-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Δείτε το θετικά και λίγο το γεγονός. Κάνωντας την υπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσει άλλο μηχανικό πρόβλημα και λαμβάνωντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το πακέτο Κίμι - McLaren είναι από τα ισχυρότερα (αν όχι το ισχυρότερο) τότε αναμένεται συναρπαστικό αγώνας.Ναι,προσπαθει να φανει ελπιδοφορο αυτο αλλα ξεκινωντας 13-14 καπου εκει,σε μια πιστα που δε προσφερει και απειρες ευκαιριες για προσπαρασμα μαζι με το γεγονος οτι στο καναδα οι renault ηταν ισαξιες(αν οχι καλυτερες)απο mclaren,δεν φανταζει και ιδιαιτερα αισιοδοξο.......
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Από την μία είναι απίστευτο πως ο Mercedes δεν είχε σπάσει και από την άλλη είσαι νευριασμένος που έσπασε.
Βάλτα σε μια σειρά στο μυαλό σου.Που ειναι το κακο δηλαδη?
Τοσα χρονια εσπαζε και φετος δεν εσπαζε. Τοτε λεω πραγματικα απιστευτο αυτο, λες να συνεχιστει?
Μετα σπαζει ο κινιτηρας του Κιμι και νευριαζω. Τι θελεις, να χαιρομαι?Όχι αλλά από την στιγμή που είσαι δυσπιστος μην το παίζεις και καλα νευριασμένος. Και ούτε επειδή έκατσε να σπάσει ο κινητήρας. Δηλαδή για να πιστείς ότι η McLaren έχει έναν αξιόλογο και αξιόπιστο moter φέτος έπρεπε να βγάλει την όλη την χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα;
Δήλαδη μέχρι χτες λέγαμε πως η McLaren ένα καλό moter αλλά από σήμερα θα λέμε πως δεν έχει;
Το σπάσιμο του κινητήρα του Raikkonen είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
Δείτε το θετικά και λίγο το γεγονός. Κάνωντας την υπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσει άλλο μηχανικό πρόβλημα και λαμβάνωντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το πακέτο Κίμι - McLaren είναι από τα ισχυρότερα (αν όχι το ισχυρότερο) τότε αναμένεται συναρπαστικό αγώνας.
Ναι,προσπαθει να φανει ελπιδοφορο αυτο αλλα ξεκινωντας 13-14 καπου εκει,σε μια πιστα που δε προσφερει και απειρες ευκαιριες για προσπαρασμα μαζι με το γεγονος οτι στο καναδα οι renault ηταν ισαξιες(αν οχι καλυτερες)απο mclaren,δεν φανταζει και ιδιαιτερα αισιοδοξο.......
Κοίταξε τα γεγονότα της Ινδιανάπολης με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν και χειρότερα πράγματα (στα πλαίσια της F1) και αφετέρου την όποια απογοήτεση θα την κρατήσω για το τέλος. Δεν απογοητέυομαι προκαταβολικά. Άλλωστε στη χειρότερη περίπτωση (όπως δείχνουν τα πράγματα) θα έχουμε 20 μονοθέσια να συμμετέχουν στον αγώνα φυσιολογικά.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Κοίταξε τα γεγονότα της Ινδιανάπολης με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν και χειρότερα πράγματα (στα πλαίσια της F1) και αφετέρου την όποια απογοήτεση θα την κρατήσω για το τέλος. Δεν απογοητέυομαι προκαταβολικά. Άλλωστε στη χειρότερη περίπτωση (όπως δείχνουν τα πράγματα) θα έχουμε 20 μονοθέσια να συμμετέχουν στον αγώνα φυσιολογικά.
Eνταξει απο αυτη την οπτικη συμφωνω....Αν και πιστευω οτι ολα ειναι στον αερα ακομα.Εξεταζοντας ομως την αγωνιστικη πλευρα του θεματος αυτο ηταν ενα ισχυρο πληγμα στις ελπιδες για την κουπα
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Όχι αλλά από την στιγμή που είσαι δυσπιστος μην το παίζεις και καλα νευριασμένος. Και ούτε επειδή έκατσε να σπάσει ο κινητήρας. Δηλαδή για να πιστείς ότι η McLaren έχει έναν αξιόλογο και αξιόπιστο moter φέτος έπρεπε να βγάλει την όλη την χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα;Δήλαδη μέχρι χτες λέγαμε πως η McLaren ένα καλό moter αλλά από σήμερα θα λέμε πως δεν έχει;
Το σπάσιμο του κινητήρα του Raikkonen είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Κοιταξε, αυτα που λες ειναι σωστα. Αλλα εγω μπορει να ειμαι δυσπιστος για καποια πραγματα, τα οποια αν γινουν απογοητευομαι.
Στο σημερινο πρωταθλημα ειναι πολυ σημαντικη η αξιοπιστια και ηδη επαθε διαφορα η ΜακΛαρεν μεχρι εδω( Αυστραλια, Μαλαισια, Ιμολα, Ισπανια, Γαλλια-ακομη σε εξελιξη).
Σιγουρα ο φετινος κινιτηρας ειναι καλυτερος, μεχρι στιγμης, απο αλλες χρονιες και δεν λεω οτι με μια αστοχια θα παψει να ειναι καλος κινιτηρας αλλα για μενα το μονο που μενει απο μια μηχανικη βλαβη ειναι πικρα. Τιποτα περισσοτερο. Οχι πως δεν εχει αξιολογο και αξιοπιστο κινιτηρα.Γνωριζει κανεις τι ωρα ειναι τα προκριματικα? ***EDIT: ΟΚ, βρηκα την ωρα, 14.00!
-
Πολύ ενδιαφέρον είχαν σήμερα τα δοκιμαστικά . Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ''μαγικό'' πάτημα του Αλόνσο στο τελευταίο S αλλά και η ''μαεστρική'' τοποθέτηση στο ίδιο σημείο του Μ.Σουμάχερ. Από καύσιμα πάντως όλοι φαίνεται πως πάνω-κάτω τα ίδια κουβαλάνε.
Ο Σούμι είχε την υψηλότερη τελική σήμερα με 313km/h αλλά αυτό πιστεύω πως δεν θα βοηθήσει και πολύ καθώς στην Estoril, χρειάζεται αρκετή αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη κάτι το οποίο χάνεις όταν κολλάς πίσω από άλλα μονοθέσια. Οπότε η, όχι μεγάλη πάντως, διαφορά σε τελική δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά.
-
pole για ναντο, ο κιμι 13ος ελπιζω να μην εχουμε παλι απροσμενα για τη ρενω!!!!
-
Αυτός ο Montoya θέλει ξύλο.
-
Εγω πιστευω πως ο Μοντογια ειναι σε στρατηγικη με ενα λιγοτερο πιτ-στοπ ή παει για αρκετα μεγαλο πρωτο stint σε ιδια στρατηγικη με τον Αλονσο.
Το λεω αυτο γιατι +0.994 απο τον Αλονσο ειναι πολλα, και ο Μοντογια εχει ανακαμψει τους απο την Ευρωπη και μετα. -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Εγω πιστευω πως ο Μοντογια ειναι σε στρατηγικη με ενα λιγοτερο πιτ-στοπ ή παει για αρκετα μεγαλο πρωτο stint σε ιδια στρατηγικη με τον Αλονσο.
Το λεω αυτο γιατι +0.994 απο τον Αλονσο ειναι πολλα, και ο Μοντογια εχει ανακαμψει τους απο την Ευρωπη και μετα.Πολλά απο τα 994 χιλιοστά όμως οφείλονται και στα αρκετά λάθη που έκανε, όχι μόνο σε επίδοση μονοθεσίου.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Το λεω αυτο γιατι +0.994 απο τον Αλονσο ειναι πολλα, και ο Μοντογια εχει ανακαμψει τους απο την Ευρωπη και μετα.Πολλά απο τα 994 χιλιοστά όμως οφείλονται και στα αρκετά λάθη που έκανε, όχι μόνο σε επίδοση μονοθεσίου.
Έκτος από το ένα που φάνηκε καθαρά (και δεν χάνει ένα δευτερόλεπτο εκεί) που τα είδες εσύ τα υπόλοιπα λάθη;
Απλά το υποθέτεις ε; -
Έκτος από το ένα που φάνηκε καθαρά (και δεν χάνει ένα δευτερόλεπτο εκεί) που τα είδες εσύ τα υπόλοιπα λάθη;
Απλά το υποθέτεις ε;Ποιός μίλησε για ολόκληρο δευτερόλευτο?
Σε όλο το 2o sector το μονοθέσιο ήταν ασταθές, τώρα ποιός φταίει δεν ξέρω. -
Από την μία λες πως ο Μontoya έκανε λάθη και δεν έφταιγε μόνο το μονοθέσιο και από την άλλη λες πως σε όλο το δεύτερο sector το μονοθέσιο ήταν ασταθές.
Σε ένα σημείο μόνο έγινε 'χοντρό' λάθος.
Μας τα είπες όλα μαζί και στο τέλος μας πέταξες κι ένα 'δεν ξέρω'.
-
Τα λάθη δεν οφείλονται πάντα σε έναν παράγοντα. Όταν το μονοθέσιο δεν έχει καλό set-up, είναι λογικό να ωθεί τον πιλότο σε λάθη. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πιλότος είναι ανίκανος και φταίει μόνο αυτός για τα λάθη. Αυτό ήθελα να πω αλλά μάλλον δεν το διευκρίνησα, ή απλά δεν το κατάλαβες καλά. Γι'αυτό άλλωστε είπα πολλά και όχι όλα. Για το χοντρό λάθος που λες έφτεγε ο Μοντόγια, για τα άλλα όπως προείπα δεν ξέρω.
-
Εγώ σχολίασα το ότι είπες πως έκανε λάθη ο Montoya. Και σε ρώτησα να μου πεις που έκανε τα λάθη (εκτός από το ένα που φάνηκε καθαρά).
Το ότι όπως λες εσύ το μονοθέσιο ήταν ασταθές στο δευτερο sector δεν είναι απάντηση είναι συγκεκριμένη απάντηση.
-
Εγώ σχολίασα το ότι είπες πως έκανε λάθη ο Montoya. Και σε ρώτησα να μου πεις που έκανε τα λάθη (εκτός από το ένα που φάνηκε καθαρά).Το ότι όπως λες εσύ το μονοθέσιο ήταν ασταθές στο δευτερο sector δεν είναι απάντηση είναι συγκεκριμένη απάντηση.
Το μόνο λάθος για το οποίο είμαστε όλοι σίγουροι πως φταίει σίγουρα ο Μοντόγια είναι αυτό που είδαμε όλοι. Τα άλλα που έγραψα, αναφέρονταν στην αστάθεια του μονοθεσίου, για μερικά από τα οποία ενδεχωμένος να έφτεγε ο Μοντόγια. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιά, μόνο ο ίδιος ξέρει(απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν έφταιγε ο Μοντόγια). Άρα θα έπρεπε να προσθέσω στο αρχικό post την λέξη ''πιθανά'', οπότε έχεις εν μέρει δίκιο εκεί που λες ''απλά το υποθέτεις''.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
pole για ναντο, ο κιμι 13ος ελπιζω να μην εχουμε παλι απροσμενα για τη ρενω!!!!Nαι,μιας και η Renault ειδικα ο Alonso ειχαν πολλα απροσμενα και κακοτυχιες φετος............Οτι να'ναι μου φαινεται ακουμε...
-
Μονο ενα λαθος ειδα εγω για τον Μοντογια το οποιο ηταν ενα μικρο μπλοκαρισμα στην στροφη 180 μοιρες. Ακομη, εκανε 11ο χρονο στο πρωτο sector, 9o στο δευτερο sector και 9ο στο τριτο sector. Επισης εκανε 7η τελικη στην ευθεια πριν την Adelaide.
Εγω το ιπταμενο γυρο του τον κρινω ως ενα καθαρο γυρο εκτος του μικρου λαθους και ομως αργο οπως φαινεται σε συγκριση με τους αλλους. Και οταν εχεις ενα βαρυτερο μονοθεσιο χανεις grip ειδικα στα γρηγορα κομματια οπως η Estoril-1o sector, το chicane Nurburgring-2o sector και το chicane Imola-3o sector. Προσθεσε και το γρηγοροτερο φρεναρισμα που πρεπει να κανεις πριν τις αργες στροφες........
Εγω αυτο πιστευω, οτι ο Μοντογια εχει βαρυτερο φορτιο καυσιμου. -
Πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που λέτε αφού στις δηλώσεις που έκανε, δεν ανέφερε κάτι κακό για τον γύρο του. Ίσως να συμβαίνει το ίδιο και με την BAR, όντας και οι 2 οδηγοί πολύ ευχαριστημένοι με τον γύρο τους αλλά να τους χωρίζουν συνολικά 4 δέκατα. Δηλαδή και ο Button όπως φαίνεται είναι βαρυφορτομένος σε σχέση με τον Sato.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εγώ σχολίασα το ότι είπες πως έκανε λάθη ο Montoya. Και σε ρώτησα να μου πεις που έκανε τα λάθη (εκτός από το ένα που φάνηκε καθαρά).
Το ότι όπως λες εσύ το μονοθέσιο ήταν ασταθές στο δευτερο sector δεν είναι απάντηση είναι συγκεκριμένη απάντηση.
Το μόνο λάθος για το οποίο είμαστε όλοι σίγουροι πως φταίει σίγουρα ο Μοντόγια είναι αυτό που είδαμε όλοι. Τα άλλα που έγραψα, αναφέρονταν στην αστάθεια του μονοθεσίου, για μερικά από τα οποία ενδεχωμένος να έφτεγε ο Μοντόγια. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιά, μόνο ο ίδιος ξέρει(απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν έφταιγε ο Μοντόγια). Άρα θα έπρεπε να προσθέσω στο αρχικό post την λέξη ''πιθανά'', οπότε έχεις εν μέρει δίκιο εκεί που λες ''απλά το υποθέτεις''.
και εγω που νομιζα οτι εχεις ακρες και βλεπεις τηλεμετρια
Επίσημο thread: GP Γαλλίας - Magny-Cours 2005