-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το ότι πληρώνει τη θέση και ότι περιέχεται στο συμβόλαιο δεν την κάνει αυτομάτως και νόμιμη!
Σημασία έχει τι λένε τα σχέδια της οικοδομής και όχι τι λέει το συμβόλαιο της ενοικίασης.Η θέση είναι νόμιμη και υπάρχουν τα χαρτιά και τα συμβόλαια και τα σχέδια γι αυτό...
Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις όταν γυρνάς απ τη δουλειά βρίσκεις ζαρτινιέρες στην θέση την οποία πληρώνεις 100+ ευρώ το μήνα και είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις γιατί υπέγραψες συμβόλαιο -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το ότι πληρώνει τη θέση και ότι περιέχεται στο συμβόλαιο δεν την κάνει αυτομάτως και νόμιμη!
Σημασία έχει τι λένε τα σχέδια της οικοδομής και όχι τι λέει το συμβόλαιο της ενοικίασης.Η θέση είναι νόμιμη και υπάρχουν τα χαρτιά και τα συμβόλαια και τα σχέδια γι αυτό...
Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις όταν γυρνάς απ τη δουλειά βρίσκεις ζαρτινιέρες στην θέση την οποία πληρώνεις 100+ ευρώ το μήνα και είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις γιατί υπέγραψες συμβόλαιοΑν είναι νόμιμη και έχει και συμβόλαιο καλεί την αστυνομία. Πρόκειται για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.
-
Αυτό μπορεί να το κάνει ο ενοικιαστής ή μόνο ο ιδιοκτήτης; Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ασχολείται με το θέμα γιατί προφανώς βαριέται να μπλέξει.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αυτό μπορεί να το κάνει ο ενοικιαστής ή μόνο ο ιδιοκτήτης; Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ασχολείται με το θέμα γιατί προφανώς βαριέται να μπλέξει.Χωρίς να είμαι νομικός, το συμβόλαιο σε καθιστά 'ιδιοκτήτη', με την έννοια ότι αναλαμβάνεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει η ύπαρξη αυτής της θέσης. Με το συμβόλαιο και τα σχέδια καλεί την αστυνομία και κάνει καταγγελία, πιστεύω ότι ο χ,ψ γείτονας θα μαζευτεί.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Να σταματήσει να πληρώνει το πάρκινγκ;
Να περάσει τις γλάστρες μέσα από κανένα παρμπρίζ (κατά προτίμηση όχι το δικό του..);To πρώτο δεν παίζει γιατί αυτός θα βρεθεί μπλεγμένος καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο.
Το δεύτερο θα τον στείλει φυλακή
Υπάρχει περίπτωση να γίνει καταγραφή της κατάστασης από αστυνομία και μετά να καταθέσει μήνυση;
Αλλά ποιος πληρώνει δικαστήρια και μέχρι τότε που διάολο θα παρκάρει ο άνθρωποςΗ θέση είναι σίγουρα καρανόμιμη αλλά οι άλλοι κάτοικοι είχαν βολευτεί πριν ενοικιαστεί το διαμέρισμα και παρκάρανε εκεί όποιος προλάβαινε. Τώρα δεν τους συμφέρει και το παίζουν τραμπούκοι.
Γιατί, ποιός είπε οτι το συμβόλαιο δε μπορεί να αναπροσαρμοστεί;
Ο ιδιοκτήτης δεν ασχολείται προφανώς επειδή παίρνει τα λεφτά του. Αν απειληθεί οτι θα χάσει αυτό το 100ρικο (ή πολύ περισσότερο όλο το ενοίκιο) για τη θέση θα κινητοποιηθεί κι αυτός. -
Ερώτηση:
Το σπίτι που είναι;
Οι γλάστρες τι είναι; Είναι καινούργιες;
Γιατί θέλουμε μερικές, οπότε μπορώ να έρθω και να παραλάβω.. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ερώτηση:
Το σπίτι που είναι;
Οι γλάστρες τι είναι; Είναι καινούργιες;
Γιατί θέλουμε μερικές, οπότε μπορώ να έρθω και να παραλάβω..Είναι βαριές κι έχουν φύκους, χρειάζεσαι αγροτικό
Νομίζω ότι μόνο μια μήνυση θα λύσει το θέμα, να πάρει και μια αποζημίωση για αχρήστευση του χώρου στάθμευσης όσες μέρες υπάρχουν εκεί τα 'εμπόδια'. Μόλις τους έρθει το 'προσκλητήριο' σπίτι προβλέπω να μαζεύονται. Ως γνωστόν όταν κληθούν να ρίξουν χρήμα όλοι κάνουν μόκο -
Παιδιά, τι ισχύει για την έρευνα αυτοκινήτου - και οδηγού, από την αστυνομία;
Χρειάζονται ένταλμα, συγκατάθεση ή γενικά και αόριστα υποψία; -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Χρειάζονται ένταλμα, συγκατάθεση ή γενικά και αόριστα υποψία;http://www.greeklaws.com/fora/index.php?showtopic=19780
http://blackstate.gr/nomos.htm
http://www.tvxs.gr/v1846
http://www.ekfrasis.info/2009/03/swmati ... nomia.html'Περαιτέρω, στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζεται πάντα και το άρθρο 253 Κ.Ποιν.Δ., που θέτει τις γενικές προϋποθέσεις του επιτρεπτού διεξαγωγής ερευνών, ορίζοντας ότι «αν διεξάγεται ανάκριση για κακούργημα ή πλημμέλημα, έρευνα διενεργείται όταν μπορεί βάσιμα να υποτεθεί ότι η βεβαίωση του εγκλήματος, η αποκάλυψη ή η σύλληψη των δραστών ή τέλος η βεβαίωση ή η αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ή να διευκολυνθεί μόνο με αυτή».
Συνεπώς, η διενέργεια σωματικής έρευνας, ως ανακριτική πράξη, δεν είναι σύννομη αν δεν έχει προηγηθεί η διάπραξη αξιόποινης πράξης, αντιθέτως δε, απαιτείται να διεξάγεται ήδη ανάκριση ή προανάκριση, συμπεριλαμβανομένης και της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, και επιπλέον να υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, ότι με την έρευνα θα διευκολυνθεί η αποκάλυψη του εγκλήματος και των δραστών.
Εξάλλου, στην έννοια της σωματικής έρευνας περιλαμβάνεται και η έρευνα των χρησιμοποιουμένων μεταφορικών μέσων των εξεταζόμενων προσώπων, εφόσον βεβαίως αυτά δεν χαρακτηρίζονται ως «κατοικία» (πχ τροχόσπιτα), οπότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις που διέπουν την κατ' οίκον έρευνα (άρθρα 254 έως 256 Κ.Ποιν.Δ.) Σε σχέση εξάλλου με την έρευνα σε μεταφορικά μέσα, το άρθρο 256 παρ. 2 του νόμου 1729/1978, το οποίο προσετέθη με το άρθρο 22 του νόμου 2161/1993 και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 33 παρ. 3 του νόμου 2648/1998, περιλαμβάνει ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποίαν «δεν είναι άδικη η πράξη αστυνομικού, τελωνειακού υπαλλήλου, υπαλλήλου Σ.Δ.Ο.Ε. και λιμενικού υπαλλήλου, όταν ύστερα από βάσιμη καταγγελία ή ισχυρές υπόνοιες ενεργεί έρευνα σε μεταφορικό μέσο για την ανεύρεση ναρκωτικών».
Περαιτέρω, και επανερχόμενοι στη διενέργεια σωματικής έρευνας προληπτικού χαρακτήρα, το άρθρο 96 παρ. 3 εδάφιο β' του Π.Δ. 141/1991, θέτει ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των σωματικών ερευνών στα πλαίσια της προληπτικής δραστηριότητας της αστυνομίας την ύπαρξη είτε σοβαρής υπόνοιας περί της τέλεσης αξιόποινης πράξης είτε απόλυτης ανάγκης.Η διάταξη αυτή τίθεται συστηματικά σε συνέχεια των οριζομένων στο άρθρο 94 εδάφιο α' του ίδιου διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο η διενέργεια σωματικών ερευνών σε πρόσωπα πρέπει να κατατείνουν στην πρόληψη αξιοποίνων πράξεων και την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και τάξης και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών. Εντούτοις, από τις ανωτέρω διατάξεις ελλείπει εμφανώς η εξειδίκευση και ο ειδικότερος καθορισμός του σκοπού των σωματικών ερευνών, με τους οποίους πρέπει να σχετίζεται η «απόλυτη ανάγκη» για τη διενέργειά τους.'
Είναι νόμιμη, θεωρητικά πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις όμως.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Χρειάζονται ένταλμα, συγκατάθεση ή γενικά και αόριστα υποψία;Ρίξε μια ματιά εδώ viewtopic.php?f=5&t=10095&start=30
Τα είχα γράψει βέβαια το 2003 αλλά μάλλον απίθανο να έχει αλλάξει κάτι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις όταν γυρνάς απ τη δουλειά βρίσκεις ζαρτινιέρες στην θέση την οποία πληρώνεις 100+ ευρώ το μήνα και είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις γιατί υπέγραψες συμβόλαιοΑν είναι νόμιμη και έχει και συμβόλαιο καλεί την αστυνομία. Πρόκειται για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.
Πρόκειται για αστική διαφορα όπου η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά ή αρμοδιότητα...Είναι σαν να καλείς την αστυνομία επειδή ισχυρίζεσαι ότι δεν σου έχω εξοφλήσει το δάνειο που μου εχεις χορηγήσει επικαλούμενος τη σύμβαση δανείου που έχουμε υπογράψει ή να καλείς τους μπάτσους επειδή δεν σου πληρώνω το ενοίκιο...Τι θα κάνουν οι μπάτσοι δηλ ; Θα διαβάσουν τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, κανονισμό πολυκατοικίας, μισθωτήριο κλπ) + τα χαρτιά της πολεοδομίας + όλους τους σχετικούς νόμους θα τα ερμηνεύσουν και θα αποφανθούν ποιος έχει δίκιο ; Νομίμως μόνο δικαστική οδός υφίσταται...
-
ΟΚ...
Ευχαριστώ για την πληροφορία! -
@koutsan: Μπορεί κάποια δημόσια αρχή να κληθεί να βεβαιώσει το ότι η Χ θέση είναι κατειλημμένη από το Υ όχημα, χωρίς να αποφανθεί αν έχει το δικαίωμα ή όχι; Δηλαδή αν εγώ κάνω αγωγή για την κατάληψη του χώρου μου, μπορώ να το αποδείξω με χαρτί από δημόσια αρχή ή μόνο με δικές μου φωτογραφίες και με μάρτυρες;
-
Καθαρά ιδιωτική διαφορά. Μόνο μάρτυρες και φωτογραφίες.
Από άποψη απόδειξης είναι εύκολο θέμα. Μια φωτογραφία και ένας μάρτυρας είναι υπεραρκετά. -
παιδια εχω παραγγηλει ενα αυτο/το με ατελεια λογο αναπηριας της μητερας μου. θελω να μου πει καποιος που γνωριζει εαν ειναι αληθεια αυτο που μου ειπαν στην αντιπρωσοπεια, οτι πρεπει να πληρωθει ντουκου το αυτοκινητο μολις ερθει στο τελωνειο γιατι θα εκτελωνιστει στο ονομα της μητερας μου κατευθειαν.
εμενα με φοβιζει λιγο η πιθανοτητα να μην ανακαλυψω κανα κουσουρι(οτιδιποτε)οταν ανεβει το αυτοκινητο επανω (Καβαλα) και ενω εγω θα το εχω ηδη πληρωσει. -
ξερουμε γιατι ειχαν κοψει την Κηφισιας στην καθοδο κατα τις 22:30 ,στο υψος της Αγιου Κωνσταντινου στο Μαρουσι;
Μιλαμε για ΤΟ πηξιμο -
Απορία: Γιατί ο Αλβανός, Πακιστανός, κλπ που σε περιμένει στο φανάρι και μόλις σταματήσεις έρχεται να σου καθαρίσει τα τζάμια δεν κοιτάει πρώτα να δει αν είναι ήδη καθαρά???
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
ξερουμε γιατι ειχαν κοψει την Κηφισιας στην καθοδο κατα τις 22:30 ,στο υψος της Αγιου Κωνσταντινου στο Μαρουσι;
Μιλαμε για ΤΟ πηξιμοhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_306570
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μιλαμε για ΤΟ πηξιμοhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_306570
thanks
Ειχα ψαξει οταν καταφερα να γυρισω σπιτι, αλλα δεν ειχαν ανεβασει την ειδηση πουθενα -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Απορία: Γιατί ο Αλβανός, Πακιστανός, κλπ που σε περιμένει στο φανάρι και μόλις σταματήσεις έρχεται να σου καθαρίσει τα τζάμια δεν κοιτάει πρώτα να δει αν είναι ήδη καθαρά???Γιατί είτε καθαρά είτε όχι αυτός θέλει χρήματα, that's why.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο