-
νομίζω είσαι λάθος ονυξ.
τα κατάλοιπα του μόλυβδου θα μείνουν ούτως ή άλλως και θα δηλητηριάσουν τα ευγενή μέταλλα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νομίζω είσαι λάθος ονυξ.
τα κατάλοιπα του μόλυβδου θα μείνουν ούτως ή άλλως και θα δηλητηριάσουν τα ευγενή μέταλλαΟ νους σου πήγε αλλού (στην άλλη παρεμφερή καταλυτικο-ερώτηση), με αμόλυβδη θα γίνεται η προσπάθεια.
Στην μία περίπτωση με μολυβδούχα ο καταλύτης δηλητηριάζεται (με χρήση) και καίγεται με άκαυστη.
Στην άλλη περίπτωση με αμόλυβδη άκαυστη υπερθερμαίνεται και λιώνει.
Αυτοί είναι και οι δύο τρόποι καταστροφής του καταλύτη γενικότερα. -
ουπς, τα έκανα σαλάτα
-
Στο manual του ίμπιζα αν δεν κάνω λάθος, λέει οτι μέχρι 50 μέτρα μπορώ να το σπρώξω, γιατί τότε περίπου φτάνει η βενζίνη στον καταλύτη.
-
Παιδια μηπως μπορει καπιος να με βοηθησει να βρω που ειχαμε συζητησει για τις ιδιωτικες θεσες παρκαρισματος σεπρασια .Συγγενικο μου προσωπο αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα.
Και για να γινω σαφεστερος εχει μια αποσταση 4,5 μετρα απο τον τοιχο του κτιριου μεχρι την αρχη του πεζοδομιου.Ουσιαστικα προκειται για ακαλυπτο χωρο της ιδιοκτησιας του.Χωρανε 3 αυτοκινητα παρκαρισμενα καθετα.Δικαιουται να το χρησιμοποιει ως θεσεις παρκαρισματος και τι ενεργειες πρεπει να κανει ωστε να ειναι νομιμος?
Ευχαριστω προκαταβολικα...
Edit: Βρηκα αυτο το θεμα:
viewtopic.php?f=5&t=36281&hilit=%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC+parking+%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1Αν καταλαβα καλα,πρεπει οπωςσδηποτε ο χωρος να ειναι χαρακτηρισμενος ως θεση παρκαρισματος?
-
Θα θέλει να τα έχει απλά εκεί ή θέλει και να μπορεί να μπαίνουν και να βγαίνουν περνώντας πάνω από το πεζοδρόμιο....;;
Αν δεν έχει χαρτιά πώς μπορεί να απαιτήσει δίοδο από το πεζοδρόμιο.
Και έτσι κι αλλιώς η δίοδος έχει περιορισμούς πχ 2,5μ αλλά αυτό μάλλον ξεπερνιέται αν κρίνω από το πόσο συχνά καταπατάται...
Εκτός αν τα κάνει όλα παράνομα και στήσει και 2 κολωνάκια για να οριοθετήσει την αυθαίρετη είσοδο του αυθαίρετου πάρκινγκ του! -
Θελει να χρησιμοποιει το πεζοδρομιο ωστε να βγαινουν τα αυτοκινητα(2) που θα παρκαρουν στη πρασια.
Τι πρεπει να κανει ωστε να ειναι νομιμος?Σε καμια περιπτωση δε θελει να κανει κατι παρανομο,ουτε να δημιουργησει προβλημα στη γειτονια.Πρεπει να παει στο Δημο και να ζητησει αδεια? -
Θα πάει ένα σχέδιο στον Δήμο και θα πάρει άδεια.
Ανάλογα με τον Δήμο το σχέδιο μπορεί να είναι απλό σκαρίφημα, σφραγισμένο από μηχανικό ή εγκεκριμμένο σχέδιο της πολεοδομίας.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Θελει να χρησιμοποιει το πεζοδρομιο ωστε να βγαινουν τα αυτοκινητα(2) που θα παρκαρουν στη πρασια.
Τι πρεπει να κανει ωστε να ειναι νομιμος?Σε καμια περιπτωση δε θελει να κανει κατι παρανομο,ουτε να δημιουργησει προβλημα στη γειτονια.Πρεπει να παει στο Δημο και να ζητησει αδεια?H διαδικασία είναι περίπου αυτή που είπε ο leonp.Νομίζω όμως οτι θα χρειαστεί κάτοψη+τοπογραφικό.Εμένα δεν μου την έδωσαν γιατί ο χώρος που ήθελα να περνάω (οχι να παρκάρω), είναι χαρακτηρισμένος σαν πάρκινγκ..ο γνωστός σου λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.
Νομίζω οτι αφού κάνει αυτοψία ο δήμος,μεταφέρει το αίτημα στην αστυνομία και κάνει και αυτή αυτοψία.Μετά δίνεται η άδεια απ' το δήμο
-
Ευχαριστω πολυ παιδια !
Τελικα σημερα βρεθηκε τοπογραφικο της πολυκατοικιας ,απο την πολεοδομια το οποιο αναφερει οτι υπαρχουν 4 θεσεις σταθμευσης συμφωνα με την υπ'αριθμον 'ταδε' πραξη του δημου.Οποτε προφανως ειναι ολα ηδη ετοιμα και νομιμα. -
η απορια μου ειναι η εξης....
τα οργανακια που βαζουν στα ποδηλατα ειναι καθολου ακριβη?? δηλαδη η ταχυτητα που δειχνουν ειναι σωστη ή ειναι στο περιπου??
-
Αν ρυθμίσεις σωστά την απόσταση του αισθητήρα από το κέντρο της ρόδας και βάλεις τον αντίστοιχο 'κωδικό' στη συσκευή, μια χαρά εμφανίζει τα αποτελέσματα. Αν θυμάμαι καλά, κάποτε είχαμε κάνει με τη παρέα μου συγκριτικό με μηχανή δίπλα.
-
Τα τυποποιημένα χάνουν αρκετά από 10-20%. Τα ρυθμιζόμενα, αν βάλεις σωστές διαστάσεις διαμέτρου ζάντας χάνουν πολύ λίγο 2-5%.
-
τις μετρησεις τις εχω κανει με την διαμετρο τροχου κλπ.... αρα πιστευω οτι ειναι αρκετα ακριβες... Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...
-
Και εγώ έχω ρυθμιζόμενο και έχει πολύ καλή ακρίβεια, άλλα έχω την εντύπωση οτι χάνει λίγο όταν κινείσαι με πολύ μικρες ταχύτητες ή είσαι συνέχεια σταμάτα-ξεκίνα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και εγώ έχω ρυθμιζόμενο και έχει πολύ καλή ακρίβεια, άλλα έχω την εντύπωση οτι χάνει λίγο όταν κινείσαι με πολύ μικρες ταχύτητες ή είσαι συνέχεια σταμάτα-ξεκίνα.Εκεί ναι, γιατί ο αισθητήρας τους δίνει σήμα ανά 1 περιστροφή. Αν κάτσεις και το ρυθμίσεις σωστά πάντως (με εξαίρεση αυτές τις συνθήκες) είναι πολύ πιο ακριβή από τα ταχύμετρα των μηχανοκίνητων οχημάτων. Στο δικό μου έκανα μια ρύθμιση με καλή εκτίμηση από τη περίμετρο του τροχού και μετά έκανα fine tuning με το GPS. Ξύπνησε βλέπετε ο φυσικός μέσα μου...
-
Έχω έναν συγγενή που έχει νοικιάσει διαμέρισμα με πάρκινκ στην πιλωτή. Στην πολυκατοικία υπάρχει κάποια εσωτερική διαφωνία για την νομιμότητα της θέσης, αν και αυτή αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη και ο συγγενής μου έχει υπογράψει να πληρώνει μηνιαία για το σπίτι και τη θέση.
Η τελευταία ενέργεια των κατοίκων που διαφωνούν με την εγκυρότητα της θέσης ήταν να βάλουν... 50κιλες γλάστρες με φυτά στην θέση που έχει νοικιάσει ο συγγενής μου και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η ιστορία.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν ασχολείται με το θέμα και ο συγγενής μου έχει απηυδήσει γιατί πληρώνει διαμέρισμα με πάρκινκ το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει. Τι ακριβώς μπορεί να κάνει; -
Να σταματήσει να πληρώνει το πάρκινγκ;
Να περάσει τις γλάστρες μέσα από κανένα παρμπρίζ (κατά προτίμηση όχι το δικό του..); -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Να σταματήσει να πληρώνει το πάρκινγκ;
Να περάσει τις γλάστρες μέσα από κανένα παρμπρίζ (κατά προτίμηση όχι το δικό του..);To πρώτο δεν παίζει γιατί αυτός θα βρεθεί μπλεγμένος καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο.
Το δεύτερο θα τον στείλει φυλακή
Υπάρχει περίπτωση να γίνει καταγραφή της κατάστασης από αστυνομία και μετά να καταθέσει μήνυση;
Αλλά ποιος πληρώνει δικαστήρια και μέχρι τότε που διάολο θα παρκάρει ο άνθρωποςΗ θέση είναι σίγουρα καρανόμιμη αλλά οι άλλοι κάτοικοι είχαν βολευτεί πριν ενοικιαστεί το διαμέρισμα και παρκάρανε εκεί όποιος προλάβαινε. Τώρα δεν τους συμφέρει και το παίζουν τραμπούκοι.
-
Το ότι πληρώνει τη θέση και ότι περιέχεται στο συμβόλαιο δεν την κάνει αυτομάτως και νόμιμη!
Σημασία έχει τι λένε τα σχέδια της οικοδομής και όχι τι λέει το συμβόλαιο της ενοικίασης.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο