-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για τα φωτα ουτε που θυμομουν τι επικρατει,εκεινο που θυμαμαι ειναι ολους οσους αναβουν τα αμαξια τους κανοντας τα γκαραζ θαλαμους αεριων.Ελεος ,λες και πρεπει να γεμισουν αερα για να λυθει το χειροφρενο!!!Είναι turbo και πρέπει να τα ζεστάνουν πριν
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Είναι turbo και πρέπει να τα ζεστάνουν πρινΑκριβώς
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εμένα μου τη δίνει που μπαίνεις μεσα στο καράβι και πριν ακόμα ανέβεις την μπουκαπόρτα σου λένε 'σβήστε τα φώτα σας'!
Έλεος...θα παρκάρω σαν άνθρωπος και θα τα σβήσω μετά.Δεν θα ήταν πιο εύκολο να... παρκάρεις σαν άνθρωπος αν ο από πίσω/εμπρός σου δεν είχε αναμμένα τα φώτα του να σε στραβώνουν;
Επιπλέον...στα περισσότερα (για να μην πω όλα) τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν μπορείς να αφήσεις τα φώτα αναμένα.Και να τα αφήσεις (αγνοώντας τον βόμβο που προσπαθεί να στο υπενθυμίσει), μένουν αναμμένα τα στάθμευσης τα οποία καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα και αποκλείεται να μείνεις από μπαταρία γι'αυτό το λόγο μέσα στο καράβι.
Και όμως, στο ολοκαίνουργιο Ford που είχα νοικιάσει στην Γερμανία δεν υπήρχε βόμβος που να σε προειδοποιεί. Και όταν το επισήμανα στην κοπέλα που έκανε το inspection στο αεροδρόμιο όταν το παρέδωσα, μου είπε 'ναι έτσι είναι πολλά αυτοκίνητα εδώ'
Τέλος...ο κανονισμός θεωρητικά ορίζει αρκετά μεγάλο κενό ανάμεσα στα αμάξια (αλήθεια...θυμάται κανείς πόσο?), οπότε μπορεί κάποιος με μία απλή μπαταρία (αυτοκινήτου βέβαια ) να σε βάλει μπροστά ή να σε βάλει μπροστά ο διπλανός σου. (θεωρητικά όλοι θα έπρεπε να έχουμε καλώδια στο αμάξι μας ).
Δηλαδή αυτό το χάλι που δε χωράς να περάσεις ανάμεσα από τα αμάξια και αν δε φύγουν οι μπροστά σου δεν μπορείς ούτε να φτάσεις στο αμάξι σου είναι χάλι...Παλιότερα η κατάσταση ήταν ακόμα πιο τραγική, θυμάμαι το πρώτο μας ταξίδι με ferry στην Αρκίτσα πριν καμιά 25αριά χρόνια, όπου σε ανάγκαζαν να κατέβεις (αλλιώς δεν θα μπορούσες να βγεις καθόλου από το αυτοκίνητο) και να λύσεις χειρόφρενο και... το μανουβράριζαν αυτοί σπρώχνοντας από το ανοιχτό παράθυρο μέχρι να το φέρουν στο χιλιοστό από τα διπλανά του.
Άλλες εποχές βέβαια, αν επιχειρούσαν να το κάνουν τώρα με τα καινούργια αυτοκίνητα, θα τους σταυρώναμε, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το κυριλέ ferry στην λίμνη της Κονστάνζας (που είχα την τύχη να χρησιμοποιήσω στις φετινές διακοπές) μέσα στο οποίο μπορούσες να μπαινοβγαίνεις άνετα στο αμάξι σου. Ο τρόπος αποβίβασης ήταν επίσης παράδειγμα προς μίμηση. Υπήρχε υπάλληλος που έδινε το οκ σε συγκεκριμένες σειρές για να βγουν -πρώτα η αριστερή ακριανή, μετά η δεξιά και μετά μια μια οι 3 μεσαίες, όλα με απόλυτη τάξη, καμία σχέση με το Ελληνικό 'γιούργια να προλάβουμε να βγούμε' μόλις το πλοίο πιάσει λιμάνι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν θα ήταν πιο εύκολο να... παρκάρεις σαν άνθρωπος αν ο από πίσω/εμπρός σου δεν είχε αναμμένα τα φώτα του να σε στραβώνουν;αν σου πω όχι, θα φανώ πνεύμα αντιλογίας?
Προσωπικά ούτε με ενοχλούν ούτε με τυφλώνουν τα φώτα των άλλων όταν παρκάρω (δεν είναι δηλαδή ότι βλέπω λιγότερο...στο κάτω-κάτω το φως της όπισθεν είναι κυρίως προειδοποιητικό για τους πίσω παρά για να βλέπεις εσύ που οδηγείς) εκτός κι αν τα φώτα είναι αρύθμιστα και φωτίζουν στο 'θεό'.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλούν τα φώτα των άλλων.Γιατί βλέπετε περισσότερο αν σβήσει τα φώτα ο πίσω την ώρα που παρκάρετε?Αφού ΑΝ είναι ρυθμισμένα σωστά, φωτίζουν κάτω από το οπτικό πεδίο των καθρεφτών και δεν ενοχλούν.(σε παρακαλώ...μην πιάσουμε τη συζήτηση για περιπτώσεις που τα φώτα του άλλου φωτίζει το ένα στις λακκούβες 0,5m μπροστά από το αμάξι και το άλλο στα περιστέρια και σε βοηθάει να διαβάσεις την εφημερίδα σου το βράδυ )Προσωπικά (πάλι) θέλω όταν παρκάρω με βολεύει να έχω αναμμένα φώτα γιατί ελέγχω καλύτερα το πόσο κοντά είμαι στον διπλανό και στον μπροστινό μου. Εντάξει...τη μέρα όταν παρκάρω στο δρόμο, δεν ανάβω φώτα αλλά στο καράβι που ο 'άλλος' έχει την απαίτηση να παρκάρω 2-3πόντους απόσταση από τον δίπλα-μπρος-πίσω, είναι μία διευκόλυνση.
Και όμως, στο ολοκαίνουργιο Ford που είχα νοικιάσει στην Γερμανία δεν υπήρχε βόμβος που να σε προειδοποιεί. Και όταν το επισήμανα στην κοπέλα που έκανε το inspection στο αεροδρόμιο όταν το παρέδωσα, μου είπε 'ναι έτσι είναι πολλά αυτοκίνητα εδώ'
Εντύπωση μου κάνει...Της ξαδέρφης μου (ολοκαίνουριο Fiesta) και έχει βόμβο για τα φώτα αλλά και πάλι και να τα αφήσεις (επίτηδες) αναμένα, με το που γυρίζεις το κλειδί για να σβήσεις τη μηχανή, η μεσαία και μεγάλη σκάλα (αν έχεις ενεργοποιημένη και τη μεγάλη) σβήνουν και μένει μόνο η στάθμευσης αναμμένη, οπότε και πάλι μάλλον πολύς λόγος για το τίποτα αφού αποκλείεται να αποφορτιστεί μπαταρία αυτοκινήτου από τα φώτα θέσεως/στάθμευσης ακόμα κι αν 'καίνε' για 1-2 μέρες.
Παλιότερα η κατάσταση ήταν ακόμα πιο τραγική, θυμάμαι το πρώτο μας ταξίδι με ferry στην Αρκίτσα πριν καμιά 25αριά χρόνια, όπου σε ανάγκαζαν να κατέβεις (αλλιώς δεν θα μπορούσες να βγεις καθόλου από το αυτοκίνητο) και να λύσεις χειρόφρενο και... το μανουβράριζαν αυτοί σπρώχνοντας από το ανοιχτό παράθυρο μέχρι να το φέρουν στο χιλιοστό από τα διπλανά του.
Καλά...Αυτό απλά δεν παίζει...
Απορία:στα αυτόματα που δεν μπορείς να βγάλεις το κλειδί όταν είναι στο 'νεκρό', πώς θα το παρκάρεις να το κλειδώσεις (έστω μόνο κλείνοντας τις κλειδαριές)?το λέω γιατί για να 'γυρίσει' από το Ν στο P (θέση στάθμευσης για τα αυτόματα κιβώτια), πρέπει να πατάς και φρένο...Άλλες εποχές βέβαια, αν επιχειρούσαν να το κάνουν τώρα με τα καινούργια αυτοκίνητα, θα τους σταυρώναμε, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το κυριλέ ferry στην λίμνη της Κονστάνζας (που είχα την τύχη να χρησιμοποιήσω στις φετινές διακοπές) μέσα στο οποίο μπορούσες να μπαινοβγαίνεις άνετα στο αμάξι σου. Ο τρόπος αποβίβασης ήταν επίσης παράδειγμα προς μίμηση. Υπήρχε υπάλληλος που έδινε το οκ σε συγκεκριμένες σειρές για να βγουν -πρώτα η αριστερή ακριανή, μετά η δεξιά και μετά μια μια οι 3 μεσαίες, όλα με απόλυτη τάξη, καμία σχέση με το Ελληνικό 'γιούργια να προλάβουμε να βγούμε' μόλις το πλοίο πιάσει λιμάνι.
Πραγματικά μπράβο στους οργανωτές του πλοίου.
Με το καλό να το μιμηθούν και άλλοι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επιπλέον...στα περισσότερα (για να μην πω όλα) τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν μπορείς να αφήσεις τα φώτα αναμένα.Και να τα αφήσεις (αγνοώντας τον βόμβο που προσπαθεί να στο υπενθυμίσει), μένουν αναμμένα τα στάθμευσης τα οποία καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα και αποκλείεται να μείνεις από μπαταρία γι'αυτό το λόγο μέσα στο καράβι.
Μόνο που στα καράβια δεν ανεβαίνουν μονάχα σύγχρονα αυτοκίνητα...
Εμένα μ'εκνευρίζουν περισσότερο τα αυτοκόλλητα που βάζουν, λες και πρέπει να ξεπληρώσω τη χάρη που με άφησαν να ταξιδέψω με τη Σκυλοπνίχτης Lines
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μόνο που στα καράβια δεν ανεβαίνουν μονάχα σύγχρονα αυτοκίνητα...σύγχρονα για μένα σημαίνει αμάξια από το 1995-1996 και μετά.
Σίγουρα μπαίνουν και αμάξια παλιότερης τεχνολογίας αλλά έλεος...δεν μπορεί:
1)ο υπάλληλος να κρίνει για τι αμάξι μιλάει?Επιπλέον θα μπορούσε να σου πει 'μην ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα σας στο τέλος' και όχι 'σβήσε τα φώτα'.
2)ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε αυτοκινήτου να είναι προσεκτικός και να ελένξει το αμάξι του πριν φύγει αφού αν γίνει μία οποιαδήποτε μ@λ@κί@ μαζί με αυτόν θα εγκλωβιστούν και όλοι οι από πίσω του?Χρειάζεται μόνο ελάχιστη ευσυνειδησία να έχεις...Μην ξεχνάμε επίσης ότι το εκάστοτε αμάξι έχει κάποιες χ-ψ ιδιαιτερότητες και όσο πιο παλιό είναι τόσο πιο περίεργες και πιο ιδιαίτερες είναι που μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις γνωρίζει, οπότε και πάλι ο ιδιοκτήτης οφείλει να σκεφτεί κι άλλα πράγματα εκτός των φώτων πριν φύγει από το όχημά του.Εμένα μ'εκνευρίζουν περισσότερο τα αυτοκόλλητα που βάζουν, λες και πρέπει να ξεπληρώσω τη χάρη που με άφησαν να ταξιδέψω με τη Σκυλοπνίχτης Lines
ακόμα πιο εκνευριστικό όταν κάποιες φορές στο κολλάνε τόσο καλά που σου βγαίνει η παναγία για να τα βγάλεις...
Το μόνο θετικό στο όλο θέμα είναι ότι τουλάχιστον τώρα τα κολλάνε σε τζάμι και όχι στη λαμαρίνα (όπως παλιότερα ).
Τέλος...πώς την έχουν δει?Θα κάνουμε τσάμπα διαφήμιση χωρίς τη συγκατάθεσή μας κολλώντας κάτι πάνω στην περιουσία μας?
Πραγματικά, αν κάποιος ξεπεράσει το ότι 'έλα μωρέ...το ξεκολλάς' και το δει λίγο πιο σοβαρά το θέμα, τότε καταλαβαίνει ότι είναι μία νοοτροπία πίσω από αυτό που είναι πολύ άσχημη και μάλλον αυτός (κάποιο στέλεχος υποθέτω) που το πρότεινε μάλλον ήταν τουλάχιστον αφελής και δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ούτε μία σκέψη παραπάνω...
Λες και αν βλέπεις πολλά αμάξια με το αυτοκόλλητο πχ της ANEK ή της ΜΙΝΟΑΝ κοκ, τότε κι εσύ θα συμπεράνεις κάτι και θα θες να πας με αυτή την εταιρία στον προορισμό σου.Αν κάποιος έκανε τέτοιο συλλογισμό, πραγματικά...τι παίρνει και δε μας δίνει?
Ορισμένες φορές πραγματικά σκέφτομαι πως τους αξίζει να ασχοληθεί κανένας δικηγόρος που έχει βγει στη σύνταξη και θελει να απασχολήσει την ώρα του. -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Καλησπέρα
γνωρίζει κανείς γιατί κατά την επιβίβαση και κίνηση των αυτοκίνητων μέσα στα πλοία υποχρεούμεθα να έχουμε σβηστά τα φώτα;
Γιατι τα ξεχνάνε αναμένα και το αμάξι μένει απο μπαταρία. Μετά όταν φτάσει στον προορισμό δέν παίρνει μπρός και εμποδίζει όλα όσα είναι πίσω του να βγούν.
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι; στο σπίτι τους αναμμένα τα ξεχνάνε;
εσυ δεν τα εχεις ξεχασει ποτε αναμμενα?μια φορα να γινει μεσα στο καραβι ειναι καταστροφη
Όχι. Και το θεωρώ ηλίθιο να τα ξεχάσεις γιατί εκτός του χαρακτηριστικού ήχου που κάνουν, πρέπει να μην δεις ότι φωτίζουν, να μην δεις ότι φωτίζεται ο πίνακας οργάνων και να μην περάσεις από μπροστά από το αυτοκίνητο (και ενδεχομένως να το καταλάβεις και από πίσω). Ε δεν μπορεί κάποιο από το παραπάνω θα μου τύχει και θα τα σβήσω . Αν και στο δικό μου αυτοκίνητο 'υποβαθμίζονται' μόνα τους με σβηστή τη μηχανή, μετά από 5 λεπτά σε φώτα θέσης.
Από εκεί και πέρα, απαιτεί και λίγη ευσυνειδησία, όπως είπε και κάποιος άλλος, ώστε να φροντίσεις να μην μείνεις από μπαταρία (λόγω συναγερμού, φώτων κλπ) όπως και να είσαι στην ώρα σου στα γκαράζ για να μην κλείσεις τους από πίσω.
Στο θέμα, θεωρώ λογικότερο να το κάνουν για να μην στραβώνεις μέσα στο γκαράζ. Προσωπικά τα σωστά ρυθμισμένα φώτα δε με ενοχλούν, αλλά επειδή πολλοί κινούνται με φώτα που φέγγουν στους ουρανούς, καλύτερα ας τα σβήνουμε όλοι.
Εμένα μ'εκνευρίζουν περισσότερο τα αυτοκόλλητα που βάζουν, λες και πρέπει να ξεπληρώσω τη χάρη που με άφησαν να ταξιδέψω με τη Σκυλοπνίχτης Lines
ακόμα πιο εκνευριστικό όταν κάποιες φορές στο κολλάνε τόσο καλά που σου βγαίνει η παναγία για να τα βγάλεις...
Το μόνο θετικό στο όλο θέμα είναι ότι τουλάχιστον τώρα τα κολλάνε σε τζάμι και όχι στη λαμαρίνα (όπως παλιότερα ).
Τέλος...πώς την έχουν δει?Θα κάνουμε τσάμπα διαφήμιση χωρίς τη συγκατάθεσή μας κολλώντας κάτι πάνω στην περιουσία μας?
Πραγματικά, αν κάποιος ξεπεράσει το ότι 'έλα μωρέ...το ξεκολλάς' και το δει λίγο πιο σοβαρά το θέμα, τότε καταλαβαίνει ότι είναι μία νοοτροπία πίσω από αυτό που είναι πολύ άσχημη και μάλλον αυτός (κάποιο στέλεχος υποθέτω) που το πρότεινε μάλλον ήταν τουλάχιστον αφελής και δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ούτε μία σκέψη παραπάνω...
Λες και αν βλέπεις πολλά αμάξια με το αυτοκόλλητο πχ της ANEK ή της ΜΙΝΟΑΝ κοκ, τότε κι εσύ θα συμπεράνεις κάτι και θα θες να πας με αυτή την εταιρία στον προορισμό σου.Αν κάποιος έκανε τέτοιο συλλογισμό, πραγματικά...τι παίρνει και δε μας δίνει?
Ορισμένες φορές πραγματικά σκέφτομαι πως τους αξίζει να ασχοληθεί κανένας δικηγόρος που έχει βγει στη σύνταξη και θελει να απασχολήσει την ώρα του.Και εμένα με εκνευρίζει. Και τα αυτοκόλλητα στα πλοία και τα πλαίσια στις πίσω πινακίδες, που διαφημίζεις την κάθε εκνευριστική αντιπροσωπεία. Φέτος που ταξίδεψα με πλοίο πάντως, παρατήρησα ότι μειώθηκαν τα αυτοκόλλητα. Το 2007 που μου είχαν κολλήσει, και σκεπτόμενος το πόσο δύσκολο είναι να το ξεκολλήσω, έκανα ολόκληρο καυγά για να το ξεκολλήσουν, επικαλούμενος δικηγόρους και μηνύσεις. Τελικά ένας, που υποτίθεται ήταν υπεύθυνος γκαράζ, μου το ξεκόλλησε.
-
Καποιος μου τσάκισε την μπροστινη πινακίδα τόσο πολύ που έγινε σαν Σιγμα τελικό!! (ειλικρινα δεν καταλβαινω πως το κατάφερε αυτό, ενώ μου έκανε ελάχιστα σημάδια στον προφυλακτήρα )
Πως μπορώ να πάρω ενα καινούριο σετ απο πινακίδες (οχι αλλαγή, με τον ίδιο αριθμό) ??
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Πως μπορώ να πάρω ενα καινούριο σετ απο πινακίδες (οχι αλλαγή, με τον ίδιο αριθμό) ??
Δυστυχώς δεν μπορείς.
Επίτηδες και για ευνόητους λόγους (στην Ελλάδα ζούμε ), δεν τυπώνουν ποτέ νούμερο σε πινακίδα που ήδη υπάρχει...Πρέπει να τις παραδώσεις, να στις καταστρέψουν και να σου δώσουν άλλες (με άλλο νούμερο προφανώς).
Εναλλακτικά, ισιώνεις αυτή που έχεις και βλέπεις αν συνεχίζει να σε ενοχλεί.Παρόμοιο πρόβλημα έχω εγώ που έχω 2 παραπανίσιες τρύπες στην πίσω πινακίδα και θέλω να την αλλάξω για να ξαναγίνει καινούρια.
Βαριέμαι όμως τόσο πολύ την όλη διαδικασία αλλαγής πινακίδας που λέω κάθε φορά που το βλέπω 'δε μαμιέται...λίγοι θα το δουν, ελάχιστοι θα το καταλάβουν', αφού έχω κολλήσει τάπες (μία μπλε και μία άσπρη) στις τρύπες κι έτσι νομίζει κανείς ότι έχει 4 βίδες πίσω. -
Aν καποιος φερει αυτοκινητο απο Γερμανια(η οποιαδηποτε αλλη χωρα) φαινεται πανω στην αδεια????Δηλαδη μπορω να καταλαβω αν ειναι εισαγωγης????
-
Καποιος μου τσάκισε την μπροστινη πινακίδα τόσο πολύ που έγινε σαν Σιγμα τελικό!! (ειλικρινα δεν καταλβαινω πως το κατάφερε αυτό, ενώ μου έκανε ελάχιστα σημάδια στον προφυλακτήρα )Πως μπορώ να πάρω ενα καινούριο σετ απο πινακίδες (οχι αλλαγή, με τον ίδιο αριθμό) ??
Πριν 3 χρόνια είχα τροχαίο και ο μπροστά 'μαιμού' προφυλακτήρας ... εξαυλώθηκε! Σκόνη έγινε! Μαζί και η πινακίδα που παρέπεσε κάπου στην ΕΟ. Όταν ρώτησα στην αστυνομία μου είπαν ότι υπάρχει διαδικασία αντικαταστασης εφόσον χάθηκε (αλλά με νέο αριθμό) και με τρέξιμο! Επειδή υπήρχαν σοβαρότερα θέματα να επιλυθούν και δεν είχα διάθεση να μπλέκω σε επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες, έψαξα και την βρήκα ... ένα κουβαράκι είχε γίνει. Στο συνεργείο μου την ίσιωσαν και αν θυμάμαι καλά πρέπει να πέρασαν και χρώμα (καλό αποτέλεσμα αλλά με λίγα ξεβαψίματα (παρατηρώντας από κοντά) στα γραμματα).
Καλύτερα φτιάξτην! -
Υπάρχουν και καταστήματα τα οποία φτιάχνουν 'πινακιδάκια' 'οδόσημα' 'no parking' κτλ, και εκεί μπορούν να σου αντιγράψουν την δική σου και να σου φτιάξουν μία ολόιδια... (παράνομο και καλά για την αστυνομία...).
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Υπάρχουν και καταστήματα τα οποία φτιάχνουν 'πινακιδάκια' 'οδόσημα' 'no parking' κτλ, και εκεί μπορούν να σου αντιγράψουν την δική σου και να σου φτιάξουν μία ολόιδια... (παράνομο και καλά για την αστυνομία...).Όχι 'και καλά', είναι παράνομο και είναι πολύ προφανές το γιατί.
@ odyssey: Κοτσαδόρος;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχουν και καταστήματα τα οποία φτιάχνουν 'πινακιδάκια' 'οδόσημα' 'no parking' κτλ, και εκεί μπορούν να σου αντιγράψουν την δική σου και να σου φτιάξουν μία ολόιδια... (παράνομο και καλά για την αστυνομία...).
Όχι 'και καλά', είναι παράνομο και είναι πολύ προφανές το γιατί.
@ odyssey: Κοτσαδόρος;
το 'και καλά' το αναφέρω όπως όλα τα υπόλοιπα 'παράνομα' που κυκλοφορούν... φιμέ τζάμια, αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, φθαρμένα ελαστικά... υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που θα έπρεπε να ελέγχει η αστυνομία και ΔΕΝ το κάνει... λες να προσέξουν τις πινακίδες; Εξ'αλλου οι πίσω πινακίδες του θα είναι οι κανονικές! Εδώ κυκλοφορούν roadsters χωρίς καθόλου μπροστινή πινακίδα...δεν είναι παράνομο αυτό;
Φυσικά και είναι παράνομες αυτές οι πινακίδες... δεν αντιλέγω...αλλά από το τίποτα -
Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις. Απο όσο κατάλαβα πρέπει δηλαδή να κυκλοφορώ με την μακελεμένη πινακίδα μου λόγω γραφειοκρατείας
Δεν πρεπει να είναι απο κοτσαδόρο. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε 'κάθετες' θεσεις, και η μουρη έβλεπε ας πουμε προς την κυκλοφορία.
Επειδή στο ΜΧ-5 η εμπρός πινακίδα στηρίζεται σε μια βάση μεταλλική που εξέχει λίγο απο τον προφυλακτήρα, πιστευω οτι κάποιος μπορει να διπλοπαρκάρισε τοσο ξυστά, που μου την τσακλακωσε (πολυ) ξύστηκε και χρώμα, στράβωσε πολύ και η βάση της. Ουτε σε Υugo δεν έχετε δει τετοιο χάλι
Ο προφυλακτήρας μου την γίτωσε με μερικες γρατζουνιες... -
Eδω μερικα συμβατικα αυτοκινητα της αστυνομιας φορανε τετοιες πινκιδες,που ειναι παρανομες...
-
Γιατί να ενδιαφέρει κάποιον η κατάσταση της πινακίδας του;;; Αφού είναι σε αξιοπρεπώς καλή κατάσταση (για να μην φάει κλήση) εννοείται...
Προσωπικά αν μπορούσα να την έχω γεμίσει χαρακιές, βαφές, συνθήματα κτλ θα το είχα κάνει εδώ και καιρό... αλλά θα με γράψουν ρε γμτ...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιατί να ενδιαφέρει κάποιον η κατάσταση της πινακίδας του;;; Αφού είναι σε αξιοπρεπώς καλή κατάσταση (για να μην φάει κλήση) εννοείται...Προσωπικά αν μπορούσα να την έχω γεμίσει χαρακιές, βαφές, συνθήματα κτλ θα το είχα κάνει εδώ και καιρό... αλλά θα με γράψουν ρε γμτ...
Γιατι να μη τον ενδιαφέρει? Με ενδιαφέρει γενικά ότι ειναι σχετικό με την κατάσταση του αυτοκινήτου μου.
Οσο για το δευτερο που λες, δε νομιζω να ειναι και δύσκολο, γεμισε τη! -
Γιατί να ενδιαφέρει κάποιον η κατάσταση της πινακίδας του;;; Αφού είναι σε αξιοπρεπώς καλή κατάσταση (για να μην φάει κλήση) εννοείται...
Προσωπικά αν μπορούσα να την έχω γεμίσει χαρακιές, βαφές, συνθήματα κτλ θα το είχα κάνει εδώ και καιρό... αλλά θα με γράψουν ρε γμτ...
Γιατι να μη τον ενδιαφέρει? Με ενδιαφέρει γενικά ότι ειναι σχετικό με την κατάσταση του αυτοκινήτου μου.
Οσο για το δευτερο που λες, δε νομιζω να ειναι και δύσκολο, γεμισε τη!Αφού θα με γράψουν...
Απλά επειδή η πινακίδα έχει ως μόνο στόχο την καταγραφή του αυτοκινήτου και τυχόν έκδοση κλήσης, προσωπικά αδιαφορώ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εφόσον αυτή είναι στοιχειωδώς καλή για να μην προσελκύσει την προσοχή κάποιου οργάνου με ευαίσθητο μπλοκάκι...
-
Εχω μία απορία! Θέμα: Εγκαταλελειμμένα οχήματα και συγκεκριμένα μοτοσυκλέτες.
Υπάρχει συλλογή εγκαταλελειμμένων μοτοσυκλετών από τους δρόμους; ή έστω κάποια ποινή για τους ιδιοκτήτες τους;
Το θέμα είναι ότι στο στενό μας, κάποιος #$#*$@#%$ έχει βάλει κάπου 8 σαράβαλα μοτοσυκλέτες πανβρώμικες, εννοείται χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας ή τέλη, και μάλιστα πιάνει μία (ή και τρεις, τοποθετώντας τες έξυπνα) θέσεις στάθμευσης.
Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία του δήμου που κάνει το ίδιο για τα αυτοκίνητα, και είπαν ότι δεν ασχολούνται με μοτοσυκλέτες.
Το μόνο σχετικό post που βρήκα ήταν αυτό: viewtopic.php?p=1248228#p1248228 που έχει παραπομπή στα ΦΕΚ, και τα ΦΕΚ μέσα γράφουν 'οχήματα'. Το 'όχημα' το ορίζουν στην αρχή, και όντως αποκλείουν τις μοτοσυκλέτες.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο