-
Για να αλλαξω το διπλωμα μου απο το κλασσικο 4πτυχο (ημουν απο τους τελευταιους το 2008 που το προλαβαν ) και να βγαλω το καινουργιο τι χρειαζεται??
Ευχαριστω εκ των προτερων -
Ενα 50ευρο μες το 4πτυχο και τα κανονιζω ολα εγω
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Ενα 50ευρο μες το 4πτυχο και τα κανονιζω ολα εγωΔεν θυμαμαι να σε εχω διδαξει
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Για να αλλαξω το διπλωμα μου απο το κλασσικο 4πτυχο (ημουν απο τους τελευταιους το 2008 που το προλαβαν ) και να βγαλω το καινουργιο τι χρειαζεται??
Ευχαριστω εκ των προτερωνένα παράβολο , νομίζω 30 ευρά και 2 φωτογραφίες σου
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Θελουν 2 κιολας?? Ο κουκος αηδονι θα με παει , ποσες να βγαλω ποια?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
viewtopic.php?f=5&t=17315
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
viewtopic.php?f=5&t=17315
Τι καλος Mod με εχεις σκλαβωσει
Ευχαριστω Red_Monster και BILL33 -
Πινακίδα ΥΕΥ-83χ2 (μάλλον καλοκαίρι του 1996) σε Hyundai Accent σαν κι αυτό της φωτό (μάλλον ~2004), είναι λογικό να υπάρχει; Ήταν με καραφιμέ τζάμια, ζυγό σε μονή ημερομηνία στο δακτύλιο κι έκανε απανωτές σφήνες χωρίς φλας μέσα στην κίνηση του κέντρου.
-
Ποιο είναι το πρόστιμο αν το όχημα δε φέρει πινακίδα μπροστά;
Έψαξα στον ΚΟΚ και βρήκα το άρθρο 90.1,4 το οποίο αναφέρει κάτι παραπλήσιο ('Μη έχει εφοδιασθεί με -2- νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας.') αλλά μου φαίνεται παράλογο το πρόστιμο (300€). Μπορεί να μην το κάνεις από άποψη αλλά από ανάγκη (πχ τράκαρες ελαφρώς και έσπασαν τα στηρίγματα).
λινκ: http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ποιο είναι το πρόστιμο αν το όχημα δε φέρει πινακίδα μπροστά;
Έψαξα στον ΚΟΚ και βρήκα το άρθρο 90.1,4 το οποίο αναφέρει κάτι παραπλήσιο ('Μη έχει εφοδιασθεί με -2- νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας.') αλλά μου φαίνεται παράλογο το πρόστιμο (300€). Μπορεί να μην το κάνεις από άποψη αλλά από ανάγκη (πχ τράκαρες ελαφρώς και έσπασαν τα στηρίγματα).
λινκ: http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.htmlΤοσα € θυμάμαι και εγω .
-
To είχα αναφέρει πριν 2-3 χρόνια, πηγαίνοντας Σπάρτη και μη έχοντας την μπροστά πινακίδα βιδωμένη (αλλά μέσα στο αμάξι λόγω ελαφρού τρακαρίσματος), πήγε ο ένας τροχαίος να μου κόψει κλήση και ο έταιρος, αφού του εξήγησα τι και πως, με άφησε να φύγω. Απλώς μου είπε να τη βάλω όσο πιο γρήγορα μπορέσω. 300 πήγε να κόψει...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μια απορία ακόμα στο ίδιο θέμα. Αν σου πάρουν το δίπλωμα λόγω υπερβολικής ταχύτητας (60 μέρες + 350€), κινδυνεύεις να πάθεις κάτι χειρότερο (πχ αφαίρεση για πάντα) αν στο ξαναπάρουν για τον ίδιο λόγο μέσα σε 1/2/5 χρόνια; Ισχύει δηλαδή κάτι ανάλογο με το αλκοτέστ; -
Έψαξα αναλυτικά στον ΚΟΚ αλλά βρήκα μόνο για το αλκοόλ ότι αλλάζουν οι ποινές σε περίπτωση υποτροπής. Άρα υποθέτω ότι δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο στην ταχύτητα..
-
Να ρωτησω κατι σχετικα με την βενζινη..
Το αμαξι μου στο ταμπελακι που εχει πισω απο το καλυμα του ρεζερβουαρ εχει αναγραφη 95 RON - 91 ROZ.
Προφανως η πρωτη κλιμακα ειναι αυτη που χρησιμοποιειται και στα πρατηρια μας. Το 'ROZ' ομως τι σημαινει? Που χρησιμοποιειται αυτη? Αν γνωριζει κανεις.. -
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Το αμαξι μου στο ταμπελακι που εχει πισω απο το καλυμα του ρεζερβουαρ εχει αναγραφη 95 RON - 91 ROZ.
Προφανως η πρωτη κλιμακα ειναι αυτη που χρησιμοποιειται και στα πρατηρια μας. Το 'ROZ' ομως τι σημαινει? Που χρησιμοποιειται αυτη? Αν γνωριζει κανεις..viewtopic.php?p=1324989#p1324989
-
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Προφανως η πρωτη κλιμακα ειναι αυτη που χρησιμοποιειται και στα πρατηρια μας. Το 'ROZ' ομως τι σημαινει? Που χρησιμοποιειται αυτη? Αν γνωριζει κανεις..πλάκα....
Aπό εδώ:
viewtopic.php?f=5&p=1324824#p1324989
Για το RON (ROZ) και MON
RON --> Research Octane Number
ROZ --> Reguläre Octan-Zahl
MON --> Motor Octane NumberΣτην Αμερική η βενζίνη μετριέται με έναν άλλο δείκτη το ημιάθροισμα τον RdON=(RON+MON)/2 (RoaD Octane Number).
Καθώς το ΜΟΝ είναι πάντα μικρότερο του RON (από 8 ως 10 βαθμούς) στην Αμερική η διαφορά είναι περί τα 4~5 οκτάνια (βενζίνη 91 οκτανίων είναι η δική μας 95άρα και βενζίνη 93 οκτανίων είναι η δική μας 98άρα). Με το ROZ η διαφορά είναι μόλις 3 οκτάνια grosso-modo.
Το ROZ δίδεται από το τύπο (και όχι από αυτόν που αναφέρεται συνήθως στο Internet και είναι λάθος καθώς το RON+MON/2 θα μας έδινε μία τιμή γύρω στα 135 οκτάνια για την 95άρα!!!) ROZ = 0.67RON+0.33MON
Εδώ στο Ελλάντα πουλάμε RON κατ' όνομα.
Για τα λάστιχα του S3. Με τόσο πολύ βάρος εμπρός δεν μου φαίνεται παράξενο το πόσο μεγάλη διαφορά έχει η πίεση. Από την άλλη και το απόλυτο στήσιμο της ανάρτησης θέλει και λάστιχο φουσκωμένο στο 90~95% του ορίο του.
Περί RON κ.λπ δείτε και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating' target='_blank' target='_blank' target='_blankΥΣ. Κίνηση σε μεγάλο υψόμετρο απαιτεί (αρκείται σε κατά IKE ) λιγότερα οκτάνια καθώς υπάρχει και λιγότερο οξυγόνο. Στην Ελλάδα ίσως να έχει ελάχιστη σημασία (πόσοι κινούνται πάνω από τα 1000 μέτρα) αλλά αλλού έχει σημασία.
ΥΣ (2). Οι βενζίνες ελάχιστα επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Στα 95 οκτάνια που χρειάζεται το 90% των χρηστών οι διαφορές αν υπάρχουν θα είναι σε τίποτα καθαριστικά για το χώρο καύσης και αν. Στο τεστ των 4Τ οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που θα με συγχωρέσει το περιοδικό αν τους πω ότι το τέστ ήταν μία @@λακία και μισή. Διαφορές κάτω από 1% σε ιπποδύναμη οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες όπως πίεση και θερμοκρασία αέρα οι οποίοι πολύ δύσκολα εξομοιώνονται με τους διάφορους διορθωτικούς συντελεστές. Δεν θα βάλω μέσα στην εξίσωση τον παράγοντα κινητήρα (υψηλόστροφος ατμοσφαιρικός, τούρμπο κ.α. ή κινήτηρας με αισθητήρες προανάφλεξης και ρύθμιση της προπορείας) ή τον παράγοντα χιλιόμετρα (καθώς εφόσον μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα όσο αυτός εργάζεται τόσο και η απόδοση του μεταβάλλεται....).
-
Θυμαται κανεις αν στο παρκινγκ μακρας διαρκειας του Ελ. Βενιζελος, εχει τις θεσεις σταθμευσης αριθμημενες?? (οπως στα παρκινγκ των εμπορικων κεντρων, δλδ. Α-103)
-
Δεν είναι αριθμημένες, αλλά έχει τομείς (πχ αν θυμάμαι καλά ο τομέας Ε είναι κοντά στις σκάλες για το μετρό κλπ).
Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Θυμαται κανεις αν στο παρκινγκ μακρας διαρκειας του Ελ. Βενιζελος, εχει τις θεσεις σταθμευσης αριθμημενες?? (οπως στα παρκινγκ των εμπορικων κεντρων, δλδ. Α-103) -
Yπάρχει κάποιος λόγος για να χαμηλώσει κάποιος τα μπροστινά αμορτισέρ ενός saxo και να σηκώσει τα πίσω??
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο