-
Μα καλά είχες την 325 Ε46 και την έδωσες για να πάρεις γκολφ;;;;
Τέλoς πάντων καλές βόλτες!!
-
Οδηγησα το GTI δυο φορες.
Ενα ασημι κι ενα μαυρο...
Οδηγωντας το ασημι που ηταν καποιου γνωστου της κοπελας μου δεν καταλαβα και πολλα πραγματα γιατι καθοταν στη θεση του συνοδηγου και με επριζε συνεχεια ο ιδιοκτητης του... Το μαυρο το πηρε ο κολλητος του αδελφου μου πριν 3 βδομαδες περιπου. Ειχα πανω απο 30 λεπτα πισω απ'το τιμονι του συγκεκριμμενου αυτοκινητου. Μ'αρεσε πολυ ο κινητηρας ο οποιος δεν εχει καμια σχεση με οποιονδηποτε αλλον Turbo. Παντως το εμπρος μερος ειναι κατι παραπανω απο βιδωμενο οταν βρισκεσαι σε καλη ασφαλτο. Ωραια και αρκετα βολικη ειναι η θεση οδηγησης οπως και η ποιοτητα του εσσωτερικου. Το DSG με προβληματισε λιγο. Ειναι γρηγορο αλλα δεν κατεβαζει οποτε θελεις εσυ και αλλαζει μονο του στον κοφτη. Επισης η ενδειξη 300 στο κοντερ μου φανηκε αρκετα υπερβολικη. Οι 17αρες ζαντες ειανι στανταρ αλλα ειναι ασχημες...
Δεν θα το επαιρνα ποτε παντως... Οπως και δεν θα επαιρνα κανενα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας. Εδω να αναφερω οτι στην κοντρα με το Silvia του αδερφου μου ο τυπος εχασε και μαλιστα με διαφορα... -
Καλορίζικο!
Κάποτε είχα και εγώ ένα λευκο GTi...ενα ΜΚ3 150ΗΡ τρίπορτο. Σχετικά καλό και αφάνταστα πρακτικό...
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Το DSG με προβληματισε λιγο. Ειναι γρηγορο αλλα δεν κατεβαζει οποτε θελεις εσυ και αλλαζει μονο του στον κοφτη.τι ενοεις οτι δεν κατεβαζει οταν θες εσυ?? Αν προφανως η αλλαγη που πας να κανεις οδηγησει τον κινητηρα στις 7500σαλ, προφανως και δεν θα κατεβασει! Ενοεις κατι αλλο?
-
H κατανάλωση του κυμαίνεται περίπου στα 14l/100 KM κατά μέσο όρο (έχω και λίγο βαρύ πόδι -Meco V-Power βάζω τώρα).
Santo και dimsabas εντάξη είχα 325 με την απολαυστική πίσω κίνηση αλλά ήθελα να πάρω ένα μπροστοκίνητο turbo να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο βρε αφελφέ... Διαβάζοντας λοιπόν διάφορα περιοδικά είδα ότι το βγάζανε συνολικά καλύτερο από τους ανταγωνιστές του (είχε και παράδοση και μεταπώληση μιας και εγώ δεν τα κρατάω και πολύ) και έτσι προχώρησα στην αγορά του. Είναι πάντως αισθητά γρηγορότερο από την 25άρα και τελικά, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, τα μυνήματα που εισπράττω από το αμάξι είναι θετικά.
Έχει ροπή παντού (το κατέβασμα ταχύτητας είναι σπάνιο φαινόμενο) και τα ταξίδια είναι απόλαυση. Δεν θέλω να κατέβω ύστερα από ταξίδι και αυτό νομίζω λέει πολλά, πέρα από νούμερα επιδόσεων και κατανάλωσης.
Είναι σε τελική ανάλυση ένα πολιτισμένο Gti (που δεν τρίζει και δεν κοπανάει, όπως λέει ο Ikar) και προσωπικά **τελικά μου αρέσει **
Maxmara σε ευχαριστώ και συμφωνώ: πολύ καλό (όχι σχετικά, τουλάχιστον το V) και πρακτικό.
Τώρα, αυτοκίνητα έρχονται και παρέρχονται. Ναμαστε καλά μέχρι το επόμενο... -
ενοειται οτι δεν προκειται να τη 'γλυτωσεις' ετσι απλα. Μολις κανεις καποια χλμ ακομη και το μαθεις καλυτερα περιμενουμε αναλυτικοτερες εντυπωσεις, οπως και υπερ-κατα.
-
με γεια σου φιλε micz
πολυ καλα αυτα που εχεις σκεφτει να βαλεις στο αμαξι.θα σου προτεινα τις 18αρες αντι για τις 19αρες, λογω δρομων και θολων.
για το προγραμμα καλα τα λες, δες και το catback που εβγαλε η miltek,
και εισαι κομπλε για περιπου 250 καλα αλογατα.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
με γεια σου φιλε micz
πολυ καλα αυτα που εχεις σκεφτει να βαλεις στο αμαξι.θα σου προτεινα τις 18αρες αντι για τις 19αρες, λογω δρομων και θολων.
για το προγραμμα καλα τα λες, δες και το catback που εβγαλε η miltek,
και εισαι κομπλε για περιπου 250 καλα αλογατα..Γειά σου PetRaN ... !
Πάντως οι FSI και ο TFSI λόγω υψηλής συμπίεσης, 12:1 o FSI και 10.5:1 o TFSI, καλά θα ήταν να δουλεύουν με 100-άρα βενζίνη γιά πάν ενδεχόμενο... Αλλωστε αυτοκίνητο των 30.000 Ε αξίζει τα λίγο αυξημένα έξοδα συντήρησης...
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι οι 17'-άρες του εργοστασίου είναι άσχημες, και θα προτιμούσα 18'-άρες σαν μία ενδιάμεση και πιό συμβιβαστική λύση από 19'-άρες.
Τι λές Πέτρο, πρόγραμμα και cat-back MTM γιά 250-255hp ... ??? Eγώ γιά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και με βάση την μέχρι στιγμής διεθνή εμπειρία που υπάρχει θα έλεγα ΜΤΜ με κλειστά μάτια ... Βέβαια δυσανασχετούν λίγο οι τουρμπίνες εάν του πίνεις το αίμα, αλλά όποιος έχει τα γένια...
Πάντως φίλε micz καλορίζικο και καλά γκάζια ... !!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το DSG με προβληματισε λιγο. Ειναι γρηγορο αλλα δεν κατεβαζει οποτε θελεις εσυ και αλλαζει μονο του στον κοφτη.
τι ενοεις οτι δεν κατεβαζει οταν θες εσυ?? Αν προφανως η αλλαγη που πας να κανεις οδηγησει τον κινητηρα στις 7500σαλ, προφανως και δεν θα κατεβασει! Ενοεις κατι αλλο?
sta katebasmata douleuei ligo mono tou, kanei rev matching kai auto tou pernei ligo xrono mexri na brei tis sostes strofes. einai ligo computerized alla stin pra3h etsi 8a to ekane kai enas kalos odigos opote ola kala. genika einai computerized kibwtio alla stin pra3h einai poli ameso kai 3ekourasto.
o TFSI douleuei me 95ara anetotata afou pwleite stin ameriki pou genika den bazoun parapanw apo 95 benzines (basika bazoun ligoteres).
-
Φίλοι PetRaN και ckosm σας ευχαριστώ και για τις πληροφορίες, αλλά όσον αφορά το θέμα εμφάνισης έχω κόλλημα με τα αμάξια-''τούμπανα''.
Προτιμώ να χάσω σε επιδόσεις και να προσέχω πολύ στους Ελληνικούς δρόμους (να φανταστείτε ότι η 25άρα ούτε σε φέρι έμπαινε από το χαμήλωμα) παρά να έχει μια εμφάνιση που δεν θα τη πολυγουστάρω και να έχω πάντα την εντύπωση πως κάτι του ''λείπει''.
Είναι αντιοικονομικό το ξέρω ότι τα χρήματα δεν τα παίρνω πίσω αλλά...
Πιστεύω με τρία, τέσσερα πραγματάκια το Golfάκι θα είναι και πανέμορφο.
Φιμέ, 19άρες (ίσως με προσθήκες), προγραμματάκι-εξάτμηση-σκάστρα(για ακόμα πιο πορωτικό άκουσμα), ρυθμιζόμενες (kw για μένα - είχα και στη μπέμπα και είναι τέλειες κατά τη γνώμη μου) και Τέλος. Βέβαια στοιχίζουν αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει το golfάκι μιας και θα αλλάξει η εμφάνιση (από αδιάφορη που είναι) και η συμπεριφορά του προς το καλύτερο.
Με την ευκαιρία μήπως ξέρει κανείς για το πρόγραμμα (με τα 245-250) της ABT να μας πει καμμία πληροφορία? Και αν κάποιος έχει βάλει ήδη κανένα πρόγραμμα από γνωστό βελτιωτή της VW, ας μας πει τις εμπειρίες του.
Εγώ το χειμώνα λέω να προχωρήσω προς μηχανική βελτίωση (να δούμε όμως πια γιατί θέλει προσοχή με τα τόσα ηλεκτρονικά).Σπύρο για να δούμε θα προλάβω να πω εντυπώσεις όσο είναι ακόμα ''μαμά''?
-
το μικροβιο ε????
ποσα χλμ εχεις κανει?http://www.germancarfans.com/tuners.cfm ... gen/1.html
http://www.germancarfans.com/tuners.cfm ... gen/1.html
-
Καλοτάξιδο και από εμένα! Σε λίγ αχρόνια ίσως μπορέσω και ' χτυπήσω' κι εγώ ένα. Προς το παρόν έχω το 1.4fsi και είμαι μια χαρά, για τα δικά μου μέτρα και σταθμά! Να το προσέχεις και ξανασκέψου λίγο αυτό με τις 18άρες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το μικροβιο ε????
Nαι Σπύρο αυτό έλειπε να μην είχα δει αυτά τα link
'Εχω κάνει τώρα 4.000 χιλ.Αlpan σε ευχαριστώ πολύ. Το προσέχω γιατί έχω το ''μικρόβιο'' με τα αμάξια(μπορώ να κάνω και αλλιώς?). Πάντως άσχετα με τις εντυπώσεις που έχει ο καθένας για τα Golf, εγώ είχα στη κατοχή μου για δύο μήνες ένα 1.6 fsi και εκτός από τα γκάζια (αχ αυτό το ηλεκτρονικό) ήμουν ικανοποιημένος (δεν μου είχε παρουσιάσει τίποτα- δεν ξέρω αργότερα βέβαια γιατί ήταν πολύ καινούργιο).
Βέβαια από Golf δεν είχα καμμία άλλη εμπειρία, για να μην παρεξηγηθώ. Λέω αυτά ακριβώς που διαπιστώνω. Αν συμβεί κάτι στο Gti (από πλευράς αξιοπιστίας και όχι μόνο) θα το αναφέρω αμέσως -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Φίλοι PetRaN και ckosm σας ευχαριστώ και για τις πληροφορίες, αλλά όσον αφορά το θέμα εμφάνισης έχω κόλλημα με τα αμάξια-''τούμπανα''.
Δεν είπαμε νομίζω κάπου το αντίθετο... Αλλά γιά 19-άρες στους Ελληνικούς δρόμους ... ξανασκέψου το λίγο ...!!!
Με την ευκαιρία μήπως ξέρει κανείς για το πρόγραμμα (με τα 245-250) της ABT να μας πει καμμία πληροφορία? Και αν κάποιος έχει βάλει ήδη κανένα πρόγραμμα από γνωστό βελτιωτή της VW, ας μας πει τις εμπειρίες του.
Εγώ το χειμώνα λέω να προχωρήσω προς μηχανική βελτίωση (να δούμε όμως πια γιατί θέλει προσοχή με τα τόσα ηλεκτρονικά)....
Ο PetRaN κάπου έχει κάποιο link από το γερμανικό Autobild όπου έγινε συγκριτικό γερμανών βελτιωτών: ABT, MTM, B&B, κλπ γιά Golf GTI-V (2.0 TFSI) όπου παρά το ότι στο δυναμόμετρο to MTM έβγαζε λιγότερα άλογα σε όλες τις άλλες μετρήσεις ήταν το ταχύτερο... Και αυτά παρά το γεγονός ότι φόραγε τις 19'-άρες τις ΜΤΜ (πανέμορφες παρεπιπτόντως τις έχω δεί σε κόκκινο Golf TFSI που κυκλοφορεί η εδώ αντιπροσωπεία της ΜΤΜ) ... !
Πάντως οι μεγάλοι-επώνυμοι βελτιωτές του VAG αποτελούν εγγύηση γιά το πρόγραμμα γιατί απ' όσο έχουμε διαβάσει το έχουν ψάξει πολύ ...!!!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
το μικροβιο ε????
Nαι Σπύρο αυτό έλειπε να μην είχα δει αυτά τα link
'Εχω κάνει τώρα 4.000 χιλ. -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Προτιμώ να χάσω σε επιδόσεις και να προσέχω πολύ στους Ελληνικούς δρόμους (να φανταστείτε ότι η 25άρα ούτε σε φέρι έμπαινε από το χαμήλωμα) παρά να έχει μια εμφάνιση που δεν θα τη πολυγουστάρω και να έχω πάντα την εντύπωση πως κάτι του ''λείπει''.
Είναι αντιοικονομικό το ξέρω ότι τα χρήματα δεν τα παίρνω πίσω αλλά...
Πιστεύω με τρία, τέσσερα πραγματάκια το Golfάκι θα είναι και πανέμορφο.
Φιμέ, 19άρες (ίσως με προσθήκες), προγραμματάκι-εξάτμηση-σκάστρα(για ακόμα πιο πορωτικό άκουσμα), ρυθμιζόμενες (kw για μένα - είχα και στη μπέμπα και είναι τέλειες κατά τη γνώμη μου) και Τέλος. Βέβαια στοιχίζουν αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει το golfάκι μιας και θα αλλάξει η εμφάνιση (από αδιάφορη που είναι) και η συμπεριφορά του προς το καλύτερο.
Εγώ το χειμώνα λέω να προχωρήσω προς μηχανική βελτίωση (να δούμε όμως πια γιατί θέλει προσοχή με τα τόσα ηλεκτρονικά).Σπύρο για να δούμε θα προλάβω να πω εντυπώσεις όσο είναι ακόμα ''μαμά''?
mic μια χαρα τα πας..εχεις σχεδιο καλο, και κατα τη γνωμη μου καλυτερα 5πορτο το gti..
kw οτι καλυτερο, (δες ομως τι δινει και ο abt), αλλα για τις ζαντες, δεν στο λεω στον αερα..κι εγω 18αρες sportec φοραω, και ο ckosm 18' bbs rc, ειναι οριακο το μεγεθος. μετα χανεις πολυ σε ευχρηστια.
οι sportec ειναι φαρδιες, νομιζω θα εισαι ικανοπιημενος απο εμφανιση και με το 18.
επισης εχω δει golf 5 gti με 19αρια που εκοβε το λαστιχακι στους μπροστινους θολους. κριμα ειναι.
οσο για μηχανικη βελτιωση.. βαλε ενα προγραμμα και αν δεν σου φτανει, βαλε και ενα cat-back
ενας φιλος που μπορεις να βρεις στο vwclub, εβαλε το catback της miltek (καλο)για παραπανω βελτιωσεις καλυτερα να περιμενεις λιγακι, για να υπαρχουνε εξελιξεις.
και ενα λινκ αν τυχον δεν το εχεις δει.
*Αutobild.de: Συγκριτικο ολα τα golf gti 1ου σταδιου γερμανικων οικων. στα γερμανικα
*Αutobild.de: Συγκριτικο ολα τα golf gti 1ου σταδιου γερμανικων οικων. *προσπαθεια αυτοματης μεταφρασης στα αγγλικα... *
επισης εχω ενα αρχειο απο χρονους σε πιστα για τα παραπανω αυτοκινητα, καθως και αναλυτικη περιγραφη του τι φοραει το καθενα.
αν δεν τα εχεις, σφυρα να στα στειλω με email.υγ. οση ωρα εγραφα, με προλαβε ο ckosm
αλοχα ckosm!!! αυριο λες να βρεχει ή να ... -
γραψε τους χρονους εδω, γιατι αλλιως σε βλεπω να στελνεις πολλα email !!!!
-
οκ, θα βρω τροπο, δεν καθομαι να γραφω ολα αυτα.. ειναι ταχυτητες σε καθε στροφη της πιστας για ολα τα μοντελα, φρενα, βαρη, επιδοσεις, πολυ γραψιμο
εντυπωση παντως μου εκανε πως λειτουργουνε αυτοι οι γερμανοι ρε παιδι μου..
ο ενας βελτιωτης (ruddel) που εβγαλε τα πιο πολλα αλογα απο προγραμμα (250), δηλωσε: 'ε, μας ετυχε και καλο αυτοκινητο, εβγαζε μαμα 208' τυπικος ελληνας βελτιωτης
ο mtm εβγαλε 250 με προγραμμα/catback και εκανε τον πιο γρηγορο χρονο.
ο abt με τη λΙγοτερη ιπποδυναμη απο ολους (230) ητανε 2ος σε χρονο, αποσπωντας τα καλυτερα σχολια για το πολυ καλο στησιμο -χωρις απωλεια ανεσης-
τελος ολα τα αυτοκινητα ητανε κοντα, (1:52:5 - 1:54:5)
και ολα εκτος digit-power ητανε πιο γρηγορα απο golf r32 (1:54:2) -
κανε print screen τον πινακα που λες και μετα ανεβασε τον εδω....
-
Γιατι ρε Μιχαλη???
Πολυ καλο το gti..ειχα και γω καποτε ΜΚ2 16V.......
Aλλα αλλη κατασταση η πισω κινηση...δεν επιστρεφω στην μπροστινη!
Το πουλησες το 1.6 fsi???
Τεσπα..καλοταξιδο και φερτο να το συγκρινουμε με το 325!!!
Μπες oταν μπορεσεις MSN να τα πουμε!Υ.Γ.Αν βαλεις προγραμμα δεν θελω να τα συγκρινουμε.....
Σε στροφες ισως
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI