-
Μια ερώτηση που συσχετίζεται με ΚΟΚ.
Μένω σε μια πολυκατοικία που ο δρόμος που την διασχίζει
είναι μονόδρομος.
Οπως βγαίνω απο την πυλωτή ο δρόμος πάει απο δεξιά πρός αριστερά.
Δείτε το σχέδιο που επισυνάπτω για να καταλάβετε.http://img186.imageshack.us/my.php?image=imagerl4.png
Επειδή με βολέυει αντί να κάνω τον κύκλο, να πάω όπως βγαίνω απο την πυλωτή δεξιά ουσιαστικά μπαίνωντας στο μονόδρομο,αλλά χωρίς να υπάρχει σήμανση κατά την έξοδό μου απο την πυλωτή.
Τί ισχύει κατά τον ΚΟΚ στην προκειμένη περίπτωση;
Είμαι παράνομος; -
Φυσικα και εισαι παρανομος.Δεν πιστευω να ισχυριστεις οτι δε γνωριζες το οτι ειναι μονοδρομος ο δρόμος που περναει μπροστα απο το ίδιο σου το σπίτι
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φυσικα και εισαι παρανομος.Δεν πιστευω να ισχυριστεις οτι δε γνωριζες το οτι ειναι μονοδρομος ο δρόμος που περναει μπροστα απο το ίδιο σου το σπίτιΝα σαι καλά ρε c hunter με έκανες και γέλασα...
Εννοείται ότι θα κάνω τον κινέζο.
Τι μονόδρομος;;;;;;; I don't know this word...
Τι ισχύει όμως εν τέλει; -
Φυσικα και ειναι μονοδρομος και εσυ παρανομος αν τον διασχισεις....
Φανταζεσαι καθε εξοδος πολυκατοικιας να ειχε και το σημα του μονοδρομου?!?! Της πουτ@νας θα γινοταν απο δαυτα... -
Απλά θα κάνεις τον κύκλο. Καταλαβαίνω ότι είναι μανούρα σε σχέση με την ευκολία της παράνομης λύσης, αλλά μετά δεν διαφέρεις ουσιαστικά σε σχέση με όσους κράζουμε.
-
Αν τύχει και στρίψει κανείς και εισέλθει απότομα στο στενό που εσύ κατευθύνεσαι ανάποδα και υπάρξει σύγκρουση ή ατύχημα, είτε αυτό είναι ποδήλατο, είτε μηχανάκι, είτε αυτοκίνητο, είτε πεζός που θα σου πεταχτεί ενώ κοιτούσε σε άλλη κατεύθυνση, φέρεις ευθύνη 100% για ότι συμβεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν τύχει και στρίψει κανείς και εισέλθει απότομα στο στενό που εσύ κατευθύνεσαι ανάποδα και υπάρξει σύγκρουση ή ατύχημα, είτε αυτό είναι ποδήλατο, είτε μηχανάκι, είτε αυτοκίνητο, είτε πεζός που θα σου πεταχτεί ενώ κοιτούσε σε άλλη κατεύθυνση, φέρεις ευθύνη 100% για ότι συμβεί.Ok i get the picture...
Απλά κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε σήμανση στην έξοδο.
Εγώ το ξέρω ότι είναι μονόδρομος μιας και ζώ και εκεί ,άλλος όμως μπορεί να μην το ξέρει.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αφαιρέσουμε και όλα τα απαγορευτικά απο τα στενάκια που βγαίνουν σε κεντρικό δρόμο σύμφωνα με το αυτό που είπε ο φίλος melos μιας και γίνεται της π@@@@νας και από δαύτα.
Επίσης να σημειώσω, όχι για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου μιας και η παρανομία είναι παρανομία όπως και να το κάνουμε, ότι
όταν κάνω συνήθως παρανομία είμαι όσο τον δυνατόν προσεχτικός γίνεται σε αυτό που κάνω.Δηλαδή όταν μπαίνω στην προκειμένη περίπτωση στον μονόδρομο δεν πάω σφαίρα για να προλάβω. -
Για να σε βοήθησω, όταν βλέπεις μηχανάκια deliverάδων ή courier να κατευθύνονται παράνομα και ανάποδα στο στενό που εσύ πηγαίνεις κανονικά, ενοχλείσαι ή όχι? Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για να σε βοήθησω, όταν βλέπεις μηχανάκια deliverάδων ή courier να κατευθύνονται παράνομα και ανάποδα στο στενό που εσύ πηγαίνεις κανονικά, ενοχλείσαι ή όχι? Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή?Λοιπόν το ξαναλέω για τελευταία φορά.Δεν είπα ότι έχετε άδικο!!!!!!
Στο κάτω κάτω μια δεύτερη γνώμη ήθελα για να φύγει το σύννεφο απο πάνω μου.
Απλώς θα έπρεπε να υπήρχαν αυτά που είπα για να είναι όλα σωστά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
Τώρα στο ερώτημά σου πολλά πράγματα έρχονται στο μυαλό μου,τα περισσότερα στύλ grand theft auto αλλά εκείνο που θα με ευχαριστούσε περισσότερο είναι να το σαπίσω στα γκάζια να ευθυγραμμιστώ μαζί του και να τον εμβολίσω..
Πές μου βλέπεις να ενοχλούμαι καθόλου;;; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αφαιρέσουμε και όλα τα απαγορευτικά απο τα στενάκια που βγαίνουν σε κεντρικό δρόμο σύμφωνα με το αυτό που είπε ο φίλος melos μιας και γίνεται της π@@@@νας και από δαύτα.
μόνο που στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δημόσιους δρόμους ενώ στην άλλη με ιδιόκτητο χώρο. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει σήμανση σε κάθε στενό και στενάκι αλλά το να θέλεις να υπάρχει σήμανση στην έξοδο κάθε πιλοτής δεν έχει λογική. Είναι σα να λες οτι από τη στιγμή που όταν κινείσαι (κανονικά) σε έναν μονόδρομο και δεν βλέπεις κάθε δέκα μέτρα σήμα που απαγορεύει την αναστροφή, μπορείς να γυρίσεις επι τόπου και να πας ανάποδα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Για να σε βοήθησω, όταν βλέπεις μηχανάκια deliverάδων ή courier να κατευθύνονται παράνομα και ανάποδα στο στενό που εσύ πηγαίνεις κανονικά, ενοχλείσαι ή όχι? Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή?
Λοιπόν το ξαναλέω για τελευταία φορά.Δεν είπα ότι έχετε άδικο!!!!!!
Απλώς θα έπρεπε να υπήρχαν αυτά που είπα για να είναι όλα σωστά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
Τώρα στο ερώτημά σου πολλά πράγματα έρχονται στο μυαλό μου,τα περισσότερα στύλ grand theft auto αλλά εκείνο που θα με ευχαριστούσε περισσότερο είναι να το σαπίσω στα γκάζια να ευθυγραμμιστώ μαζί του και να τον εμβολίσω..
Πές μου βλέπεις να ενοχλούμαι καθόλου;;;Άρα εσύ μεν λες ότι προσέχεις όταν το κάνεις, αυτός όμως που έρχεται κανονικά και αντίθετα με σένα, ειδικά αν είναι και λίγο πυροβολημένος, ΜΗΝ θεωρείς πως σε έχει αντιληφθεί, ούτε να περιμένεις να σταματήσει και να μην συνεχίσει να έρχεται κατά πάνω σου!
Πριν χρόνια την είχε πατήσει έτσι ένας γνωστός μου. Ακριβώς καρμπόν περίπτωση με τη δική σου. Βγήκε από το γκαράζ με τη μούρη στραμμένη αντίθετα για να καλύψει μικρή απόσταση μέχρι τη γωνία. Την ίδια στιγμή στρίβει στο στενό κανονικά διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο ίδιος το κοκκαλώνει ακαριαία, ο άλλος όμως αν και με μικρή ταχύτητα, λίγο αφηρημένος, λίγο ότι δεν τον περίμενε εκεί αργεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και παρόλο το φρενάρισμα πέφτει πάνω του. Με μηδενική ταχύτητα βέβαια και μικρές ζημιές αλλά όσο και να 'ναι ένα ακούμπημα με την ορμή που έχει ο άλλος επιφέρει κάποιες μικροζημιές. Αποτέλεσμα, ο γνωστός μου και έχασε χρόνο, και αναγκάστηκε να πληρώσει τόσο τη ζημιά του άλλου όσο και τη δική του. Από τότε προτιμάει να κάνει κύκλους ολόκληρους κάθε φορά...
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λοιπόν το ξαναλέω για τελευταία φορά.Δεν είπα ότι έχετε άδικο!!!!!!
Πές μου βλέπεις να ενοχλούμαι καθόλου;;;Tι να υπήρχε δηλαδή ; Σήμα μονοδρόμου έξω από το σπίτι σου ; Και από το σπίτι του απέναντι ; Και του διπλανού ; Και του παρακάτω ; Και του παραπάνω ; Δεν τα γράφω σε σχέση με το εάν κάνεις παρανομία ή όχι αλλά σχετική με την απαίτησή σου. Με την ίδια λογική και εγώ που το έχω έξω από το σπίτι και όχι σε πυλωτή το αμάξι μου , τη δεδομένη στιγμή που ξεκινώ δεν ξέρω ότι το είχα αφήσει σε μονόδρομο ( μένω και εγώ σε μονόδρομο ) και πάω όπως να' ναι. Δεν είναι έτσι.
-
Εντάξει με πείσατε....
Δεν θέλω άλλο μπινελίκι...... -
ξερει κανεις που ακριβως ειναι τα ορια που επιτρεπονται τα diesel εντος Αττικης??
-
Από ότι θυμάμαι μέχρι Άγιο Στέφανο και στην Αττική Οδό.
Αλλά αν έχεις πινακίδες επαρχίας και όχι Αθήνας μπορείς να κυκλοφορείς. Τώρα αν σε πιάσουν που δεν σε σταματάνε πλέον, και δεις ζόρια λες ότι θα το πας για service
-
Ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία σελίδα στο Internet που να έχει οδηγίες πως να φτιάξεις ένα καρτ ή κάποιο αμάξι στο στυλ του atom και του caterham;
-
Ο χρήστης big-terios έγραψε:
Από ότι θυμάμαι μέχρι Άγιο Στέφανο και στην Αττική Οδό.Αλλά αν έχεις πινακίδες επαρχίας και όχι Αθήνας μπορείς να κυκλοφορείς. Τώρα αν σε πιάσουν που δεν σε σταματάνε πλέον, και δεις ζόρια λες ότι θα το πας για service
ευχαριστω.
Δυτικα και ανατολικα ξερουμε τα ορια?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία σελίδα στο Internet που να έχει οδηγίες πως να φτιάξεις ένα καρτ ή κάποιο αμάξι στο στυλ του atom και του caterham;Του atom δν παίζει,αλλά ρέπλικες caterham υπάρχουν πάρα πολλές.
Ονομάζονται locost(low cost).
Εδώ θα βρεις πολλές σελίδες http://en.wikipedia.org/wiki/Locost
Τώρα αν θες σχέδια για το πλαίσιο κλπ κ βήμα προς βήμα την κατασκευή,δν νομίζω να βρεις εύκολα,κ αυτό γιατί υπάρχει ένα βιβλίο του Ron Champion(How to build a locost)που τα έχει μέσα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξερει κανεις που ακριβως ειναι τα ορια που επιτρεπονται τα diesel εντος Αττικης??*1. 37 Πετρελαιοκίνηση
Επιτρέπεται η κυκλοφορία Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων μικτού βάρους κάτω από 4.000 χιλιόγραμμα με πετρελαιοκινητήρες σε όλη την Ελλάδα εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης . Η περιοχή του Ν. Αττικής μέσα στην οποία απαγορεύεται να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα αυτά καθορίζεται περιμετρικά από τα διοικητικά όρια των παρα-κάτω Δήμων:
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΦΥΛΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (Αχαρνές) - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ - ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ - ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΑΝΟΙΞΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΑΣ - ΜΠΑΛΑΣ (Ροδόπολης) - ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - ΣΠΑΤΩΝ - ΚΟΠΩΠΙΟΥ - ΒΑΡΗΣ - και ΒΑΡΚΙΖΑΣ.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτών στην προαναφερόμενη περιοχή αναγράφεται στις άδειες κυκλοφορίας τους.* -
ευχαριστω!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο