-
Παράλογο μου φαίνεται, ίσως προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι όντως θα το αγοράσεις εσύ και πως όλα είναι ΟΚ ώστε να μην τους μείνει (επειδή είναι ειδική παραγγελία)...
-
Εχω την εξής απορία, απο διάφορα που βλέπω σε Threads κατα καιρούς (πχ τελευταία¨Τι αυτοκίνητα θα θέλατε να οδηγήσετε).
Τι είναι η οδηγική απόλαυση; Βλέπω πχ οτι κάτι 'ταπεινά' αυτοκίνητα για αρκετούς είναι ανίκανα να την προσφέρουν.
Ομολογώ οτι δεν είχα την τύχη να οδηγήσω ποτέ κάποιο πολύ γρήγορο ή πολύ σπόρ αυτοκίνητο, συνήθως με κάτι γιαπωνέζικα είμαι(*). Πχ τελευταία είμαι με ενα Almera 3d με σκάρτους 120 ίππους.
Αναφέρω το μοντέλο γιατί έχω παρατηρήσει οτι είναι απο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα 'αδιάφορων' αυτοκινήτων.
Συγκριτικά με μια ferrari πχ φαντάζομαι θα είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά σε ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά αλήθεια; Πάντως, αν και δεν έχω τη δυνατότητα σύγκρισης, καταλαβαίνω και αισθάνομαι πολύ καλά τους περιορισμούς κάθε αυτοκινήτου που οδηγάω, πιστεύω οτι χωράει αρκετή ευχαρίστηση μέσα στην οδήγηση του κάθε ενός.
Αν δεν κυνηγάς χρόνους και κόντρες με άλλους αλλα το πιέζεις για πάρτη σου, μεχρι εκεί που παίρνει είτε το αυτοκίνητο είτε εσένα, νομίζω υπάρχει αρκετή διασκέδαση. Και με το ταπεινό αυτοκίνητο θα πάς στα στροφιλίκια, και θα νιώσεις κάποια αδρεναλίνη, και θα γυρίσεις σπίτι έχοντας ξεδώσει.
Τελικά, απο μια άποψη, ίσως είναι καλύτερα που δεν είχα αυτές τις εμπειρίες και που δεν είμαι σε θέση να απαξιώνω καθε τι υποδεέστερο. Και στη γενική περίπτωση δε μαρέσει αυτός ο δρόμος, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε για σπίτια, είτε για τα λεφτά που βγάζουμε απο τη δουλειά μας, για τη γκόμενα/γυναίκα μας και πάει λέγοντας.
Κανείς νομίζω μπορεί να βρεί χαρά και ευχαρίστηση απο κάθε τί, αρκεί να ξέρει πως να την αντλήσει και να μη χρειάζεται να του την προσφέρουν άλλοι έτοιμη.*οσον αφορά τα αυτοκίνητα. Με τα 2τροχα είναι κάπως διαφορετική η κατάσταση
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εχω την εξής απορία, απο διάφορα που βλέπω σε Threads κατα καιρούς (πχ τελευταία¨Τι αυτοκίνητα θα θέλατε να οδηγήσετε).Τι είναι η οδηγική απόλαυση; ..............................................
..............................................................................................
Συγκριτικά με μια ferrari πχ φαντάζομαι θα είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά σε ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά αλήθεια; Πάντως, αν και δεν έχω τη δυνατότητα σύγκρισης, καταλαβαίνω και αισθάνομαι πολύ καλά τους περιορισμούς κάθε αυτοκινήτου που οδηγάω, πιστεύω οτι χωράει αρκετή ευχαρίστηση μέσα στην οδήγηση του κάθε ενός.
Αν δεν κυνηγάς χρόνους και κόντρες με άλλους αλλα το πιέζεις για πάρτη σου, μεχρι εκεί που παίρνει είτε το αυτοκίνητο είτε εσένα, νομίζω υπάρχει αρκετή διασκέδαση. Και με το ταπεινό αυτοκίνητο θα πάς στα στροφιλίκια, και θα νιώσεις κάποια αδρεναλίνη, και θα γυρίσεις σπίτι έχοντας ξεδώσει.Κατ'εμε οδηγικη απολαυση ειναι να πας μια βολτα με το αυτοκινητο και να γυρισεις χορτασμενος,αναλαφρος και ευτυχης απο την οδηγηση και οχι απο τη τοποθεσια η αλλους παραγοντες.
Να νιωσεις την επιβολη σου πανω στο αυτοκινητο και να απολαμβανεις που ' ακουει 'καθε επιθυμια σου και δεν σε τρομαζει μιας και τα ορια του ειναι μεγαλυτερα απο τα δικα σου.
Να ξεκολλαει οσο εσυ θες,να μπουκαρει οπου εσυ θες,να φρεναρει οσο εσυ θες και γενικα να ειναι υπακουο στις επιθυμιες σου. Και αν κανεις μια (μικρη) στραβη να σε διορθωσει.
Ορισμενα μοντελα (δεν παιζει ρολο η τιμη αγορας τους) σου προσφερουν τα παραπανω απλοχερα και αλλα με τσιγκουνια. -
Η ευχαρίστηση εχει να κάνει αποκλειστικα με αυτον που καλείται να το 'ευχαριστηθει'
Δεν ειναι θεμα 'αποκτηματος' αλλά θεμα βιώματος.Αν εχεις τη διαθεση να το ευχαριστηθεις και γνωρίζεις πώς θα το πραγματοποιήσεις,τοτε θα τα καταφερεις ακομα και χωρις φερραρι -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η ευχαρίστηση εχει να κάνει αποκλειστικα με αυτον που καλείται να το 'ευχαριστηθει'
Δεν ειναι θεμα 'αποκτηματος' αλλά θεμα βιώματος.Αν εχεις τη διαθεση να το ευχαριστηθεις και γνωρίζεις πώς θα το πραγματοποιήσεις,τοτε θα τα καταφερεις ακομα και χωρις φερραριΕγώ πάντως, με όσα αυτοκίνητα και να οδηγήσω, πάντα κάποια ευχαρίστηση παίρνω. Και με το 304, και με το 406, και με το 307, κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους. Προσωπικά, το βλέπω κάτι το εντελώς υποκειμενικό, σαν την ομορφιά ένα πράγμα.
-
Εχω την εξής απορία, απο διάφορα που βλέπω σε Threads κατα καιρούς (πχ τελευταία¨Τι αυτοκίνητα θα θέλατε να οδηγήσετε).Τι είναι η οδηγική απόλαυση; Βλέπω πχ οτι κάτι 'ταπεινά' αυτοκίνητα για αρκετούς είναι ανίκανα να την προσφέρουν.
Ομολογώ οτι δεν είχα την τύχη να οδηγήσω ποτέ κάποιο πολύ γρήγορο ή πολύ σπόρ αυτοκίνητο, συνήθως με κάτι γιαπωνέζικα είμαι(*). Πχ τελευταία είμαι με ενα Almera 3d με σκάρτους 120 ίππους.
Αναφέρω το μοντέλο γιατί έχω παρατηρήσει οτι είναι απο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα 'αδιάφορων' αυτοκινήτων.
Αν δεν κυνηγάς χρόνους και κόντρες με άλλους αλλα το πιέζεις για πάρτη σου, μεχρι εκεί που παίρνει είτε το αυτοκίνητο είτε εσένα, νομίζω υπάρχει αρκετή διασκέδαση. Και με το ταπεινό αυτοκίνητο θα πάς στα στροφιλίκια, και θα νιώσεις κάποια αδρεναλίνη, και θα γυρίσεις σπίτι έχοντας ξεδώσει.
Τελικά, απο μια άποψη, ίσως είναι καλύτερα που δεν είχα αυτές τις εμπειρίες και που δεν είμαι σε θέση να απαξιώνω καθε τι υποδεέστερο. Και στη γενική περίπτωση δε μαρέσει αυτός ο δρόμος, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε για σπίτια, είτε για τα λεφτά που βγάζουμε απο τη δουλειά μας, για τη γκόμενα/γυναίκα μας και πάει λέγοντας.
Κανείς νομίζω μπορεί να βρεί χαρά και ευχαρίστηση απο κάθε τί, αρκεί να ξέρει πως να την αντλήσει και να μη χρειάζεται να του την προσφέρουν άλλοι έτοιμη.*οσον αφορά τα αυτοκίνητα. Με τα 2τροχα είναι κάπως διαφορετική η κατάσταση
Ανοίγεις μεγάλη σύζήτηση τώρα που όντως ίσως ήθελε ξεχωριστό θέμα...
Στην πράξη τώρα συμφωνώ μαζί σου σε μερικά σημεία. Πολλές φορές μάλιστα ένα τεχνολογικά πίσω αμάξι μπορεί να σε κάνει να ευχαριστηθείς πολυ περισσότερο! Ένα ανάποδο με ένα πάναργο τιμόνι σε 'γεμίζει' πολύ πιο πολύ από ότι ένα ανάποδο με ένα ταχύτατο ηλεκτρικό τιμόνι, όπως και ένα οριακό φρενάρισμα χωρίς ABS. Προσωπικά το χρέπι μου με 0-100 14+ δλ πιστεύω πως δεν το ξέρω πραγματικά και ας έχω οδηγήσει αρκετά οριακά χιλιόμετρα με αυτό. Για αυτό κάθε φορά που το φτάνω στα όρια του ένα φαρδύ χαμόγελο δεν θα αργήσει να εμφανιστεί. Αρκετές φορές έχω οδηγήσει οριακά πιο σύγχρονα και δυνατά αυτοκίνητα αλλά πάντα αφήνουν μία ημιτελή αίσθηση ικανοποίησης ακόμα και αν είναι 2 φορές δυνατότερα. Μία σπάνια περίπτωση λοιπόν όπου η έλλειψη τεχνολογίας μας κάνει πιο ευτυχισμένους!
-
Πχ τελευταία είμαι με ενα Almera 3d με σκάρτους 120 ίππους.
Αναφέρω το μοντέλο γιατί έχω παρατηρήσει οτι είναι απο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα 'αδιάφορων' αυτοκινήτων.Γιατί δεν το ενέφερες στο ηπάρχον θέμα;
Επειδή εγώ ήμουν που είπα το almera, οπότε ίσως αναφέρεσαι κυρίως σε μένα θα (ξανα)πω: από όλα τα αυτοκίνητα μπορείς να πάρεις κάτι, προφανώς. Επίσης είπα ότι με φτιάχνει ακόμα και cinqo sporting, δεν με έχουν βαρέσει τα άλογα στο κεφάλι . Απλά το almera μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο και πλαδαρό, αυτό είναι όλο! Αν εσύ το γουστάρεις και σου δίνει διασκέδαση, δεν μου πέφτει κανένας λόγος. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
pat cute!
Θενξ!
Για να λες θενξ, υποθέτω ότι έβγαλες άκρη!
Εγώ πάντως συνεχίζω να έχω απορία!
Το είχαμε ξανασυζητήσει εδω: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=21675
αλλά άκρη δεν βγήκε και πάλι
Το περίεργο είναι πως τα jimny μέχρι το 2002 περίπου, άναβαν κάτω, ενώ τα μετέπειτα και πάνω -
Ρωτάω εδώ κάτι σχετικό με το teopass μιας και μέσω της αναζήτησης δεν βρήκα τίποτα σχετικό.Όταν είμαι στη λωρίδα του teopass διαβάζουν μόνο τη συσκευή ή και την (μπροστινή)πινακίδα?το λέω γιατί πήρα μια συσκευή για δυο αυτοκίνητα και δεν ξέρω πως θα ελέγχουν τις διελεύσεις ανά όχημα.Αν και η βασική μου απορία είναι αν θα έχω πρόβλημα με τη μπροστινή πινακίδα που (κακώς)δεν έχω
-
Το Teopass μπορεί να μεταφερθεί από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.
-
Άρα δεν πειράζει που δεν έχω μπροστά πινακίδα (τουλάχιστον για το teopass)
-
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Άρα δεν πειράζει που δεν έχω μπροστά πινακίδα (τουλάχιστον για το teopass)Όχι και τουλάχιστον.
Για το teopass δεν πειράζει.
Για όλα τα άλλα πειράζει. Τέρσπα...
-
Μια απορία που απόκτησα τις τελευταίες βδομάδες.
Οποτε προσπαθήσω να βουτήξω κάτω απο το νέρο στην θάλασσα
και μιλάμε για βάθος το πολύ 1 μέτρο με πιάνει ένας πονοκέφαλος πάντα μετά αφού βγώ.
Αυτό συμβαίνει από την διαφορετική πίεση που υπάρχει μέσα στο νερό
όπως δηλαδή παθαίνουν και οι δύτες η κάτι άλλο; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αυτό συμβαίνει από την διαφορετική πίεση που υπάρχει μέσα στο νερό
όπως δηλαδή παθαίνουν και οι δύτες η κάτι άλλο;Μπαααα...
Κατι αλλο θα ειναι...αλλωστε η πιεση σε 1 μετρο βαθος εχει μικρη διαφορα!
-
Ένα κλειδί μπορεί να επαναπρογραμματιστεί (ή να προγραμματιστεί αν είναι καινούριο) εδώ στην ελλάδα όσον αφορά το κλείδωμα και το ιμμομπιλάιζερ, ή πρέπει να σταλεί έξω; Φυσικά έχω την κάρτα με τους κωδικούς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα κλειδί μπορεί να επαναπρογραμματιστεί (ή να προγραμματιστεί αν είναι καινούριο) εδώ στην ελλάδα όσον αφορά το κλείδωμα και το ιμμομπιλάιζερ, ή πρέπει να σταλεί έξω; Φυσικά έχω την κάρτα με τους κωδικούς.Τι κλειδι ειναι?Ασφαλειας?
-
Τι εννοείς; Αυτοκινήτου.
-
Μην ψαρωνεις ρε παιδακι μου...ποσες φορες πρεπει να τα πουμε αυτα?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα κλειδί μπορεί να επαναπρογραμματιστεί (ή να προγραμματιστεί αν είναι καινούριο) εδώ στην ελλάδα όσον αφορά το κλείδωμα και το ιμμομπιλάιζερ, ή πρέπει να σταλεί έξω; Φυσικά έχω την κάρτα με τους κωδικούς.Από περίπτωση φίλου μου με Opel ξέρω πως γίνεται στην Ελλάδα. Τώρα για άλλες εταιρίες δεν ξέρω αν και λογικά θα έπρεπε.
-
Οι γονεις μου θελουν να μεταβιβασουν ενα αυτοκινητο, την αποδειξη πληρωμης των τελων κυκλοφοριας του οποιου εχουν χασει (το αυτοκολλητο ειναι κανονικα κολλημενο στο τζαμι).
Υπαρχει τροπος για να εκδοθει αντιγραφο, χωρις να ξαναπληρωθουν τα τελη;
Που πρεπει να απευθυνθουμε;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο