ σας και να ψαχνοσαστε!
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?