-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γεγονός είναι ότι στις 'ειδωλολατρικές' θρησκείες οι πόλεμοι γίνονται δεδηλωμένα για την αύξηση των πόρων και των εδαφών της φυλής, του έθνους ή της φατρίας (οι επιθετικοί - οι αμυντικοί γίνονται για την υπεράσπιση βωμών τε και εστιών). Πουθενά δεν βλέπουμε την ιδέα της θρησκευτικής ανωτερότητας. Προκαλώ όποιον το ισχυρίζεται να το αποδείξει και να μη λέει πράγματα εξίσου ανυπόστατα και βλακώδη όπως το ρηθέν υπό δοκιμαστών των 4Τ ότι αποτελεί μειονέκτημα για το νέο Focus η μη ύπαρξη του ESP στον βασικό εξοπλισμό
(για το δεύτερο σκέλος)
Δεν το είχες δει; Εγώ μόλις το διάβασα πέταξα το τεύχος ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Οπότε τα μπαγκάζια σου μάζεψε τα εσύ και άντε κατασκήνωση στον Όλυμπο παρέα με τους αρχαίους θεούς σου και τα αισχρά τους αιμομικτικά όργια.
Που η φαντασία μερικών 'καλών' Χριστιανών ανακάλυψε...Χριστιανοί σαν αυτοί που αγιοποίησαν τον Κωνσταντίνο επειδή βαπτήστηκαι χριστιανός λίγο πριν πεθάνει προκειμένου να μην διωχθούν απο την Αυλή...Ή μήπως σαν την Θεοδώρα που πριν την ανακυρήξουν ως αγία έκανε το show τους με τις χήνες στις αυλές των πλουσίων...
Sorry αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβα.... (γραπτός λόγγος γαρ)
Αν μιλάς πάντως για τις αιμομιξίες σκέχου την σχέση που είχανε μετσξύ τους θεοί και ημίθεοι του Ολύμπου.
Μην νομίζεις. Ως πιτσιρικάς την έβρισκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Μετά βέβαια έμαθα ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φόρτωναν και στους θεούς τους τα δικά τους πάθη...
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Τα θρησκευτικα εγκληματα ειναι αποκλειστικο προνομιο του χριστιανισμου και μονο
Με λεν Μωάμεθ και ποτέ δε πολεμάωωωωω....
Ο «ιερός πόλεμος» για την επιβολή, την διάδοση και την καθιέρωση του Κορανίου, το «Τζιχάντ», παρουσιάζεται στους πιστούς σαν ένας δρόμος, ή μια μέθοδος εγκεκριμένη από τον ίδιο τον θεό.
Από την άλλη η χριστιανική θρησκεία, αρέσκεται να αυτοαποκαλείται 'θρησκεία της αγάπης'. (αν δεν κάνω λάθος)
Οι μεν (Μουσλιμ) φαίνεται να είναι πιστοί στο δόγμα τους (εξάπλωση με τη βία)
Οι χριστιανοί όμως που είναι και...αγαπησιάρηδες;;;
Χμμμμμ. Προφανώς έχεις δίκιο. Αυτό είναι το ένα σκέλος όμως. **Το ότι οι πλειοψηφία των 'επίσημων' μουσουλμάνων είναι και πραγματικοί μουσουλμάνοι ενώ η πλειοψηφία των 'επισήμων' χριστιανών μόνο χριστιανοί δεν είναι σου (σας καλύτερα) λέει κάτι?????????? **
**Να στο θέσω αλλιώς? Εμείς (και συνήθως στις περισσότερες 'πολιτισμένες' χώρες) έχουμε (άκου κάτι πράματα ) δημοκρατία!!!!!!!! Και γαμώ ε? Δηλαδή καθημερινά βλέπουμε να γίνεται αυτό που αποφασίζουν οι πολλοί!!!! **Yeah baby!
Ενα σκέλος έγραψες, για ένα σου απάντησα ή μάλλον για ένα έγραψα την άποψη μου
Δεν τίθεται θέμα 'ποιος έχει δίκιο'. Κουβέντα κάνουμε και καταθέτουμε απόψεις. Δε νομίζω να έχω δίκιο περισσότερο ή λιγότερο από τον οποιον άλλον. Ο καθένας έχει το 'δίκιο του' ανάλογα με το πώς βλέπει τα πράγματα.
Δυστυχώς δε μπορώ να ξέρω, τι κάνουν οι 'επίσημοι' μεν ή οι 'επίσημοι' δε. Την άποψη μου περί θρησκειών την έχω πει. Δε θεωρώ ότι κάποια θρησκεία είναι ...καλυτεροτερότερη.
Δε νομίζω ότι αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός χρησιμοποιήσε βία για την εξάπλωσή του. Το να χρησιμοποίησαν και άλλοι, δεν 'αμνηστεύει' τον χριστιανισμό. Δεν υπάρχει καλύτερη ή λιγότερο καλύτερη βία. Μια είναιΓια τη δημοκρατία που γράφεις , είναι όντως έτσι. Εχουμε δημοκρατία (με την έννοια ότι ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια), δεν αμφισβητείται αυτό.
Ότι οι συντριπτικά περισσότεροι Μουσλιμ, δεν έχουν γνωρίσει ποτέ το δημοκρατικό πολιτευμα, επίσης δεν αμφισβητείται.
Εκείνο που 'παιζεται' αν είναι δημοκρατικό, είναι να με υποχρεώνει η πολιτεία με την πρακτική της, να πληρώνω τους 'ταγούς' (λέμε τώρα...) του κάθε δόγματος (στη συγκεκριμένη περίπτωση του ελληνορθόδοξου) τη στιγμή που μου είναι εντελώς αδιάφορο (το δόγμα) και ταυτόχρονα κατοχυρώνει συνταγματικά την ανεξιθρησκεία μου (η πολιτεία)
Εδώ υπάρχει ένας ...διχασμός, που για μένα είναι ακαταλαβίστικος.
Χιλιοειπωμένα πράγματα, μην τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Οι χριστιανοί όμως που είναι και...αγαπησιάρηδες;;;
Μερικοί παραείναι...
Πλάκα -πλάκα είνα χαρακτηριστικό παράδειγμα 'post' που δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ άκρη, όχι 19 σελίδες που έχουμε μέχρι τώρα αλλά 1019 να φτάσουμε
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γεγονός είναι ότι στις 'ειδωλολατρικές' θρησκείες οι πόλεμοι γίνονται δεδηλωμένα για την αύξηση των πόρων και των εδαφών της φυλής, του έθνους ή της φατρίας (οι επιθετικοί - οι αμυντικοί γίνονται για την υπεράσπιση βωμών τε και εστιών). Πουθενά δεν βλέπουμε την ιδέα της θρησκευτικής ανωτερότητας. Προκαλώ όποιον το ισχυρίζεται να το αποδείξει και να μη λέει πράγματα εξίσου ανυπόστατα και βλακώδη όπως το ρηθέν υπό δοκιμαστών των 4Τ ότι αποτελεί μειονέκτημα για το νέο Focus η μη ύπαρξη του ESP στον βασικό εξοπλισμό
(για το δεύτερο σκέλος)
και τι σχέση έχει αυτό με το θέμα??? Έλεος ρε, αφορμή για κράξιμο ψάχνουμε???
-
Ελα ντε?!!
Με την πρώτη ευκαιρία...να τα καρφιά!
skullone,μην το ξαναπάρεις ρε συ αφου σε 'χαλάει'!!!!
-
Όχι ακριβώς μέσα στο θέμα, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να ανοίξω ολόκληρο θέμα γι'αυτό..
Σήμερα ήρθαν σπίτι μου μάρτυρες του Ιεχωβά (δύο κοπέλες γύρω στα 25) να με... προσηλυτίσουν. διαβάστε για να γελάσετε . Συγγνώμη προκαταβολικά σε όσους προσβληθούν
Μου χτυπάνε το κουδούνι της πάνω πόρτας. Ήθελα να ήξερα ποιος διάολος τους άνοιξε κάτω . καλύτερα να μη μάθω γιατί θα τον πάρει κ θα τον σηκώσει
Ανοίγω την πόρτα χωρίς να ρωτήσω, υπέθεσα ότι θα είναι αυτός που μένει στον τέταρτο και θα ήθελε πάλι να κάνει τράκα (το προσπερνάω αυτό). Τις βλέπω σα Θεούσες με τα βιβλία στο χέρι, εγώ με το μποξεράκι. Πρώτο σοκ. Τους λέω, όποιοι και αν είστε, δεν έχω λεφτά Μου λένε δε θέλουμε λεφτά, να συζητήσουμε θέλουμε. Είμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά. Είχα και διάθεση, λέω από μέσα μου ωραία, θα γελάσουμε. Αρχίζουμε και συζητάμε έξω από την πόρτα, ή μάλλον κάθομαι και τις κοιτάω να μου λένε πόσο παρεξηγημένοι είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά, και σίγουρα θα έχω ακούσει κακά πράγματα και ένα σωρό άλλα άχρηστα πράγματα που φυσικά δεν υπάρχει λόγος να κάτσω να τα γράψω. Μου λένε εσύ πιστεύεις; Τους λέω είμαι παγανιστής Τα χάνουν στιγμιαία, αλλά αμήχανα μου λένε εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με καμία θρησκεία, θα θέλατε να διαβάσετε το περιοδικό μας; Παίρνω το πιο ωραίο χαμόγελο που με προίκησε η φύση και τους λέω 'όχι'. Αρχίσανε να μου λένε για την Αγία Γραφή και τον Απόστολο Παύλο. Τους λέω 'κανά προγνωστικό για το στοίχημα παίζει;' Εκεί τα παρατήσανε, μου λενε 'δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε' με χαιρετίσανε ευγενικά, τους είπα να ξανάρθουν και φύγανε.
Αυτάααααααα.
πλάκα είχε. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σήμερα ήρθαν σπίτι μου μάρτυρες του Ιεχωβά (δύο κοπέλες γύρω στα 25) να με... προσηλυτίσουν.Καλά, γιατί δεν τις άφησες τις κοπέλες να περάσουν μέσα να ξεκουραστούν λίγο; Να τις κεράσεις και έναν... καφέ...
(Εκτός αν ήταν μπάζα...)
Sorry για το offtopic παιδιά!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Χμμμμμ. Προφανώς έχεις δίκιο. Αυτό είναι το ένα σκέλος όμως. **Το ότι οι πλειοψηφία των 'επίσημων' μουσουλμάνων είναι και πραγματικοί μουσουλμάνοι ενώ η πλειοψηφία των 'επισήμων' χριστιανών μόνο χριστιανοί δεν είναι σου (σας καλύτερα) λέει κάτι?????????? **
**Να στο θέσω αλλιώς? Εμείς (και συνήθως στις περισσότερες 'πολιτισμένες' χώρες) έχουμε (άκου κάτι πράματα ) δημοκρατία!!!!!!!! Και γαμώ ε? Δηλαδή καθημερινά βλέπουμε να γίνεται αυτό που αποφασίζουν οι πολλοί!!!! **Yeah baby!
Δε νομίζω ότι αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός χρησιμοποιήσε βία για την εξάπλωσή του. Το να χρησιμοποίησαν και άλλοι, δεν 'αμνηστεύει' τον χριστιανισμό. Δεν υπάρχει καλύτερη ή λιγότερο καλύτερη βία. Μια είναι
Το αμφισβητώ! Τι θες να μας πεις τώρα ότι ο Χρίστος και οι 12 απόστολοι αυτοί που άρχισαν το ιεραποστολικό έργο προκειμένου να εξαπλώσουν τον χριστιανισμό πιάσανε τα όπλα???? Έλεος δηλαδή.
Δε χρησιμοποιήσε ο Χριστιανισμός τη βία για να εξαπλωθεί! Οι εκάστοτε πολιτικοί (και γενικώς έχων εξουσία ακόμα και θρησκευτική) χρησιμοποίησαν τη βία για να 'εξαπλωθούν' χρησιμοποιώντας ώς άλλοθι τη θρησκεία.
Στο τέλος θα μας πεις (πείτε) και ότι ο Μπους (και πιο ειδικά αυτοί που τον χρησιμοποιούν ως πιονι) επιτέθηκαν στο Ιράκ γιατί ως καλοί χριστιανοί θέλανε να πολεμήσουν το κακό που τυρρανάει τους καημένους κάτοικούς του.
Εν τέλει ένα θα πω. Δε κάνει εντύπωση που υπάρχει τέτοια εμπάθεια στον χριστιανισμό? Τέτοιο μένος... Σάπιες δικαιολογίες του τύπου μα δε με ενόχλησαν οι άλλες θρησκείες και ο Χριστιανισμός είναι πηγή του κακού δε πείθουν. Έχετε σκεφθεί πόσο κακό κάνουν οι όλες αιρέσεις και γενικά οι άλλες θρησκείες? Ξέρετε για τη νέα ακρόπολη? Ότι ο μασονισμός είναι η πηγή του κακού? Ότι πολλοί 'χριστιανοί' και υψηλά ιστάμενοι είναι μέλη τους? Το ότι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλο τον κόσμο?
Πιστέυτε ότι ο μπους κυβερνάει? Πφφφ αυτός είναι ένα ανόητο πιόνι με χαμηλή νοημοσύνη που τον χρησιμοποιούν.
Εν τέλει δεν είστε άθεοι. Είστε αντιχριστιανοί ή να το πω πιο απλά πολέμιοι του χριστιανισμού. Δεν είναι κακό. Είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Αλλά το να πιάνεστε από κάθε είδους αφορμή για να εκθέσετε τον χριστιανισμό (δεν έχει σημασία αν έχετε δίκιο ή άδικο) απλά κάτι δείχνει.
Το θέμα που ξεκίνησε ο Megane98hp άλλο είναι. Και ότι το 'χαλάσατε' είναι μία απόδειξη αυτού που λέω.
-
Επαναλαμβανω για πολοστη φορα για να μην παρεξηγηθω, οτι δεν εχω κατι με τους αθεους.
Οπως ομως συμπεραινω, μαλλον οι πιο πολλοι απλα θελουν να βριζουν το Χριστιανισμο και την εκκλησια. Λιγοι ειναι αυτοι που εχουν να προτεινουν χειροπιαστα πραγματα.
...και αυτος ηταν και ο σκοπος που ανοιξα αυτο το θεμα......και χαιρομαι πολυ για το φιλο Raikonnen που εκανε το σχόλιο στο τελος του ποστ του.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
λέω 'κανά προγνωστικό για το στοίχημα παίζει;' Εκεί τα παρατήσανε, μου λενε 'δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε' με χαιρετίσανε ευγενικά, τους είπα να ξανάρθουν και φύγανε.
Αυτάααααααα.
πλάκα είχε.Mη μου πεις ότι δεν ήξεραν την Πόλι Εχίδο..
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Το αμφισβητώ! Τι θες να μας πεις τώρα ότι ο Χρίστος και οι 12 απόστολοι αυτοί που άρχισαν το ιεραποστολικό έργο προκειμένου να εξαπλώσουν τον χριστιανισμό πιάσανε τα όπλα???? Έλεος δηλαδή.Δε χρησιμοποιήσε ο Χριστιανισμός τη βία για να εξαπλωθεί! Οι εκάστοτε πολιτικοί (και γενικώς έχων εξουσία ακόμα και θρησκευτική) χρησιμοποίησαν τη βία για να 'εξαπλωθούν' χρησιμοποιώντας ώς άλλοθι τη θρησκεία.
Αμφισβήτησε ότι θες. Δικαιωμά σου είναι. Τα 'τι θες να μας πεις τώρα'...δε βοηθάνε πουθενά.
Εγώ λέω ότι αυτοί που σφάζανε ήταν κάτι σαν 'εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι', τουλάχιστο έτσι δήλωναν.
Αυτό έχει καταγράψει η ιστορία. Αν έχεις εσύ διαφορετικές πηγές και θες να ανασκευάσεις, πολύ ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σου.
Πάντως είναι σίγουρο ότι εγώ δεν έκανα σταχτη τη βιβλιοθήκη της ΑλεξάνδρειαςΣτο τέλος θα μας πεις (πείτε) και ότι ο Μπους (και πιο ειδικά αυτοί που τον χρησιμοποιούν ως πιονι) επιτέθηκαν στο Ιράκ γιατί ως καλοί χριστιανοί θέλανε να πολεμήσουν το κακό που τυρρανάει τους καημένους κάτοικούς του.
Δηλαδή , εγώ τώρα θα πρέπει να 'απολογηθώ' για τον Μπους;;
Διάλεξες τον κατάλληλο άνθρωπο
Εγώ δεν ξέρω κανένα να τον χρησιμοποιεί για 'πιόνι'. Αν ξέρεις εσύ και μπορείς να παραθέσεις στοιχεία, να το κάνεις για να τους ξεμπροστιάσεις.
Να ξέρεις όμως ότι ο όρος 'φονταμεταλισμός' που κατά κόρον χρησιμοποιείται στις μέρες μας, έχει ιδιαζόντως χριστιανική προέλευση.Εν τέλει ένα θα πω. Δε κάνει εντύπωση που υπάρχει τέτοια εμπάθεια στον χριστιανισμό? Τέτοιο μένος... Σάπιες δικαιολογίες του τύπου μα δε με ενόχλησαν οι άλλες θρησκείες και ο Χριστιανισμός είναι πηγή του κακού δε πείθουν. Έχετε σκεφθεί πόσο κακό κάνουν οι όλες αιρέσεις και γενικά οι άλλες θρησκείες? Ξέρετε για τη νέα ακρόπολη? Ότι ο μασονισμός είναι η πηγή του κακού? Ότι πολλοί 'χριστιανοί' και υψηλά ιστάμενοι είναι μέλη τους? Το ότι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλο τον κόσμο?
Πιστέυτε ότι ο μπους κυβερνάει? Πφφφ αυτός είναι ένα ανόητο πιόνι με χαμηλή νοημοσύνη που τον χρησιμοποιούν.Βρες μια πρόταση δικιά μου που να δείχνει εμπάθεια απέναντι σε οποιαδήοτε θρησκεία. Όχι πολλές. Μια.
Αλλο η εμπάθεια άλλο η αδιαφορία. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά
Η οποιαδήποτε άποψη του κάθε χρήστη δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεται 'σάπια δικαιολογία'.Εν τέλει δεν είστε άθεοι. Είστε αντιχριστιανοί ή να το πω πιο απλά πολέμιοι του χριστιανισμού. Δεν είναι κακό. Είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Αλλά το να πιάνεστε από κάθε είδους αφορμή για να εκθέσετε τον χριστιανισμό (δεν έχει σημασία αν έχετε δίκιο ή άδικο) απλά κάτι δείχνει.
Ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τι δεν είμαι και πάντως πολύ καλύτερα από τον οποιοδήποτε τρίτο.
Αν εσύ μια αντιπαραθέση απόψεων την κρίνεις ως διωγμό, πάσο.
Αν νιώθεις να σε 'πολεμάει' όποιος δε συμφωνεί με τις απόψεις σου, ξανα-πάσο.
Εσύ ξέρεις καλύτερα.Το θέμα που ξεκίνησε ο Megane98hp άλλο είναι. Και ότι το 'χαλάσατε' είναι μία απόδειξη αυτού που λέω.
Πάλι θεωρίες συνομωσίας;; Λες να είναι πιθανό να συννενοήθηκαν ορισμένοι χρήστες για 'να χαλάσουν' ένα post;;
Το θέμα είναι από μόνο του πάρα πολύ πλατύ. Παραπάνω από τα μισά ποστ βγαίνουν 'εκτός θέματος', αυτό ήταν σχεδόν 'καταδικασμένο' να βγει.
Πιθανόν να νιώθεις καλύτερα, αν αισθάνεσαι διωκόμενος. Αυτό αφορά εσένα.
Αλλά καλό θα είναι όταν υποστηρίζουμε κάτι να μπορούμε να το τεκμηρώνουμε. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η εκκλησια οπως τη ξερουμε εμεις ειναι ενα ανθρωπινο δημιουργημα που δινει λεφτα και δυναμη...μη μπερδευουμε την εκκλησια με την ανωτερη υπαρξη που πιστευουν ολοι ασχετως πως την ονομαζουν...ειναι σα να μπερδευεις τις βουρτσες...
δεν υπαρχει αθεος κατα την αποψη μου!η αποψη σου ειναι λανθασμενη και φυσικα δεν πιστευουν ''ολοι'' σε ανωτερη υπαρξη.............
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχοντας παρακολουθησει απο την αρχη το θεμα,εχω να παρατηρησω τα εξης:Ο δημιουργος του,βγηκε ουκ ολιγες φορες εκτος θεματος,και οποτε καποιοι ειχαμε να προβαλλουμε αντιλογο σε οσα έγραψε στο πρωτο ποστ,αρχισε να φωναζει *εγω δεν ηθελα αυτο,σταματηστε την συζητηση *κτλ
Το τελικο σταδιο ηταν η επιβραβευση ορισμενων ατομων,οι κολακίες και οι συμμαχιες
Και κατι αλλο: η συζητηση εφόσον δεν γυρίσει στα ποδοσφαιρικα ή σε αισχρά μπινελικώματα,κανεις δεν εχει δικαιωμα να την σταματησει,δεν ειναι ατομικη ιδιοκτησία κανενόςΕμένα, αν μου επιτρέπετε, η εντύπωσή μου είναι ότι η δημοσίευση που προλόγησε το θέμα, δεν είχε καμία σχέση με τον τίτλο του. Φίλε Μάνο, ο τίτλος σου προφανώς α) προκαλεί, β) παραπλανεί, αφού παραπέμπει σε άλλα θέματα, που όπως λες έχουμε συζητήσει, γ) ουδεμία σχέση έχει με το πώς θα θέλαμε όλοι εμείς τον κόσμο και τέλος δ) ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει τέτοια τροπή στη συζήτηση.
Επίσης, το ύφος με το οποίο ξεκίνησες δείχνει αναμφίβολα αγανάκτηση προς όλους όσους δεν μοιράζονται τα πιστεύω σου και κατά τη γνώμη σου 'ενοχλούν' την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.
Οπότε, γνώμη μου πάντα, δεν έχεις λόγο να παραπονιέσαι για εκτός θέματος δημοσιεύσεις, όταν το θέμα σου είναι τόσο ευρύ!
Τώρα, αν θέλετε να συζητήσουμε την ουσία ενός τέτοιου θέματος, είμαι μέσα, μιας που έπαψα εδώ και αρκετές σελίδες να συζητάω 'εκτός θέματος', η γνώμη μου είναι ότι κακώς υφίσταται από ένα σημείο και πλέον, αφού καταλήγουμε στο ίδιο τριπάκι, να κατηγορούν οι μεν τους δε (δυστυχώς οι κατηγορίες είναι πιο έντονες προς τους 'άθεους') και στο φινάλε θα καταντήσουμε να περιθωριοποιηθούμε, επειδή απλώς έχουμε διαφοροποιήσει τη θέση μας απ' τα τετριμένα κοινωνικά πρότυπα.
Ένας Χριστιανός που θα δει με ευρύτητα πνεύματος κάποια πράγματα και θα τολμήσει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον εαυτό του και τις απόψεις που πίστευε επί τόσα χρόνια, θα δει το πόσο πολύ και σε πόσα σημεία χωλαίνει η 'διδασκαλία' που δέχεται!
Εγώ σας προκαλώ να διαβάσετε κάποιες μελέτες για την προέλευση του Χριστιανισμού και μόνο και μετά συζητάμε πάλι! Αντικειμενικά στοιχεία μόνο!!! Την ιστορική του πορεία και τίποτα περί θαυμάτων, αναστάσεων και Θείων Κοινωνιών... Μόνο τα γεγονότα. Μετά επιστρέψτε...
Καλή σας νύχτα κύριοι!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
(για το δεύτερο σκέλος)
και τι σχέση έχει αυτό με το θέμα??? Έλεος ρε, αφορμή για κράξιμο ψάχνουμε???
Συγνώμη αν παρεξηγήθηκα,αλλά η αντίδρασή μου ήταν για το άσχετο των γραφομένων του skullone και όχι για αυτά που γράφουν οι 4Τ.
Συνεχίστε παρακαλώ… -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το αμφισβητώ! Τι θες να μας πεις τώρα ότι ο Χρίστος και οι 12 απόστολοι αυτοί που άρχισαν το ιεραποστολικό έργο προκειμένου να εξαπλώσουν τον χριστιανισμό πιάσανε τα όπλα???? Έλεος δηλαδή.
Δε χρησιμοποιήσε ο Χριστιανισμός τη βία για να εξαπλωθεί! Οι εκάστοτε πολιτικοί (και γενικώς έχων εξουσία ακόμα και θρησκευτική) χρησιμοποίησαν τη βία για να 'εξαπλωθούν' χρησιμοποιώντας ώς άλλοθι τη θρησκεία.
Αμφισβήτησε ότι θες. Δικαιωμά σου είναι. Τα 'τι θες να μας πεις τώρα'...δε βοηθάνε πουθενά.
Εγώ λέω ότι αυτοί που σφάζανε ήταν κάτι σαν 'εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι', τουλάχιστο έτσι δήλωναν.
Αυτό έχει καταγράψει η ιστορία. Αν έχεις εσύ διαφορετικές πηγές και θες να ανασκευάσεις, πολύ ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σου.
Πάντως είναι σίγουρο ότι εγώ δεν έκανα σταχτη τη βιβλιοθήκη της ΑλεξάνδρειαςΚατέβηκε μήπως ο Θεός και τους είπε να βγουν να πολεμήσουν? Δε νομίζω. Και εγώ δηλώνω ο καλυτερότερος προγραμματιστής στον κόσμο
και ότι είχα φιλικές σχέσεις με τον Senna. Το πιστεύεις?Η θρησκεία ήταν πάντα το άλλοθι (γενικά).
Στο τέλος θα μας πεις (πείτε) και ότι ο Μπους (και πιο ειδικά αυτοί που τον χρησιμοποιούν ως πιονι) επιτέθηκαν στο Ιράκ γιατί ως καλοί χριστιανοί θέλανε να πολεμήσουν το κακό που τυρρανάει τους καημένους κάτοικούς του.
Δηλαδή , εγώ τώρα θα πρέπει να 'απολογηθώ' για τον Μπους;;
Διάλεξες τον κατάλληλο άνθρωποΕγώ δεν ξέρω κανένα να τον χρησιμοποιεί για 'πιόνι'. Αν ξέρεις εσύ και μπορείς να παραθέσεις στοιχεία, να το κάνεις για να τους ξεμπροστιάσεις.
Να ξέρεις όμως ότι ο όρος 'φονταμεταλισμός' που κατά κόρον χρησιμοποιείται στις μέρες μας, έχει ιδιαζόντως χριστιανική προέλευση.Σου είπα να απολογηθείς? Και ναι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Και μήπως είσαι Αμερικάνος που τον ψήφισε για να πιστεύεις ότι διοικεί αυτός?
(ελπίζω να μην προσβλήθηκες)Εν τέλει ένα θα πω. Δε κάνει εντύπωση που υπάρχει τέτοια εμπάθεια στον χριστιανισμό? Τέτοιο μένος... Σάπιες δικαιολογίες του τύπου μα δε με ενόχλησαν οι άλλες θρησκείες και ο Χριστιανισμός είναι πηγή του κακού δε πείθουν. Έχετε σκεφθεί πόσο κακό κάνουν οι όλες αιρέσεις και γενικά οι άλλες θρησκείες? Ξέρετε για τη νέα ακρόπολη? Ότι ο μασονισμός είναι η πηγή του κακού? Ότι πολλοί 'χριστιανοί' και υψηλά ιστάμενοι είναι μέλη τους? Το ότι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλο τον κόσμο?
Πιστέυτε ότι ο μπους κυβερνάει? Πφφφ αυτός είναι ένα ανόητο πιόνι με χαμηλή νοημοσύνη που τον χρησιμοποιούν.Βρες μια πρόταση δικιά μου που να δείχνει εμπάθεια απέναντι σε οποιαδήοτε θρησκεία. Όχι πολλές. Μια.
Αλλο η εμπάθεια άλλο η αδιαφορία. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά
Η οποιαδήποτε άποψη του κάθε χρήστη δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεται 'σάπια δικαιολογία'.Μα φίλε μου μόνο εσύ απαντάς εδώ μέσα? Επ ευκαιρίας της απάντησής μου σε σένα λέω και κάτι γενικό. Καταλαβαίνω τη διαφορά που παρέθεσες. Στα περί 'σάπιας δικαιολογίας' ίσως είναι κάπως βαρύ αλλά έτσι τα εξέλαβα. Συγνώμη αν πείραξε τους συμφορουμίτες που δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί τους. Αλλά δεν μου απάντησες στα ερωτήματα των άλλων θρησκειών.
Εν τέλει δεν είστε άθεοι. Είστε αντιχριστιανοί ή να το πω πιο απλά πολέμιοι του χριστιανισμού. Δεν είναι κακό. Είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Αλλά το να πιάνεστε από κάθε είδους αφορμή για να εκθέσετε τον χριστιανισμό (δεν έχει σημασία αν έχετε δίκιο ή άδικο) απλά κάτι δείχνει.
Ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τι δεν είμαι και πάντως πολύ καλύτερα από τον οποιοδήποτε τρίτο.
Αν εσύ μια αντιπαραθέση απόψεων την κρίνεις ως διωγμό, πάσο.
Αν νιώθεις να σε 'πολεμάει' όποιος δε συμφωνεί με τις απόψεις σου, ξανα-πάσο.
Εσύ ξέρεις καλύτερα.Προφανώς και ξέρεις καλύτερα ποιος είσαι. Αλλίμονο αν δεν ήξερες!:P Δεν κρίνω ως διωγμό την αντιπαράθεση απόψεων, αλήθεια πως το συμπαίρανες? Παρακαλώ να μου πεις. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν φάνηκε, λάθος εντύπωση. Μήπως εσύ νοιώθεις ότι σε 'πολεμάω' επειδή δεν συμφωνώ με τις απόψεις σου? Και εσύ ξέρεις καλύτερα.
Το θέμα που ξεκίνησε ο Megane98hp άλλο είναι. Και ότι το 'χαλάσατε' είναι μία απόδειξη αυτού που λέω.
Πάλι θεωρίες συνομωσίας;; Λες να είναι πιθανό να συννενοήθηκαν ορισμένοι χρήστες για 'να χαλάσουν' ένα post;;
Το θέμα είναι από μόνο του πάρα πολύ πλατύ. Παραπάνω από τα μισά ποστ βγαίνουν 'εκτός θέματος', αυτό ήταν σχεδόν 'καταδικασμένο' να βγει.
Πιθανόν να νιώθεις καλύτερα, αν αισθάνεσαι διωκόμενος. Αυτό αφορά εσένα.
Αλλά καλό θα είναι όταν υποστηρίζουμε κάτι να μπορούμε να το τεκμηρώνουμε.Τι θα πει διωκόμενος? Και ποιες θεωρίες συνομωσίας? Πλάκα μου κάνεις? Εν τέλει ποιο πολύ βλέπω τους άθεους να νοιώθουν διωκόμενοι.
Να ξεκαθαρίσω. Δε με νοιάζει αν είναι κάποιος άθεος (πολύ τον εκλαμβάνουν ως αρνητικός χαρακτηρισμός από ότι καταλαβαίνω ), δικαίωμα του. Ας είναι όποια θρησκεία θέλει. Αρκεί να μην χωριζόμαστε σε στρατόπεδα που δυστυχώς καμιά φορά αυτό φαίνεται από τις συζητήσεις μας. Όλοι ανθρώποι είμαστε.ΥΓ. Και προφανώς και εγώ εκτός θέματος είμαι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι σωστά γιατί και εμείς βοηθήσαμε να συνεχίσετε. Αλλά δεν αρχίσαμε εμείς. Όσες προτροπές και αν έκανε ο Megane98hp να 'μείνετε' στο θέμα εσείς πίνατε Johny Walker.
ΥΓ. Άλλωστε εγώ μπήκα αρκετά αργότερα στη κουβέντα.
ΥΓ2. Το θέμα χάλασε γιατί αν διαβάσεις το αρχικό post του Megane98hp για το ποιος είναι ο σκοπός δημιουργίας του και πως έχει εξελιχθεί η συζήτηση θα καταλάβεις.Παρακολουθώ το θέμα και συμμετέχω σ'αυτό από την αρχή. Στις ερωτήσεις του απάντησα. ψάξε τις απαντήσεις και θα τις βρεις. Εγώ δε νομίζω ότι χάλασε κανένα θέμα. Έγινε μία συζήτηση που αξίζει να διαβάσει κάποιος, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα.
Επίσης πολλά συμπεράσματα θα βγάλει κάποιος, διαβάζοντας τη διαφορετική δική μου προσέγγιση από τη δική σου. Αναφέρομαι στο 'βοηθήσαμε να συνεχίσετε' που είπες. Δηλαδή λες ότι φταίνε οι άλλοι, ενώ θεωρείς ότι έχεις δίκιο και βγάζεις τον εαυτό σου απ'έξω, ενώ εγώ λέω ότι όλοι έχουμε συμμετοχή στη δομή του θέματος, εφόσον απαντήσαμε σ'αυτό. Και έπειτα, ποιοι είμαστε 'εμείς' και ποιοι 'εσείς', για να καταλάβω.
Τέλος ο τίτλος του θέματος είναι καθοριστικός, όπως και το αρχικό θέμα..
σα να λέει, είπα αυτά που λέω, τώρα πείτε εσείς κάτι άλλο.Συγνώμη αλλά δεν εχω την πολυτέλεια του χρόνου να διαβάσω όλες τις σελίδες μιας άργησα να το αντιληφθώ και αυτό είναι μείον και κατακριτέο από την πλευρά μου. Δεν αμφισβητώ το ότι έχεις απαντήσει.
Ακόμα πως έβγαλες όλα αυτά που λες από τη φράση 'βοηθήσαμε να συνεχίσετε'? Νόμιζα πως ήταν αρκετά προφανής αλλά λάθος. 'Λέτε' νύχτα και 'εμείς' μέρα, οπότε 'εσείς' λέγατε μαύρο και 'εμείς' άσπρο and the story goes on. (αν θες κάνε εναλλαγή στους συμβολισμούς μικρή σημασία έχει)
Επίσης ευχαριστώ για τις 'κατηγορίες'. Άρα να υποθέσω ότι δεν έχεις δίκιο?
**
Και για να σε προλάβω:** Μα νομίζω ότι όταν γίνεται αντιπαράθεση απόψεων και παραθέτουμε μία άποψη θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο. Ανάλογα με τη ροή της συζήτησης μπορεί να συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο ή μπορεί να πειστούμε ότι κάναμε λάθος και να αναθεωρήσουμε την άποψή μας ή να την αλλάξουμε. Λέω εγώ τώρα. Μήπως με αυτό που είπες θεωρείς εξαρχής ότι δεν έχεις δίκιο σε ότι λες?Ακόμα πες μου που μα που λέω ότι δεν έχω συμμετοχή στη δομή του θέματος? Μα άμα απαντάω και προφανώς συμμετέχω στη δομή του θέματος!!!! Απλά το λάθος μου είναι ότι μπαίνω στο τρυπακι να απαντάω και να διαιωνίζω το 'πρόβλημα'.
Και για να σε προλάβω: Πρόβλημα θεωρώ ότι είμαστε εκτός θέματος κατά κύριο λόγο.
Και για να σε προλάβω: Το ότι είμαστε εκτός θέματος δε σημαίνει ότι δεν έχει γίνει σπουδαία συζήτηση, ενώ τέθηκαν επι τάπητος ενδιαφέρουσες απόψεις (από όσο έχω διαβάσει).Τέλος το 'εσέις' και το 'εμείς' ΚΑΙ εσύ το ανέφερες και απάντησα. Άρα θα ξέρεις.
Hint: Δες τα μαυρισμένα.Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο.... συζήτηση κάνουμε.
Σας χάλασαν το θέμα.. όλοι μαζί το χαλάσαμε αν το χαλάσαμε (που δεν πιστεύω ότι το χαλάσαμε), σε αυτόν τον τόπο πάντα φταίνε οι άλλοι. Έλεος δηλαδή σαν τον Κακαουνάκη κάνετε!
ΦιλικάΥΓ1. Και για να σε προλάβω: Ίσως παρατηρήσεις ένα ειρωνικό ύφος. Δεν είναι και ο πλέον αρμόζων τρόπος απάντησης που πιθανώς να το πάρεις προσβλητικά και ως έλλειψη σεβασμού. Σε παρακαλώ να μην προσβληθείς μιας και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Απλά παρατήρησα ότι κάποια πράγματα παρερμηνέυτηκαν. Και επειδή δε φταίει μόνο ο αναγνώστης αλλά και ο συγγραφέας (και άλλοτε αποκλειστικά ένας από τους 2) είπα να τα εξηγήσω καλύτερα (υποκειμενικό αυτό προφανώς) έστω και με αυτόν τον υπερτονισμένο τρόπο.
Προφανώς περιλαμβάνει και μία τάση αυτοσαρκασμού αφού όλοι μας πολλές φορές δε διαβάζουμε καλά τον άλλο ή δε γράφουμε με τρόπο που να είναι σαφές το τι θα θέλαμε να πούμε. Δες στο και σαν μία σάτυρα.
ΥΓ2. Θα συμφωνήσω ότι ίσως ο τίτλος να μην ήταν ο κατάλληλος (και εγώ αρχικά άλλο περίμενα ομολογώ) αλλά το post του φίλτατου Megane98hp ήταν σαφές στο τι ζητούσε. Όμως για να γίνει πιο σαφές έπρεπε να πει και το παράπονο του - κάτι που έδινε μία επιπλέον σημασία στο ερώτημά του. Το ελλατωματικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι ΕΧΟΥΜΕ επικεντρωθεί στο παράπονό του.
Φιλικά.
Καληνύχτα! -
[list:2tksv6lk]Πω πωωωωωω ......της πουτ@ν@ς το καγκελο εγινε σε δυο μερες [/list:u:2tksv6lk][list:2tksv6lk]Απο που να κανω quote και ποτε να σταματησω.........ρε σεις, να κανουμε και κανα service [/list:u:2tksv6lk][list:2tksv6lk]λοιπον ενα ενα και με το μαλακο, αλλα κανω μια προταση.Να μαζευτουμε ενα απογευμα ολοι μαζι για καφε κι αν η συζητηση τραβηξη ωρες (που ετσι το βλεπω ) συνεχιζουμε σε ταβερνα Τι λετε?[/list:u:2tksv6lk]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:wujhug47]Πω πωωωωωω ......της πουτ@ν@ς το καγκελο εγινε σε δυο μερες [/list:u:wujhug47][list:wujhug47]Απο που να κανω quote και ποτε να σταματησω.........ρε σεις, να κανουμε και κανα service [/list:u:wujhug47][list:wujhug47]λοιπον ενα ενα και με το μαλακο, αλλα κανω μια προταση.Να μαζευτουμε ενα απογευμα ολοι μαζι για καφε κι αν η συζητηση τραβηξη ωρες (που ετσι το βλεπω ) συνεχιζουμε σε ταβερνα Τι λετε?[/list:u:wujhug47]Εγω το βλεπω να καταληγει σε Fight Club παρα σε κοψιδοκατανυξη
-
μπροστα στη θεα με τα κοψιδια, σιγα μην εχουμε ορεξη για κουβεντα!!!
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!