-
Kαλά είναι δυνατόν να γίνεται αγοραπωλησία απλά επειδή υπάρχουν όλα τα χαρτιά του οχήματος, χωρίς την υπογραφή και την ταυτότητα του ιδιοκτήτη?
-
Άνετα. Κλέβω το αμάξι σου με τα χαρτιά που έχεις αφήσει στο ντουλαπάκι και το πουλάω στο παζάρι. Παίρνω μια καλή προκαταβολή (πχ 2 χιλιάρικα, υπόλοιπα γραμμάτια/άχρηστα ή συμφωνητικό οφειλής) και δίνω το αμάξι και την άδεια υπογεγραμμένη από μένα (δήθεν σαν ιδιοκτήτης). Ο αγοραστής είναι ευχαριστημένος γιατί πήρε το αμάξι (και την άδεια) χωρίς να δώσει όλα τα λεφτά.
Στο δικαστήριο θα υπάρξει πρόβλημα. Αν ο αγοραστής παραδεχθεί ότι το αμάξι του το πούλησε άλλος, χάνει το αμάξι και τη προκαταβολή. Έτσι μπορεί να ισχυρισθεί ότι εσύ το πούλησες = πρόβλημα.
-
Ε καλά δεν είναι τόσο απλό...
Είναι αυτονόητο ότι την επόμενη μέρα της κλοπής ο πρώην ιδιοκτήτης θα κάνει δήλωση κλοπής στην αστυνομία, οπότε αργά ή γρήγορα το αυτοκίνητο θα εντοπισθεί και ότι και να ισχυριστεί ο επόμενος ιδιοκτήτης σε κάποιο υποτιθέμενο δικαστήριο δεν θα έχει πρακτικά σημασία, άσε που αμφιβάλω κατα πόσο θα θέλει να διαπράξει και ψευδορκία σε κάτι που θα είναι πανέυκολο να αποδειχθεί ότι δεν έγινε έτσι...
Ακόμα και έτσι όμως, ο κλέφτης δύσκολα να ρισκάρει να μπει σε μια αγοραπωλησία που θα τον αναγκάσει να έρθει σε προσωπική επαφή με τον μελλοντικό αγοραστή, κάτι που θα τον κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο σε μια πιθανή στραβή...
Γενικά πάντως αν το δούμε στατιστικά, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κλάπηκαν αυτοκίνητα για να βγει κέρδος από πώληση...
-
Σιγά μην εντοπισθεί το αμάξι. Φίλος του πατέρα μου ενοχλούσε τακτικά την αστυνομία για το κλεμμένο αμάξι του και τελικά το εντόπισε τυχαία ο ίδιος (πέντε μήνες αργότερα) παρκαρισμένο έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Οι περίοικοι του είπαν ότι ήταν εκεί μήνες παρκαρισμένο και ξεκλείδωτο.
Όταν (αν) πάει το αμάξι στο ΚΤΕΟ θα μάθει ο αγοραστής ότι είναι κλεμμένο.
-
Αυτό που λες είναι αλήθεια αλλά όχι απόλυτο...
Εχω γνωστό που η αστυνομία του βρήκε το αυτοκίνητο σε 48 ώρες σε άλλη πόλη μάλιστα...οπότε ποτέ δεν ξέρειςΜου φαίνεται περίεργο πάντως να γίνει αγοραπωλησία , να κυκλοφορεί ο δέυτερος ιδιοκτήτης με το κλεμμένο όχημα, να έχουν δηλωθεί κανονικά τα στοιχεία του για την μεταβίβαση στο Υπουργείο Συγκοινωνιών,να κυκλοφορεί στον δρόμο 'κανονικά', να πληρώσει ακόμη τέλη κυκλοφορίας, να το δηλώσει στην φορολογική του δήλωση και να μην εντοπισθεί σχετικά γρήγορα....αν και στην Ελλάδα δεν αποκλείω τίποτε....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άλλο σήμα ασφάλισης και άλλο βεβαίωση ασφάλισης. Πρέπει να έχεις τη βεβαίωση μαζί σου όπως και την άδεια κυκλοφορίας. Για το σήμα νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να το έχεις κολλήσει στο τζάμι ούτε αντικαθιστά τη βεβαίωση ασφάλισης.Μα χρονια τωρα (και απο διαφορες ασφαλιστικες εταιριες ) εχω δει οτι η βεβαιωση ασφαλισης ειναι τυπωμενη διπλα απο το ειδικο σημα. Πανε μαζι,φουστα μπλουζα.
-
Τα κόβω (τα ξεχωρίζω) στη διαχωριστική γραμμή και κρατάω τη βεβαίωση στο πορτοφόλι και το σήμα το κολλάω στο τζάμι.
-
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πλέον να είναι στο τζάμι η ασφάλεια, αρκεί να την έχεις μαζί.
Το πρόβλημα είναι όταν το αυτοκίνητο αλλάξει οδηγούς που πρέπει να μεταφέρονται και τα έγγραφα και κάποια στιγμή σίγουρα θα ξεχαστούν.
-
Άραγε υπάρχει πρόβλημα αν κολλήσει κανείς το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας σε τζάμι πλην του παρμπρίζ; Η σχετική υπ. απόφαση ορίζει ότι αυτό πρέπει να 'επικολλάται στην εσωτερική όψη του προσθίου αλεξήνεμου του οχήματος.' Τα ίδια λέει κ η απόδειξη πληρωμής που παίρνουμε. Επίσης μας υπενθυμίζει την κύρωση σε περίπτωση που δεν έχουμε το σηματάκι κολλημένο μόνιμα σε εμφανές σημείο. Αλλά θα υπήρχε, άραγε, κύρωση αν το είχαμε κολλημένο σε εμφανές μεν σημείο, αλλά όχι στο πρόσθιο τζάμι;
Χεχ....έχει κανείς σχετική εμπειρία με το πώς ερμηνεύουν το θέμα τα 'όργανα';
-
Υπάρχει κανένα σάϊτ που να λέει πότε περνάμε ΚΤΕΟ;;;
Ή κάποιο τηλέφωνο; -
Έχω φάει σκάλωμα...
Τι ακριβώς σημαίνουν τα αρχικά ΣΕΑ?
-
Σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων ή αυτοκινητιστών
-
επίσης: Σχολή (ή Σώμα?) Εφέδρων Αξιωματικών
-
Ευχαριστώ!
Στο εξυπηρέτησης είχα κολλήσει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων ή αυτοκινητιστώνKαι τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα δεν λέγονται ΣΕΑ αλλά ΣΕΟ
-
Απορία : τις γραμμές του τραμ (και ειδικά αυτές στη προέκταση της Βασ Κωνσταντίνου δηλαδή βρίσκονται μέσα στο δρόμο και όχι σε ειδικό διάδρομο) επιτρέπετεται να τις πατάμε? Γιατί έχουμε μια διαφωνία με ένα γνωστό και αν ισχύει απαγόρευση πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο.... Προσωπικά εγώ τόσο καιρό μια χαρά ανέβαινα πάνω
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Απορία : τις γραμμές του τραμ (και ειδικά αυτές στη προέκταση της Βασ Κωνσταντίνου δηλαδή βρίσκονται μέσα στο δρόμο και όχι σε ειδικό διάδρομο) επιτρέπετεται να τις πατάμε? Γιατί έχουμε μια διαφωνία με ένα γνωστό και αν ισχύει απαγόρευση πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο.... Προσωπικά εγώ τόσο καιρό μια χαρά ανέβαινα πάνωΌταν είσαι πάνω στις γραμμές του τραμ, έχεις προσέξει μία συνεχόμενη γραμμή πάνω στο δρόμο που διαχωρίζει την 'δική σου' λωρίδα από τις υπόλοιπες?
Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είσαι έξω από το δρόμο...
Εκτός του ότι αν θυμάμαι καλά υπάρχει λίγο πιο πίσω πινακίδα (στη διασταύρωση) που λέει επιτρέπεται να πάει σε αυτή τη λωρίδα μόνο το τράμ και υποχρεωτικά (γιατί είναι μέσα σε μπλε κύκλο-όχι ότι μπορεί να πάει κι αλλού )
Η απάντηση στην ερώτησή σου λοιπόν είναι όχι, απαγορεύεται.Στο μοναδικό σημείο που ξέρω ότι επιτρέπεται να πατάς πάνω στις γραμμές του τραμ, είναι στην παναγίτσα στο παλιό φάληρο (εκκλησία+πλατεία είναι όπου στο ύψος της παραλιακής, οι γραμμές περνάνε κάθετα το δρόμο και 'μπαίνουν' στο π.φάληρο ) όπου το τράμ ουσιαστικά μπαίνει στο δρόμο για μερικά μέτρα.
Μία άλλη απορία:Επιτρέπεται όντως να κινούνται τα μηχανάκια στο λεωφορειόδρομο?(παρατήρησα μία πινακίδα που 'έλεγε' πώς προαιρετικά επιτρέπονται να κινούνται και τα μηχανάκια) Κι αν ναι, τότε γιατί συνεχίζουν να κινούνται ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και δεν πάνε από τη λεωφορειολωρίδα? Έχουν βαρεθεί τη ζωή τους?
Είναι δυνατόν να υπάρχει άδεια λωρίδα που να μπορούν να κινούνται τα μηχανάκια πιο ελεύθερα και κάποιοι (σχεδόν όλοι βασικά) να επιμένουν να περνούν καθρέφτη-καθρέφτη ανάμεσα από τα αυτοκίνητα? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Απορία : τις γραμμές του τραμ (και ειδικά αυτές στη προέκταση της Βασ Κωνσταντίνου δηλαδή βρίσκονται μέσα στο δρόμο και όχι σε ειδικό διάδρομο) επιτρέπετεται να τις πατάμε? Γιατί έχουμε μια διαφωνία με ένα γνωστό και αν ισχύει απαγόρευση πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο.... Προσωπικά εγώ τόσο καιρό μια χαρά ανέβαινα πάνω
Όταν είσαι πάνω στις γραμμές του τραμ, έχεις προσέξει μία συνεχόμενη γραμμή πάνω στο δρόμο που διαχωρίζει την 'δική σου' λωρίδα από τις υπόλοιπες?
Εκτός του ότι αν θυμάμαι καλά υπάρχει λίγο πιο πίσω πινακίδα (στη διασταύρωση) που λέει επιτρέπεται να πάει σε αυτή τη λωρίδα μόνο το τράμ και υποχρεωτικά (γιατί είναι μέσα σε μπλε κύκλο-όχι ότι μπορεί να πάει κι αλλού )
Η απάντηση στην ερώτησή σου λοιπόν είναι όχι, απαγορεύεται.Στο σημείο που περιγράφει ο www2000 σαφέστατα επιτρέπεται.
Υπάρχει σαφής ταμπέλα στην έναρξη των γραμμών, η οποία απαγορεύει μόνο στα μηχανάκια να εισέλθουν. (έχει και αυτοκίνητο μαζί με τ ο τραμ στο μπλε κύκλο). Και αυτό -φαντάζομαι- για λόγους ασφαλείας. Αν η μοναδική 'ευθεία' των τροχών τους ταυτιστεί με τη μεταλλική ράγα... οι πιθανότητες φρεναρίσματος της μηχανής μάλλον Κυρίως για τα παπάκια των οποίων τα λάστιχα μπορεί και να σφηνώσουν στο διάκενο.Μόνο στη φορά πρός το Χίλτον και μόνο από το σημείο που η τραμολωρίδα αρχίζει να είναι 'τουβλόστρωτη' απαγορεύεται (σε εκείνο το σημείο φυτευτοί ανακλαστήρες 'κόβουν' τη λωρίδα).
-
πάντως στην Αθήνα στην Αμαλίας όλοι πάνε κ κάθονται στις ράγες για να στρίβουν αριστερά στο φανάρι, εγώ πάλι τ'αποφεύγω φοβάμαι μη τη τραμήσω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όταν είσαι πάνω στις γραμμές του τραμ, έχεις προσέξει μία συνεχόμενη γραμμή πάνω στο δρόμο που διαχωρίζει την 'δική σου' λωρίδα από τις υπόλοιπες?
Η απάντηση στην ερώτησή σου λοιπόν είναι όχι, απαγορεύεται.Στο σημείο που περιγράφει ο www2000 σαφέστατα επιτρέπεται.
Υπάρχει σαφής ταμπέλα στην έναρξη των γραμμών, η οποία απαγορεύει μόνο στα μηχανάκια να εισέλθουν. (έχει και αυτοκίνητο μαζί με τ ο τραμ στο μπλε κύκλο). Και αυτό -φαντάζομαι- για λόγους ασφαλείας. Αν η μοναδική 'ευθεία' των τροχών τους ταυτιστεί με τη μεταλλική ράγα... οι πιθανότητες φρεναρίσματος της μηχανής μάλλον Κυρίως για τα παπάκια των οποίων τα λάστιχα μπορεί και να σφηνώσουν στο διάκενο.Μόνο στη φορά πρός το Χίλτον και μόνο από το σημείο που η τραμολωρίδα αρχίζει να είναι 'τουβλόστρωτη' απαγορεύεται (σε εκείνο το σημείο φυτευτοί ανακλαστήρες 'κόβουν' τη λωρίδα).
Έχω δει και εγώ τη συνεχόμενη γραμμή για αυτό μπήκα σε σκέψεις. Αλλά ξέρω επίσης ότι στο εξωτερικό εννοείται ότι περνάμε από το τραμ (αλλιώς δεν είναι τραμ, είναι τρένο σε δημόσιο δρόμο ). Εκεί που έχει ανακλαστήρες πράγματι δεν πρέπει να περνάς αφού δεν έχεις κανένα λόγο ύπαρξης (απαγορέυεται η στροφή αριστερά όσο και αν κάποια ζωα κυρίως νύχτα δεν το καταλαβαίνουν ενώ είναι και στάση του τραμ οπότε μπορεί να το δεις στο 1 μετρο σταματημένο)
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο