Εχω την εξής απορία, απο διάφορα που βλέπω σε Threads κατα καιρούς (πχ τελευταία¨Τι αυτοκίνητα θα θέλατε να οδηγήσετε).
Τι είναι η οδηγική απόλαυση; Βλέπω πχ οτι κάτι 'ταπεινά' αυτοκίνητα για αρκετούς είναι ανίκανα να την προσφέρουν.
Ομολογώ οτι δεν είχα την τύχη να οδηγήσω ποτέ κάποιο πολύ γρήγορο ή πολύ σπόρ αυτοκίνητο, συνήθως με κάτι γιαπωνέζικα είμαι(*). Πχ τελευταία είμαι με ενα Almera 3d με σκάρτους 120 ίππους.
Αναφέρω το μοντέλο γιατί έχω παρατηρήσει οτι είναι απο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα 'αδιάφορων' αυτοκινήτων.
Συγκριτικά με μια ferrari πχ φαντάζομαι θα είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά σε ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά αλήθεια; Πάντως, αν και δεν έχω τη δυνατότητα σύγκρισης, καταλαβαίνω και αισθάνομαι πολύ καλά τους περιορισμούς κάθε αυτοκινήτου που οδηγάω, πιστεύω οτι χωράει αρκετή ευχαρίστηση μέσα στην οδήγηση του κάθε ενός.
Αν δεν κυνηγάς χρόνους και κόντρες με άλλους αλλα το πιέζεις για πάρτη σου, μεχρι εκεί που παίρνει είτε το αυτοκίνητο είτε εσένα, νομίζω υπάρχει αρκετή διασκέδαση. Και με το ταπεινό αυτοκίνητο θα πάς στα στροφιλίκια, και θα νιώσεις κάποια αδρεναλίνη, και θα γυρίσεις σπίτι έχοντας ξεδώσει.
Τελικά, απο μια άποψη, ίσως είναι καλύτερα που δεν είχα αυτές τις εμπειρίες και που δεν είμαι σε θέση να απαξιώνω καθε τι υποδεέστερο. Και στη γενική περίπτωση δε μαρέσει αυτός ο δρόμος, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε για σπίτια, είτε για τα λεφτά που βγάζουμε απο τη δουλειά μας, για τη γκόμενα/γυναίκα μας και πάει λέγοντας.
Κανείς νομίζω μπορεί να βρεί χαρά και ευχαρίστηση απο κάθε τί, αρκεί να ξέρει πως να την αντλήσει και να μη χρειάζεται να του την προσφέρουν άλλοι έτοιμη.
*οσον αφορά τα αυτοκίνητα. Με τα 2τροχα είναι κάπως διαφορετική η κατάσταση