-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Το ωραίο (για μένα) είναι ότι ο ΜΣ ακόμα και σε δύσκολες εποχές (όσον αφορά τη βαθμολογική θέση) δεν χάνει το κέφι του.....Που ξέρεις, τώρα μπορεί να διασκεδάζει και πιο πολύ. Περσι βαριόταν ο ανθρωπος.
Κι εγώ δεν περίμενα τέτοια χάλια ρε γμτ, αυτή τη φορά πήγαμε καλούτσικα στα δοκιμάστικα και χάλια στον αγώνα. Ίδια στρατηγική, ίδιος περίπου χρόνος στα δοκιμαστικά και στον αγώνα κόντεψε να φάει γύρο.
Αυτός ο Σάτο ωραίος οδηγός ρε γμτ, επιθετικός, θεαματικός κλπ, αλλά μέτα απο κάθετι καλό θα κάνει και μια μ@@@κια, έτσι για να ισοροπησει η κατάσταση. Το κάνει πάντα αυτό. Και σήμερα έπιασε στον ύπνο τον Μπαρι και μετά βγήκε και έχασε 4-5 θέσεις.
-
Μαλιστα ο Briatore δηλωσε :'we are sorry for Fisico and the problems he had again, which were our fault', οποτε JarnoT μαλλον εισαι λαθος.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εγώ σχολίασα το ότι είπες πως έκανε λάθη ο Montoya. Και σε ρώτησα να μου πεις που έκανε τα λάθη (εκτός από το ένα που φάνηκε καθαρά).
Το ότι όπως λες εσύ το μονοθέσιο ήταν ασταθές στο δευτερο sector δεν είναι απάντηση είναι συγκεκριμένη απάντηση.
Το μόνο λάθος για το οποίο είμαστε όλοι σίγουροι πως φταίει σίγουρα ο Μοντόγια είναι αυτό που είδαμε όλοι. Τα άλλα που έγραψα, αναφέρονταν στην αστάθεια του μονοθεσίου, για μερικά από τα οποία ενδεχωμένος να έφτεγε ο Μοντόγια. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιά, μόνο ο ίδιος ξέρει(απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν έφταιγε ο Μοντόγια). Άρα θα έπρεπε να προσθέσω στο αρχικό post την λέξη ''πιθανά'', οπότε έχεις εν μέρει δίκιο εκεί που λες ''απλά το υποθέτεις''.
και εγω που νομιζα οτι εχεις ακρες και βλεπεις τηλεμετρια
Αν ήταν έτσι θα είχα γίνει πλούσιος από το Στοίχημα [/quote
σιγουρα δε μας κρυβεις κατι????????
παντως αν μας κρυβεις ασε και για μας κανενα ξεροκοματο ] -
ρε παιδια επειδη δεν ειδα τιποτα,πως την εκανε την παλικαρια παλι ο κιμι?
διαβαζω διαφορα παλι για τον ''ΘΕΟ'' MS που ξεκινησε τριτος και τερματισε στην ιδια θεση ενω ο 'φλωρος' κιμι δεν πιεσε τον alonso και εχασε διαφορα απο τον 'ΘΕΟ'.
Υ.Γ οι χαρακτηρισμοι ειναι δικοι μου.ετσι για να μην παρεξηγουμαστε κιολας -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Εγώ σχολίασα το ότι είπες πως έκανε λάθη ο Montoya. Και σε ρώτησα να μου πεις που έκανε τα λάθη (εκτός από το ένα που φάνηκε καθαρά).
Το ότι όπως λες εσύ το μονοθέσιο ήταν ασταθές στο δευτερο sector δεν είναι απάντηση είναι συγκεκριμένη απάντηση.
Το μόνο λάθος για το οποίο είμαστε όλοι σίγουροι πως φταίει σίγουρα ο Μοντόγια είναι αυτό που είδαμε όλοι. Τα άλλα που έγραψα, αναφέρονταν στην αστάθεια του μονοθεσίου, για μερικά από τα οποία ενδεχωμένος να έφτεγε ο Μοντόγια. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιά, μόνο ο ίδιος ξέρει(απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν έφταιγε ο Μοντόγια). Άρα θα έπρεπε να προσθέσω στο αρχικό post την λέξη ''πιθανά'', οπότε έχεις εν μέρει δίκιο εκεί που λες ''απλά το υποθέτεις''.
και εγω που νομιζα οτι εχεις ακρες και βλεπεις τηλεμετρια
Αν ήταν έτσι θα είχα γίνει πλούσιος από το Στοίχημα
[/quote:2vhoa2vu]
Γκούχ γκούχ...
-
Πάντως JarnoT, με το ενιαίο όπως αναφέρεις Benneton-Minardi ο Fisico είχε έρθει 3ος στο Σπα οδηγώντας εκπληκτικά και δη σε μια τόσο δύσκολη πίστα. Επίσης έχει βγεί 3ος στο Μονακό με υποδιέστερο μονοθέσιο και 1ος στην Βραζιλία υπό καταρακτώδη βροχή. Βέβαια και εγώ περίμενα κάτι παραπάνω από αυτόν φέτος αλλά δεν παύω να ελπίζω. Καλό είναι να μην υπερβάλλουμε σε αυτά που λέμε, ούτε να φουσκώνουμε τα πράγματα ούτε να τα εκμηδενίζουμε.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Θέλω να δω στο lap chart τι έγινε εκεί - πολύ φοβάμαι ότι επαναπαύθηκε μετά την εξασφάλιση της 2ης θέσης ή έκοψε βλέποντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα ελαστικά του MontoyaΔεν είχε πρόβλημα στα λάστιχα ο Montoya. Αλλά βέβαια βιάστηκες πάλι επειδή ήθελες να δικαιολογήσεις τον Kimi. O Kimi έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά ο Alonso πέταγε σήμερα.
Juan Pablo Montoya - DNF: 'I was really enjoying this race, and am disappointed to retire. I started to lose the power steering and then the gears which is what happens with a hydraulic failure so there was nothing I could do. We were on the right strategy and the car is simply unbelievable which makes it even harder to retire. I was on a different tyre to Kimi so it took a bit longer to get them warm, but I think that could have paid off towards the end of the race. I was stuck in a lot of traffic, but as soon as I was in free air I was able to close the gap and was really looking forward to being back on the podium. Obviously it means that once again I will have to start my qualifying run early at Silverstone but I'm getting used to it and anything can happen, so I look forward to the British Grand Prix because I'm sure a race win is just around the corner.'
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Θέλω να δω στο lap chart τι έγινε εκεί - πολύ φοβάμαι ότι επαναπαύθηκε μετά την εξασφάλιση της 2ης θέσης ή έκοψε βλέποντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα ελαστικά του Montoya
Δεν είχε πρόβλημα στα λάστιχα ο Montoya. Αλλά βέβαια βιάστηκες πάλι επειδή ήθελες να δικαιολογήσεις τον Kimi. O Kimi έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά ο Alonso πέταγε σήμερα.
ΟΚ, το σημερινό το παρακολούθησα στο περίπου (βαρεμάρα, ποιότητα εικόνας) και όταν στο pit stop του jpm εστίασε στο λάστιχο του Μοντογια, μου φάνηκε αρκετά ταλαιπωρημένο - και υπέθεσα ότι αυτό έφταιγε.
Σημειώνω ότι δεν ήταν διαθέσιμες οι δηλώσεις εκείνη την ώρα για να ξέρω τι δήλωσε.
Όμως το πραγματικό νόημα των λόγων μου δεν αναιρείται γιατί όντως ο JPM είχε μηχανικά προβλήματα, και αν αναλογιστείς και την αστοχία του κινητήρα την Παρασκευή, ο Κίμι είχε λόγους να πηγαίνει συντηρητικά. -
Όχι, κανονικά πήγαινε.
Αν ήθελε να προστατέψει το μονοθέσιο θα έκοβε πολύ περισσότερο. ήταν άνετος στην δεύτερη θέση.
Όπως και να το κάνουμε ο Alonso με την Renault πέταγε. Και καλό θα ήταν να μην άρχίσουμε τις υποθετικές αναλύσεις. Αν δεν έσπαγε ο κινητήρας του Kimi την Παρασκευή ή αν δεν είχε προβλήματα σήμερα ο Montoya...
-
Απορία: Εντάξει, ο Alonso μόλις τερμάτισε έριξε μια μούντζα στην κάμερα για να καυχηθεί για τις φετινές του νίκες.
Ο Μπριατόρε γιατί έριξε κι αυτός την μούντζα του; Τη νίκη του Fisichella στην Αυστραλία η Renault την έχει αποκυρήξει;
Ο Μπριατόρε τελικά τι είναι; Team manager της Renault ή του Alonso; -
Και τα δύο.
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Κι εγώ δεν περίμενα τέτοια χάλια ρε γμτ, αυτή τη φορά πήγαμε καλούτσικα στα δοκιμάστικα και χάλια στον αγώνα. Ίδια στρατηγική, ίδιος περίπου χρόνος στα δοκιμαστικά και στον αγώνα κόντεψε να φάει γύρο.νομίζω οφείλεται στην μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας. είναι γνωστό ότι τα μισελίν αποδίδουν καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Απορία: Εντάξει, ο Alonso μόλις τερμάτισε έριξε μια μούντζα στην κάμερα για να καυχηθεί για τις φετινές του νίκες.
Ο Μπριατόρε γιατί έριξε κι αυτός την μούντζα του; Τη νίκη του Fisichella στην Αυστραλία η Renault την έχει αποκυρήξει;
Ο Μπριατόρε τελικά τι είναι; Team manager της Renault ή του Alonso;πολύ σωστή η παρατήρησή σου...
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Κι εγώ δεν περίμενα τέτοια χάλια ρε γμτ, αυτή τη φορά πήγαμε καλούτσικα στα δοκιμάστικα και χάλια στον αγώνα. Ίδια στρατηγική, ίδιος περίπου χρόνος στα δοκιμαστικά και στον αγώνα κόντεψε να φάει γύρο.
νομίζω οφείλεται στην μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας. είναι γνωστό ότι τα μισελίν αποδίδουν καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αυτό ισχύει και φέτος τόσο όσο ίσχυε και πέρσι?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
νομίζω οφείλεται στην μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας. είναι γνωστό ότι τα μισελίν αποδίδουν καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αυτό ισχύει και φέτος τόσο όσο ίσχυε και πέρσι?
κοίτα απλά πιστεύω ότι αν είχαμε θερμοκρασίες ίδιες με εχθές θα είχαμε περισσότερες ελπίδες για κάτι καλύτερο από 1.20 πίσω από το νικητή....
-
μπραβο στην ρενω για τη νικη και φυσικα στον ναντο...σε κρισιμο σημειο μας δινει καλο προβαδισμα...
να με συγχωρησει επισης ο μακλαρενικος που στο πληκτρολογιο του εχει κολλησει το που του ταραζω το κεφαλι επειδη δεν ηθελα να παθουμε τις φασεις του καναδα ξανα....
τι να πω... -
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Μαλιστα ο Briatore δηλωσε :'we are sorry for Fisico and the problems he had again, which were our fault', οποτε JarnoT μαλλον εισαι λαθος.Μα εδώ μιλούσαμε για πειράματα της Renault εις βάρος του Fisichella και ξάφνου όλα αυτά συγκεντρώνονται σε μια αντλία που σφήνωσε??? ΄
Ή μήπως το ότι ξεκόλλησε κάτι κάτω από το μονοθέσιό του ήταν κι αυτό μαγική επιρροή του Briatore... και στο Bahrain του είχε ξεκολλήσει το κεντρικό flap της εμπρός αεροτομής κι έχανε σε πρόσφυση και αποδείχθηκε ότι είχε κοπανήσει σε ένα kerb κομματάκι άγρια και το προκάλεσε. Τι να κάνουμε τώρα... φταίει ο Alonso μετά...Πάντως JarnoT, με το ενιαίο όπως αναφέρεις Benneton-Minardi ο Fisico είχε έρθει 3ος στο Σπα οδηγώντας εκπληκτικά και δη σε μια τόσο δύσκολη πίστα. Επίσης έχει βγεί 3ος στο Μονακό με υποδιέστερο μονοθέσιο
Το Σπα ήταν 4ος αγώνας από το τέλος, οπότε και η Renault είχε ξεκολλήσει από τη φοβερή συγκομιδή του ενός (1) βαθμού από τον προηγούμενο αγώνα στο Hockenheim. Τότε ήταν που άρχιζαν να μπαίνουν όλα σε μια τάξη, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τουλάχιστον στα 2/3 της χρονιάς περνούσαν μονάχα τη Minardi!
Τέλος θυμηθείτε ότι κι ο Panis έχει νικήσει στο Μονακό, οπότε αυτό μάλλον τον κάνει έναν από τους κορυφαίους της γενιάς του.
Δε δίνω συνέχεια. Η Renault κι ο FA θα πάρουν το πρωτάθλημα, ο Fisichella θα έχει 'προβλήματα' και 'ατυχίες' μια ζωή κι ο Briatore είναι ο μεγαλύτερος μαέστρος στη συναυλία της F1.
-
μακαρι να το σηκωσουμε!!!
δηλαδη θα πρεπει να αποδεχθουμε οτι ο φιζικελα ειναι ριγμενος σε σχεση με τον ναντο και αρα τι συμπερασμα βγαινει απο αυτο προσπαθω να καταλαβω... -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Λοιπόν, άντε, φτάνει το αστείο με τον Fisichella.Πλέον έχω την εντύπωση ότι επειδή τόσα χρόνια μερικοί τον αβαντάρανε λέγοντας ότι 'είναι ένας από τους κορυφαίους', 'τόσα χρόνια αδικείται', κλπ, κλπ και φέτος πολύ περισσότερο όταν αντικατέστησε τον Trulli ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση του Briatore, ε, γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Fisico δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα καλός οδηγός, όπως δεκάδες στο grid. Και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το ξεπεράσουν αυτό? Με το να λένε ανοησίες, όπως αυτές πριν 3 βδομάδες στον Καναδά για ξεπάτωμα του GF στις δοκιμές για χάρη του Alonso, όπως και αυτές που ακούσαμε σήμερα δια στόματος Τάκη Πουρναράκη. Ναι... η ομάδα έφταιγε που του Ιταλού του έσβησε στο pit stop!!! Έλεος ρε Τάκη!
Ο Ιταλός αποδείχθηκε ότι είχε ίδια καύσιμα στις κατατακτήριες με τον FA, κι όμως κατάφερε να καταταγεί 7ος, μισό δεύτερο από τον FA. Από κει και πέρα ακούσαμε πάλι για το χώσιμο της Renault που κάνει πειράματα με τη στρατηγική του Fisichella, κι όμως αυτή η στρατηγική ήταν που θα έφερνε τον Ιταλό από 6ο-7ο, που ήταν μετά το πρώτο pit stop, στην 4η θέση, αλλά δυστυχώς ο GF τα σκάτ*σε! Τι άλλο να πούμε. Και για τους 2 οδηγούς η ομάδα προσπάθησε και έκανε το καλύτερο, πόσο μάλλον εντός έδρας. Τον ένα από 1ο τον βοήθησε να παραμείνει πρώτο, τον άλλο από 7ο τον βοήθησε να ανέβει 4ος, όμως εκείνος το κλότσησε. Πείτε και σε μένα να καταλάβω ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ σημείο ευθύνεται η ομάδα σήμερα.
Αυτά. Ίσως πονάει κάποιους που η Renault έχει προσπεράσει τους πάντες μέσα σε 3 χρόνια... 3 ΧΡΟΝΙΑ!!! Από το ενιαίο με τη Minardi, τώρα ρίχνει σχεδόν γύρο στον πολύ MS. Αυτό κι αν είναι επίδειξη δύναμης! Αν είναι αυτό που ενοχλεί το καταλαβαίνω.
Είχε καλέσει μετά τον Καναδά ο 'mschumacher' τον Τάκη να ανακαλέσει τα όσα ψευδή έλεγε στον αέρα για τις δοκιμές και τον Fisichella, αλλά δεν το έκανε. Αφήστε, καλύτερα... πλέον τη βρίσκω απίστευτα με τους διάφορους που εκνευρίζονται με τον Alonso και τη Renault. Τόσο αχώνευτο είναι, ε??
Πολύ ενδιαφέρον ότι όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος ο οποίος πέρυσι σε ανάλογη περίπτωση μας έκανε αναλύσεις επί αναλύσεων για το πως ο άθλιος Briatorre χαντάκωνε τον Trulli υπέρ του Alonso.
Αλλά τη σχέση έχει αλήθεια ο υπερτιμημένος και κουλός Fisichella με τον θεό Trulli και τον ημίθεο Alonso; Αυτό το χαϊδεμένο παιδί που για κάποιον περίεργο λόγο, οι συνάδελφοι του, οι διάφοροι team managers και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με την F1 τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους οδηγούς, όταν αποδεδειγμένα 'δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα καλός οδηγός, όπως δεκάδες στο grid'. Αυτός του οποίου όλη η καριέρα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, οδηγώντας πάντα μονοθέσια-διαστημόπλοια και τρώγοντας τη σκόνη των εκάστοτε ομόσταυλών του;
Εδώ ο άνθρωπός τα σκάτωσε. Δεν μπορεί καν να κρατήσει τον κινητήρα σε λειτουργία . Σε ποιο άραγε σημείο ευθύνεται η ομάδα σήμερα; Ούτε μία ωρίτσα δεν τον κράτησε μέσα στα pits.Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να καταλάβουμε ότι όταν λέμε στρατηγική ενός μονοθεσίου δεν εννοούμε ότι η ομάδα καταστρέφει επίτηδες τον έναν οδηγό; Απλούστατα εννοούμε ότι δίνει περισσότερη προσοχή στο μονοθέσιο του νούμερο 1 οδηγού. Του δίνει τους καλύτερους μηχανικούς, τα καλύτερα-πιο αξιόπιστα εξαρτήματα όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα και για τα δύο μονοθέσια. Αλλά όλα αυτά είναι θεωρίες συνομοσιολογίας. Για όλα φταίει ο ανίκανος Fisichella και η π@!#$%α ή τύχη.
Η Renault κι ο FA θα πάρουν το πρωτάθλημα, ο Fisichella θα έχει 'προβλήματα' και 'ατυχίες' μια ζωή κι ο Briatore είναι ο μεγαλύτερος μαέστρος στη συναυλία της F1.
Γιατί αλήθεια δεν πουλάς όλη σου την περιουσία να ποντάρεις όλα τα παραπάνω 100% σίγουρα στο στοίχημα να κάνεις την τύχη σου;
Όχι φίλε μου λάθος κατάλαβες. Ο Briatorre δεν εννοούσε τις 5 νίκες του Alonso. Απλά τον άχρηστο τον Fisichella μούντζωνε.
ΥΓ: Πάω και εγώ τώρα να πάρω κανένα παυσίπονο καθώς ο πόνος που μου έχει προκαλέσει η επέλαση της Renault και του Alonso δεν υποφέρεται.
-
Από τον σημερινό αγώνα πάντως φάνηκε, ότι οι Renault και McLaren είναι πολύ μακριά από τους υπόλοιπους όσον αφορά την ταχύτητα. Και αυτό συμφέρει τον Alonso που με τη διαφορά που έχει στην βαθμολογία δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Αντίθετα το πρωτάθλημα κατασκευαστών φαίνεται να είναι πιο αμφίρροπο, καθώς η McLaren δείχνει λίγο ταχύτερη (αλλά και λίγο πιο αναξιόπιστη).
Επίσημο thread: GP Γαλλίας - Magny-Cours 2005