-
Ολίγον offtopic αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον/την Άλμπα ή όποιον άλλον ξέρει, ποιο είναι στο περίπου το χρονοδιάγραμμα
παρουσίασης των νέων μοντέλων του γκρούπο, πχ του Πάντα, του Ούνο, της Giulia κλπ; Βασικά έχω μπερδευτεί με αυτά
που διαβάζω στα περιοδικά που αγοράζω (4Τ και Autojournal). Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site που να λέει σχετικά (και όχι
απαραίτητα μόνο για τα ιταλικά αυτοκίνητα); -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Ολίγον offtopic αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον/την Άλμπα ή όποιον άλλον ξέρει, ποιο είναι στο περίπου το χρονοδιάγραμμα
παρουσίασης των νέων μοντέλων του γκρούπο, πχ του Πάντα, του Ούνο, της Giulia κλπ; Βασικά έχω μπερδευτεί με αυτά
που διαβάζω στα περιοδικά που αγοράζω (4Τ και Autojournal). Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site που να λέει σχετικά (και όχι
απαραίτητα μόνο για τα ιταλικά αυτοκίνητα);SEG. A
- Prj 139 Panda III ,πλατφόρμα Micro (2012)
- Prj 325 Microcar/Topolino , πλατφόρμα Micro (ακυρώθηκε)
- 500 Giardiniera-suv , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη (ακυρώθηκε)
SEG. B
- Prj 327 B Compact - Uno III , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη(παρουσιάστηκε στη Βραζιλία το 2010 και δεν θα έρθει στην Ευρώπη)
- Prj 326 Low Cost - Palio II , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη (2011/12 και θα παραχθεί και στην Ευρώπη)
- Punto Classic rebadged Dodge στη Νότια Αμερική
-Punto IV-πλατφόρμα Small(2013 και θα παρουσιασθεί πρώτα ως Dodge)
SEG. C
- Bravo III, πλατφόρμα C-wide (2013)
SEG. D
- Croma III, πλατφόρμα C-Wide επιμηκυμένη (2013)
SUV-CROSSOVER
- Fiat 'Freemont' - re-badge Dodge Journey restyling (παρουσιάσθηκε το 2011)
- Fiat 'Nitro' - re-badge Dodge Nitro (ακυρώθηκε)
MONOVOLUME
- Prj 330 monovolume 5-7 posti - αντικαταστάτης των Idea και Multipla με πιθανότητα να ονομάζεται 600-πλατφόρμα Small (2012)
SEG. D
Prj 944 Giulia-πλατφόρμα C-Wide επιμηκυμένη, με μεταξόνιο στα 2,8 μέτρα και μήκος στα 4,9 μέτρα (2012/3). -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
απαραίτητα μόνο για τα ιταλικά αυτοκίνητα);SEG. A
- Prj 139 Panda III ,πλατφόρμα Micro (2012)
- Prj 325 Microcar/Topolino , πλατφόρμα Micro (ακυρώθηκε)
- 500 Giardiniera-suv , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη (ακυρώθηκε)
SEG. B
- Prj 327 B Compact - Uno III , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη(παρουσιάστηκε στη Βραζιλία το 2010 και δεν θα έρθει στην Ευρώπη)
- Prj 326 Low Cost - Palio II , πλατφόρμα Micro επιμηκυμένη (2011/12 και θα παραχθεί και στην Ευρώπη)
- Punto Classic rebadged Dodge στη Νότια Αμερική
-Punto IV-πλατφόρμα Small(2013 και θα παρουσιασθεί πρώτα ως Dodge)
SEG. C
- Bravo III, πλατφόρμα C-wide (2013)
SEG. D
- Croma III, πλατφόρμα C-Wide επιμηκυμένη (2013)
SUV-CROSSOVER
- Fiat 'Freemont' - re-badge Dodge Journey restyling (παρουσιάσθηκε το 2011)
- Fiat 'Nitro' - re-badge Dodge Nitro (ακυρώθηκε)
MONOVOLUME
- Prj 330 monovolume 5-7 posti - αντικαταστάτης των Idea και Multipla με πιθανότητα να ονομάζεται 600-πλατφόρμα Small (2012)
SEG. D
Prj 944 Giulia-πλατφόρμα C-Wide επιμηκυμένη, με μεταξόνιο στα 2,8 μέτρα και μήκος στα 4,9 μέτρα (2012/3).Ακυρώθηκε το νεο topolino
-
@Alba: Ευχαριστώ πολύ! Βέβαια το να παρουσιάσει η Φίατ μέσα στο 2013 και τα τρία (Πούντο, Μπράβο, Κρόμα) μου
φαίνεται υπερβολικό αλλά θα δείξει. Από νέους κινητήρες τι προβλέπεται μέσα στη διετία 11-12; Αν έχω καταλάβει καλά
φέτος μόνο η MiTo 0.9 θα παρουσιαστεί, όχι; Ο 0.9 με τους 105 ίππους πότε και για ποια μοντέλα προβλέπεται; -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
θα πάω να πάρω την πρώτη Ζ4 που θα βρω μπροστά μου!
διότι όπως έχω πει και στο παρελθόν η Ζ4 είναι η καλύτερη Alfa ......
Ναι αλλά μια καλή Ζ4 κάνει όσο όλη η γκάμα της Alfa μαζί. Οπότε...
-
το ξεφτίλισες,
και φυσικά είμαστε και
-
Z4sDrive35is---->96.000€. Με κάνα Μ-pack, navi κτλ--->110.000€ A-ΝΕ-ΤΑ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
θα πάω να πάρω την πρώτη Ζ4 που θα βρω μπροστά μου!
διότι όπως έχω πει και στο παρελθόν η Ζ4 είναι η καλύτερη Alfa ......
Ναι αλλά μια καλή Ζ4 κάνει όσο όλη η γκάμα της Alfa μαζί. Οπότε...
Αυτή βγάζει Ι.Ο. πινακίδες??
-
Από 110,000 ευρώ > 25,000 το προηγούμενο μοντέλο. Γεια σου ρε προπέλα με τις μεταπωλητικές σου αξίες!
Μα γιατί μόνο 25; Κανονικά λόγω κλασικής ομορφιάς και μόνο έπρεπε να την πουλά 150!
Μιλάμε για Μπι-Εμ-Βι, όχι αστεία. -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Από 110,000 ευρώ > 25,000 το προηγούμενο μοντέλο. Γεια σου ρε προπέλα με τις μεταπωλητικές σου αξίες!Μα γιατί μόνο 25; Κανονικά λόγω κλασικής ομορφιάς και μόνο έπρεπε να την πουλά 150!
Μιλάμε για Μπι-Εμ-Βι, όχι αστεία.Η προηγούμενη δεν είχε τόσο.
Αλήθεια για κάτι Brera στις 15.000Ε τι έχεις να πεις; Χωρίς καινούριο μοντέλο έτσι.
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Από 110,000 ευρώ > 25,000 το προηγούμενο μοντέλο. Γεια σου ρε προπέλα με τις μεταπωλητικές σου αξίες!Μα γιατί μόνο 25; Κανονικά λόγω κλασικής ομορφιάς και μόνο έπρεπε να την πουλά 150!
Μιλάμε για Μπι-Εμ-Βι, όχι αστεία.Τα 110.000 που τα ονειρεύτηκες; Αυτή έκανε γύρω στα 55...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από 110,000 ευρώ > 25,000 το προηγούμενο μοντέλο. Γεια σου ρε προπέλα με τις μεταπωλητικές σου αξίες!
Μα γιατί μόνο 25; Κανονικά λόγω κλασικής ομορφιάς και μόνο έπρεπε να την πουλά 150!
Μιλάμε για Μπι-Εμ-Βι, όχι αστεία.Τα 110.000 που τα ονειρεύτηκες; Αυτή έκανε γύρω στα 55...
:offtopicviii:
Z4sDrive35is---->96.000€. Με κάνα Μ-pack, navi κτλ--->110.000€ A-ΝΕ-ΤΑ.
Εγώ πάντα μιλάω για Ε89...
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
@Alba: Ευχαριστώ πολύ! Βέβαια το να παρουσιάσει η Φίατ μέσα στο 2013 και τα τρία (Πούντο, Μπράβο, Κρόμα) μου
φαίνεται υπερβολικό αλλά θα δείξει.Δεν έχεις άδικο...αλλά το Punto IV θα είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το supermini που θα παρουσιαστεί στις HΠA από την Dodge,το Croma III δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα rebadged new Avenger και το Bravo III (για το στυλ του οποίου δεν έχουν ακόμα ιδέα)θα ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Chrysler/Dodge c sedan/Delta IV-Prisma.......
@Alba: Ευχαριστώ πολύ! Από νέους κινητήρες τι προβλέπεται μέσα στη διετία 11-12; Αν έχω καταλάβει καλά
φέτος μόνο η MiTo 0.9 θα παρουσιαστεί, όχι; Ο 0.9 με τους 105 ίππους πότε και για ποια μοντέλα προβλέπεται;O EtorQ 1,6 1,8 λίτρων με Mair (Air TorQ)
O τετρακύλινδρος 2,0 -2,4 WGE (ex GEMA)
Kαι ενδεχομένως η τρίλιτρη έκδοση του V6 Pentastar με mair + turbo.....αν και αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει μοντέλο έτοιμο που θα έχει ανάγκη να τον φορέσει (maserati biturbo).O 0,9 105cv ΟΤΑΝ θα είναι έτοιμος μπορεί να παίξει ακόμα και στην Giulietta
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
το Bravo III (για το στυλ του οποίου δεν έχουν ακόμα ιδέα)θα ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Chrysler/Dodge c sedan/Delta IV-Prisma.......Δε θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Giulietta?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το Bravo III (για το στυλ του οποίου δεν έχουν ακόμα ιδέα)θα ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Chrysler/Dodge c sedan/Delta IV-Prisma.......
Δε θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Giulietta?
Mιας σκύλας κουτάβια:
C-Evo (SWB) : μεταξόνιο 263cm Giulietta (c segm. Europe)->C-Wide : μεταξόνιο 270cm federalized,φαρδύτερο κατά 5cm, made in USA (c segment USA & C -SUV)->C-Wide (LWB): μεταξόνιο ~2,8m federalized made in USA (D segm. & D-SUV)Αν το Bravo III είναι σε στυλ αντιquashqai τότε c-wide.Αν είναι κλασσικό hatch (χλωμό το βλέπω) τότε C-Evo.
Πάντως θα υπάρξει c sedan Fiat (που θα είναι στην ουσία ένα rebadged Dodge c sedan)σε ρόλο αντιJetta/αντιS40 σε c -wide. -
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση Alba.
-
@Alba: Ευχαριστώ και πάλι!
-
-
(όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση πάντα) H thesis μου θύμιζε πολύ τις μετατροπές της Mitsuoka:
Έχουν δύο πολύ χαρακτηριστικά σημεία. Την χαρακτηριστική (δυσ)αρμονία όγκων με το πληθωρικό εμπρός μέρος και το αδιάφορο και συμπαγές πίσω και φυσικά το κυρίαρχο κιτς ρετρό εμπρός μέρος με σχεδιασμό που δεν έχει καμία σχέση με τα μηχανικά μέρη από κάτω.
Δεν περιμένω να συμφωνήσουν πολλοί μαζί μου αλλά σκεφτείτε αν δεν υπήρχε η thesis και παρουσίαζε κάποια κινέζικη εταιρία αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό σε κάποιο μοντέλο της τι εντύπωση θα δημιουργούσε.
My 0.02 euros (ή οι 6.815δρχ μου μποαχαχαχα)
-
Ισως η βαση και των 2 μοντελων να βρισκεται εδω:
οριστε κ η θεσις για να συγκρινουμε
Στην περιπτωση της Mitsuoka εχουμε μια καρικατουρα κατ'εμε με σκοπο να γινει ενα αυτοκινητο (νισσαν ειναι αυτο?) 'ρετρο'.
Η θεσις μου φαινεται οτι βασιζεται μεν στις γραμμες της ορελια, αλλα για να δημιουργηθει ενα συγχρονο αυτοκινητο, οτι θα περιμενε κανεις απο μια 'αναβιωση' δηλαδη. Ακομα ομως και να ειναι μια ψευτο-ρετρο μετατροπη, την κανει τουλαχιστον με τη δικη της ιστορια, κι οχι με.. της jaguar!Ο χρήστης IKE έγραψε:
(ή οι 6.815δρχ μου μποαχαχαχα)
LANCIA FORUM